#VALLELØKKEN / ST. HANSHAUGEN

Gjennomgående topp-/hjørneleilighet | Oppussingsobjekt med attraktiv og rolig beliggenhet | Balkong på 7,5 kvm | Peis

Pavels' gate 8 , 0454 Oslo

BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

26%

har bolig mellom 60-120 kvm

92%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type Leilighet / Aksje
Primærrom 115 m²
Bruksareal 115 m²
Bruttoareal 126 m²
Tomt 1 041 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 1932
Gårdsnummer 217
Bruksnummer 260
Energimerking G
FINN.no 178853974
Sist endret 26.05.2020 10:50
Prisantydning 9 000 000
Totalpris 9 011 650
Ligningsverdi 1 952 339,-

Beregnet totalkostnad

9 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 3 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 500,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 500,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 11 650,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 011 650,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0068

Adresse og matrikkel

Pavels' gate 8, 0454, Oslo, Gnr. 217 bnr. 260, aksjebrevnr. 220-260 og 517-524 i Aktieselskapet Pavels Gate 8 borettslag med orgnr. 931121103 i Oslo kommune

Eier

Hanne Line Hjøllo

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm.
Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

115 / 115 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1932

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 041 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

1041 m² felles, eiet tomt. Forhage mot veien og en stor bakgård med plen, trær, planter og annen naturlig vegetasjon. Det er luftebalkonger i felles oppgang.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en stor 4-roms topp-/hjørneleilighet, med sentral og samtidig tilbaketrukket beliggenhet på idylliske Valleløkken / St.Hanshaugen. Leiligheten ligger høyt og fint i 3. etasje og har fleksibel planløsning, fin takhøyde og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Boligen er et oppussingsobjekt, så her har man muligheten til å skape sitt eget drømmehjem!
- Nordvestvendt balkong på 7,5 kvm med gode solforhold og hyggelig utsikt over området
- Gjennomgående og fleksibel planløsning
- Boligen inneholder stue m/peis, spisestue, forstue, kjøkken, to soverom, bad og separat wc
- Disponibel lofts- og kjellerbod
- Fellesvaskeri
- Kabel-tv fra GET inkl.
- Varmtvann inkl.
- Ingen forkjøp
- Lave omk. - ingen dokavg.
- Beboerparkering i området
- Rolig og etablert boområde med kort vei til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og består av: Entré/gang, wc, bad/wc, mellomgang med skapplass, 2 soverom, kjøkken med spiseplass, forstue, spisestue med utgang til balkong og stue med ildsted.
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 6.5 kvm, søyle til ved i fellesrom, samt 1 loftsbod (ikke er befart).
Leiligheten har original planløsning, og fremstår som et rent renoveringsobjekt på alle punkter.

Beliggenhet

Valleløkken er et særdeles populært boligområde i bydel St. Hanshaugen og består i hovedsak av byvillaer og klassisk bygårdsbebyggelse. Her bor du i en rolig og tilbaketrukket gate, men samtidig med umiddelbar nærhet til de fleste fasiliteter med kaffebarer, serveringssteder, butikker, treningssentre, trikkestopp osv. rett rundt hjørnet.
Området rundt er kjent for sine frodige, grønne omgivelser. Det er få minutters St. Hanshaugen park som har koselig uteservering på sommeren. Her er det flotte turmuligheter, og muligheter for grilling og avslapning på sommerstid. Gangavstand til parkanlegg som Stensparken, "Idioten" og Alexander Kiellands park, samt fine turmuligheter langs Akerselva. Lille Bislett har både lekeplass, ballbinge og basket- og fotballbane.
Det er også kort vei til Bislett Stadion med utendørs og innendørs løpebane samt flere aktivitetstilbud.
Videre har du fotballbane og skøytebane i nærheten, samt Bislett bad med treningstilbud og svømmehall. I tillegg ligger Sophus Bugges plass like ved hvor man blant annet kan trene utendørs i Tufteparken.
Spesialbutikker som Gutta på Haugen og Røtter, samt hyggelige spisesteder ligger alle en kort spasertur unna. Noen av stedene i området som er verdt et besøk; Smalhans, L'ardoise, St. Lars, Kolonialen, Heim, Pizza Pancetta samt flere sushirestauranter. I tillegg er det flere matbutikker med søndagsåpne butikker som Joker og Bunnpris. Coop Mega, Coop Extra, Kiwi, apotek og Vinmonopol finner du innen gangavstand.
For de treningsglade ligger også Fresh Fitness Ullevål og SATS Bislett i nærheten. Ved Marienlyst (ca. 15 min. gange) kan man spille minigolf om sommeren. Kort vei til alle fasiliteter som post, bank, forretninger, skoler, barnehager med mer.
Gangavstand til Ullevål Sykehus, Universitetet på Blindern, Veterinærhøyskolen, OsloMet, Tannlegehøyskolen m.m.
Det er et bredt kollektivtilbud i området. 21- og 37 bussen ligger rett i nærheten, trikk 17- og 18 går fra Dalsbergstien. Det finnes gode ruteforbindelser til alle byens hjørner som Skøyen, Fornebu, Bygdøy, Torshov / Sagene, Nydalen, Jernbanetorget, Grünerløkka, Storo m. flere. T-banestasjon på Majorstua og Nasjonalteateret ligger i gåavstand.

Entré og mellomgang

Entré med adkomst til WC, samt åpen garderobeløsning. Plassbygde skap i mellomgang. Dørcallinganlegg med portåpner ved inngangsdør.

Stue, spisestue og forstue

Stue med åpen peis og store vindusflater. Pipeløp av teglstein fra byggeår med ukjent oppgraderingshistorikk. Hyller i stue. Spisestue med adkomst til balkong, samt forstue.

Balkong

Fra spisestue er det utgang til en nordvestvendt balkong på ca. 7.5 kvm. Dekket med terrassebord. Eldre markise og lys på balkongen. Fin utsikt over området.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Fliser og belysning over laminat benkeplate og benkebeslag med oppvaskkummer med 1-greps blandebatteri. Avtrekksvifte med kullfilter over koketopp. Kjøkkenet er utstyrt med eldre oppvaskmaskin. Egen sone for spiseplass.

Bad og separat toalett

Bad med dusjkabinett med skyvedør og bl.batteri, frittstående toalett, innredning med heldekkende servant med bl.batteri, speil og lys. Gulvflater og vegger med fliser.
Separat WC med frittstående toalett og innredning med heldekkende servant m/1-greps bl.batteri.

Soverommene

To soverom som vender ut mot rolige omgivelser. Plassbygde skap i begge soverom. På det minste soverommet er det montert servant med 2-greps bl.batteri.

Overflater

Gulv: Diverse overflater med heltre gulv, parkett og laminat. Fliser på bad.
Vegger: Overflater dekket med diverse tapet/tekstiltapeter med mønster og malte overflater. Fliser på bad.
Tak: Malte overflater.
Generelt: Eldre, utaderte overflater hvor oppgradering/renovering må påregnes i hele leiligheten.

Felleskostnader

4 056 pr. mnd. Drift og vedlikehold, TV fra GET med muligheter for bredbånd, varmtvann, trappevask, kommunale avgifter, forsikring av bygning m.m.

Etasje

3. etasje

Garasje / Parkering

Aksjeselskapet har ingen parkeringsplasser. De er to ladeplasser som kun skal benyttes til lading av el-bil og ikke benyttes til parkering (se reglement som ligger vedlagt i salgsoppgaven).
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 952 339 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 028 419 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygget er oppført og tatt i bruk i 1932. Lavblokk over 3 etasjer + underetasje og loft. Grunnmur i betong og bærende konstruksjoner hovedsakelig i betong. Yttervegger i murkonstruksjon som er pusset og malt. Etasjeskillere i antatt betong. Trekonstruksjon som antakelig er dekket med korrugerte plater. Taket ble ikke besiktiget under befaringen. Eldre bygårder vil alltid ha noe retningsavvik og setninger. Betong såle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse/fjell. Grunnforhold kan ikke fastslås med 100% sikkerhet. Dreneringsforhold er ikke kjent for takstmannen og ikke kontrollert videre.
Originale vinduer med doble varevinduer og enkelt glass. Vinduer med 2-lags isolerglass fra 1988 i stue (produksjonsår). Gammel markise på stue vindu med jordslag (ikke funksjonstestet).
Balkongdør med 3-lags isolerglass fra 1987 (produksjonsår) med hvite gerikter og utforinger. Laminat entrédør, brann og lydklassifisert B30/db35 med hvite gerikter.
Se forøvrig tilstandsrapport fra takstmann, som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 115 kvm, Bruttoareal: 126 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Fremleieretten reguleres av følgende enstemmige vedtak på ordinær generalforsamling 1982:
"Leiligheter kan etter godkjenning av styret utleies til ikke-aksjeeiere inntil ett år. Ytterligere bortleie skal godkjennes av generalforsamlingen og skal være betinget av spesielle forhold, f.eks. bortleie til nær familie, studie-eller arbeidsforhold". Iht. foretningsfører har dette vedtaket vært håndhevet etter sin bokstav, dvs. at fremleie utover ett år ikke har vært innvilget dersom formålet eksempelvis har vært å vente med å selge til boligmarkedet bedrer seg, ønsket bruk som investeringsobjekt ol.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer og åpen peis. Eldre panelovner. Pipeløp av teglstein fra byggeår med ukjent oppgraderingshistorikk.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Dette kreves inn 2 ganger årlig.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, byggeområde for forr. og kontor, spesialområde for bevaring/off.bygning m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1931/900310-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 09.04.1931
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Pavelsg 8 AS Org.nr: 931121103
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1928/924445-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 29.09.1928
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
2015/1078866-1/200 Pantedokument 18.11.2015
BELØP: NOK 200.000
Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
Grunndata
1928/900608-2/105 Registrering av grunn 29.09.1928
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:217 Bnr:394
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet ble stiftet i 1931 og består av 10 leiligheter. Aktieselskapet Pavels' gate 8 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med orgnr. 931121103, ligger i bydel St. Hanshaugen og har Gnr. 217 og Bnr. 260.
- Forretningsfører er Knut Næss
- Get er aksjeselskapets leverandør av TV, med rabatterte priser på brebdåndstjenester og muligheter for indivuelle oppgraderinger.
- Trappevask utføres hver fredag av Fortuna Renhold
- Årlig avtale med Gårdreform for snøbrøyting i innkjørsel og bakgård
- Det avholdes dugnad vår og høst og vaktmestertjenester utføres av beboere
- Fellesvaskeri med 1 vaskemaskin, 1 tørketrommel, eget tørkerom og 1 manuell kaldrulle
- Felles vedbod med 1 søyle til hver (merket med navn)
- Felles redskapsbod til hageredskap etc.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapet har pt. ikke fellesgjeld.

Andel formue

2 112

Forsikring

IF Skadeforsikring NUF, polisenummer: SP495549-8.1

Regnskap

Årsregnskapet for 2019 viser et overskudd på kr. 135 723,77, som overføres til annen egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være eiere. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid 2019:
- Nytt gjerde mellom Pavels' gt 6 og Pavels' gt 8.
- Utskiftning til LED-lysarmatur i oppgang og nye ledninger fra hovedtavle til disse.
- Skiftet til automatsikringer for belysning i oppgang.
- Skiftet vannkran i bakgård.
- Leie av container.
Iht. forretningsfører:
Ingen vedtak eller konkrete forslag om arbeider som vil medføre vesentlig økning av husleien eller kreve kontantbidrag.
Nåværede husleie er basert på at styreledelse, forretningsførsel og vaktmestertjeneste utføres uten vederlag, samt at det ikke settes av spesielle midler til fremtidig vedlikehold. Selskapet har etablert en praksis for at styret ved behov kan innkreve et kontaktbidrag fra aksjonærene for hele/deler av slike kostnader, som styret ikke anser det er riktig å ta opp lån for å dekke.
Det er innarbeidet praksis at utskifting av vinduer utføres og bekostes av den enkelte aksjonær - der type/leverandør bestemmes av Styret for å få enhetlig utseende.
Se oversikt over vedlikeholdshistorikk i salgsoppgaven.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyr kan ikke holdes uten skriftlig tillatelse fra styret. En beboer kan bare holde dyr dersom dyreholdet ikke er til ulempe for de andre beboerne.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Megler gjør særlig oppmerksom på at dette er et dødsbo, og selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 til megler.
Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Måler er ikke befart. Oppgradering må påregnes.
- Leiligheten består av 49 aksjer, hver pålydende kr 250,-, med aksjenr. 220-260 og 517-524.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,60 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 3 200,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Torfinn Sørvang