#LØREN

Lekker og moderne 2-roms fra 2014 | Solrik, sydvendt markterrasse på 28kvm | Akonto fjernvarme inkl.| Rolig og sentralt

Ullagerveien 3 , 0585 Oslo

VISNINGER

3. juni onsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

79%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 58 m²
Bruksareal 58 m²
Bruttoareal 64 m²
Tomt 11 348 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2014
Gårdsnummer 124
Bruksnummer 134
Energimerking B
FINN.no 174144568
Sist endret 29.05.2020 12:19
Prisantydning 4 100 000
Totalpris 4 211 320
Ligningsverdi 1 196 072,-

Beregnet totalkostnad

4 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 102 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 111 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 211 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Finn.no: Visningstekst

Dersom du planlegger å delta på annonsert visning bes du som kunde om å gi beskjed i forkant til eiendomsmegler, trykk på påmeldingsknappen i annonsen.
Vi tilbyr også privatvisninger for de som ønsker det. Velkommen til en trygg visning!

Oppdragsnummer

17-20-0049

Adresse og matrikkel

Ullagerveien 3, 0585, Oslo, Gnr. 124 bnr. 134 snr. 45 orgnr. 913910036 i Oslo kommune

Eier

Kaja Marie Snare

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.
For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2020 iht. eiendomsskattelisten.

BRA/PROM

58 / 58 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2014

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Antatt årsforbruket 3179 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Eiet tomt: 11348 m².
Felles tomt for boligsameiet opparbeidet med asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. I tillegg har området sittegrupper, sykkelparkering og lekeområde.

Eiet tomt: 11348 m². Felles tomt for boligsameiet opparbeidet med asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. I tillegg har området sittegrupper, sykkelparkering og lekeområde.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 2-roms selveier, beliggende i en skjermet 1. etasje, i et attraktivt område på Løren! Bygget er nytt i 2014 og boligen holder en generelt god standard. Arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom, og hele leiligheten vender ut mot det hyggelige gårdsrommet!
- Flott stue med store vindusflater
- Sydvestvendt og solrik markterrasse på 28 kvm
- Stilrent HTH-kjøkken med hvitevarer som følger
- Pent flislagt bad med våtromsbevis (se tilstandsrapport)
- Romslig soverom med garderobe
- Innbydende entré med skyvedørsgarderobe
- Akonto fjernvarme/varmtv. inkl.
- TV og bredbånd fra Altibox inkl.
- Balansert ventilasjon
- Heis
- Mulighet for kjøp/leie av p-plass ved ledighet
- Kjellerbod
- Flotte fellesarealer
- Nærhet til T-bane, buss, butikker, hyggelige serveringssteder, parker, treningssenter m.m.

Innhold

Leilighet ligger i byggets 1. etasje (mot rolig gårdsrom) og består av: Entré/gang, stue/kjøkken, bad og soverom. Utgang fra stue til sydvendt markterrasse på 28 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én bod i kjeller på 5 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til på Løren, et nytt og spennende boligområde preget av grønne lunger og hyggelige fellesarealer.
Her bor du i attraktive omgivelser og samtidig med nærhet til sentrum og alt av nødvendige fasiliteter. Fra leiligheten er det kort vei til Løren Torg med rikelig tilbud av butikker, cafèer, resturanter og forretninger for alle gjøremål i hverdagen, samt Rema 1000. Hertz Bilpool finner du på Løren. Sanjays, Peppes Pizza, Løyrin er hyggelige møtesteder. Her finner du også Umai Sushi og Dominos pizza, bokhandler Norli, Nille og stor Meny med post i butikk. På Vinslottet har det også åpnet flere populære serveringssteder som f.eks. Sugar & Spice, Hasle Linje Gastropub og W.B. Samson. Rett utenfor Kanonhallen ligger skulpturparken, Peer Gynt parken. Parken består av 20 skulpturer som er basert på ulike scener i Henrik Ibsens skuespill. Det er flere skoler og barnehager i nærområdet.
Eksisterende Økern senter skal utvikles fra å være et kjøpesenter hovedsakelig basert på handel, til den gode fremtidsbyen med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, allbrukshall, musikkskole, fortellerscene, samt et nytt badeland for Groruddalen. Lørenprosjektet er en byforvandling som fremover skal utvikle Løren til en ny bydel.
For den som liker å holde seg i form er STERK treningssenter sentralt plassert på Løren. Løren-hallen er også en liten spasertur unna. Grefsenkollen og Lillomarka innbyr til både fot- og sykkelturer samt langrenn på vinteren. Slalombakkene Grefsenkleiva og Trollvannskleiva gir gode muligheter for slalom- og snowboardkjøring hele vinteren. Valle Hovin har skøytebane og noen av byens fineste idrettsanlegg. På nye Intility Arena spiller Vålerenga sine hjemmekamper. Kampen park og Tøyenparken er populære tilholdssteder på sommerstid med grilling, avslapning og kos.
På vinterstid er Tøyenparken ypperlig akebakke for de minste.
Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud med t-bane og buss. Busstopper på Sinsen og på ring 3. Flybussen stopper like ved (Lørenvangen holdeplass). I forbindelse med Oslopakke 3 har det også kommet en egen t-banestasjon på Løren som gir enkel og rask adkomst til alle byens retninger. Det går også direktebuss fra Lørenvangen til Lysaker/Fornebu/Skøyen. Leiligheten ligger ikke langt fra Sinsen som også er tilknyttet trikk og t-bane, samt Økern som har buss og t-banelinje. Det er gangavstand til Carl Berner, Grünerløkka, Tøyen, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle m.m.
Området Løren (www.loren.no) og Økern (www.okernsentrum.no) er under utvikling og vil være en spennende plass å bo og leve i årene fremover.

Entré

Meget romslig og innbydende entré/gang som gir et godt førsteinntrykk av boligen. Her er det god plass til oppbevaring av bl.a. yttertøy og sko i stor skyvedørsgarderobe (ca 4,25 meter bred) med hyller, skuffer og kleshengerstativ i innredningen. Dørcalling med videofunksjon og portåpner.

Stue

Romslig og flott stue med store vindusflater og adkomst til markterrassen som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og annet ønskelig møblement. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Markterrasse

Fra stuen er det utgang til den fantastiske, sydvendte markterrassen på hele 28 kvm. Her er det god plass til både lounge, sittegruppe, grill og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt). Supre solforhold fra ca. 12:30-19:30 på sommerstid, samt hyggelig utsyn mot gårdsrommet. Her kan man nyte de varme sommerdagene og hyggelige sosiale sammenkomster utendørs! Terrassen er opparbeidet med betongheller, skjerming mot naboer, samt utebelysning og stikkontakter.

Kjøkken

Stilrent og moderne HTH-kjøkken med hvite, glatte fronter og benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Damixa. Belysning og stikkontakter over benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som medfølger; frittstående kjøleskap med fryser fra Grundig, integrert oppvaskmaskin fra Grundig, stekeovn og platetopp fra Siemens og ventilator i overskap fra Exhausto.

Bad

Pent, flislagt baderom fra byggeår med varme i gulv og downlights i himling. Servant med ett-greps armatur fra Damixa, vegghengt servantskap, overskap, samt speil med belysning og stikkontakt på vegg over servant. Dusjnisje med innfellbare dører i glass, samt dusjarmatur fra Damixa tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse fra Geberit. Avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Stort garderobeskap (2 meter bredt) med god oppbevaringsplass. Soverommet vender, som resten av leiligheten, ut mot rolig gårdsrom.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte, slette flater, samt fliser på bad.
Tak: Malte, slette flater. Downlights i himling på bad og i entré.

Felleskostnader

2 334 pr. mnd. Drift og vedlikehold, akonto fjernvarme, varmtvann, altibox flexi (tv og bredbånd), vaktmestertjeneste, renhold, forr.førsel, komm. avg. m.m. Herav: Akonto fjernvarme 392,- Felleskostnader 1.543,- Altibox flexi 399,-

Etasje

1. etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass. Mulighet for kjøp/leie ved ledighet. Leie koster ca. kr 800-1000,- pr. mnd.
Det er flere parkeringsplasser med mulighet for lading av el-bil/hybrid i dag, og det jobbes for å få lagt opp infrastruktur til el-billading i hele garasjen.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 196 072 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 305 858 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 6 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong og stålkonstruksjoner. Yttervegger av bindinsverk utvendig kledd med teglstein og liggende panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget).
Leiligheten har Dooria glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull. Terrassedør og vinduer fra byggeår med karmer av tre og to-lags glass. Tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. Balansert ventilasjonsanlegg.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 15.07.2016 for oppføring av eiendommen (8 boligblokker med underjordisk garasje). Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold. Seksjonseierne er ved utleie av boligseksjoner forpliktet til å pålegge leietaker å følge sameiets ordensregler, samt pkt. 7 i vedtekter.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet felles varmesentral (fjernvarme). Gulvvarme på bad. Akonto fjernvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Det er balansert ventilasjon.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4129 av 15.12.2004. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, byggeområde for boliger, vei, bevertning, offentlig/allmennyttig formål (barnehage, kirke), felles gårdsplass/parkering, sporvogn/tog, industri m.m. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Styret har nedsatt en gruppe for følge opp mulige byggeplaner og omreguleringer i tilstøtende eiendommer mot Sinsenveien. Gruppen ble ledet av Olav Tønsberg, og samarbeidet med Lørenhøyden. Utbygger Sinsen Panorama, har endret planene vesentlig fra en massiv utbygging til påbygg på eksisterende bebyggelse i Sinsenveien 31 og 33 (ikke 29). Utbygger har gjennomført forhåndskonferanse med Plan- og bygningsetaten før det kommer nabovarsel. Det er utarbeidet foreløpige tegninger som kan sees på følgende nettadresse: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201914908. Planene går ut over gjeldende reguleringshøyde og styret vil følge opp saken.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1960/13940-1/105 Erklæring/avtale 07.11.1960
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 0301-124/134
Gjelder denne registerenheten med flere
1965/2385-1/105 Bestemmelse om vannledn. 23.02.1965
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-124/134
Gjelder denne registerenheten med flere
2012/914413-1/200 Erklæring/avtale 31.10.2012
Bruksordningsregler fram mot avsluttet jordskiftesak
0200-2011-0005 i Akershus og Oslo Jordskifterett
Overført fra: 0301-124/134
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2014/539260-1/200 Seksjonering 30.06.2014
opprettet seksjoner: snr: 45
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 58/22448
2015/346486-1/200 **
Reseksjonering 21.04.2015
Endringer i tilleggsareal for snr. 128 - 209
Deler av fellesareal og snr. 210 blir berørt
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 10 bygninger med til sammen 214 seksjoner. Sameiets eiendom har Gårdsnr. 124 Bruksnr. 134 i Oslo kommune. Sameiet er registrert i foretaksregisteret med organisasjonsnummer 913 910 036. Sameiet er en del av Løren Vel.
Forretningsførselen utføres av OBOS Eiendomsforvaltning.
- Hjemmeside: http://www.lorenpynten.no
- Sameiet har vaktmesteravtale med Bygårdsservice AS
- Sameiet har avtale med Viken Fiber/Altibox for fiber og TV

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskapet.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87666105

Regnskap

Resultatet av driften året 2018 viser total sett et positivt årsresultat på 1 179 374. Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet for 2018 og er overført til balansen under konto for egenkapital fordelt med 1 237 831 til bolig og -58 457 til parkering.
Sameiet er i 1. kvartal 2019 etterfakturert for vann og avløpsgebyr 2016-2018. Dette er først kostnadsført i 2019, og 2018 resultatet fremkommer da som mer positivt enn de reelle kostnadene for perioden skulle tilsi.
Forøvrig vises til de enkelte tallene i regnskapet og den regnskapsmessige oversikt som fremkommer under noter til regnskapet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Se vedtekter for seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Oslo vann- og avløpsetat sendte sameiet på tampen av 2018 en millionregning i for lite innbetalt vannavgift siden 2015, bl.a. for adresser som ikke finnes. Styret la ned betydelig arbeidsinnsats for å påvise feil i beregningsgrunnlaget og få redusert ekstraregningen så mye som mulig. Kravet om tilleggsavgiften for 2015 er foreldet. Krav om etterbetaling for 2016-18 skyldtes feil i arealoppgaver mellom Plan- og bygningsetaten og Vann- og avløpsetaten som beregner avgiftene. Styret anser fortsatt ikke saken som ferdigbehandlet og styret har installert vannmåler som kan medføre en reduksjon av vann- og avløpsavgiftene (for å sikre at det blir riktig beløp).
Saker på årsmøte 30.04.2019:
- Styret informerte om status for innhenting av tilbud og installason, samt forespeilede driftskostnader ved kameraovervåkning. Dette var en informasjonssak, og det ble ikke fattet vedtak om kameraovervåkning.
- Styret ble gitt fullmakt til å iverksette maling av trefasadene ved bruk av profesjonell leverandør.
Det er ikke planlagt noe vedlikehold eller husleieøkning iht. styret, men de jobber for å få lagt opp infrastruktur til elbillading i garasjen. Hvordan denne kostnaden skal dekkes inn er ikke avklart enda. Det er trolig snakk om en kostnad på ca. kr 5000,- pr garasjeplass.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr i sameiet. Dyret kan forlanges fjernet dersom det er til vesentlig sjenanse for beboerne. Se forøvrig retningslinjer i husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Vaskemaskin, håndklehenger og dorullhenger på bad
- Hyller i bod
Følgende tilbehør medfølger i handelen:
- Hvitevarer på kjøkken
- Skap/skapinnredning
- Lameller i stue
- Gardinstang på soverom
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Strømmåler er plassert i kjeller. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarslere, sprinkelanlegg og brannslukkingsaparat i pulver.
- Noe sprekker langs taket iht. eier.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Torfinn Sørvang