Vinslottet på Hasle / Løren

Fantastisk fabrikkleilighet fra 2019 med takhøyde på 3,73 m og solrik balkong | Garasjeplass med el-lader | Utleiedel

Bøkkerveien 10C , 0579 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Steinar Hånes
Steinar Hånes Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Bård Tisthamar
Bård Tisthamar Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris over 5 mill

96%

har bolig mellom 60-120 kvm

85%

av boligene er nyere enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 110 m²
Bruksareal 110 m²
Tomt 12 371 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Etasje 3
Byggeår 1933
Gårdsnummer 124
Bruksnummer 235
Energimerking B
FINN.no 320219592
Sist endret 25.09.2023 14:12
Prisantydning 11 600 000,-
Totalpris 11 900 619,-
Fellesutgifter 6 155,-

Beregnet totalkostnad

11 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 290 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 600 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 300 619,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 900 619,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Moderne 5-roms (3+2-roms) beliggende fantastisk til i populære Vinslottet midt mellom Løren og Hasle. Boligen har en gjennomgående god standard, med bl. annet flere praktiske og snekkerbygde løsninger (SnekkerLars). Hyggelig sydvestvendt balkong på 14m² fra hoveddelens stue og balkong på 6m² i utleiedel. Boligen er utstyrt med store vindusflater, åpne flater og god takhøyde på hele 3,73 meter. Her kan du bo romslig i hele 110 kvm hvor utleiedel gjøres om til mastersoverom med walkin closet, eller du kan få skattefrie inntekter fra utleiedel.

- Boligen disponerer 1 garasjeplasss med el-lader
- Egen utleiedel (separat inngang) gir skattefrie inntekter
- En-stavsparkett
- Elektrisk peis
- Stort felles gårdsrom for kun beboere av vinslottet
- Nybyggaranti til nov 2024
- Balansert ventilasjon og vannbåren gulvvarme

Innhold

Leiligheten er beliggende i byggets tredje etasje og inneholder følgende:
Hoveddel: Entré, gang, kjøkken, stue, to soverom og bad.
Utleiedel: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.

I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 bod i kjeller på 7 m².
- 1 biloppstillingsplass med el-billader.

Utstyr

- Callinganlegg.
- Røykvarsler.
- Brannslukningsutstyr.
- Vannrør med rør-i-rør system.
- Vanninntaksrør i plast.
- Leilighetens stoppekran er plassert i fordelerskap.
- Synlige avløpsrør i plast.
- Stakeluke er ikke lokalisert.
- Automatisk vannstopper med fuktsensor på kjøkken.
- Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert i entre.
- Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.
- Vannbåren varme i samtlige rom med fordelerskap i entre.
- Balansert ventilasjon.
- Elektrisk peis i stue.

Entré / Hoveddel

Lys og romslig entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som skoskap, kommode, knagger etc. Praktisk spesialtilpasset garderobeskap (SnekkerLars) med rikelig oppbevaringsmuligheter medfølger. Dørcallinganlegg med portåpner. Fliser på gulv med vannbåren varme, malte veggflater og himling.

Stue / Hoveddel

Stuen oppleves svært luftig og romslig med hele 3,74 meter takhøyde, store vindusflater og adkomst til balkong - dette bidrar også til at boligen får gode lysinnslipp, samt en hyggelig utsikt mot fellesområdene. Stuen har flere snekkerbygde løsninger (SnekkerLars) og en elektrisk peis sentrert midt i rommet som varmer godt på kaldere høst- og vinterkvelder. Ellers er det god plass til sofaseksjon med tilhørende mediemøblement, og spisebord for hyggelig sammenkomster. En-stavs parkett på gulv med vannbåren varme, malte vegger og himling.

Balkong / Hoveddel

Direkte adkomst via stuen og ut til sydvestvendt balkong på 14 m² vendt mot lagets felles, opparbeidde gårdsrom. Balkongen fungerer utmerket som en forlengelse av boligen i sommerhalvåret. God plass til sittegruppe, elektrisk/gass-grill og ønsket beplantning. Det er montert utebelysning og stikkontakt.

Kjøkken / Hoveddel

Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra 2019 med slette fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps
kran. Malte flater mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med
frysedel, komfyr, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap. Vannrør med rør-i-rør system. Avløpsrør av plast. Lekkasjestopper i kjøkkenbenk. En-stavs parkett på gulv med vannbåren varme, malte vegger og himling.

Bad / Hoveddel

Moderne og delikat bad fra 2019. Badet har flislagt gulv med gulvvarme og hvite flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights og mekanisk avtrekk. Badet har vegghengt servantinnredning med praktiske skuffer, og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil over servant med overlys. Dusjhjørne med glassdører og vegghengt dusjarmatur, vegghengt toalett. Vannrørene er av typen rør-i-rør system og synlige avløpsrør av plast. Badet har også opplegg for vaskemaskin.

Soverom / Hoveddel

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Det følger med en praktisk garderobeløsning med skyvedører samt overbygd oppbevaringsskap til tak (SnekkerLars). Det er også utgang til balkongen fra soverommet. En-stavs parkett på gulv med vannbåren varme, malte vegger og himling.

Soverom 2 / Hoveddel

Plass til seng, nattbord og garderobeskap. Passer perfekt som barnerom/kontor/gjesterom - alt etter eget ønske og behov.

Entré / Utleiedel

Innbydende entré med plass til ytterklær og sko. En-stavs parkett på gulv med vannbåren varme, malte vegger og himling.

Stue / Utleiedel

Lys og luftig stue med en takhøyde på 3 meter. Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong på 6 m². Gulvflatene er belagt med parkett, malte veggflater og himlingsflater. Den gode takhøyden og de store vindusflatene skaper god atmosfære i stuen. En-stavs parkett på gulv med vannbåren varme, malte vegger og himling.

Balkong / Utleiedel

Hyggelig og solrik vestvendt balkong på 6 m² vendt mot lagets felles, opparbeidet fellesområde. God plass til utemøbler og ønsket beplanting. Balkongen har utebelysning og stikkontakt.

Kjøkken / Utleiedel

Moderne kjøkkeninnredning fra 2019 med slette fronter. Kjøkkenet har åpen løsning mot stuen. Benkeplater av laminat, nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran og malte flater mellom kjøkkenbenk og overskap. Kjøkkenet har også benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer, kjøleskap med frysedel, komfyr, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp og ventilator i overskap. En-stavs parkett på gulv med vannbåren varme, malte vegger og himling.

Bad / Utleiedel

Moderne og delikat bad fra 2019. Badet har flislagt gulv med gulvvarme og hvite flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights og mekanisk avtrekk. Badet har vegghengt servantinnredning med praktiske skuffer, og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil over servant med overlys. Dusjhjørne med dører og vegghengt dusjarmatur, vegghengt toalett. Vannrørene er av typen rør-i-rør system og synlige avløpsrør av plast. Badet har også opplegg for vaskemaskin.

Soverom / Utleiedel

Lyst soverom med plass til seng, nattbord og oppbevaring til klær. Fra soverommet er det utgang til balkongen. En-stavs parkett på gulv med vannbåren varme, malte vegger og himling.

Felleskostnader

6 155 pr. mnd. Bredbånd, Akonto fyring (fjernvarme), parkering bolig, renhold og renhold garasje, vaktmestertjenester, gartnerarbeid, snøbrøyting og strøing m.m.

Herav:
Cloudcharge gjennom DEFA.: kr 50,00
Andel felleskostnad. bolig etter eierbrøk: kr 4 196,00
Bredbånd: kr 199,00
Akonto fyring: kr 1 610,00
Parkering bolig: kr 100,00

Vi gjør oppmerksom på at sameiet har fyringskostnader som avregnes årlig iht. forbruk. Fyring er derfor ikke inkludert i felleskostnadene men et akontobeløp, som er gjenstand for endelig avregning, er inkludert som egen varelinje på de månedlige fakturaene.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnader ble økt med 5% fra 01.01.2023. Vedlagte budsjett forutsetter en ytterligere økning fra 01.07.2023 på 5%.
Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel formue

12 956,- pr. 31.12.2022.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert på selskapet.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget.
Eiendomsskatt for 2023 utgjør kr. 4.814,- pr. år og faktureres direkte fra kommunen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning: Nei.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

IN-ordning: Nei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 001 772 | Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 206 378 Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapporten er samtlige punkt gitt tilstandsgrad 1 (TG 1).

I tilstandsrapporten er følgende gitt tilstandsgrad ikke under søkt (TGIU):
- Stakeluke (Utleiedel): Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
- Stakeluke (Hoveddel): Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? SVAR: Ja. På egen garasjeplass.
- Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? SVAR: Ja. Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene? SVAR: Ja.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)? SVAR: Ja. Sameiet fikk utført kontroll og behandling i Mars 2023 av Anticimex.

Boligens areal

Primærrom: 110 kvm, Bruksareal: 110 kvm

3. etasje hoveddel:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, åpen kjøkkenløsning mot stue, to soverom og bad.

3. etasje utleiedel:
Bruksareal: 31 m².
Primærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, åpen kjøkkenløsning mot stue, bad og soverom

Det foreligger originale byggetegninger som stemmer overens med dagens planløsning. Tegningen følger vedlagt.
Det presiseres at utleiedelen ikke er godkjent som separat boenhet.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 12 371 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Det medfølger 1 stk. biloppstillingsplass med el-bil lader i felles garasjeanlegg. Garasjeplassen er i seksjoneringen lagt som tilleggsdel bygning til seksjonen.

Parkeringsplassene til boligseksjonene er organisert som tilleggsdeler til de enkelte seksjonene. Parkeringsplassene til næringsseksjonen er organisert i en egen parkeringsseksjon (næring) i plan U1.

Ved utleie av garasjeplass skal det meldes styret og forretningsfører.

Eiere/leiere av parkeringsplass må registrere sitt bilnummer hos Autopay /One Park for å ikke bli belastet for parkering i garasjen. Garasjeanlegget er åpent fra kl. 7-23. Utenfor åpningstidene benytter eiere av parkeringsplass en privat portkode eller brikke som ble overlevert ved overtakelse. Det er 2 timer gratis parkering for beboere og handlende på senteret.

Det er et antall parkeringsplasser i sameiet som er særlig tilrettelagt for bevegelseshemmede. Disse plassene er forbeholdt beboere som har et dokumentert behov for tilrettelagt plass. Forutsatt at vedkommende selv har kjøpt garasjeplass eller bruksrett til garasjeplass, har en sameier med dokumentert behov krav på å disponere en særlig tilrettelagt plass som er tildelt en annen sameier uten slikt behov. Sameierne skal da bytte plasser så lenge et dokumentert behov foreligger.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over fem etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av teglstein/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av teglstein og pusset mur. Flat takkonstruksjoner tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har vinduer og balkongdører i 3-lags glass fra byggeår med karmer/rammer av tre og aluminium på utsiden. Entredører i tre med kikkehull, brannklasse EI30, lydklasse 43 dB og karmer av tre.  For mer informasjon om byggemåte, se tilstandsrapporten som utgjør en del av salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende foreligger:
- Bøkkerveien 4-12 - Ombygging av tidligere Vinmonopolets sentralanlegg - Bruksendring av H01 til kjøpesenter og øvrige plan til bolig - Riving av byggets midtkors og etablering av gårdsrom, samt påbygg - Ferdigattest datert 2020.
- Bøkkerveien 10C - Ferdigattest datert 2023.
Dokumentene ligger vedlagt.

Adgang til utleie

All utleie eller bruksoverlating skal meldes til forretningsfører på post@enqvist.no med kontaktinformasjon på leietakere.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren varme.

Energiforbruk

Ca. årlig strømforbruk: Ca. kwh: 6583
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til Bolig / forretning / undervisning / institusjon (kultur) / forsamlingslokale / annen offentlig eller privat tjenesteyting (treningssenter, helse) / kontor / hotell / bevertning etter S-4597 av 24.08.11. Videre ligger deler av eiendommen innenfor flatene anlegg- og riggområde, andre sikringssoner, annen banegrunn- tekniske anlegg, trasé for sporveg/forstadsbane og bevaring kulturmiljø med gjeldende reguleringsplan S-4632, vedtaksdato  14.12.2011.

Kommuneplan:
Eiendommen er ihht. kommuneplanen regulert til arealformålene bebyggelse og anlegg, fremtidig (utviklingsområde ytre by), hensynssone H810_2- krav om felles planlegging og H190_1- andre sikringssoner (restriksjoner for anlegg i grunnen), kulturminnevern, blågrønn struktur og støysonene (vei gul sone).

Kommunedelplan:
Eiendommen ligger innenfor planområdet for Kommunedelplan KDP-15. KDP-17 er ikke vedlagt salgsoppgaven, men interessenter oppfordres til å sette seg inn i kommunedelplanen ved å benytte følgende link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showregbest.asp?planid=50591854

Eiendommen ligger innenfor planområdet for Kommunedelplan KDP-17. KDP-17 er ikke vedlagt salgsoppgaven, men interessenter oppfordres til å sette seg inn i kommunedelplanen ved å benytte følgende link: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showregbest.asp?planid=15137879

Veiledende plan for offentlig rom
Eiendommen er underlagt "Veiledende plan for offentlige rom (VPOR) for Løren og Økern". Planen ivaretar behovet for en helhetlig plan for hele området, satt i en større sammenheng. Planen angir utformingsprinsipper for nødvendige offentlig rom (gater, torg og parker). Vedtatt 22.06.2016.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig. Dette innebærer at Byantikvaren gir en rådgivende uttalelse for byggesaker som berører eiendommen, hovedsakelig for endringer av fasade og tak.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående plansaker:
- Bøkkerveien 4 - 12 - Mindre endring av reguleringsplan for Hasle Linje felt 01 - Til politisk behandling. Saksnummer: 201807232 - Reguleringssak. Mottatt sak: 25.05.2018. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201807232
- Småhusplanen - Midlertidig forbud mot tiltak (2. forbud varslet 11.04.2023). Saksnummer: 202304720 - Reguleringssak. Mottatt sak: 28.03.2023. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202304720
- Økernveien 145 med flere (Økern sentrum) - Flerfunksjonelt bysentrum med høy andel bolig. Saksnummer: 201908559 - Reguleringssak. Mottatt sak: 29.05.2019. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201908559
- Økernveien 119 - 121 - Eikenga 31 - 33 - Bestilling av oppstartsmøte - Næringsutbygging. Saksnummer: 201906192 - Reguleringssak. Mottatt sak: 16.04.2019. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201906192
- Økernveien 115 - Planforslag til offentlig ettersyn - Oppføring av boliger. Saksnummer: 201615880 - Reguleringssak. Mottatt sak: 24.10.2016. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201615880
- Økernveien 97 - Planforslag på offentlig ettersyn - Omregulering til boligformål. Saksnummer: 201801786 - Reguleringssak. Mottatt sak: 05.02.2018. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201801786
- Hjørnetomta Grenseveien/Økernveien - Detaljregulering til begrenset høring - Utbygging av boliger, næring og hotell. Saksnummer: 201609079 - Reguleringssak. Mottatt sak: 15.06.2016. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201609079

Pågående byggesaker:
- Haslevangen 11 - Oppføring av enebolig - Hus A. Saksnummer: 202015590 - Byggesak. Mottatt sak: 02.10.2020. Status: Mottatt søknad om endring. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202015590
- Haslevangen 11 - Oppføring av enebolig - Hus B. Saksnummer: 202015588 - Byggesak. Mottatt sak: 02.10.2020. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202015588

Det bygges, rives og rehabiliteres i området og det anbefales å ta et søk hos kommunen her: https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Heftelser:
2015/139893-1/200  Best. om vann/kloakkledn.  
16.02.2015 
Gjensidig rett til å ha liggende stikkledninger for vann og avløp med nødvendige kummer, fjernvarmeledninger og avgreningsrør og andre nødvendige kabler/installasjoner
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-124/235
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/154101-1/200  Erklæring/avtale  
19.02.2015 
Rettighetshaver: HASLE LINJE INFRASTRUKTUR AS  
Org.nr: 985073694
Plikt til å erverve eierskap og hjemmel til hele eller deler av gnr. 124 bnr. 247 og/eller gnr. 124 bnr. 26 i Oslo kommune
Bestemmelser om realsameie
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-124/235
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/33341-12/200  Erklæring/avtale  
13.01.2016 
Rett til gjensidig bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/garasjeanlegg
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-124/235
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/359614-3/200  Best. om adkomstrett  
22.04.2016 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:259  
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo Kommune
Overført fra: 0301-124/235
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
2019/1282975-1/200  Seksjonering  
29.10.2019 21:00 
opprettet seksjoner: snr: 127
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 109/24958
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer:
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Bygg 01 Vinslottet, Orgnr: 923881395

Sameiet består av 223 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.
Sameiet har egen nettside: https://www.sameietvinslottet.no/ og beboere har en egen gruppe på Facebook hvor man kan dele stort og smått.

Sameiet har fellesavtale for fibernett med Global Connect (tidligere Homenet). Månedspris på kr. 199,- inngår i felleskostnadene. Dersom du ønsker TV-abonnement, kan du ta kontakt med Global Connect direkte for å velge hvilken type abonnement du ønsker.: Tlf: 389 90 100 / https://www.globalconnect.no/privat/kundeservice

I garasjeanlegget har vi felles sykkelboder som kan benyttes. Nøkkel hit er den samme som til hoveddør/seksjon. Sameiet har også et eget rom for vask av sykler som beboere disponer. Dette finner du til høyre for oppgang 12D i garasjeanlegget.

Sameiets årsregnskap er revidert av Insignis AS, ved statsautorisert revisor Stein Håkon Vatle. Revisjonsberetningen er signert og datert 8. mai 2023.

Sameiets ansvar for felles infrastruktur på Hasle:
Sameiet og naboeiendommene gnr. 124 bnr. 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244 og 245 eier felles infrastruktur på Hasle i et realsameie. Eierskapet følger av en egen Realsameieavtale datert 12. februar 2015. Sameiet Hasle Linje Bygg 01 er pliktig til å delta i realsameiet og realsameiet kan ikke oppløses. I felles infrastruktur inngår blant annet kjøre-, gang- og sykkelveier med belysning, parker, torg, trafostasjoner, ledninger til vann, kloakk og strøm, og  anlegg for data og telekommunikasjon. Infrastrukturen regnes som felles så lenge den benyttes av flere av  eiendommene, og dette gjelder uavhengig av hvilken eiendom den ligger på. Sameiet Bygg 01 Vinslottets eierandel i realsameiet er 22,7 %. Realsameiet skal avholde ordinært sameiermøte hvert år innen utgangen av juni måned. Sameiets stemmerett utgjør 22,7 % av stemmene i realsameiet. Sameiets styre utpeker hvem som skal delta i sameiermøte og stemme på vegne av sameiet i realsameiets sameiermøte. Sameiet skal dekke en andel av kostnadene til drift og vedlikehold av felles infrastruktur tilsvarende sin eierandel på 22,7 %. Kostnadene fordeles videre mellom sameierne etter eierbrøk, og betales gjennom felleskostnadene. Sameiet har ikke krav på noen andel av eventuell fortjeneste fra felles infrastruktur eller noen andel i eiendommene hvor infrastrukturen ligger. Sameiet blir avkrevd sitt bidrag ved kvartalsvis akonto-beløp og en årlig avregning.

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP4747924.1.4

Regnskap

Kommentarer til regnskapet:
- Årsregnskapet viser et underskudd på kr 236.734 og en annen egenkapital på kr 2.920.873.
Regnskapet for 2022 følger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

- Seksjonseieren har enerett til å bruke sin bruksenhet.
- Ved eierskifte betales et eierskiftegebyr til forretningsfører som skal dekke kostnadene sameiet påføres i forbindelse med eierskiftet.
- Styret kan beslutte at det skal betales et særskilt gebyr i forbindelse med utleie og endring av leietakere.
- I parkeringsanlegget ligger også sykkelparkeringsplasser for boligene.
- Seksjon nr. 224 og 225 skal ha en evigvarende og eksklusiv rett til å benytte deler av utendørs fellesareal som er anmerket på plantegning i vedlegg 2 til vedtektene. Arealet skal benyttes til uteservering. Rettigheten kan bare endres eller innskrenkes dersom snr. 224 og 225 samtykker til det.

- Bygningsmessige arbeider:
Utskifting av vinduer og ytterdører, oppsetting av utvendig solskjerming, endring av balkong og fasadekledning, endring av utvendige farger eller lignende, skal skje etter en samlet plan vedtatt av styret. Skal slikt arbeid utføres av seksjonseierne selv, må det kun skje etter forutgående godkjenning av styret. Tilbygg/påbygg og andre endringer av bebyggelsen som etter vedtektenes punkt 10.10 og eierseksjonsloven, krever årsmøtets samtykke og må ikke igangsettes før samtykke er gitt. Dette gjelder selv om bygningsmyndighetene har gitt tillatelse til igangsettelse. Søknad eller
melding til bygningsmyndighetene må godkjennes av styret før byggemelding kan sendes. Seksjonseiere på plan 4,5 og 6 kan sette opp spilevegg mellom sine terrasser dersom disse er i henhold til utførelse som eksisterende ventilasjonsbygg (Møre Royal Grå fasadelekt skrå, farge grå). Spileveggene kan ikke være høyere enn 180cm eller lengre en 5 meter. Begge tilstøtende seksjonseiere må være enige om det. Eventuelt oppsett av slike spilevegger bekostes av seksjonseier. Spileveggen må settes opp etter avtale med styret.

- Næringsseksjonen er eier av eiendommen gnr. 124 bnr. 259. Dette er en anleggseiendom (volumeiendom) som består av en kulvert som går inn under sameiets eiendom. Sameiet har en tinglyst bruksrett til kulverten som adkomst til garasjekjelleren. Kostnadene til drift og vedlikehold av kulverten skal dekkes av sameiet og fordeles som en felleskostnad.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid i 2022:
- Oppstart og oppfølging av ny gartneravtalen med Secret Gardens fra 1. april 2022.
- Oppfølging av portalen for elbil-ladere.
- Fulgt opp vannlekkasjer.
- Innhentet tilbud fra flere leverandører og videreført fuglesikring.
- Byttet ut manuell bom ved Bøkkerveien 10A med elektrisk bom.
- Dialog med Plan- og bygningsetaten og Byantikvaren vedrørende varsel om bygningsmessige endringer gjort på takterrassene.
- Fått montert stålskinner på dørene inn fra garasjen og lås på dørene inn til bodgangene for å sikre etter innbrudd.
- Sørget for utbedring av påkjørsler på vegg og søyler i garasjen.
- Sørget for vedlikehold / maling etter hærverk i oppganger.
- Oppfølging av sameiets serviceavtaler for ventilasjon, heis, dører og låser, vask av fellesareal, garasjevask, sykkelbodvask, vindusvask, brann og vaktmestertjenester.

Løpende arbeid gjort gjennom hele året er godkjenning av fakturaer, utsendelse av styremail, oppfølging av reklamasjoner i fellesareal, oppdatering av portlister og nøkkelbestilling. Vi har ikke behov for større vedlikeholdsarbeid foreløpig da garantiperioden fremdeles løper. Styret sørger for løpende drift og vedlikehold.

Det må alltid påregnes generelt vedlikehold. Innkalling og protokoll fra årsmøte 2023 følger vedlagt.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen. Gårdsrommet kan ikke benyttes i forbindelse med dyreholdet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Bøkkerveien 10C, 0579, Oslo, Gnr. 124 bnr. 235 snr. 127 orgnr. 923881395 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-23-0131

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.