Nedre Bekkelaget / Ved Ormøya

Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig over 3 plan | Oppussingsobjekt | Nærhet til sjøen | 3 soverom

Alvheimveien 5 B , 0198 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Steinar Hånes
Steinar Hånes Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

53%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over 5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 104 m²
Bruksareal 125 m²
Tomt 297 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1959
Gårdsnummer 197
Bruksnummer 427
Energimerking G
FINN.no 320216201
Sist endret 25.09.2023 09:48
Prisantydning 6 000 000,-
Totalpris 6 166 419,-

Beregnet totalkostnad

6 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 150 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 000 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 166 419,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 166 419,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig over 3 plan. Eiendommen fremstår som et oppussingsobjekt med et stort potensial. Boligen har en praktisk og gjennomgående planløsning med gode lys- og solforhold. Stuen forlenges med en stor, sydvestvendt terrasse med tilhørende uteareal.

Boligen innholder blant annet vindfang, gang, kjøkken, stue, bad, toalettrom, 3 soverom, kjellerstue og 3 bodrom.

Her bor man tilbaketrukket og sjønært til, med kun 10 min til sentrum.

-Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig
-Boligen har behov for gjennomgående oppussing
-Gode lys- og solforhold
-Nærme sjø- og turmuligheter
-Sørvestvendt terrasse med adkomst til uteareal
-God lagringsplass i kjeller
-Kort gangavstand til skole og barnehage


Diverse informasjon:
- Salgsobjektet har i lengre tid vært benyttet til utleie til husstand(er) kommunen har hatt ansvar for å bistå med midlertidig bolig. Selger har ikke selv bebodd leiligheten og kjenner derfor ikke til skjulte feil eller mangler - undersøk derfor ekstra nøye, og gjerne sammen med en fagmann.
- Boligen selges slik den fremstår på visning, uten ytterligere rydding eller rengjøring.
- Ved denne handel følger som minimum en nøkkel til boligen, selger anbefaler kjøper å bytte låser til seksjonen. Selger er ikke ansvarlig for fremskaffelse av ytterligere nøkler til postkasser, boder eller fellesarealer.
- Overtakelse kan tidligst skje en måned fra budaksept og senest tre måneder fra budaksept. Budgivere bes opplyse i budet ønsket overtakelsesdato innenfor dette intervallet.
- Overtakelse må skje på en arbeidsdag innenfor tidsrommet 08.00-16.00.
- Selger aksepterer ikke åpent skjøte.
- Kjøper vil ikke ha anledning til å befare eiendommen mellom datoene for budaksept og overtakelse for å ta mål, sjekke tekniske forhold eller befare av andre grunner. Kjøper må gjøre sine nødvendige observasjoner på visninger før bud legges inn.

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang, kjøkken og stue.
2. etasje: Gang, toalettrom, bad og 3 soverom.
Kjeller: Kjellerstue og 3 bodrom.

Entré

Vindfang og gang med plass til oppheng av yttertøy og plassering av sko.

Stue

Romslig stue i 1. etasje med gode lysforhold fra store vindusflater. God plass til ønsket møblement. Utgang fra stue til sydvestvendt terrasse. Boligen har også romslig kjellerstue med vedovn (ikke funksjonstestet). Overflater er av eldre standard med behov for oppussing.

Kjøkken

Separat kjøkken med eldre innredning. Innredning og overflater har behov for oppussing. Opplegg til oppvaskmaskin. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Se tilstandsrapport for ytterligere informasjon (TG3).

Bad

Eldre baderom med behov for oppussing. Badet har fliser på gulv og baderomsplater på vegger. Inneholder badekar og servant på vegg. Naturlig ventilasjon. Stråleovn på vegg. Naturlig ventilasjon. Opplegg for vaskemaskin.
Separat toalettrom med fliser på gulv og malte plater på vegg. Inneholder klosett og servant.
Se tilstandsrapport for ytterligere infomasjon (TG3).

Terrasse

Fra stuen og forhage er det tilgang til stor sydvestvendt terrasse med gode solforhold. Her er det god plass til ønsket utemøblement.

Soverom

Boligen har 3 soverom i 2. etasje. Overflater er av eldre standard med behov for oppussing.

Tomt

Areal: 297 kvm. Eierform: Eiet tomt
Areal: 297 kvm, Eierform: Eiet tomt

Løpende kostnader

Eksempler på løpende kostnader:
- Bygningsforsikring.
- Innboforsikring.
- Evnt. bredbånd/kabel TV.
- Strømforbruk.
- Evnt alarm.
- Kommunale avgifter.
- Eiendomsskatt.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for år 2023 er estimert til å være på kr. 17 759,71,-. De kommunale avgiftene består av renovasjonsgebyr på kr 8 960,15 og vann- og avløpsgebyr på kr 8 799,56.
 
Eiendomsskatt for eiendommen er ikke oppgitt iht. opplysninger fra Oslo kommune.

Kommunale avgifter og eiendomsskatt betales i fire terminer pr. år. Faktura sendes fra Innkrevingsetaten og gjelder alle de kommunale avgiftene. Eventuelle prisendringer for vann- og avløpsgebyrer vil tre i kraft fra 1. januar hvert år.

Til informasjon: Innkrevingsetaten sender fakturaen til den som til enhver tid er eier av eiendommen. Hvis eiendommen får ny eier etter at Innkrevingsetaten har sendt ut faktura, må selger og kjøper selv avtale hvordan fakturaen skal betales.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 388 774 | Formuesverdi som sekundærbolig kr. 9 077 342 Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
-Utvendig > Taktekking > Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
-Utvendig > Nedløp og beslag > Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mangler snøfangere på vindfang.
-Utvendig > Veggkonstruksjon > Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn > Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Avvik opptil 20 mm i alle etasjer.
-Innvendig > Radon > Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
-Innvendig > Pipe og ildsted > Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
-Innvendig > Rom Under Terreng > Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
-Innvendig > Krypkjeller > Krypkjeller har en uavklart situasjon, konstruksjon med skadepotensiale. Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig.
- Innvendig > Innvendige trapper > Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
-Spesialrom > Overflater og konstruksjon >Toalettrom > Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er avvik: Overflater og innredning har passert forventet levetid og må påregnes fornyet.
-Tekniske installasjoner > Vannledninger > Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
-Tekniske installasjoner > Avløpsrør > Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
-Tekniske installasjoner > Varmtvannstank > Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
-Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter > Grunnmuren har sprekkdannelser.
-Tomteforhold > Terrengforhold > Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger.
-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger > Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:
-Utvendig > Vinduer > Vinduene har råteskader. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000
-Utvendig > Takvindu bad > Vinduene har råteskader. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
-Utvendig > Dører > Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Defekt beslag på balkongdør (kan ikke låses). Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000
-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger > Konstruksjonene har skjevheter. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000
-Innvendig > Overflater > Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000
-Innvendig > Kjellertrapp > Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
-Innvendig > Innvendige dører > Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte av innvendige dører har betydelige skader. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
-Våtrom > Generell > Bad > Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Direktoratet for Byggkvalitet (DiBK) har i sin veiledning av 26.9.2022 skrevet: Bygningsdeler på bad og vaskerom må i tillegg til å få tilstandsgrad opp mot kravene som gjaldt da de ble bygget, også kontrolleres mot dagens krav, på bakgrunn av at bruken av slike rom har endret seg vesentlig opp gjennom årene. Et baderom uten membran på gulv og del av vegg kan blant annet ikke brukes til dusjing direkte på gulv, men må ha dusjkabinett som fører dusjvannet direkte til sluket. 'Dette er forhold som en kjøper må få vite. Det vurderes ikke uvanlig at et eldre bad på dette grunnlagt kan få en høy tilstandsgrad, selv om det ikke er observert fukt eller svikt i bygningsdelene. Det vil da være opp til kjøper å oppgradere badet eller annet våtrom for å kunne bruke rommet annerledes enn det er bygget for. Badet er eldre enn forventet levealder. I praksis betyr dette at våtrom skal undergå en streng vurdering sammenlignet med det som tidligere har vært vanlig i tilstandsrapporter før den nye forskriften trådte i kraft ved årsskiftet. Dersom det foreligger et avvik som tilsier at våtrommet ikke oppfyller dagens regelverk om tettesjikt og sluk, enten på grunn av materialvalg, alder, avvik fra regelverk, preaksepterte ytelser, faktiske skader eller funn av fukt også videre, vil det etter Norsk takst sitt synpunkt være et foreliggende avvik som krever utbedring «innen kort tid» og skal gis TG3. Et våtrom som ikke oppfyller funksjonskrav om tettesjikt og sluk i dagens tekniske forskrift skal gis TG3." Kostnadsestimat: Over 300 000
-Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken > Det er påvist at overflater/kjøkkeninnredning har omfattende skader. Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulvet. Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000
-Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken > Det er registrert avvik med avtrekk. Kostnadsestimat: Under 10 000
-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg > Elektrisk anlegg fra forskjellige perioder. Selger av eiendommen er Oslo kommune og det foreligger ikke egenerklæring eller samsvarserklæringer for det elektriske anlegget. Spørsmål til eier er ikke utført. Det foreligger følgelig begrenset med informasjon om anlegget. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold > Røykvarslere og pulverapparat. Kostnadsestimat: Under 10 000
-Tomteforhold > Drenering > Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU(Ikke undersøkt):
-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft > Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er en luke i himling i gang i 2. etg, men denne er ikke mulig å åpne. Malt/ skrudd igjen. Det anbefales å få denne luken åpnet og derved få undersøkt loftsrommet.
-Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad

Se tilstandsrapport vedlagt i prospekt.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har ikke fylt ut egenerklæringsskjema (Oslo kommune v/Boligbygg).

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 125 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 17 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue

1. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, kjøkken og stue.

2. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, toalettrom, bad, 3 soverom.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kommentar: Avvik kjellertrapp og rominndeling/ bruk kjeller. Bl.a. er boder innredet til kjellerstue. I 2. etg. er kott ombygget til soverom. Dagslysflate i kjellerstue er mindre enn dagens forskriftskrav. Tilfredsstiller heller ikke krav til rømningsvei ved brann. Rommene er oppgitt etter rommenes faktiske bruk iht tilstandsrapport uten hensyn til byggeforskriftenes krav til "rom til varig opphold". En eventuell bruksendring eller registrering av rom med påfølgende kostnader tilfaller ny hjemmelshaver. Byggemeldte tegninger følger vedlagt i prospekt.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

1978/19174-2/105  Best om garasje/parkering - 08.09.1978 
Bestemmelse om vann/kloakkledning, bestemmelse om adkomstrett
Den som til enhver tid står som hjemmelshaver til gnr 197 bnr 427 (denne) samt gnr 197 bnr 572 (Alvheimveien 5 C) skal til enhver tid ha rett til hver 1 1/2 biloppstillingsplass på gnr 197 bnr 573 (Alvheimveien 5). Biloppstillingsplassen skal ligge der bygningsmyndighetene har anvist og til enhver tid være så stor som kravet fra kommunen tilsier. Biloppstillingsplassene disponeres vedelagsfritt. Likeledes skal de samme ha rett til tilknytning til vann og kloakk på gnr 197 bnr 573 vedlagsfritt. Gnr 197 bnr 572 skal ha rett til fremføring av atkomstvei til sin parsell over gnr 197 bnr 573 og gnr 197 bnr 427 etter veivesents anvisning vedelagsfritt. Kopi av dokumentet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Det gjøres spesielt oppmerksomt på at tinglyst parkeringsbestemmelse ikke er opparbeidet på nabotomt og vil ikke blir undersøkt videre av selger/megler. Det er regulert adkomst til eiendommen via Alvheimveien. Adkomst via gang og sykkelstien på nedsiden av huset er ikke regulert.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Lakkert stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags og 3-lags glass. Fra 1980, samt noen med nyere glass. Takvindu. Bygningen har teak hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Terrasse med søyler, bjelker og spaltegulv. Rekkverk av liggende bord. Se tilstandsrapport for ytterligere infomasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 22.01.1969 samt ferdigattest etter brann 12.05.1981. Dokumentene følger vedlagt.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til Byggeområde for boliger i henhold til S-2635 av 12.11.1982. For ytterligere opplysninger om regulering, se reguleringskart med bestemmelser vedlagt i prospekt.

Bevaringsverdig

Eiendommen er ikke oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående plansaker:
- Malmøya, Ulvøya, Ormøya, Skilpadda, Nedre Bekkelaget - Midlertidig forbud mot tiltak. Saksnummer: 201908182 - Reguleringssak. Mottatt sak: 23.05.2019. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201908182
- Ulvøya, Malmøya, Ormøya, Nedre Bekkelaget og Skilpadda - Detaljregulering. Saksnummer: 202002666 - Reguleringssak. Mottatt sak: 14.02.2020. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202002666
- Ormsundveien 5 med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Utvidelse av Bekkelaget renseanlegg. Saksnummer: 202015427 - Reguleringssak. Mottatt sak: 30.09.2020. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202015427
- Ormsundkaia - Detaljregulering - Havn. Saksnummer: 201815978 - Reguleringssak. Mottatt sak: 09.11.2018. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201815978

Pågående byggesaker:
- Alvheimveien 4 - Bruksendring av rømningstrapp til bod. Saksnummer: 201603475 - Byggesak. Mottatt sak: 08.03.2016. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201603475
- Mosseveien 145 - Oppføring av støyskjerm og svømmebasseng - Bruksendring av kjeller. Saksnummer: 202113043 - Byggesak. Mottatt sak: 16.08.2021. Status: Mottatt søknad. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202113043

Det anbefales å ta et søk hos kommunen her: https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Heftelser:
1959/3543-1/105  Bestemmelse om veg  
01.04.1959 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser

1959/6232-1/105  Erklæring/avtale  
29.05.1959 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1967/16263-1/105  Bestemmelse om vannledn.  
20.11.1967 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1978/13170-1/105  Best. om adkomstrett  
19.06.1978 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom

1978/19174-1/105  Best. om adkomstrett  
08.09.1978 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:197 Bnr:572  
Med flere bestemmelser

1979/11208-1/105  Bestemmelse om vannledn.  
23.04.1979 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:197 Bnr:427  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:197 Bnr:572  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
1957/5534-1/105  Registrering av grunn  
13.05.1957 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:197 Bnr:8

1970/990234-1/105  Sammenslått med denne matrikkelenhet:  
08.10.1970 
GNR. 197 BNR. 486

1978/18597-1/105  Registrering av grunn  
01.09.1978 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:197 Bnr:572

1978/18598-1/105  Registrering av grunn  
01.09.1978 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:197 Bnr:573

Rettigheter på andre eiendommer:
Rettigheter på 0301-197/573
Rettigheter i eiendomsrett

1978/19174-2/105  Best om garasje/parkering  
08.09.1978  (se punkt om parkering)
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:197 Bnr:427  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:197 Bnr:572  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om adkomstrett
 
Rettigheter på 0301-197/8
Rettigheter i eiendomsrett

1978/19175-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
08.09.1978 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:197 Bnr:427  
Byggeforbud på nærmere angitt avstand

Rettigheter på 0301-197/8, 0301-197/572
Rettigheter i eiendomsrett

1979/11208-1/105  Bestemmelse om vannledn.  
23.04.1979 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:197 Bnr:427  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:197 Bnr:572  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Servitutter ligger som vedlegg i prospekt.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Forsikring

Oslo Forsikring AS

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Overtakelse kan tidligst skje en måned fra budaksept og senest tre måneder fra budaksept. Budgivere bes opplyse i budet ønsket overtakelsesdato innenfor dette intervallet. Boligen selges slik den fremstår på visning, uten ytterligere rydding eller rengjøring.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Alvheimveien 5 B, 0198, Oslo, Gnr. 197 bnr. 427 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-23-0129

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.