#ØVRE GRÜNERLØKKA / ROSENHOFF

Romslig og lekker 3-roms hjørneleilighet i klassisk gård | Nyoppusset 2018 | Peis | Originale detaljer | Flott bakgård!

Jørgen Løvlands gate 25 A , 0569 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type Leilighet / Aksje
Primærrom 68 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 1 219 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1926
Gårdsnummer 226
Bruksnummer 34
Energimerking G
FINN.no 179052939
Sist endret 30.05.2020 14:26
Prisantydning 4 950 000
Totalpris 5 105 401
Ligningsverdi 1 161 816,-

Beregnet totalkostnad

4 950 000,- (Prisantydning) 142 741,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 092 741,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 500,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 1 510,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret) -------------------------------------------------------- 12 660,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 105 401,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0035

Adresse og matrikkel

Jørgen Løvlands gate 25 A, 0569, Oslo, Gnr. 226 bnr. 34,
Aksjebrevnr. 1-2 i Aksjeselskapet Jørgen Løvlandsgate 25 borettslag med orgnr. 933675823 i Oslo kommune

Eier

Adrian Barone Ida Valstad

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

68 / 68 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1926

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Siste 12 måneder: 12600 kWh, som utgjorde kr 14 560,-.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 219 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

1219 kvm felles, eiet tomt. Fellesområder opparbeidet med internveier belagt med asfalt, plenarealer, prydbusker og diverse beplantning. Flere sittegrupper, sykkelstativ og grill til bruk for beboerne. Sol til cirka kl 19 i bakgården på sommerstid.
Felles oppbevaringsbod i kjeller, her er det primært oppbevaring for barnevogner/akebrett og lignende.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og lekker 3-roms hjørneleilighet, med super beliggenhet på Rosenhoff! Her bor du i en rolig gate, samtidig som du har alle fasliteter i nærheten. Boligen er nyoppusset og holder en generelt god standard, samtidig som originale detaljer som rosett, stukkatur og teglstein er bevart. Store vinduer og generøs takhøyde som skaper en luftig atmosfære!
- Flott stue med moderne peis
- Stilrent kjøkken fra 2018 med hvitevarer og spiseplass
- Pent flislagt bad fra 2008
- To soverom med garderobeskap
- Lekre fargevalg og pene gulv fra 2018
- Varme i alle gulv
- Kott med opplegg for vaskemaskin
- To boder
- TV/bredbånd inkl.
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Flotte fellesarealer
- Beboerparkering og 6 ladeplasser like utenfor
- Kort vei til parker, serveringssteder, butikker, treningssentre og et ypperlig kollektivtilbud

Innhold

Hjørneleilighet beliggende i høy 1. etasje, og består av: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 9 kvm, og én loftsbod på ca. 10 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten er meget attraktivt og sentralt plassert på Rosenhoff, men er likevel tilbaketrukket i gate med lite gjennomgangstrafikk.
Her har du Torshovdalen og Rodeløkkas Kolonihager som nærmeste naboer. Nærområdet byr også på en rekke dagligvarebutikker, spisesteder/kaféer, parker, og offentlig kommunikasjon. Nærmeste barnehage er Dynekilen Barnehage, like ved. For de treningsglade finnes en rekke treningsstudioer innen kort gangavstand med blant annet Bare Trening, SATS, Fresh Fitness, Actic m.m.
En spasertur på ca. 10 min. tar deg ned til Grünerløkkas pulserende liv med utallige kaféer, butikker, utesteder etc. Skal man til sentrum, er det bare å hoppe på første trikk, buss eller t-bane.
Leiligheten har kort vei til tur- og rekreasjonsområder. Torshovdalen har store grøntområder mellom Torshov og Rosenhoff.
Her er det mye aktivitet året rundt, og parken er fredet for utbygging. Torshovparken er perfekt for grilling, ballspill og late sommerdager. Her finner man lekeplasser, volleyballbane og utvendige treningsfasiliteter. I tillegg er det kort vei til Tøyen med blant annet Botanisk hage som er spesielt flott på våren og sommeren, samt Tøyenparken hvor du Øya-festivalen arrangeres i august. Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Birkelunden m.m. ligger heller ikke langt unna.
Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-baner. Busser som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet og stopper på Rosenhoff holdeplass 2 min unna. Herfra går også trikk 17.
Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO.
Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt.

Entré/mellomgan

Innbydende og romslig entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk. Flislagt gulv med varme, downlights og stukkatur i himling, samt karakteristisk teglsteinsvegg. God plass til å sette fra seg sko og henge opp yttertøy. Dørcallinganlegg med portåpner plassert ved inngangsdøren. Mellomgang ved soverom hvor det er plass til skrivepult eller annet møblement.

Stue

Flott stue med store vindusflater og generøs takhøyde som gir rommet et ekstra lyst og luftig preg. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Rosett og stukkatur i tak. Moderne Aduro peisovn som gir lun og god varme, samt veggmontert oppheng for ved. Pipeløp ble rehabilitert i 2013.

Kjøkken

Stort og pent kjøkken med god plass til spisebord hvor man kan samle familie og venner til hyggelige lag! Stilren IKEA kjøkkeninnredning fra 2018 med glatte, hvite fronter og benkeplate i stein. Fine tegsteinsdetaljer på vegg. Underlimt oppvaskkum i kompositt og ett-greps armatur fra Hansgrohe. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; kjøleskap med fryser, stekeovn, mikrobølgeovn, platetopp og ventilator med kullfilter fra IKEA. Lekkasjestopper under oppvaskkum og komfyrvakt tilkoblet platetopp. Praktisk kott på kjøkken med opplegg for vaskemaskin, samt oppbevaringsplass. Downlights i himling.

Bad

Pent, flislagt baderom fra 2008 med varme i gulv og downlights i himling. Servant med ett-greps armatur fra Hansgrohe, underskap og vegghengt speilskap med stikkontakt over. Gulvstående toalett fra Porsgrund. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur fra Hansgrohe. Avtrekksventil i himling.

Soverom 1

Lekkert og luftig soverom med god plass til dobbeltseng. Rosett og stukkatur i himling. Oppbevaringsplass i stort garderobeskap med slette fronter og speilfronter.

Soverom 2

Dette er også et fint soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteærelse eller hjemmekontor - her kan man innrede etter eget ønske og behov. Rosett og stukkatur i himling.

Overflater

Gulv: En-stavs laminat og fliser på bad og i entré. Varmefolie i alle gulv, varmekabler i entré og på bad.
Vegger: Malte flater og teglstein.
Tak: Malte flater. Rosetter og stukkaturer i flere rom. Takhøyde på opptil 2,77 meter. Downlights i entré, på kjøkken og på bad.

Felleskostnader

3 014 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-tv/bredbånd fra GET, felles forsikring, nedbetaling lån, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Renter og avdrag 382,- Renter og avdrag 398,- Felleskostnader 2 234,-

Garasje / Parkering

Mulig å leie garasjeplass i nærliggende garasjeanlegg v/ledighet. Beboerparkering utenfor leiligheten med 3 ladestasjoner rett ved inngangsporten. Ytterligere 3 ladestasjoner i parallellgaten.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 161 816 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 182 538 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Takkonstruksjon i valmtaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Profilert entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Vinduer med to-lags glass fra 1990.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

En aksjeeier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre.
Med godkjenning fra styret kan en aksjeeier overlate bruken av hele boligen til andre for inntil tre år, dersom aksjeeieren selv, ektefellen eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det, eller dersom vedkommende ikke fyller kravene til å være aksjeeier.
En aksjeeier kan ellers med styrets godkjenning overlate bruken av hele boligen til andre der-som:
- aksjeeieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdannelse, militærtjenes-te, sykdom eller andre tungtveiende grunner
- et medlem av brukerhusstanden er aksjeeierens ektefelle, eller slektninger i rett opp-eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen
- det gjelder bruksrett som noen har krav på etter ekteskapsloven § 68 eller husstands-felleskapsloven § 3 annet ledd.
Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det.
Har selskapet ikke svart på søknad om godkjenning av brukeren innen en måned etter at søk-naden er kommet frem til selskapet, er brukeren å anse som godkjent.
Aksjeeier som har overlatt bruken av boligen til andre, er fremdeles ansvarlig for bruken av boligen overfor selskapet, og plikter å gi styret melding om hvor man er å få tak i.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner og peisovn i stue. Pipeløp ble rehabilitert i 2013 i regi av aksjelaget.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Omådet forøvrig er regulert til boliger, vei, spesialområde for bevaring og tomt for offentlig bygning (skole, voksenopplæring, aktivitetssenter og barnehage), byggeområde for boliger, forretning, kontor, industri og bevertning, Rodeløkkens kolonihager, friområde/park, m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
1926/900615-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 23.11.1926
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Jørgen Løvlandsg 25 AS
Org.nr: 933675823
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført.
Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1926/912484-1/105 Erklæring/avtale 30.04.1926
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1928/924516-1/105 Erklæring/avtale 20.03.1928
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1961/520004-1/105 Erklæring/avtale 28.12.1961
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
2013/747702-1/200 Pantedokument 05.09.2013
BELØP: NOK 2.400.000
Panthaver:HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324
2015/227541-1/200 Pantedokument 12.03.2015
BELØP: NOK 2.250.000
Panthaver:HANDELSBANKEN
Org.nr: 971171324
Grunndata
1915/900236-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten 25.05.1915
OPPRETTELSE - FRADELT FRA TRONDHEIMSVN 160
1923/900699-2/105 Registrering av grunn 28.08.1923
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:226 Bnr:30
1923/900700-2/105 Registrering av grunn 28.08.1923
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:226 Bnr:32
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjelaget er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 933 675 823, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo med gnr 226 og bnr 34 og har adresse: Jørgen Løvlands gate 25. Boligselskapet består av 24 boliger og har som hovedformål å skaffe aksjeeierne boliger i de bygg laget eier.
Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning i henhold til kontrakt. Revisjonen er utført av Hedemark Revisjonsbyrå AS.
- GET er leverandør av kabel-tv og bredbåndstjenester, med mulighet for individuelle tilleggsavtaler, deriblant GET telefoni.
- Fellesvaskeri lokalisert i kjeller i oppgang A. Dette kan benyttes ihht. oppsatte regler.
- Nøkler til inngangsdør/kjeller og for vaskeri, kan bestilles hos styret. Det samme gjelder skilt til dørcalling.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: kr 142 741,- per 22.02.2020.
Andel formue for denne leiligheten: kr 39 478,- per 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 83987146918, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 22.02.2020: 3.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 283
Saldo per 22.02.2020: 2 062 014,-
Andel av saldo: 73 645,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2013 ( siste termin 31.08.2043 )
Lånenummer: 83987155283, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 22.02.2020: 3.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 242
Saldo per 22.02.2020: 1 934 662,-
Andel av saldo: 69 096,-
Første termin/første avdrag: 30.04.2015 ( siste termin 31.03.2040 )
Ingen særfordelte lån: Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet. Ved arealutvidelser vil forholdet mellom felleskostnader, renter og avdrag forskyves for samtlige andeler/seksjoner.

Andel fellesgjeld

142 741

Andel formue

39 478

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA, polisenummer: 82126419

Regnskap

Resultatet av driften for 2018, inklusive finansielle inn- og utbetalinger, ga et overskudd på kr 210 295,-. Disponible midler per 31.12. 2018 utgjorde kr 943 643,-. Se forøvrig regnskap vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Selskapets aksjekapital er kr 112.000.-, fordelt på 112 aksjer á kr 1000, fullt innbetalt og på-lydende navn.
Kun fysiske personer kan være aksjeeiere, og ingen kan eie mer enn en aksjepost. Se vedtekter og husordensregler for retningslinjer ang. aksjeeiers vedlikeholdsplikt, selskapets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold og rehabilitering:
2019 Automatsikringer i sikringsskap til fellesarealer og vaskekjeller
2019 Oppdatering av callinganlegg og lukkeløsning på porten
2019 Bestilt tilstandsrapport av grunnmur
2018 Nye søpleskur
2018 Reparasjoner av vaskemaskin i fellesvaskeri
2018 Spyling av drensledninger
2017 Maling av gjerder i bakgården
2016 Utskiftning av råttent gjerde i bakgården
2016 Kontroll og vedlikehold av håndslukkere i alle leilighetene
2016 Prosjektering og rehabilitering av trappeoppgangene
2015 Rehabilitering av brannbalkonger
2015 Vedlikeholdsspyling av avløpsrørene på bad og kjøkken (Gravco AS)
2015 Utbedret fuktskade i leilighet i C-oppgangen mot Konghellegata, skyldtes utett
tak som ble utbedret ved nytt takbeslag tidligere samme år (se under).
2015 Montert nytt takbeslag på taket mot Konghellegate
2015 Montert snøfangere på taket mot Konghellegate og Jørgen Løvlands gate
2013 Rehabilitert pipeløp med innvendige syrefaste stålrør, utført av Pewi
(septemer 2013)
2013 Alle vinduer malt utvendig mai 2013, utført i regi av Francke Bygg
2012 Bestilt tilstandsrapport og vedlikeholdsplan (10 år) fra OPAK
2011 Rehabilitert avløpssoil innvendig med rør i rør teknikk utført av Proline
2011 Skiftet til brannsikre dører mellom kjeller og trapperom, og loft og trapperom
(B60) og hos enkelte beboere (B30). Forbedret skiller mellom trapperom og
leiligheter.
2010 Vinduer i oppgang B og C er malt innvendig
2009 Felles brannvarslingsanlegg er installert
2008 Utskifting og ferdigstillelse av kjøkkensoil
2007 Kontraktsinngåelse og oppstart av utskifting av vann- og avløpsrør
2006: Prosjektering og innhenting av anbud for utskifting av soil.
2004: Utskifting og oppgradering av belysning i bakgård, med blant annet lampe
med bevegelsessensor.
2003 Utbedring av brannbalkonger. Utarbeidet 5-årsplan.
2001 Kontroll/utskiftning av brannslokningsapparater
Se mer detaljert vedlikeholdshistorikk som ligger vedlagt i årsberetningen, i salgsoppgaven.
På sikt skal samtlige vinduer byttes ut. Styret har opplyst at det settes av penger til dette hver måned. Dato uvisst.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Tillatelse til husdyrhold kan gis, ved særskilte grunner, ved søknad om dette til styret. Husdyrhold kan ikke iverksettes før søknad er godkjent og kontrakt er signert. Se øvrige retningslinjer i pkt. 7 i husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Vaskemaskin på bad.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand.
Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i felles trappeoppgang. Hovedsikring på 40A. Leiligheten har hovedsakelig synlig elektrisk anlegg.
- Røykvarsler tilknyttet felles sentral. Brannslukkingsaparat i pulver.
- Varmtvannsbereder i kjeller på 150 liter.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Styret oppdaget ubetydelige mengder fukt i kjelleren. Dette pga. stengte dører over tid. Det ble satt igang utlufting av alle kjellerom i samtlige oppganger og fukten er nå borte.
- Nytt elektrisk anlegg ifb. totalrenovering juli 2018 v/Sofienberg Elektro, Sebastian MacDonald.
- På sikt skal samtlige vinduer byttes ut. Styret har opplyst at det settes av penger til dette hver måned. Dato uvisst.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles.
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,75 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Torfinn Sørvang