#LØRENSKOG

Moderne 1-roms fra 2018 | Sydvendt terrasse | Felles takterrasse | Perfekt førstegangskjøp/utleieobj. | Fjernvarme inkl.

Bjarne Haugens gate 2 , 1475 Finstadjordet

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmeglerfullmektig
Steffen Usterud
Steffen Usterud Salgssjef / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

72%

av boligene er nyere enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 31 m²
Bruksareal 31 m²
Bruttoareal 34 m²
Tomt 1 545 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Byggeår 2018
Gårdsnummer 100
Bruksnummer 788
Energimerking C
FINN.no 181656138
Sist endret 26.06.2020 10:27
Prisantydning 2 400 000
Totalpris 2 472 605
Ligningsverdi 548 002,-

Beregnet totalkostnad

2 400 000,- (Prisantydning) 3 715,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 403 715,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 60 070,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 403 715,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 68 890,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 472 605,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0077

Adresse og matrikkel

Bjarne Haugens gate 2, 1475, Finstadjordet, Gnr. 100 bnr. 788 orgnr. 919996811 i Lørenskog kommune

Eier

Afaq Malik Amna Raja

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

31 / 31 m²

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2018

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 545 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt: 1545 kvm. Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, trær, busker og diverse beplantning. Sittegrupper og
lekeapparater til glede for store og små!
Sameiet har også en flott, felles takterrasse (adkomst via heis) med optimale solforhold og fantastisk utsikt over området. Her er det flere sittegrupper til bruk for beboerne, og pene pergolaer med grønn beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lys, moderne og kvadratsmart 1-roms selveier med sentral og attraktiv beliggenhet på Finstadjordet i Lørenskog. Leiligheten ligger i skjermet 1. etasje og vender mot terrasse og hyggelige fellesarealer. Sameiet stod ferdig i 2018 og leiligheten holder en generelt god standard.
- Lys og pen stue
- Solrik, sydvendt terrasse på ca 7 kvm
- Stilrent kjøkken fra Aubo med integrete hvitevarer
- Lekkert og romslig bad med opplegg for vaskemaskin
- To disponible boder
- Heis i bygget
- Felles takterrasse med supre solforhold og utsikt
- Velordnet sameie
- Akonto fjernvarme, samt kabel-TV og internett inkl.
- Balansert ventilasjon
- Mulighet for kjøp/leie av garasjepl. ved ledighet
- Perfekt førstegangskjøp eller utleieobjekt
- Nær sentrum, butikker, kjøpesentre, kollektivtilbud, samt badeplasser og turområder i Østmarka

Innhold

Leilighet ligger i byggets 1. etasje og består av: Entré, bad og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til sydvendt terrasse på ca. 7 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod i U1 på ca. 3,5 kvm, samt én kjellerbod i U2 på ca. 2,3 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget attraktivt boligområde på Finstadjordet, i Lørenskog kommune, med kort vei til alle fasiliteter man trenger i hverdagen. Her bor du i rolige og tilbaketrukkede omgivelser, samtidig som det ligger supersentralt! Det er kort vei til skoler, barnehager, kollektivtransport, servicetilbud, samt flotte tur- og rekreasjonsområder med nærhet til bl.a. Østmarka.
Sameiet ligger i området som strekker seg fra Masserud i sør til Skårersletta i nord. Her vil det bli det laget en gågate med butikker og trivelige caféer med uteservering. Torget skal ligge midt i Almenningen, og vil bli et naturlig samlingspunkt for beboerne i området. Her vil man få det beste fra to verdener; parken rett utenfor døren og det urbane byliv kun en kort spasertur unna.
Den sentrale beliggeheten til Løkenhagen gjør det både enkelt med daglige gjøremål og en aktiv livsstil.
Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres på Rema 1000 Løkenhagen, i samme bygg som leiligheten. Det er kun 10 minutters gange til Triaden Lørenskog Storsenter med et rikt utvalg av servicetilbud og fasilieter. Metro senter ligger også i gangavstand eller en liten kjøretur unna, og ønsker du ytterligere servicetilbud er det nærhet til Strømmen Storsenter - Norges største kjøpesenter med over 200 butikker.
Det er et godt utbygd nett av gang-/sykkelveier i Lørenskog og omegn, samt et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Blant annet finner man flere ballplasser, ishall, golfbane, idrettshall, svømmehall og tennisbane, for å nevne noe.
Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde. Gården er et godt utgangspunkt for turer innover i Østmarka, samt målet for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog.
Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene.
Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. I tillegg har Losby Golfklubb et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan populære Lørenskog Hus anbefales. Dette er et levende kultursenter med blant annet kino, konserter, festivaler, et flott bibliotek og kulturskole.
En av verdens største innendørsarenaer for skisport "SNØ", har åpnet ved Lørenskog stasjon. Dette er en arena med flotte forhold for langrenn, alpint og freeski. Her er det tilrettelagt for mye morro og aktivitet året rundt for både store og små! I tilknytning til skihallen vil det kunne bli et resorthotell, skigymnas og næring rettet mot skisporten.
For nærmere informasjon, se www.snooslo.no
Med bil fra Lørenskog tar det 8 min til Strømmen Storsenter, 10 min til Lillestrøm, 16 min til Oslo S og 27 min til Oslo lufthavn.

Entré

Arealeffektiv enré med plass til oppbevaringsløsninger som garderobe, hyller, skoskap etc. Dørcallinganlegg med videofunksjon er plassert ved siden av entrédøren.

Stue

Lys og pen stue med store vindusflater og adkomst til terrassen, som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofa/seng, samt TV-seksjon og annet ønsket møblement. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til en herlig, sydvendt terrasse på ca. 7 kvm med god plass til utemøblement, grill og planter. Gode solforhold og hyggelig utsyn over sameiets fellesarealer. Balkongen har gulv av terrassebord og rekkverk av tre, samt montert utelys.

Kjøkken

Stilren Aubo kjøkkeninnredning fra 2018 med hvite, glatte fronter og laminat benkeplate. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur fra Grohe. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over benk. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; komfyr med nedfelt keramisk platetopp fra Whirlpool, komfyrvakt, ventilator fra Flexit, oppvaskmaskin, samt kjøleskap med fryser fra Whirlpool. Vannstoppventil er montert i kjøkkenbenk.

Bad

Lekkert og romslig bad fra 2018 med store gulv- og veggfliser. Varme i gulv og downlights i himling. Servant med ett-greps armatur fra Grohe, skuffer i innredning under, samt speil med overlys og stikkontakt. Dusjnisje med innfellbare glassdører, samt hånddusj og regnfallsdusj fra Grohe. Vegghengt toalett fra Grohe og opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Avtrekksventil i himling.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett. Fliser med vannbåren gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater. Fliser på bad.
Tak: Malte flater. Downlights i himling på bad.

Felleskostnader

1 764 pr. mnd. Drift og vedlikehold, akonto fjernvarme, kabel-TV/bredbånd, vaktmester, renhold, nedbetaling fellesgjeld, felles forsikring, forr.førsel, komm. avg. m.m. Herav: Felleskost: 1 391 Kapitalkost renter: 12 Kapitalkost avdrag: 71 Kabel-TV/Bredbånd: 290
Andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres minimum en gang i løpet av året i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene, men kostnadene vil bli spesifisert på avtalegirovarsel/faktura.

Etasje

1. etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass til denne leiligheten, men det kan være mulighet for kjøp/leie ved ledighet i Løkenhagen garasjesameie.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 548 002 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 972 805 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over åtte etasjer samt to underetasjer. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk. Fasader forblendet med teglstein og trepanel. Tilnærmet flat takkonstruksjonen utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget).
Leiligheten har entrédør av tre med brannklasse EI30 og lydklasse 38dB fra Daloc. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 2017.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 24.01.2018 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 31 kvm, Bruksareal: 31 kvm, Bruttoareal: 34 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.
Utleie må registreres slik at styret er orientert om hvem som bor i leilighetene, samt kontaktinfo. Utleie må straks meldes skriftlig til sameiets styre v/bruksoverlating@usbl.no Seksjonseier skal informere leietaker om vedtekter og husordensregler. Seksjonseier har det fulle og hele ansvar overfor sameiet for enhver skade/ulempe som påføres sameiet/naboer av de som disponerer boligen.

Oppvarming

Elektrisitet og vannbåren varme v/fjernvarme.
Oppvarming og varmtvann er akonto inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor/offentlig eller privat tjenesteyting/bevertning etter reguleringsplan 022 Skårer syd, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 09.05.2019. Området rundt er regulert til veiareal, boligbebyggelse, felles grøntareal m.m. Det orienteres om at området er under utvikling og omkringliggende eiendommer kan endres eller utbygges. Dette kan påvirke lys- og utsynforhold, samt gi byggestøy i perioder. Utsnitt av reguleringsplan ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Eventuelle heftelser som kan ha betydning for denne matrikkelenheten, som er tinglyst på avgivereiendommen før en arealoverføring, er ikke overført. Det samme gjelder servitutter som ikke er overført ved tidligere fradelinger. Informasjon om disse finner du på grunnboksutskriftene til de respektive avgivereiendommene.
2017/313510-2/200 Erklæring/avtale 10.04.2017
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:100 Bnr:787 Snr:1-55
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:100 Bnr:789
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:100 Bnr:790
Bestemmelse om bruk, drift- og vedlikehold av felles uteoråder
Overført fra: 3029-100/788
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/313768-1/200 Best. om adkomstrett 10.04.2017
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:100 Bnr:787 Snr:1-55
Overført fra: 3029-100/788
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/313768-2/200 Best. om vann/kloakkledn. 10.04.2017
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelsen omfatter også fjernvarmerør, kabler og andre rørføringer.
Overført fra: 3029-100/788
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/313768-6/200 Best. om adkomstrett 10.04.2017
Gjelder for reparasjon av bygning og konstruksjoner på egen eiendom
Overført fra: 3029-100/788
Gjelder denne registerenheten med flere
2018/328717-1/200 Erklæring/avtale 16.01.2018 21:00
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:100 Bnr:789
Enerett til bruk av bod nr. 7, 14, 16, 22 og 24
Bestemmelse om renhold og vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2020/1751506-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00
2017/1179063-1/200 Seksjonering 25.10.2017 21:00
opprettet seksjoner: snr: 3
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 30/3449
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Løkenhagen II omfatter eiendommen gnr. 100 bnr. 788 i Lørenskog kommune, og eiendommen er delt opp i 60 boligseksjoner.
- Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl og revisor er KPMG.
- Canal Digital er leverandør av kabel-TV og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 3 715,- per 05.06.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 8 032,- per 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12138389780, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.06.2020: 3.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 16
Saldo per 05.06.2020: 427 110,-
Andel av saldo: 3 715,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2019 ( siste termin 31.03.2024 )
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1738809

Regnskap

Årsregnskapet for 2019 viste et overskudd på kr 51 643,-. Arbeidskapitalen utgjorde kr 748 487,- per 31.12.2019. Sameiets arbeidskapital er de økonomiske midlene som de har til rådighet pr. 31.12. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Se vedtekter for seksjonseiernes og sameiets vedlikeholdsplikt, samt retningslinjer ved ombygging/bygningsmessige arbeider.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Iht. styret er det ikke planlagt noe vedlikehold som vil medføre økning av felleskostnader pt. Normalt vedlikehold må dog alltid påregnes.
Se forøvrig årsberetning med styrets arbeid og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere. Hunder skal ikke luftes ved de utvendige fellesarealene. Ved gjentatte klager kan styret forby et dyrehold, hvis det er til vesentlig ulempe for øvrige beboere.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: tmn@schalapartners.no eller SMS: 47 62 91 51 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap.
Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Balansert ventilasjon med varmegjenvinner fra Flexit.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré. Hovedsikringens kapasitet er 40A. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten er tilknyttet felles brannvarslingsanlegg for bygningen og sprinkleranlegg. Håndholdt brannslukker.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris på kr. 30.000,- av salgssummen.
I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Steffen Usterud
Eiendomsmeglerfullmektig:
Truls Martin Nygaard