FROGNER

Lys og arealeffektiv 2/3-roms selveier m/ attraktiv beliggenhet | Heis | Varmtvann/fyring inkl.| Perfekt førstegangskjøp

Bygdøy allé 20 , 0262 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

45%

eier sin egen bolig

86%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

100%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

54%

har høyskoleutdanning

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 42 m²
Bruksareal 43 m²
Bruttoareal 47 m²
Tomt 2 341 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1936
Gårdsnummer 212
Bruksnummer 24
Energimerking F
FINN.no 191151910
Sist endret 22.09.2020 20:55
Prisantydning 3 890 000
Totalpris 3 996 269
Ligningsverdi 1 019 895,-

Beregnet totalkostnad

3 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 97 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 890 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 106 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 996 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0019

Adresse og matrikkel

Bygdøy allé 20, 0262, Oslo, Gnr. 212 bnr. 24 snr. 26 orgnr. 871272662 i Oslo kommune

Eier

Ragnhild Kaiander

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2020, ref. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

43 / 42 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1936

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 341 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt: 2341 kvm. Opparbeidet bakgård med plenarealer, diverse beplantning og prydbusker. Asfalterte internveier, sykkelstativ og flere sittegrupper til bruk for beboerne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og arealeffektiv 2-roms, beliggende i 3. etasje (med heisadkomst), i et svært populært område på Frogner. Boligen har god takhøyde (opptil 2,65 meter), samt store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys! Tidsriktige fargevalg og parkett på gulv.
- Lys og fin stue
- Åpen kjøkkenløsning med integrerte hvitevarer
- Flislagt bad fra 2006 med opplegg for vaskemaskin
- Soverom med garderobe
- Kontor/disponibelt rom med mange innredningsmuligheter, samt oppbevaringsplass i garderobe
- Entré med adkomst til bod
- Disponibel kjellerbod
- Akonto oppvarming/varmtvann ved fjernvarme inkl.
- TV/bredbånd (standardpakke) inkl.
- Heis i bygget
- Veldrevet sameie med god økonomi
- Fine fellesarealer
- Beboerparkering
- Kort vei til butikker, serveringssteder, parker, shopping, kino, samt et ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje (2. etasje fra gateplan) med heisadkomst, og består av: Entré, innvendig bod, kontor, bad, soverom, kjøkken og stue.
I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 1,7 kvm (takhøyde 2,33 meter).

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært og sentralt boligområde på Frogner i Oslo. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene her.
I gangavstand fra boligen ligger alle typer servicetilbud med blant annet offentlig kommunikasjon, apotek, nærbutikk og blomsterbutikk. I nærområdet finner du også Kaffebrenneriet, populære kaféer og restauranter, interiørforretninger, legevakt, kirke, kino, museum, vinmonopol, post, delikatesseforretninger, skoler (ungdomsskole og videregående skole), barnehager m.m.
Gimle kino er en liten og tradisjonsrik kino i Bygdøy Allé 39 og er kjent for kunst- og kvalitetsfilmer helt siden den åpnet i 1939. Her får du god service og komfort, med øl og vinservering i foajeen.
Fra boligen er det også gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater med f.eks. Bogstadveien eller Karl Johan. I tillegg finner du flotte tur- og grøntområder med Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Du kan gå hyggelige turer langs promenaden ved Frognerkilen, og det finnes flere turstier som går langs sjøen ved idylliske Bygdøy som tilbyr hyggelige turstier og bademuligheter. Vestkanttorget, som også ligger like i nærheten, har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv.
Det er kort vei til Aker brygges rike utvalg av butikker, serveringssteder og underholdning. Videre byr Tjuvholmen på spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for soling og flott skulpturpark.
Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk, eller en av de flotte øyene i fjorden.
I umiddelbar nærhet finner du også offentlige kommunikasjonsmidler med hyppige avganger som bussforbindelser både fra Bygdøy Allé og Thomas Heftyes gate, samt trikkforbindelse i Frognerveien og på Solli plass. Nærmeste holdeplass for t-bane finner du på Nationaltheatret, hvor du også har vanlig tog og flytog.

Entré

Lys og arealeffektiv entré med adkomst til praktisk bod hvor det er plass oppbvaring av bl.a. yttertøy og sko. Oppgangen har callinganlegg.

Stue

Hyggelig stue med åpen løsning mot kjøkkenet. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Det er også fin sone for spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og fliser over benkeplate. Overskap med belysning under og dobbel stikkontakt på vegg, samt nedsenket skyllekum/oppvaskkum med Oras ett-greps armatur. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; Ventilator tilkoblet avtrekkskanal, keramisk koketopp og komfyr fra Bek, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser fra Whirlpool.

Bad

Flislagt baderom fra ca. 2006, med ny fuging av fliser i 2020 (utført av firma). Varme i gulv og downlights i himling. Innredning med skuffer og trebenk med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, samt vegghengt speil og stikkontakt på vegg. Vegghengt trehylle og glasshylle. Gulvstående toalett. Dusjhjørne med buede innfellbare glassdører og Oras ett-greps armatur med hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og stikkontakt på vegg. Avtrekksventil i himling.

Soverom

Luftig og fint soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Oppbevaringsplass i stort, plassbygget garderobeskap.

Kontor

Ved siden av stue/kjøkken er det et praktisk kontor/disponibelt rom med mange innredningsmuligheter. Det er en vegghengt benk med plass til stol under (kontorplass), samt oppbevaringsplass i garderobeskap med speilfronter.

Overflater

Gulv: Parkett, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte overflater. Fliser på bad.
Tak: Malte overflater. Downlights i stue og på bad. Takhøyde opptil 2,65 meter.

Felleskostnader

2 434 pr. mnd. Drift og vedlikehold, akonto fyring og varmtvann, TV/bredbånd (standardpakke), vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m. Herav: A konto oppvarming 350,- Felleskostnader lik 1.019,- Seksjonsutgifter 1.065,

Etasje

3. etasje (2. etasje fra gateplan) med heisadkomst.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 019 895 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 671 623 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over 9 etasjer samt kjeller og loft, oppført i 1936. Gulvflater i kjeller av betong og etasjeskillere i tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av teglstein. Takkonstruksjon i tilnærmet flarr tak utvendig tekket med membran/papp, ikke besiktiget. Entrédør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB. Vinduer og balkongdør fra 1989 med trerammer har 2-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 47 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold. Det samme gjelder leietakers navn og kontaktinformasjon.

Oppvarming

Oppvarming ved radiatorer tilknyttet fjernvarme. Varmekabel på baderom. Akonto oppvarming og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.
Akonto brensel justeres på bakgrunn av fjorårets brenselsregnskap. Brenselsregnskapet følger kalenderåret, og avregnes over felleskostnadene hver vår. Ved ombygging som medfører at radiatorer demonteres eller skiftes ut, er den enkelte seksjonseier ansvarlig for å kontakte Brunata AS på telefon 64865086.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei/trafikkområde, spesialområde - bevaring (kontor), byggeområde for boliger og forretning, tomt for offentlig bygning (kino, scene) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1936/303141-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 23.06.1936
Bestemmelser om brannvegg/-dør
OVERFØRT FRA: 0301-212/24
Gjelder denne registerenheten med flere
1936/303681-1/105 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 29.07.1936
OVERFØRT FRA: 0301-212/24
Gjelder denne registerenheten med flere
1936/303682-1/105 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 29.07.1936
Overført fra Bygdø alle 24
OVERFØRT FRA: 0301-212/24
Gjelder denne registerenheten med flere
1936/303683-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 29.07.1936
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
OVERFØRT FRA: 0301-212/24
Gjelder denne registerenheten med flere
1936/303732-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 04.08.1936
ang begrensninger i utleiemulighetene
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 0301-212/24
Gjelder denne registerenheten med flere
1995/416-1/105 DIVERSE PÅTEGNING TINGLYST 03.01.1995
Bestemmelsen om begensning i utleiemulighetene utgår.
1975/506379-105/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 04.04.1975
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET ETTER FØRSTE TINGLYSTE ERVERVSSUM.
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata:
1975/506379-104/105 SEKSJONERING TINGLYST 04.04.1975
SNR: 26
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 7/1000
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 149 SEKSJONER
SEKSJON NR 1-2, OG NR 5-149 HAR ANDEL AV SNR 3 OG 4
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 149 seksjoner. I tillegg eier sameiet to leiligheter (hvorav den ene er tidligere vaktmesterleilighet), som begge leies ut via Utleiemegleren med inntekter til sameiet.
Eierseksjonssameiet Bygdøy Alle 20 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 871272662, og ligger i bydel Frogner i Oslo kommune med adresse Bygdøy Alle 20. Gårds- og bruksnummer: 212, 24.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.
- Hjemmeside: www.ba20.no - passordet er Kastanje (med stor K).
- Vaktmestertjeneste fra Bastion Forvaltning AS.
- Reparasjoner og vedlikehold på felles røropplegg er utført av rørlegger Roy Jensen, som er godt kjent i gården.
- Fellesvaskeri i 1. etasje i gården.
- Avtale med GET om levering av kabel-TV og bredbånd (standardpakke ink.) med muligheter for individuelle oppgraderinger.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen lån.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 80039609

Regnskap

Årets resultat på kr 859 673,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 5 861 182,-. Med godt over ett års totale inntekter i arbeidskapital, er sameiet godt rustet til å møte uventet vedlikehold som måtte oppstå innenfor et normalt driftsbudsjett. Den økonomiske situasjonen er stabil og anses som meget god.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter og husordensregler for retningslinjer vedr. seksjonseiers og sameiets vedlikeholdplikt m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2017 Modifisering av nye søppelskur
2015 Utskifting heiser
2015 Installert fjernvarme
2015 Ny belysning i inngangspartier og trappedepoter
2015 Installert nytt brannvarslingsanlegg
2012 Nye inngangsdører oppgang A og B
2012 Nytt callinganlegg
2011 Sliping av terrazzobelegg i trapper
2008 - 2009 Oppussing korridorer
2007 Oppgradert kabel-TV-anlegg
2006 Rehabilitert el-anlegg fellesarealer
2002 Oppussing vaktmesterleilighet
2001 Ombygging heis oppgang B
1997 - 1998 Rehabilitering balkonger
1997 - 1998 Etterisolering 9. etasje
1997 - 1998 Innkledning piper, heis og trapperom
Iht. årsmøte 2020:
Styret vil i samråd med forslagstiller se på løsninger for å sikre utsatte boder slik at de kan bli mindre utsatt for innbrudd og hærverk.
Det er ikke planlagt noen økning av felleskostnadene eller noen store forandringer som styret er kjent med pt. Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll med mer info om styrets arbeid etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund eller annet husdyr som kan være til sjenanse for beboerne. Husdyr skal ikke etterlates alene i leiligheten dersom dette medfører støy i form av gjøing og skriking i eierens fravær. Slike husdyr skal medbringes når eier/beboer forlater leiligheten. Ved gjentagne klager på støy fra husdyr kan det forlanges at husdyrene flytter. Se forøvrig pkt. 15 i husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer er plassert på vegg, i felles trappeoppgang. Hovedsikring har 38 Amp.
- Leiligheten har røykvarsler sentralt brannvarslingsanlegg og brannslukningsapparat.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.