# Jordal / Kampen

Flott, gjennomgående 2-R med sydvendt, solrik balkong | Nyoppusset 2018 | Felles takterrasse | Mulighet for garasjeleie*

Jordalgata 2 , 0657 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bård Tisthamar
Bård Tisthamar Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

63%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

37%

har bolig mellom 60-120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 45 m²
Bruksareal 45 m²
Bruttoareal 50 m²
Tomt 1 184 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 2002
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 230
Energimerking D
FINN.no 234946103
Sist endret 15.10.2021 10:01
Prisantydning 3 790 000
Totalpris 4 125 565
Fellesutgifter 4 074,-

Beregnet totalkostnad

3 790 000,- (Prisantydning) 327 556,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 117 556,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 125 565,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og flott 2-roms endeleilighet beliggende i 2. etasje (med heisadkomst), i et veldrevet borettslag på Jordal/Kampen. Leiligheten ligger i et moderne bygg fra 2002. God planløsning samt store vindusflater som sørger for mye naturlig lys og en luftig romfølelse!
- Solrik, sydvendt balkong med sol fra ca. 06-18 sommerstid
- Hele leiligheten ble oppusset 2018
- Pent kjøkken (2018) med alt av integrerte hvitevarer som følger
- Lekkert bad (modernisert 2018) med opplegg for vaskemaskin
- Pent soverom med garderobeskap
- Mulighet for leie av garasjeplass v/ledighet*
- Lynet fiber (100mbs) inkl.
- Stor, felles takterrasse med fantastisk utsikt og gode solforhold
- Sentral beliggenhet med et steinkast fra nye Jordal Amfi, Thorbjørn Egners plass, Sørenga etc
- Meget god tilgang til offentlig kommunikasjon

Innhold

Flott 2-roms andelsleilighet beliggende i byggets 2. etasje med heisadkomst. Leiligheten inneholder følgende:
Entré, stue, kjøkken, bad og soverom. Utgang fra stue til sydvendt balkong på ca. 7 m².
I tillegg disponerer leiligheten:
- Kjellerbod på ca. 5 m².
- Felles sykkelbod.
- Felles takterrasse.

Entré

Hyggelig inngangsparti med god plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Dørcalling med portåpner. Eksklusiv en-stavsparkett, malte vegger og himling.

Stue

Romslig og fin stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Pene, tidløse fargevalg og eksklusiv en-stavsparkett på gulv. I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord eller annet ønsket møblement. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Balkong

Fra stue/kjøkken er det adkomst til den herlige, sydvendte balkongen på ca. 7 kvm med sol fra ca. 06:00-18:00 sommerstid. Her er det god plass til utemøblement, grill og planter. Hvis man vil ha kveldssol kan man flytte seg opp til felles takterrasse hvor man har solen hele dagen! Hyggelig utsikt over området.

Kjøkken

Flott, moderne kjøkken med innredning fra 2018 med lyse, folierte fronter og god skap- og benkeplass. Integrert induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøl -/ fryseskap. Ventilator med kullfilter over stekesone. Historiske fliser mellom overskap og benkeplate. Lekkasjevarsler med sensor og magnetventil er installert. Kjøkkenet har plass til spisebord, samt hyggelig utsikt fra vindu ned mot Hovinbekken. Eksklusiv en-stavsparkett, malte vegger og himling.

Bad

Pent, flislagt baderom overflateoppusset i 2018 med flis-på-flis. Flott innredning med glatte fronter og servantbolle, speil og lysarmatur på vegg over servant, gulvmontert toalett, dusjhjørne med svingdør (regnfallsdusj og termostatstyrt blandebatteri). Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling og luftspalte ved terskel. Flis på gulv og vegger, malt himling med downlights (Led).

Soverom

Romslig soverom med plass til dobbeltseng og nattbord. Stort garderobeskap med rikelig lagringsplass medfølger. Eksklusiv en-stavsparkett, malte vegger og himling.

Beliggenhet

Jordal/Kampen er et idyllisk og populært område med en miks av sjarmerende trehusbebyggelse, nyere bygg, klassiske bygårder og flotte grøntområder. Her bor man skjermet til, men allikevel i umiddelbar nærhet til alt av nødvendige servicetilbud. Nærmeste matvareforretning ligger i samme bygg som boligen (Rema 1000 i 1. etasje i bygget), og det er få minutter gange til Coop og Kiwi. Søndagsåpen grønnsaksbutikk ligger kun 50 meter unna. Området er kjent for sitt særegne, trivelige og barnevennlige bomiljø.
Dette området har noe å by på for alle og enhver. Ønsker du en bedre middag, er velrennomerte Kampen Bistro eller Smia verdt et besøk. Her kan garanteres en behagelig atmosfære og utsøkt mat. Kampen Bistro deler hus med bydelshuset på Kampen og fremstår som hjemmekoselig blant brune bord, "loppemarkedsfunn" og stearinlys. Bydelens beste kaffe får du på Kampen Kaffe og Bar, hvor det også er jazzkonserter på kveldene. Rett nedi gaten finner du gamle Galleri Bastian hvor det er åpnet bakeri, spisested og kafe Farine - et veldig hyggelig sted med kjempe gode boller! Det er også en hyggelig bar i gårdens 1. etasje som viser det meste av fotballkamper.
Ikke langt fra boligen finner du Tøyen som har i den siste tiden fått en oppløfting med flere restauranter, bakeri, småbutikker og barer/puber. Tøyen Torg byr også på andre kulinariske opplevelser med blant annet sushi, thai- og tyrkisk restaurant. Det er verdt å ta turen innom Skatten Oslo eller Brutus Mat og Vinbar med nordisk mat. Ellers finner du hyggelige kafeer som Grådi (med nydelig brunsj), Hjørnet Kro, Stockfleth`s. Det er kun 20 minutters gange til Grünerløkka med uttallige serveringssteder og hyggelige nisjeforretninger som finnes her.
For den aktive har man et godt utvalg med SATS treningssenter, Jordal Idrettspark (som gjenoppbygges med bredere tilbud), fotballbaner og Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og skal stå ferdig i 2023) innen gangavstand.
Det er flotte tur- og rekreasjonsområder i nærheten med blant annet Kampen park en liten spasertur unna, Tøyenparken og Botanisk hage som grenser til hverandre, samt Vålerengaparken og Jordal idrettsplass rett i nærheten. Alnaelva har en idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka. Stiene er nylig oppgradert, og tar deg gjennom vakker natur. Det er også nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Ta turen til Vannkunsten eller ytterst på Sørengkaia - et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret.
Med Kampen Skole, Kampen kunstbarnehage og flere barnehager like i nærheten er området særdeles barnevennlig. Ikke mange bydeler er forunt å ha sin egen bondegård. Kampen Økologiske Barnebondegård ligger mellom Kampen skole og T-banestasjonen på Ensjø.
Det er god tilgang til offentlig kommunikasjon med nærhet til holdeplass for bussnr. 20 som går rett utenfor døren, samt 60-bussen og 37-bussen som ligger 100 meter unna (sistnevnte går også til alle døgnets tider). Det er også 100 meter til 100-bussen, som bruker 12 min til IKEA og 10 min til Alna senteret. T-bane i alle retninger både fra Tøyen (ca. 10 min gange), Grønland og Ensjø. Oslo S ligger en gåtur fra leiligheten

Felleskostnader

4 074 pr. mnd. Drift og vedlikehold, Lynet fibernett, trappevask, vaktmestertjeneste, nedbetaling lån, felles forsikring, forr.førsel, komm. avg. m.m.
Herav:
Fiber:  204,-
Felleskostnader: 1.883,-
Lån/Renter: 1.987,-
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. kabel-TV, alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten hittil.

Andel fellesgjeld

327 556,- pr. 01.10.2021

Andel formue

6 166,- pr. 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 327.556,- pr. 01.10.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 6.166,- pr. 31.12.2020.
Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBOS01-98207459348
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 17.952.223,-
Restløpetid: 24 år og 3 mnd
Terminer pr. år: 12
Type rente: Fast
Rente: 3,70%
Kapitalkost andelsnr. 10: 1.681,-
Restgjeld andelsnr. 10: 327.556,-
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 950 520 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 421 872 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 45 kvm, Bruttoareal: 50 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, soverom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 184 kvm, Eierform: Fellestomt
Borettslaget har flotte fellesarealer som ligger "opphevet" fra gateplan (i 2. etasje). Her er det en felleshage opparbeidet med internveier, gressplen, sittegruppe og pen beplantning. Felles sykkelbod ved inngangspartiet i 1. etasje (enkel tilkomst med sykkel, uten trapper).
Det er også heisadkomst opp i 7. etasje hvor du har tilgang til en fantastisk, felles takterrasse som ble oppgradert i regi av borettslaget i 2021. Her er det optimale solfohold og storslått panoramautsikt over Oslo by og fjord. På takterrassen er det en pergola-løsning hvor man kan sitte under tak. Det er også flere soner med sittegrupper, samt pen beplantning. Denne kan også reserveres gratis av beboere.

Garasje / Parkering

Det er garasjeanlegg i kjeller med mulighet for leie av plass ved ledighet. Søknad må sendes til styret. Pt. er det 2 stk på venteliste. Leiepris ligger på ca. kr 900,-/mnd for andelseiere, og kr 1 320,- for eksterne leietakere. Det tilkommer et administreringsgebyr på ca. kr 750,- til OBOS for tildeling av plass. Enkelte beboere som har medfølgende garasjeplass har montert lader til el-bil.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Støpt såle, antatt fundamentert til fast grunn (fjell) eller faste komprimerte masser. Etasjeskillere i betongelementer. Yttervegger i betong forblendet med spekkmurt teglstein. Utfyllende bindingsverk kledd med fasadeplater. Flate takkonstruksjoner i armert betong, antas tekket med papp/folie. Felles takterrasse med tretremmer på dekke og takoverbygg.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av eiendommen, datert 17.06.2003. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Varmtvann fra bereder i leiligheten.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei/fortau/annet veiareal, friområde/park, byggeområde/tomt for offentlig bygning (barnehage), Jordal idrettsanlegg m.m. Det foregår to større prosjekter ifb. idrettsanlegget på Jordal, med gjenoppbygging av Jordal Amfi og oppgradering av utearealer - mindre tilgjengelige tilbud i perioden). Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Normannsgata 2 - Bruksendring av del av underetasje fra butikk/forretning til restaurant.
Status: Rammetillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, Saksnr: 202012241.
- Åkebergveien 62 - Bruksendring av areal i underetasje fra solarium til skjønnhetssalong.
Status: Søknad avslått. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, Saksnr: 202017719.
- Åkebergveien 60 - 62 - Bruksendring av kjeller til pauserom for bussjåfører.
 Status: Rammetillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, Saksnr: 202005784.
- Jordalgata 4 - Stoppested Galgeberg påstigning i Jordalgata - Oppføring av leskur.
Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, Saksnr: 201914933.
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1967/515804-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
25.08.1967 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-231/230
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1967/520242-1/105  Erklæring/avtale  
31.10.1967 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-231/230
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1974/510638-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
12.06.1974 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-231/230
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1989/60517-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
07.09.1989 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-231/230
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/4575-2/105  Erklæring/avtale  
24.01.2003  Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
 
2003/18456-1/105  Felles pantedok bor.innsk  
27.03.2003 
BELØP: NOK 57.850.000
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget V/Obos Eiendoms-  
Lnr: 6304708
Feil panthaver. Rettet etter tingl. §18. 29.05.2015, CW.
 
2015/436041-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
19.05.2015  veket for: PANTEDOKUMENT 2015/436024-1/200
 
2015/436024-1/200  Pantedokument  
19.05.2015  
BELØP: NOK 20.343.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
 
Grunndata
2003/4575-1/105  Seksjonering  
24.01.2003 
opprettet seksjoner: snr: 4
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 2521/3384
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 4.
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Jordalgata 2 Borettslag, Orgnr: 985470138
Borettslaget består av 50 andelsleiligheter. Jordalgata 2 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 985470138, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Jordalgata 2, Gårds- og bruksnummer : 231, 230.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.
- Hjemmeside med nyttig info: www.jordalgata2.no
- Man kan finne nyttig info om boselskap og sitt boforhold på Vibbo.no
- Vaktmester ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i henhold til stillingsbeskrivelse
- Styret har rett til å gi vedlegg for husstander som ikke møter til dugnad og dette er for tiden kr 750,- pr leilighet
- Borettslaget har internett standard fra Lynet med 100mbs linje, som er inkludert felleskostnader - Det er mulig å tegne et bedre/hurtigere internett individuelt
- Det er fremforhandlet TV-avtale hos RiksTV (egen avtale må tegnes)
- Felles bod i første etasje for sykkel
- Kontakt styret for bestilling av skilt og nøkler
- Ingen forkjøpsrett
- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift

Forkjøpsrett

Nei.

Forsikring

Tryg Forsikring

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr -567 625,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 169 952,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

- Styret kan innkalle til dugnad. Alle husstander bør delta såfremt åpenbare rimelighetshensyn ikke tilsier noe annet. Styret har rett til å gi vedlegg for husstander som ikke møter til dugnad og dette er pr. tiden kr 750,- pr leilighet.
- Andelene skal være på kroner 100,-.
- Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen.
- Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget.
- Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre.
- Forandringer som skjer i strid med de til enhver tid gjeldende bygningsforskrifter og andre offentlige bestemmelser er ikke tillatt. Forandringer som berører bygningens eksteriør - herunder oppsetting av private radio- og TV-antenner, markiser mv, er ikke tillatt uten styrets forutgående samtykke.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det har blitt utført mye vedlikeholdsarbeider i borettslaget i 2020/21 med bl.a. oppussing av inngangsparti og oppganger, heis, svalganger, garasjekjeller og øvrige fellesarealer. Prosjektene er ferdigstilt iht. mail fra styret. Takterrasse ble pusset opp i 2021. 
Det er ikke planlagt økninger i felleskostnader/fellesgjeld i følge styret.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling til årsmøte og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å anskaffe og holde hund. Det er ikke tillatt å anskaffe katt etter innflytting i borettslaget, men forbudet gjelder ikke innekatt. Forutsetningen for å ha innekatt er at øvrige beboere ikke blir påført ulempe. Katter som er registrert i borettslaget pr. ved innflytting kan beholdes til de faller fra. Beboere som har dyr eller som ønsker å anskaffe hund forplikter seg til å følge bestemmelser i husordensreglene og underskrive en "Erklæring om dyrehold". Erklæringen er tatt inn bakerst i husordensreglene, og skal sendes styret. Se nærmere bestemmelser om dyrehold i pkt. 12 i husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer i kjøkken og garderobeskap.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. selgers egenerklæringsskjema:
- Lagt flis på flis på baderom, ny varmtvannstank byttet kjøkken.
- Pusset opp i garasjen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bt@schalapartners.no eller SMS: 90 02 93 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Jordalgata 2, 0657, Oslo, Gnr. 231 bnr. 230 snr. 4, andelsnr. 10 i Jordalgata 2 Borettslag med orgnr. 985470138 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-21-0210

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.