#MAJORSTUEN

Lys og kvadratsmart 1-roms toppleilighet | Solrik balkong og utsikt | Heis | Fyring/vv. inkl.| Perfekt førstegangskjøp!

Kirkeveien 50 , 0368 Oslo

BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

57%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

42%

har bolig mellom 60-120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 25 m²
Bruksareal 25 m²
Bruttoareal 28 m²
Tomt 1 011 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1938
Gårdsnummer 215
Bruksnummer 162
Energimerking E
FINN.no 179077203
Sist endret 28.05.2020 16:39
Prisantydning 2 690 000
Totalpris 2 995 349
Ligningsverdi 693 818,-

Beregnet totalkostnad

2 690 000,- (Prisantydning) 296 039,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 986 039,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 1 500,- (Innflyttingsgebyr) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 9 310,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 995 349,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0063

Adresse og matrikkel

Kirkeveien 50, 0368, Oslo, Gnr. 215 bnr. 162 snr. 8
Andelsnr. 96 i Majorstuløkken Borettsalg borettslag med orgnr. 950446420 i Oslo kommune

Eier

Madelene Nygård

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

25 / 25 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1938

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 011 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

1011 kvm felles, eiet tomt for borettslaget. Det er opparbeidede fellesarealer med asfalterte arealer, plen og beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har IN-ordning. Det vil si at dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), er det mulig. Dette gjelder kun Eika 1 lånet.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og arealeffektiv toppleilighet med smarte løsninger, og perfekt beliggenhet! Her bor du supersentralt på Majorstuen, rett ved Frognerparken, og med et rikt utvalg av servicetilbud og kollektivmuligheter. Boligen ligger høyt og fritt i 6. etasje (med heisadkomst) og det er flott utsikt over området. Fin takhøyde og store vinduer som slipper inn mye naturlig lys.
- Solrik balkong med supre solforhold og flott utsikt
- Lys og hyggelig stue med fin sone for soveplass
- Tidsmessig kjøkken med hvitevarer
- Bad fra 2009 med våtromsbevis (se tilstandsrapport) og vaskemaskin som følger
- Entré med garderobe
- Heis
- Fyring/vartmvann inkl.
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Ingen forkjøp
- IN-ordning med mulighet for å redusere felleskostn. med ca. kr 784
- Sikringsordning
- Veldrevet borettslag
- Kort vei til "alt"!

Innhold

Toppleilighet som ligger i gårdens 6. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, bad og stue/kjøkken med adkomst til sydøstvendt balkong på ca. 3 kvm.
En disponibel loftsbod med skråtak og gulvareal på ca. 5 kvm (ikke fullt målbart areal grunnet skråtak).
I kjeller er det fellesvaskeri med tørkebåser, samt felles sykkelbod.

Beliggenhet

Boligen ligger i et sentralt og meget populært boligområde på Majorstuen. Her er det umiddelbar nærhet til et rikt servicetilbud, restauranter, Colosseum kino og offentlig kommunikasjon. Det er også kort vei til flere populære treningssentre.
Det er kun få minutters gange til Bogstadveien, som den siste tiden har fått et estetisk løft og fremstår som en attraktiv og moderne handlegate. Fortauene har blitt bredere, det er ny belysning og det er anlagt trivelige byrom med benker og beplanting. Bogstadveien, Majorstuen og Hegdehaugsveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, konditorier, restauranter og utesteder. Her finner man alt fra de store, rimelige kleskjedene, til de fasjonable motehusene som man ikke finner andre steder i byen.
Det er nærhet til idylliske Vestkanttorget, med koselig marked og yrende liv, samt juletreutsalg i desember.
I tillegg er det kun et par minutters gange til Frognerparken med gode muligheter for tur- og parkliv, i tillegg til fotballbaner, tennisanlegg og populære Frognerbadet. For hyggelige søndagsturer anbefales turområdene på Bygdøy med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren. Boligen har også nærhet til Frogner Kino og Gimle Kino, samt flere treningssentre, bl.a. SATS Colosseum park, vis-á-vis Colosseum Kino, med treningshall som gir muligheter for ballspill. Det er også kort gangavstand til Bislettbadet, samt både Slottsparken og St. Hanshaugen Park, noe som byr på gode rekreasjonsmuligheter.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Coop Prix, Meny, Jacob`s, Kiwi og Vestkantmat. Ellers er det søndagsåpne butikker i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bogstadveien og Bygdøy allé et rikt og spennende utvalg av spesialbutikker.
Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien fra Majorstuen ned forbi Slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på en liten gåtur.
Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og flere busslinjer trafikkerer stedet. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Frogner stadion og ligger rett utenfør døren. Eiendommen har gangavstand til Majorstuen barne- og ungdomsskole, Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder og et godt utvalg av barnehager.
Velkommen til et område som har alt!

Entré

Lys og arealeffektiv entré med oppbevaringsplass til blant annet yttertøy og sko i garderobeskap. Dørcallinganlegg med portåpner er plassert ved entrédøren.

Stue

Fin stue med store vindusflater og adkomst til balkongen, som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofa, tv-seksjon og hylller. Det er også fin sone for sengeplass i stuen. Delvis åpen løsning mot kjøkken. Sofa og bokhylle i stue kan følge om ønskelig.

Balkong

Herlig, sydøstvendt balkong med gode solforhold og fantastisk utsikt over området. Balkongen er på ca. 3 kvm med plass til utemøblement. Rekkverk i malt betong med blomsterkasser som kan prydes med fine, fargerike blomster. Betonggulv.

Kjøkken

Tidsmessig kjøkkeninnredning med hvite, slette fronter og benkeplate i laminat. Stålplate over komfyrsone. Klaffventil/ åpningsbart vindu på yttervegg. Nedfelt rund oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående komfyr med keramisk platetopp og kjøleskap. Lysarmatur under overskap og stikkontakter på vegg. Malt himling med lyslampe og avtrekksventil.

Bad

Flislagt bad fra 2009 som ble rehabilitert i regi av borettslaget. Dusjhjørne med dusjforheng og veggmontert hånddusj. Innredning med profilerte fronter på skapdører, servant med ett greps blandebatteri, samt speil med belysning og stikkontakter over. Gulvmontert toalett, samt opplegg for vaskemaskin (denne medfølger også). Varme i gulv. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Overflater

Gulv: 3- stavs eikeparkett. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malt strietapet. Fliser på bad.
Tak: Malt trekledning, folierte trefiberplater. Takhøyde opptil 2,57 meter.

Felleskostnader

3 375 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann/fyring (ved fjernvarme), Get (Kollektiv Flex), vaktmestertjenester, trappevask, nedbetaling av lån, forretningsførsel, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Felleskostnader 2.591,- Kapitalkost. lån 1 EIKA1 784,-
Kollektiv Flex gir beboere valgmuligheter mellom kun TV, kun internett eller både TV og internett.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Etasje

6. etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har tre biloppstillingsplasser som leies ut. Ledighet på parkeringsplass varsles ved oppslag, og det er botid som er avgjørende. Plassene befinner seg langs gjerdet/tujahekken ved Maries gate. Per 25.02.20 er det ingen ledige plasser, og prisen for leie er kr. 1.000,- pr. mnd. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører ved tildeling av plass, etter gjeldende satser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 693 818 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 497 744 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk på seks etasjer med kjeller og loft. Næringslokaler i 1. etasje. Boligblokk er oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i betong. Yttervegger er behandlet mur/ betong. Grunnmur i betong. Saltakkonstruksjon i betong. Trevinduer med 2-lags glass fra år 2011. Brannsertifisert dør med sikkerhetslås og kikkehull.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 25 kvm, Bruksareal: 25 kvm, Bruttoareal: 28 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser. Søknadsskjema for bruksoverlating fås ved henvendelse til styret.

Oppvarming

Oppvarming er sentralvarme og radiatorer (ved fjernvarme). Gulvvarme i bad. Sentralvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, fellesareal, annet uteoppholdsareal, tomt for offentlig bygning, byggeområde for bolig, industri, kontor, kjeller, underjordisk parkering/trimrom, forretning, barnehage m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kirkeveien 49 A og B - Det er søkt om etablering/boring av 3 energibrønner i bakgården på eiendommen.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201901194 for mer informasjon.
Middelthuns gate 15 - 17 - Tiltaket omfatter rivning av Middelthuns gate 15 og 17. Formålet med rivningen er å legge til rette for nye boenheter på eiendommen, omsøkt i saksnummer 201806685.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201818376 for mer informasjon.
Middelthuns gate 17 - Søknaden omfatter oppføring av en boligblokk på Majorstua i bydel Frogner. Boligblokken er 12 etasjer høy med 181 leiligheter fordelt på etasjene 2 til 12, og 8 bruksenheter for næring i første etasje. Prosjektet består av tre boligblokker - bygg A, B og C - med felles anlegg under bakken med boder og parkering. Denne saken omfatter kun bygg A og anlegg under bakken.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201806685 for mer informasjon.
Middelthuns gate 15 - Søknaden omfatter oppføring av en boligblokk på 10 etasjer med næringslokale i første etasje og 94 boenheter fordelt på etasjene 1 til 10. Denne søknaden gjelder kun for bygg B.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201817512 for mer informasjon.
Middelthuns gate 17 - Søknaden omfatter oppføring av en boligblokk på 14 etasjer med barnehage i første og andre etasje og 54 boenheter fordelt på etasjene 3 til 14. Denne søknaden gjelder kun for bygg C.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201817520 for mer informasjon.
Middelthuns gate 17 - Søknaden gjelder oppføring av trappehus/rømingstrapp fra parkeringskjeller og opparbeidelse av Fonteneplassen.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201900915 for mer informasjon.
Majorstuen knutepunkt og sporområde - Ruter foreslår å omregulere Majorstuen sporområde og knutepunkt fra trafikkområde til sentrumsformål, bolig, park, torg, trikk, forretning, kontor, bevertning, kultur, barnehage m.m. for å styrke kollektivknutepunktet med en variert arealbruk. Det er en forutsetning for planforslaget at ny Majorstuen stasjon etableres under bakken. Det foreslås ca. 460 boliger. To høyhus som tilsvarer 17 etasjer ligger bak Majorstuhuset. Eksisterende bebyggelse foreslås regulert til bevaring. PBE har ikke endelig konkludert hvilket trafikkalternativ som anbefales eller bygningene som skal bli på tomten.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201407126 for mer informasjon.
Fridtjof Nansens vei 12 - Fridtjof Eiendom AS foreslår å regulere Fridtjof Nansens vei 12 til kontorformål, med mulighet for forretning, bevertning og tjenesteyting. Hensikten med planen er å tilrettelegge for å rive eksisterende bygg og øke utnyttelsen med et nytt bygg på maksimalt 30 meter over gate, i tillegg til takoppbygg og kjelleretasjer, med et samlet bruksareal på 15 750 m2.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201609500 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter.
Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
1974/524112-2/105 Hjemmel til eiendomsrett 27.12.1974
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Majorstuløkken Borettsalg
Org.nr: 950446420
Gjelder denne registerenheten med flere
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1891/954177-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 09.07.1891
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: 0301-215/162
Gjelder denne registerenheten med flere
1892/900446-1/105 Best. om adkomstrett 28.06.1892
Overført fra: 0301-215/162
Gjelder denne registerenheten med flere
1938/401345-1/105 Best. om adkomstrett 19.03.1938
Rettighetshaver: Kirkevn 52 B
Overført fra Kirkevn 52
Overført fra: 0301-215/162
Gjelder denne registerenheten med flere
1941/402146-1/105 Best. om adkomstrett 05.06.1941
Rettighetshaver : Kirkevn 54
Overført fra: 0301-215/162
Gjelder denne registerenheten med flere
2015/1148118-1/200 Pantedokument 08.12.2015
BELØP: NOK 17.333.371
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS
Org.nr: 885621252
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2014/244189-1/200 Seksjonering 25.03.2014
opprettet seksjoner: snr: 8
formål: Næring
sameiebrøk: 33/2784
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Majorstuløkken borettslag, har Orgnr.: 950.446.420 og består av 100 andelsleiligheter. Borettslaget ligger i bydel Frogner i Oslo kommune og har adresse Kirkeveien 50. Borettslagets eiendom ble i 2014 seksjonert i en samleseksjon til bolig (snr. 1) og 7 seksjoner til næringsformål (snr. 2 - snr. 8). Borettslaget er eier av samtlige seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning. Borettslagets revisor er Ernst & Young AS.
- Borettslaget har egen hjemmeside: www.majorstulokken.no
- Get er leverandør av kabel-tv og bredbåndstjenester. Kollektiv Flex gir beboere valgmuligheter mellom kun TV, kun internett eller både TV og internett.
- Fellesvaskeri og tørkerom som kan benyttes etter borettslagets retningslinjer.
- Borettslaget har en sykkelbod i kjeller.
- Borettslaget har 7 forretningslokaler som leies ut. Leieinntektene var i 2018 kr. 674.000,-.
- Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Coor Eiendomsdrift.
- Majorstuløkken Borettslag har siden 2009 fått levert fjernvarme (til oppvarming og varmtvann) fra Hafslund Fjernvarme AS.
- Vinger Renhold forestår renholdet av fellesarealene.
- Nøkler og potkasseskilt bestilles av styret. Se registreringsskjema som ligger vedlagt i husordensregler.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 296.039,- per 01.04.2020.
Andel fellesformue kr. 30.358,- per 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenr: EIKA-152106707
Type: Annuitet
Restsaldo: 15.877.183,-
Restløpetid: 32 år 8 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 2,10%
Andel av saldo: 162.886,-
Kapitalkostnader: 575,-
Dette lånet har ikke IN-ordning.
Lånenr: EIKA1-152026449
Type: Annuitet
Restsaldo: 12.220.492,-
Restløpetid: 18 år 2 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 2,85%
Andel av saldo: 133.153,-
Kapitalkostnader: 784,-
Dette lånet har IN-ordning.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger per år ved terminforfall 01.04 og 01.10 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60.000,- per gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

296 039

Andel formue

30 358

Forsikring

IF Skadeforsikring, polisenummer: 888331

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 1 320 389,-. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2018 kr 1 689 961,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Regnskapet for 2019 foreligger ikke pt.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.
Skilt til postkasse bestilles av styret og styret må kontaktes for nytt skilt.
Det kun er tillatt med avtrekksvifter/ventilatorer med kullfilter på kjøkken.
Se også vedtekter for andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, samt retningslinjer for bygningsmessige arbeider. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Oppgraderinger i borettslaget:
2018: Ny dørcalling
2017: Nye postkasser
2014: Ny hovedinngangsdør. Seksjonering av borettslaget til Sameie. Sameiet består av 8 seksjoner.
2013: Ny renovasjonsordning med nedgravde avfallsbrønner.
2012: Oppussing av fellesområdene inne.
2011/2012: Fasaderehabilitering. Nye vinduer.
2011: Drenering langs yttervegg mot Maries gate.
2008/2009: Våtromrehabilitering i regi av borettslaget. Harry Martinsen AS var totalentreprenør. Samtlige bad og rør (inkl. i fellesområdene i kjeller samt i næringslokalene) ble totalrehabilitert.
2009: Tilkoblet fjernvarme.
2005: Nytt calling anlegg.
2004: Nye dører til leilighetene.
For en mer omfattende vedlikeholdshistorikk, se årsberetningen vedlagt salgsoppgaven.
Ellers er videre plan å oppgradere:
- Oppgradering av kjeller- og loftsboder.
- Oppgradering av hage mot Maries gate, inkludert nytt gjerde.
- Asfaltering av bakgård.
- Utredning og eventuelt utbedring av innvendig ventilasjonsanlegg.
- Etablere plan for langsiktig vedlikehold.
Det er ikke vedtatt eller planlagt p.t.
Vedtatt på årsmøte 08.05.2019:
- Vedtatt å etablere kameraovervåkning i enkelte fellesområder (relevant personvernregelverk og Datatilsynets veileder skal følges)
- Vedtatt å gå over til avtale med Get Kollektiv Flex
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold tillates kun etter skriftlig tillatelse fra styret ifølge borettslagets husordensregler.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringer er plassert i eget rom i felles gang utenfor inngangsdøren. Automatsikringer/ skrusikringer. Digital strømmåler fra år 2017.
- Røykvarsler i stue. 2 stk. 6kg slukkeapparat.
- Ved overtagelse skal kjøper overta 2 nøkler fra selger til hoveddør (inngangsdør, bakdør, kjeller, loft etc) samt 2 vaskekort.
- Kjøper må fylle ut og undertegne registreringsskjema som ligger bak husordensreglene. Styret bruker skjemaet for bl.a. bestilling av skilt. Skjemaet bes sendt forretningsfører sammen med melding om salg evt. om det mailes direkte til styreleder pr e-mail adr.: styret@majorstulokken.no og majorstulokken@styrerommet.net.
Iht. egenerklæringsskjema:
2009 - totalrenovasjon av bad v/ Harry Martinsen AS
2011 - utbedring feil på bad v/våtrom entreprenøren AS
- Totalrehabilitering av tak og fasade med bytting av vinduer og balkongdører v/Alliero AS i regi av borettslaget
- Misfarge parkett ved balkongdør.
- Amatørmessig satt opp rosett.
- Eier har aldri brukt viften i leiligheten.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,40 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum