SJELDEN SJANSE PÅ GRÜNERLØKKA

Unik 4-roms loftsleilighet | Solrik takterrasse | Kjøkken 2020 | 95kvm Gulvareal | Opptil 3,39m takhøyde | Parkering*

Seilduksgata 15B , 0553 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Sveen
Anders Sveen Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 76 m²
Bruksareal 76 m²
Tomt 343 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 5
Byggeår 1892
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 350
Energimerking F
FINN.no 315448254
Sist endret 22.09.2023 20:12
Prisantydning 8 500 000,-
Totalpris 8 842 655,-
Fellesutgifter 4 183,-

Beregnet totalkostnad

8 500 000,- (Prisantydning) 116 636,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 616 636,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 215 400,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 8 616 636,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 226 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 842 655,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Seilduksgata 15B - En unik mulighet for deg som ønsker å bo i en ettertraktet og populær gate i hjertet av Grünerløkka, med umiddelbar nærhet til flere fasiliteter, servicetilbud og yrende folkeliv! Her får du en lekker og påkostet 4-roms loftsleilighet med kjøkken fra 2020, null innsyn, gode rom og nytt parkettgulv i stue/kjøkken i 2023.

Generøs takhøyde (opptil 3,39m), samt sjarmerende takvinduer sørger for gode innvendige lysforhold og en luftig atmosfære. Det kan også fristes med en stor takterrasse på hele 12,5 m², med gode solforhold, flott utsikt og helt uten sjenerende innsyn. Her kommer du til å trives!

- Unik og lekker loftsleilighet i hjertet av Løkka
- Solrik og skjermet takterrasse med flott utsikt
- Gulvareal på 95 m²
- Kjøkken 2020
- Bad 2016
- Generøs takhøyde
- Kjellerbod
- Leie av parkeringsplass m/lader kan overtas

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og består av: Entré, stue, kjøkken, 3 soverom og bad.

Utgang fra stue til takterrasse på ca. 12,5 m².

Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod på ca. 10,3 m².

Entré

Velkommen inn! Pen og innbydende entré med fine løsninger for avheng av yttertøy og sko med bl.a hattehyller, knagger og skoreoler. Her finnes også et stort praktisk garderobeskap med speilfronter, og med god plass til ytterligere oppbevaring. Leiligheten er tilknyttet callinganlegg med portåpner og har slett entredør med brannklasse EI30 og lydklasse 38 dB.

Stue

Lys og romslig stue med god plass til både sofagruppe, spisebord, TV-seksjon og annet ønsket møblement. Den generøse takhøyden (opptil 3,30 meter), samt utgang til takterrassen sørger for gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. Nytt parkettgulv fra 2023, samt lysmalte vegger gir rommet en lys og gjennomført finish. Stuen ligger ellers i en delvis åpen løsning til kjøkkenet som gjør dette til en meget sosial og hyggelig sone.

Kjøkken

Lys og lekker kjøkkenløsning fra 2020 med takhøy innredning og godt med skap- og benkeplass. Innredning utført i hvite, slette fronter og med benkeplater av stein. Kjøkkenet består av nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur, benkeskapsbelysning og stikkontakter, samt integrerte hvitevarer som medfølger boligen ved salg. Ventilator er plassert i overskap. Lekkasjestopper og komfyrvakt er også montert.

Bad

Lyst og romslig baderom fra 2016 med flislagt gulv med varme, flislagte vegger og downlights i himling. Gulvstående servantinnredning med skuffer og speil, med dobbel ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Baderommet er videre innredet med vegghengt toalett og dusjhjørne med hånd- og regndusj. Her er det også opplegg for vaskemaskin. Direkte utgang til takterrassen gjør baderommet ekstra lyst og luftig.

Takterrasse

Fra stuen er det utgang til en stor og herlig takterrasse på hele 12,5 m² med gode solforhold og flott utsikt over Oslos skyline! Takterrassen er helt uten sjenerende innsyn og har flere gode møbleringsmuligheter med plass til både sittegruppe, grill og diverse beplantning. Solen har du fra morgningen av og frem til den går ned rundt 20:30 på kvelden. Rekkverkshøyden er målt til 85 cm.

Tre soverom

Boligen disponerer hele 3 soverom, med god størrelse på samtlige. Pent og romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. Her finnes også et stort garderobeskap med god plass til klær og diverse tilbehør. De to andre soverommene er også av arealeffektiv utforming og har god plass til både seng, pult eller kommode. Rommene egner seg ypperlig som f.eks barnerom, gjesteværelse eller kontor - alt etter ønske og behov! Hvitmalte vegger og sjarmerende takvinduer er gjennomgående, og sørger for mye naturlig lysinnslipp, samt en ekstra god og luftig atmosfære.
* Det opplyses at den innerste delen av soverom ved kjøkkenet var tidligere indre bod. Selger har aldri søkt om godkjenning for dette hos plan og bygg ved endring da soverom ble etablert.

Overflater

Gulv: Gulvflater belagt med parkett.
Vegger: Veggflater med malte slette flater.
Tak: Himlingsflater med malte flater.

Takhøyder er på tilfeldige plasser i boligen oppmålt til:
2,84 til 3,35 meter i entrè.
2,84 meter til 3,39 meter på bad.
1,20 til ca. 3,30 meter på kjøkken, stue, soverom 1 og 2.
1,20 meter til 2,50 meter på soverom 3.

Beliggenhet

Her bor du i en attraktiv og populær gate i hjertet av Grünerløkka, med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter! Kvartalet ligger meget sentralt til på beste Grünerløkka, med alt av kollektivtilbud, matbutikker, nisjeforretninger, treningssenter, parker, skoler og barnehager i umiddelbar nærhet. Tross den sentrale beliggenheten, oppleves området som rolig og fredelig. Det er kort vei til Paulus Kirke og Birkelunden, og nærhet til Olaf Ryes plass og Sofienbergparken. Rett i nærheten finner du også Akerselva, Kubaparken og Grünerhagen m.m.

Noen få minutter unna finner du flere av løkkas mest populære spisesteder som italiensk på Trattoria Popolare, pizza på Villa Paradiso, meksikansk på Tijuana, fransk på Le Benjamin, tapas på Delicatessen eller Bon Lio, eller burger på Meat ST, Illegal og Munchies. Liker du å leve det gode liv, er Grünerløkka en bydel der de fleste finner en uteplass eller café som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar, Blå og Rebell for den som liker dans og moro. Er du ute etter litt mer brun og intim stemning passer kanskje Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Bettola for deg. Klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet og verdenskjente Wendelboe serverer kaffen. I Birkelunden og på Olaf Ryes plass arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.

På andre siden av Akerselva finner du også Vulkan, Oslos kreative og kulturelle næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, klatresenter, squashbane, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba, Nedre Foss gård og mye mer.

Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Langs Akerselva går det hyggelig tursti ved elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finnes flere treningssentre i nærheten, SATS på Schous Plass og Ringnes Park, EVO, Fitnessxpress, samt Avancia på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området. På Ringnes Park finner du også kino, blomsterbutikk, stor Meny-butikk m.m. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker (også søndagsåpne).

God offentlig kommunikasjon med buss og trikk i umiddelbar nærhet. Nærmeste holdeplass er Birkelunden trikkestopp med trikk linje 11, 12 og 18, som tar ca. 7 min til Oslo Sentralstasjon. Nærhet til holdeplass for buss 30 som tar deg direkte til Nydalen, samt Sentrum og Bygdøy. 31-bussen og 17-trikken kjører også via Heimdalsgata, og 21- og 33-bussen går fra Sannergata. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Det er ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2, og samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset

Felleskostnader

4 183 pr. mnd. Drift og vedlikehold, bredbånd, kommunale avgifter, felles byggforsikring, trappevask, renter og avdrag felleslån, forretningsførsel m.m.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Strøm (utover a-konto), evt. kabel-TV, alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

116 636,- per 28.07.2023.

Andel formue

49 279,- per 28.07.2023.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har fellesgjeld med lån i DnB. Rentesats er 6,25% p.a. og restgjeld per i dag (28.07.2023) utgjør kr. 1.325.914,-. Innfrielsesår er 2038.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Det er eiendomsskatt på boligen på kr. 1.204,- mot et beregningsgrunnlag på kr. 413.579,- iht. eiendomsskattelisten for 2023.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. sameiets vedtekter har sameiet panterett i hver seksjon for kr. 20.000.- til dekning av den enkelte sameiers økonomiske forpliktelser ovenfor sameiet. Pantsettelsen har prioritet etter 90 % av lånetakst til enhver tid for seksjonen. Ovennevnte ble tinglyst i forbindelse med seksjoneringen 19/9-1989. Hvis en sameier ikke betaler den av sameiet fastsette husleie til dekning av ytelser som sameiet utligner på den enkelte sameier, eller på annen måte vesentlig misligholder sine forpliktelser ovenfor de øvrige sameiere, kan sameiet benytte den tinglyste penterett.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 576 279 pr. 31.12.21| Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 674 603 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:

Bad - Overflater vegger: Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Fuger bør rengjøres/fornyes. Elastisk fugemasse har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes.

Bad - Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.

Bad - Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 11 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Kjøkken - Varmtvannsbereder: Sikkerhetsventil mangler kontrollert avrenning til avløp. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige rom - Ventilasjon (gjelder kun P-ROM): Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres.

Øvrige rom - Overflater gulv: Det er stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige rom - Innerdører: Dørbladet til innerdør ved bad og soverom 2 har kontakt med gulv, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm. Skyvedør til soverom 3 er noe vanskelig å åpne/lukke.

Elektronisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Dører og vinduer - Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Balkonger, terrasser, veranda etc - Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,2 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift, grunnet balkonghøyde over 10 meter. Tiltak anbefales.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU:

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Det er kommet inn skaderapport etter reperasjon av defekt varmekabel med påfølgende bytting av flis på gulv. Rapport vedlagt i sin helhet i salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? SVAR: Ja, kun faglært. M-tek. Gulvvarmen ble rettet.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? SVAR: Ja.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? SVAR: Ja. Gammel kjeller og det er litt fuktig gulv noen steder.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? SVAR: Nei. Igjen, det er et gammelt bygg.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? SVAR: Ja. Det ble utbedret en skade i A-oppgangen våren 2023.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja, kun faglært. Nemko. Byttet sikringsskap og satte dit et ekstra til kjøkkenet.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? SVAR: Vet ikke.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Nemko-godkjenning.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? SVAR: Ja. I en annen fastighet.

27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? SVAR: Nei. Det vurderes løpende om vinduer skal skiftes. Ingen beslutning tatt.

Boligens areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 76 kvm

5. etasje.
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, 3 soverom og bad.

Utgang fra stue til balkong på ca. 12,5 m².

Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod på ca. 10,3 m².

Soverom 3, tidligere bod er medregnet i leilighetens primærareal etter dagens bruk. Det gjøres oppmerksom på at rommet ikke er godkjent og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 343 kvm, Eierform: Eiet tomt

Sameiet består av felles tomt opparbeidet med blant annet gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Garasjeanlegg i bygården ved siden av, med mulighet for å overta leiekontrakten for parkeringsplassen. Ladeboksen må kjøpes separat av selger. Kostnad for parkeringsplassen er på kr. 980,-/mnd.

Området er ellers en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer. Grunnmur, skillende dekker og bærende konstruksjoner i hovedsak av mur. Utvendig fasader forblendet med pusset mur. Yttertak av saltaksform som er utvendig tekket med takplater/takstein (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med brannklasse EI30 og lydklasse 38 dB. Vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 1987 og 1988. Takvinduer med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra 2015. Balkongdør med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2014.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger følgende dokumenter vedrørende eiendommen:
- Seilduksgata 15 - Oppføring av balkonger - Ferdigattest, datert 17.09.2019.
- Seilduksgata 15 - Innredning dusj 1-4 etg - Ferdigattest, datert 11.09.1981.
- Seilduksgata 15 - Fasadeforadringer - Ferdigattest, datert 14.05.1998.
- Seilduksgata 15 - Bruksendring til gatekjøkken - Ferdigattest fra 2003.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

Energiforbruk

Selger opplyser om et anslått årlig strømforbruk på ca. 8000 kWh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til friområde, park, tomt for offentlig bygning, fortau og annet veiareal m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig/fredet.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående plansaker:
- Markveien - Olaf Ryes plass til Torggata - Dialogfase - Gateopprustning
Saksnummer: 202209792

Pågående byggesaker:
- Seilduksgata 17 - Bruksendring av loft og bodareal til leiligheter og fasadeendringer
Saksnummer: 202309128
- Helgesens gate 9 - Innsetting av vinduer i tak
Saksnummer: 202304538
- Bjerkelundgata 3 - Utskifting av port
Saksnummer: 201916110
- Bjerkelundgata 1 A-B - Rehabilitering av skorsteiner
Saksnummer: 201805203
- Thorvald Meyers gate 45 B - Installasjon av brannalarmanlegg
Saksnummer: 202209729
- Thorvald Meyers gate 47 C - Bruksendring av stall til bolig, oppføring av takark og lysåpninger
Saksnummer: 202104938
- Markveien 28 C - Oppføring av enebolig
Saksnummer: 201708137
- Thorvald Meyers gate 47 B - Bruks- og fasadeendringer, innlemming deler av kjeller til boareal for overliggende leiligheter
Saksnummer: 202002746
- Thorvald Meyers gate 47 A - Bruksendring og ombygging av brannskille
Saksnummer: 202303158
- Thorvald Meyers gate 47 A - Bruksendring av loft til bolig, takvinduer, takopplett og etablering av takterrasse
Saksnummer: 202117263

Det gjøres oppmerksom på at boligen ligger i et område med flere nærliggende forretninger, og oppett av virksomhetsskilt og annen reklame må derfor påregnes fra tid til annen.

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider:
https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1875/927253-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  30.03.1875 
Overført fra: 0301-228/350
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1929/912960-1/105  Erklæring/avtale  21.12.1929 
vedr. salg av øl m.v.
Rettighetshaver A/S Ringnes Bryggeri
Overført fra: 0301-228/350
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1987/74357-1/105  Best. om adkomstrett  10.11.1987 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:73 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:73 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:75  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:75 Snr:1-65
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:78 Snr:1-5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:162  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:163  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:164 Snr:1-10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:166  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:343 Snr:1-10  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:1-15 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:347 Snr:1-9 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:1-9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:477  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:477 Snr:1-6  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:479  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:481  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:483  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-228/350
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1989/63426-3/105  Pantsettelseserklæring  19.09.1989 
BELØP: NOK 20.000
Panthaver:Sameiet  
Lnr: 1121565
PRIORITET ETTER: 90% AV LÅNETAKSTEN, TIL ENHVER TID
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/248875-1/200  Fredningsvedtak  24.05.2006 
Kongelig resolusjon om fredning av Birkelunden kulturmiljø, Oslo kommune. vedtatt av Riksantikvaren 21. August 1997
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata

1989/63426-2/105  Seksjonering  19.09.1989 
opprettet seksjoner:
snr: 14
formål: Bolig
sameiebrøk: 120/1260
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 15 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-228/348/0/1-9
Rettigheter i eiendomsrett

1991/895-1/105  Erklæring/avtale  07.01.1991 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:73 Snr:1-2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:78 Snr:1-5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:162  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:163  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:164 Snr:1-10 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:166  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:343 Snr:1-10  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:347 Snr:1-9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:477  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:477 Snr:1-6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:479  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:481  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:483  
Erkl. ang. rett til adkomst,vedlikehold av tekniske ledninger, mv.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-228/347/0/1-9
Rettigheter i eiendomsrett

1991/11252-1/105  Erklæring/avtale  04.03.1991 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:73 Snr:1-2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:78 Snr:1-5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:162  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:163  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:164 Snr:1-10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:166  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:343 Snr:1-10  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:1-15 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:1-9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:477  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:477 Snr:1-6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:479  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:481  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:483  
Erkl ang rett til adkomst, anlegge/vedlikeholde tekniske ledninger. Flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo komune.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 13 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner. Sameiets eiendom har gårdsnummer 228, bruks nr. 350 i Oslo kommune, med organisasjonsnummer 911944553.

Forretningsfører er Sefbo Forvaltning AS - Org. 977 023 017.
E-post: stabekk@sefbo.no
Kontaktperson: Laura Träger (forretningsfører), telefon: 453 56 556, e-post: laura@sefbo.no

- Styrets e-post: seilduksgata15@gmail.com
- Styreleder: Jenny Mollung, tlf: 481 11 495

Forkjøpsrett

Inegn forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 78619176

Regnskap

Regnskapet for 2022 viser en samlet omsetning med kr. 570.624,- og driftskostnader med kr. 452.414,- som ga et driftsresultat på kr. 119.210,-. Årsresultatet etter finansinntekter/kostnader viser et overskudd på kr. 68.943,- mot budsjettert overskudd på kr. 56.249,-. Det vises ellers til vedlagte
regnskapsoppstilling med noter. Det foreslås at årets overskudd fratrekkes negativ egenkapital.

I budsjettet er det satt av kr.100.000,- til drift og vedlikehold av bygget, mens de andre kostnadene er indeksregulert for året.
Resultatet for 2023 er budsjettert til et underskudd på kr. 7.549,-.

Vedtekter / husordensregler

Den enkelte sameier har full rettslig råderett over sin seksjon, og kan fritt overdra sin seksjon med tilhørende rettigheter og forpliktelser etter denne avtale, ved overdragelse, pantsettelse eller på annen måte.

Se vedlagte vedtekter/husordensregler for bestemmelser om ro og orden, seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Innkomne saker til behandling, ref. protokoll fra ordinært generalforsamling 2023:
sak 5: Innhenting av tilbud på utskiftning av vinduer. Styret får fullmakt til å innhente tilbud om bytte av vinduer. Saken og finansiering vil bli behandlet senere på et ekstraordinært årsmøte.

Iht. opplysninger fra sameiets forretningsfører er det ikke vedtatt noen økninger i felleskostnader pt, og det er ingen kjente vedtak vedrørende større vedlikehold av bygget. Det er heller ikke foreslått økning av felleskostnadene i nærmeste fremtid. Det gjøres ellers oppmerksom på at normalt vedlikehold alltid må påregnes fra tid til annen.

Husdyrhold

Iht. sameiets husordensregler er det tillatt med dyr i boligselskapet under forutsetning av at eier aksepterer boligsameiets regler for dyrehold. Signert erklæring om dyrehold vedlegges søknad. Søknaden skal være behandlet innen en måned fra den mottas av styret. Passivitet er å anse som godkjenning. Et avslag kan påklages til generalforsamling/sameiermøte. Eventuell klage på dyrehold må skje skriftlig. Styret kan innkalle partene til samtaler i saken. Styret kan pålegge påklaget om å fjerne dyret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
Alle vegglamper, kleskroker på soverom, samt kroker til redcord.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Iht. selger er følgende utbedringer blitt gjort i boligen de senere årene:
- Nytt kjøkken 2020
- Nytt el-anlegg, sikringsskap og sikringer til kjøkken 2020
- Nytt soverom (lille) 2020
- Nytt gulv i stue 2023
- Nye sikringer 2023

Dokumentasjon på arbeider utført de siste fem år:
Fremlagt faktura vedrørende gulv, datert 01.08.2023.
Fremlagt faktura vedrørende rørlegger, datert 28.05.2020.

For elektriske anlegg utført etter 1999-01-01: Det er også fremlagt samsvarserklæring, datert 11.05.2020. Arbeidene gjelder endring.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Seilduksgata 15B, 0553, Oslo, Gnr. 228 bnr. 350 snr. 14 orgnr. 911944553 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-23-0109

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.