#SLEPENDEN/HILDERTUNET

Lys og romslig 3-roms med to store, solrike terrasser | Garasjeplass med lader | Barnevennlig | Nær Sandvika og Oslo!

Hildertunet 18 , 1341 Slependen

BE OM SALGSSUM
Vidar Tangstad
Vidar Tangstad Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

88%

har bolig mellom 60-120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 91 m²
Bruksareal 98 m²
Bruttoareal 108 m²
Tomt 5 550 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1985
Gårdsnummer 54
Bruksnummer 122
Energimerking F
FINN.no 177566680
Sist endret 28.05.2020 09:19
Prisantydning 4 650 000
Totalpris 4 967 956
Ligningsverdi 1 252 940,-

Beregnet totalkostnad

4 650 000,- (Prisantydning) 194 286,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 844 286,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 114 850,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 123 670,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 967 956,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0012

Adresse og matrikkel

Hildertunet 18, 1341, Slependen, Gnr. 54 bnr. 122 snr. 46 orgnr. 990261024 i Bærum kommune

Eier

Wenche Helen Eik og Helge Eik

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

98 / 91 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1985

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

18 000 kWh i 2019, som utgjorde kr 22 015,-.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 5 550 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt: 5550 kvm. Fellesarealer er pent opparbeidet med gressplen, prydbusker, trær og annen pen beplantning. Det er satt opp sykkelstativ, lekeapparater og sitteplasser til bruk for beboerne. Asfalterte gangveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en romslig og lys 3-roms, beliggende i et attraktivt og svært barnevennlig boligområde på Slependen. Gjennomgående leilighet med gode lysforhold og utsyn over det koselige nabolaget, samt grøntområdene rundt. Arealeffektiv planløsning og god størrelse på alle rom. Leiligheten har lyse fargevalg og parkett på gulv.
- To store og solrike terrasser mot syd og nord
- Lys og hyggelig stue
- Kjøkken fra 2008 med mye skap- og benkeplass, samt hvitevarer som følger
- To soverom med garderobeskap
- Romslig bad fra 2005 med vaskemaskin/tørketrommel
- Separat toalett
- Innvendig bod og matbod
- Garasjeplass med lader til el-bil
- Gjesteparkering i sameiet
- Utebod og felles sykkelbod
- Kabel-tv/internett inkl.
- Flotte fellesarealer
- Sentralt og skjermet
- Kort vei til Sandvika og Oslo
- Veldrevet sameie med 80 seksjoner

Innhold

Leilighet ligger i 1. etasje og består av: Entré, bad, separat toalettrom, stue, kjøkken, to boder og to soverom. Leiligheten har to terrasser med utgang fra stue og kjøkken på hhv. ca. 17 kvm (sydvendt) og ca. 29 kvm (nordvendt).
Leiligheten disponerer garasjeplass i lukket garasjeanlegg med lader til el-bil, samt bod i felles utvendig bygning på ca. 3 kvm. Felles utebod med plass til sykler.

Beliggenhet

Stor leilighet beliggende i et rolig, familievennlig og meget populært boligområde på Slependen. Hildertunet boligsameie ligger meget skjermet til med store grøntområder utenfor bebyggelsen. Rett utenfor er det blant annet en liten fotballbane, basketballkurv, bordtennis, husker, sandkasser og flere lekeapparater. Her kan barna leke fritt i trygge omgivelser med lite biltrafikk. Dette er et hyggelig nabolag med felles julegrantenning, St. Hansfeiring, sommerfester m.m. Kort vei til offentlig kommunikasjon som buss og tog, samt dagligvarebutikk.
Det er gangavstand til dagligvarebutikker og fasiliteter som stor Meny og Rema 1000, post, IKEA og Gyssestad båthavn. Ca. 20 minutters spasertur eller 5 minutter med bil til flotte badestrender og fine turmuligheter for hele familien på idylliske Kalvøya/Kadettangen og Nesøya. Det er to fine strender ca. 10 minutter å gange fra leiligheten, enten Nesbru eller mellom Hildertunet/Sandvika.
I sommerhalvåret er det fine forhold for fiske, krepsing og bading i Vestmarka og for turer i Tanumskogen.
Noen minutters kjøring venter også Vestmarka med preparerte langrennsløyper/lysløyper og alpinanlegget Kirkerudbakken på vinterstid.
Ekspressbuss til Oslo i rushtiden (ca. hvert 15 minutt). Umiddelbar nærhet til buss og tog (kun 8 minutter i gangavstand), og toget går også til Oslo ca. hvert 15 minutt. Barnehage og skole er også innen gangavstand og området sokner til Jong barneskole. En skole som de senere år har blitt oppgradert og bygget ut. Ved Jong barneskole ligger også et av områdets største barnehager.
Sandvika sentrum med populære Sandvika storsenter ligger en kort kjøretur unna. Alternativ kan du enten gå (15 min) eller sykle (ca. 7 min). Sandvika er et moderne sentrum med diverse forretninger, spisesteder, kulturtilbud, kino m.m. Sandvika storsenter er et av Norges største kjøpesenter med rikelige shoppingmuligheter.
Skulle en ønske litt variasjon ligger Asker sentrum ca. 10 minutter unna med bil.

Entré

Romslig entré hvor det er god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som f.eks. kommode, skoskap etc. Porttelefon med døråpner. Adkomst til en praktisk innvendig bod med ekstra lagringsplass.

Stue

Leiligheten har en stor og hyggelig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, bokhylle, spisestue og øvrig ønsket møblement. Store vindusflater og adkomst til terrasse som gjør rommet ekstra lyst og luftig.

Terrasse 1

Utgang fra stue til den nordvendte terrassen ca. 29 kvm. Her er det god plass til både lounge og sittegruppe, samt grill og planter. Solen på denne terrassen har du fra ca. 16:30-19:30 på sommerstid. Utsikt over de grønne fellesarealene. Bærende konstruksjoner av tre med gulv av terrassebord og rekkverk av tre. Utvendige stikkontakter, utelys og markise på terrassen.

Kjøkken

Separat kjøkken med romslig størrelse, plass til spisebord og tidsmessig innredning fra 2008. Innredningen har profilerte fronter og laminat benkeplate. Nedfelt oppvaskkum fra Franke med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Delvis flislagte vegger mellom kjøkkenbenk og overskap, samt benkeskapsbelysning og stikkontakter over benk. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr fra Husqvarna, nedfelt induksjonstopp og oppvaskmaskin fra AEG, ventilator tilkoblet avtrekkskanal, integrert mikrobølgeovn fra Husqvarna i overskap, sam frittstående side-by-side kjøleskap og fryser. Fliser med gulvvarme. Adkomst til leilighetens andre terrasse.

Terrasse 2

Fra kjøkkenet er det også utgang til en herlig terrasse. Denne er sydvendt med sol fra morgen til ca. 18:00 på sommerstid. Nydelig utsyn over den vakre hagen bak bygget med flotte blomster i alle farger. Denne terrassen er på ca. 17 kvm med plass til diverse utemøblement. Bærende konstruksjoner av tre med gulv av terrassebord. Utvendige stikkontakter, utelys og markise på terrassen.

Bad/WC

Flislagt baderom fra 2005 med varme i gulv og downlights i himling. Vegghengt baderomsinnredning med god oppbevaringsplass i skap. Servant med ett-greps armatur fra Oras, samt speil med belysning over servant. Dusjkabinett med buede glassdører og dusjarmatur fra Vikingbad. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel (disse medfølger). Avtrekksventil i himling.
Separat toalettrom med oppgraderinger i senere tid. Gulvflater belagt med gulvbelegg og malte veggflater. Vegghengt servant og ett-greps armatur fra Hansgrohe. Speil med overlys over servant. Gulvmontert toalett fra Gustavsberg. Avtrekksventil i himling.

Soverom 1

Soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og øvrig ønsket møblement. Oppbevaringsplass i stort garderobeskap. Begge soverommene i leiligheten er vendt ut mot rolige omgivelser.

Soverom 2

Lyst og trivelig soverom som også har god plass til seng og øvrig møblement. Skyvedørsgarderobe til oppbevaring. Dette rommet egner seg godt som f.eks barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett, laminat, samt gulvbelegg i boder og på toalettrom. Fliser med gulvvarme på bad og på kjøkken.
Vegger: Malte overflater og malt strietapet. Fliser på bad.
Tak: Malte flater. Downlights på bad.

Felleskostnader

4 003 pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, garasje, kabel-tv/bredbånd, renhold, vaktmester, felles forsikringer, forretningsførsel, nedbetaling lån, kommunale avg. m.m. Herav: Grunnkostnad kr 3 094,- Avdrag fellesgjeld kr 419,- Renter fellesgjeld kr 490,-

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Seksjonseier har eksklusiv bruksrett til én nummerert biloppstillingsplass i garasjeanlegget. Det er lagt opp ladestasjon for el-bil, hvor eier faktureres etter forbruk. Sameiet har også gjesteparkering.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 252 940 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 510 583 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk. Fasader i trepanel og pusset mur. Tilnærmet flat takkonstruksjonen utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Scadania. Balkongdører og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 1983.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 19.07.1984 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 98 kvm, Bruttoareal: 108 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie av seksjon kan ikke foretas uten styrets skriftlige godkjennelse, som dog ikke kan nektes uten saklig grunn. Se retningslinjer i vedtektene.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Hildertunet. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Området forøvrig er regulert til boliger, vei m.m. Mottatt nabovarsel for byggeplaner Lilleåsen 3 fra CK NOR Bygg, men det vil ikke utgjøre noen forskjell for Hildertunet 18. Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1983/19622-3/100 Pantsettelseserklæring 26.08.1983
BELØP: NOK 5.000
Panthaver:Sameiet Lnr: 1002195
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT
MED PRIORITET ETTER 90 % AV LÅNETAKST
OG PRIORITET ETTER HUSBANKEN
Gjelder denne registerenheten med flere
1989/21654-78/100 ** Forhøyelse 28.06.1989
FORHØYET TIL NOK 20,000
1992/10895-2/100 ** Nedkvittering 27.04.1992
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 10.000
1984/2811-1/100 Erklæring/avtale 31.01.1984
Bestemmelser om at sameierene ikke har forkjøps-,
oppløsnings- eller utløsningsrett.
1992/10895-3/100 Pantsettelseserklæring 27.04.1992
BELØP: NOK 20.000
Panthaver:Hilton Boligsameie
Lnr: 1010204
OPPTRINNSRETT ETTER HUSBANKEN
Gjelder denne registerenheten med flere
2004/25074-1/100 Best. om vann/kloakkledn. 07.09.2004
rettighetshaver:Knr:3025 Gnr:38 Bnr:575
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2020/500122-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
01.01.2020 00:00
1983/19622-2/100 Seksjonering 26.08.1983
opprettet seksjoner:
snr: 46
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/80
SEKSJONERINGEN OMFATTER OGSÅ BRUKSNUMMER 123 OG 127.
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 80 seksjoner. Sameiets eiendom har gnr. 54, bnr. 122, 123 og 127 i Bærum kommune.
- Forretningsførsel utføres av Asker og Bærum Boligbyggelag.
- KPMG AS er sameiets revisor.
- Canal Digital er leverandør av kabel-tv og bredbånd.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har to lån.
Andel gjeld for denne leiligheten: 194 286,- per 16.04.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 17 246,- per 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 22238110924, Sparebanken Øst
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 16.04.2020: 4.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 257
Saldo per 16.04.2020: 2 715 645,-
Andel av saldo: 33 300,-
Første termin/første avdrag: 15.10.2016 ( siste termin 15.09.2041 )
Lånenummer: 94907044860, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 16.04.2020: 3.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 286
Saldo per 16.04.2020: 13 128 537,-
Andel av saldo: 160 986,-
Første termin/første avdrag: 01.03.2018 ( siste termin 01.02.2044 )
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 81452162

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 1.317.205,-. Disponible midler per 31.12.2018 utgjorde kr. 2.841.216,-.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter og husordensregler vedlagt lenger bak i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Planlagt vedlikehold i nærmeste fremtid:
- Drenering
- Skifte gavlvinduene
- Legge til rette for elbil-lading
Kommende 5-års periode:
Alle store poster fra ABBLs vedlikeholdsrapport fra 2013 er gjennomført eller igangsatt.
- Tekking av tak er under vurdering.
Iht. styret er det ingen planer om å heve fellesutgifter på nåværende tidspunkt.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyr er tillatt etter retningslinjer i husordensreglene (se vedlagt).

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: vt@schalapartners.no eller SMS: 45 21 62 22 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets/forretningsførers godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med skrusikringer er plassert i oppgang. Hovedsikringens kapasitet er 35A. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har brannvarsler og håndholdt brannslukker.
- Varmtvannsbereder på 120 liter fra 2007 er plassert i kjøkkenbenk.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles.
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 11 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Vidar Tangstad