#GRØNLAND

Moderne 3-r endeleil. med urban beliggenhet | Vendt mot bakgård | Balkong | Heis | Felles takterrasse | Fjernvarme inkl.

Breigata 18 , 0187 Oslo

BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

74%

har bolig mellom 60-120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 50 m²
Bruksareal 50 m²
Bruttoareal 54 m²
Tomt 788 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2009
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 470
Energimerking D
FINN.no 182483101
Sist endret 03.07.2020 13:08
Prisantydning 2 400 000
Totalpris 3 808 105
Ligningsverdi 1 011 402,-

Beregnet totalkostnad

2 400 000,- (Prisantydning) 1 400 295,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 800 295,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 808 105,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0085

Adresse og matrikkel

Breigata 18, 0187, Oslo, Gnr. 230 bnr. 470 snr. 3, andelsnr. 48 i Borettslaget 4 Blocks med orgnr. 992820462 i Oslo kommune

Eier

Maja Zhang Olsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøp.

BRA/PROM

50 / 50 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2009

Energimerking

Energimerke for denne boligen er: GRØNN og D.
Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 788 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten er fellesareal.

788,8 m² eiet, felles tomt for borettslaget. Gårdsrommet er flott opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, hyggelige sittegrupper, lekeapparater, sykkelparkering og asfalterte arealer bestående av gangveier.
Beboerne har også tilgang til en stor, felles takterrasse med sol hele dagen og flott utsikt over byen. Sittegrupper til bruk for beboerne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og moderne 3-roms endeleilighet, med super beliggenhet på Grønland! Boligen ligger i 3. etasje (med heis) og vender mot rolig gårdsrom. God standard i bygg fra 2009, samt arealeffektiv og smart planløsning. Store vinduer som slipper inn mye lys og som gir en ekstra luftig atmosfære!
- Pen stue med store vindusflater
- Balkong på 5 kvm
- Stilrent HTH-kjøkken fra 2017 med integrerte hvitevarer
- Pent flislagt bad fra 2009 med opplegg for vaskemaskin
- To pene soverom
- Heisadkomst
- Felles takterrasse med supre solforhold
- Hyggelig bakgård
- Disponibel kjellerbod på 6,5 kvm
- Akonto fjernvarme inkl.
- Fiber fra Lynet inkl.
- Balansert ventilasjon
- Mulighet for leie av p-plass (Qpark)
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Ingen forkjøp
- To min gange til buss, trikk og t-bane
- Rolig og sentralt med kort vei til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til balkong på 5 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på 6,5 kvm (takhøyde på ca 2,75 meter).

Beliggenhet

Leiligheten har en supersentral beliggenhet i et etablert boområde på Grønland, rett ved sentrum og Tøyen, samt med Grünerløkka kun en liten spasertur unna. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler. Grønland er et meget populært område hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Det kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop Mega med post i butikk, søndagsåpen Bunnpris, Meny og diverse grønnsakforretninger.
Grønland har et urbant byliv, spennende butikker, flere hyggelige spisesteder samt fine parker. Grünerløkka som ligger en liten gåtur unna, er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. Litt lengre bort, på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen.
På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, t-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også på Grønland som for eksempel Oslo Mekaniske, Grønland Gym, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er også rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa", ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber.
På Tøyen har du blant annet Tøyen torg hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, tyrkisk på Anatolia, Skatten m.m.
På Grådi serveres kanskje Oslos beste brunsj, mens Brutus byr på spennende retter med norske råvarer og naturvin. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken i august. I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus.
Dersom man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken finner man blant annet Middelalderparken, Botanisk Hage, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud som f.eks. SATS på Kampen, Grünerløkka og på Bjørvika m.m. For andre aktiviteter i nærområdet kan man ta en tur til Operaen eller nye Munchmuseet.
Bjørvika ligger også godt innen rekkevidde og kan by på flere anerkjente restauranter som Maaemo (åpnet i Februar 2020), Stock, Vaaghals og Nodee sky.
I Bjørvika kan du også besøke Operahuset, eller ta en tur ut til den flotte badeplassen på Sørenga som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne.
Nærmeste T-banestasjon og alle 6 linjer finner du på Grønland. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, t-bane og buss i alle byens retninger. Alt av kollektivtrafikk er med andre ord i umiddelbar nærhet.

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. God plass til oppbevaringsløsninger som garderobe, hyller eller kommode. Dørcallinganlegg med portåpner plassert ved inngangsdøren.

Stue

Romslig og fin stue med åpen løsning mot kjøkken. Store vindusflater og adkomst til balkong gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, spisebord og annet ønskelig møblement.

Balkong

Fra stue/kjøkken er det utgang til en herlig balkong på 5 kvm med god plass til utemøblement og planter. Hyggelig utsikt over gårdsrommet. Balkongen er av betong og har treheller på gulv. Hvis man vil nyte ettermiddags- og kveldssolen kan man ta en tur opp på felles takterrasse.

Kjøkken

Stilrent HTH-kjøkken fra 2017 med benkeskap/høyskap i mørkt tremønster og overskap med matt, hvit utførelse. Benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Laminatplater mellom benkeskap og overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer fra Miele og Aeg: induksjonstopp, ventilator med belysning, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel.

Bad

Pent flislagt bad fra byggeår (2009) med varme i gulv. Vegghengt servant i porselen med ett-greps armatur med underskap, samt speilskap med belysning over. Dusjkabinett med to-greps armatur og gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Mekanisk avtrekk i himling.

Soverom 1

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Oppbevaringsplass i stor skyvedørsgardeobe. Begge soverommene i leiligheten vender mot rolige omgivelser.

Soverom 2

Dette er også et fint soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. God plass til stor seng, skrivepult eller annet ønsket møblement. Plass til garderobe (det som står der i dag følger ikke).

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett i oppholdsrom, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte overflater. Fliser på bad.
Tak: Malte overflater.

Felleskostnader

11 144 pr. mnd. Akonto fjernvarme, fiber fra Lynet, vaktmestertjenester, trappevask, nedbetaling av lån, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m. Herav: A konto fjernvarme 600,- Felleskostnader 3.400,- Lån 4.008,- Lån/Renter 3.136,-

Etasje

3. etasje

Garasje / Parkering

Det finnes muligheter for å leie parkeringsplass (også med lademuligheter) av Q-Park som har garasjeanlegg under borettslaget.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 011 402 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 641 046 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer samt kjeller. Betongplate mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong og murkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjonen (ikke besiktiget). Utvendige fasader med pussede murflater. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, dørpumpe, brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra byggeår. Vinduer med karmer/rammer av treverk med tre-lags glass fra byggeår. Balkongdør med karmer/rammer av treverk med tre-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av eiendommen, datert 31.03.2016. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 54 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på borettslagets hjemmesider www.4blocks.no eller ved henvendelse til OBOS. Se for øvrig vedtektenes § 3-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og fjernvarme til radiatorer. Akonto fjernvarme (varmtvann/oppvarming) er inkludert i felleskostnadene.
Boligselskapet har avtale med ISTA om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer akonto på vegne av ISTA, sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. ISTA avregner faktisk energiforbruk pr. år mot innkrevd akontobeløp. Avregning skjer årlig med virkning fra 1.1.2017, pr. hvert års 1.7. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesning via egen påloggingsside. NB: Avregning fra 1.1.2017 - 30.6.2018 har lagt på felleskostnadene pr. 1.12.2019. 1.7.2018-30.6.2019 kommer i januar. Alle skal ha fått info på epost og beregning. (forsinkelsen skyldes utfordringer med leverandør og korrekt måling). Avregningen omfatter fjernvarme og varmt tappevann for andelseiere som har bodd i leilighetene de aktuelle tidsrommene.

Løpende kostnader

Strøm, kabel-TV, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med tilhørende anlegg (garasjeanlegg), forretning, kontor og bevertning, etter reguleringsbestemmelse S-4177 av 28.09.2005. Området forøvrig er regulert til vei, fortau, friområde, fellesareal, barnehage, spesialområde bevaring, uteareal for barnehage, offentlig trafikkområde, lett industri, byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Grønland 16 - Det søkes om bruksendring av undervisningsbygg til hotell. Det skal etableres 34 nye hotellrom, hvorav fire er universelt utformet.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201803492 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
2009/350903-1/200 Hjemmel til eiendomsrett 18.05.2009
Vederlag: NOK 246.025.000
KJØPER:BORETTSLAGET 4 BLOCKS
Org.nr: 992820462 Gjelder denne registerenheten med flere
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift. Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen.
For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
2009/359727-1/200 Pantedokument 20.05.2009
BELØP: NOK 48.715.000
Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere Lnr: 10023303
Overført fra: 0301-230/470
Gjelder denne registerenheten med flere
2009/855116-1/200 ** Prioritetsbestemmelse 10.11.2009
veket for: PANTEDOKUMENT 2009/706057-1/200
veket for: PANTEDOKUMENT 2009/706072-1/200
2009/706072-1/200 Pantedokument 23.09.2009
BELØP: NOK 92.616.000
Panthaver:HUSBANKEN Org.nr: 942114184
Overført fra: 0301-230/470 Gjelder denne registerenheten med flere
2009/969158-6/200 Erklæring/avtale 16.12.2009
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/parkeringsanlegg
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/470
Gjelder denne registerenheten med flere
2018/762513-1/200 Pantedokument 14.05.2018 13:09
BELØP: NOK 1.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2010/196669-1/200 Seksjonering 16.03.2010
opprettet seksjoner: snr: 3
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 36052/41630
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 98 andelsleiligheter. Borettslaget 4 Blocks er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 992820462, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune. Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS. Borettslagets revisor er BDO AS.
- Borettslagets hjemmeside er www.4blocks.no
- Lynet er leverandør av fibernett, 2megabyte linje er inkludert i felleskostnadene, og det er muligheter for oppgraderinger etter egen avtale
- Borettslaget har ikke kollektiv avtale om TV, men beboere kan selv bestille dette fra leverandører som RiksTV, Lynet eller Get
- Vaktmestertjeneste med Vaktmester Andersen
- Borettslaget har også avtale for utførelse av renhold

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten: kr 1.400.295,- per 01.06.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten: kr 7.366,- per 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenr: HUS301-11501672
Type: Annuitet
Restsaldo: 36.877.392,-
Restløpetid: 19 år 8 md.
Terminer per år: 4
Type rente: Flyt 1,98%
Andel av saldo: 311.793,-
Kapitalkostnader: 1.606,-
Lånenr: HUS302-11501775
Type: Annuitet
Restsaldo: 77.830.345,-
Restløpetid: 20 år 2 md.
Terminer per år: 4
Type rente: Flyt 1,98%
Andel av saldo: 658.034,-
Kapitalkostnader: 3.321,-
Lånenr: HUS303-11501674
Type: Annuitet
Restsaldo: 49.999.772,-
Restløpetid: 19 år 2 md.
Terminer per år: 4
Type rente: Flyt 1,98%
Andel av saldo: 422.735,-
Kapitalkostnader: 2.224,-
Lånenr: OBBK01-98207795895
Type: Annuitet
Restsaldo: 897.810,-
Restløpetid: 8 år 11 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 2,05%
Andel av saldo: 7.733,-
Kapitalkostnader: 80,-
Kapitalkostnader
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

1 400 295

Andel formue

7 366

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 1809818

Regnskap

Årsresultat for 2019 viste et overskudd på kr 7 326 784,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 392 960,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Hver andelseier kan bare eie en andel, og kun fysiske personer kan være andelseiere.
Andelseiere skal søke styret vedr.ombygning i leiligheten. Se også retningslinjer for andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, samt bygningsmessige arbeider/endringer.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har arbeidet med forsikringssaker, tilfelle av oversvømmelse under Breigata 12 ved store regnmengder m.m. Borettslaget har vært involvert i en uenighet med Oslo Eiendomssenter som eier bolig- og næringseiendommer i første etasje. Det er nå inngått et forlik, hvor Oslo Eiendomssenter må betale tilbake kostnader. En del av disse pengene vil gå til nødvendig vedlikehold. ISTA (avregning fjernvarme og varmtvann) er også en sak styret også har jobbet med. Varmeanlegget er gjennomspylet og det gjøres også filterskift i fjernvarmeanlegget for å sikre best mulig gjennomstrømning.
I tillegg til overnevte har styret jobbet med:
- Ytterligere møblering av takterrasse B18 og utenfor 16 G.
- Sølvkre i enkelte leiligheter i Breigata 20. Det er iverksatt tiltak for å bekjempe dette.
- Det ble funnet kakkerlakker i næringsdelen i desember 2019. Bekjempelse er igangsatt.
- Lagt heller på begge uteplasser utenfor andel 1 i B12 for å unngå at rotter samler seg.
- Reparert grunnmurspapp utenfor B12.
- Innført Postkasse 2.0 (nytt elektronisk postkassesystem).
- Installasjon av kameraovervåking.
- Avlåsing av port mellom Breigata 18 og Breigata 20 samt utbedring av kjøreport mellom Breigata 12 og Breigata 18.
- Gjennomført brannrunde med besøk i tilnærmet alle leiligheter i borettslaget.
- Vaktmesterperm med punkter for oppfølging.
- Nøkkelsystem for tekniske rom og for vaktmesterrom samt el-tavlerom.
Planlagt vedlikehold i 2020:
- Vask og maling av rekkehus.
- Erstatte ødelagte fordelerskap i oppganger.
- Bygge vegg/sette inn dør i gang mellom bodarealet under Breigata 12 og garasjeanlegget, for a redusere sannsynligheten for innbrudd.
- Vurdere utbygging av inngangsparti i nr 12 på grunn av hensetting av gjenstander og oppholdssted for narkomane.
- Belysning i bakgården.
- Erstatte brente bord på takterrasser.
- Forhøye rekkverk på takterrasse i B18 - 6 etasje.
Ønskelig å gjennomføre i 2020/2021 dersom økonomien tillater dette:
- Maling av trappeoppganger og inngangspartier i B12, B18 og B20.
- Flislegging av trapper i B12, B18 og B20.
- Styret har besluttet å først pusse oppgang nr 20 som et pilotprosjekt, før det gjennomføres i de andre oppgangene.
Det kan bli mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld fra 2. halvår 2020, forutsatt at generalforsamlingen samtykker. På grunn av koronakrisen utsettes behandling av innkomne forslag til en ekstraordinær generalforsamling som avholdes 09.09.2020.
Iht. styret er det per i dag (16.06.2020) ingen planer om vedlikehold som øker andel fellesgjeld eller felleskostnader.
Normalt vedlikehold av borettslaget må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten skriftlig tillatelse fra styret. Det skal heller ikke være mer enn to husdyr pr. husstand. Se borettslagets husordensregler § 3 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven.
Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskapet i entré med automatsikringer. Hovedsikring til leiligheten i sikringsskapet.
- Røykvarsler i leiligheten tilkoblet felles varslingsanlegg. Brannslange i kjøkkenskap.
- Det har vært noen reparasjoner av ventilasjonsanlegg, som ser ut til å ha vært et resultat av mangelfullt vedlikehold. Det er utført kontroll av ventilasjon i borettslaget i 2018, og da var ikke behov for utbedringer i denne leiligheten (iht. egenerklæringsskjema). Det er inngått avtale med Hamstad for å ha jevnlig service på alle større anlegg.
- Det har vært observert veggdyr i enkelte leiligheter i borettslaget. Anticimex har vært på skadedyrsbefaring i 2018 og 2019 og de fant ingen skadedyr i denne leiligheten (iht. egenerklæringsskjema).
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder.
Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,40 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum