#FRYDENBERG/LØREN

Lys og moderne 3-R endeleilighet fra 2014 | Sydvestvendt balkong på 9 kvm | Heis | Vv/Oppvarming inkl.| Hyggelig bomiljø

Seljeveien 37 , 0575 Oslo

VISNINGER

9. august søndag kl. 12:30-13:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Steffen Usterud
Steffen Usterud Salgssjef / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

79%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 60 m²
Bruksareal 62 m²
Bruttoareal 68 m²
Tomt 579 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2014
Gårdsnummer 126
Bruksnummer 176
Energimerking C
FINN.no 186558858
Sist endret 01.08.2020 14:51
Prisantydning 4 500 000
Totalpris 4 621 320
Ligningsverdi 1 271 819,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 121 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 621 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0091

Adresse og matrikkel

Seljeveien 37, 0575, Oslo, Gnr. 126 bnr. 176 snr. 33 orgnr. 913292758 i Oslo kommune

Eier

Mats Rasmussen og Belkisa Kolenovic

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/.
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2020, ref. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

62 / 60 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2014

Energimerking

Energimerke C og oppvarmingskarakter GRØNN. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Felles, eiet tomt på 579 kvm. Parkmessig opparbeidet fellesområde med asfalterte internveier, flott vannspeil, gressplener, trær og annen fin beplantning. Sykkelstativ, sittebenker og flere lekeplasser til glede for store og små.
I tillegg er uteområdene beplantet med eple- og pæretrær og det er en eplehage i den andre enden av Frydenbergkomplekset. Det er en grøntgruppe av beboere fra sameiene 35/37 og 31/33 som planter urter, bær, frukt og grønt og som alle beboere kan benytte seg av. Boligfeltet er i utgangspunktet bilfritt, som gjør at det egner seg godt for barnefamilier. Gode solforhold og rom for mye utendørs hygge! Alle uteområder vedlikeholdes hyppig av et gartnerselskap.

Felles, eiet tomt på 579 kvm. Parkmessig opparbeidet fellesområde med asfalterte internveier, flott vannspeil, gressplener, trær og annen fin beplantning. Sykkelstativ, sittebenker og flere lekeplasser til glede for store og små. I tillegg er uteområdene beplantet med eple- og pæretrær og det er en eplehage i den andre enden av Frydenbergkomplekset. Det er en grøntgruppe av beboere fra sameiene 35/37 og 31/33 som planter urter, bær, frukt og grønt og som alle beboere kan benytte seg av. Boligfeltet er i utgangspunktet bilfritt, som gjør at det egner seg godt for barnefamilier. Gode solforhold og rom for mye utendørs hygge! Alle uteområder vedlikeholdes hyppig av et gartnerselskap.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og moderne 3-roms endeleilighet, beliggende fint til i 3. etasje (med heisadkomst), i et barnevennlig og populært område på Frydenberg/Løren. Bygget er fra 2014 og boligen holder en generelt god standard. Gjennomgående planløsning, samt store vindusflater fra flere sider som gir gode innvendige lysforhold!
- Lys og pen hjørnestue
- Sydvestvendt balkong på 9 kvm
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- To soverom
- Pent flislagt bad
- Entré med oppbevaringsplass
- Innvendig bod + kjellerbod
- Heis
- Mulighet for kjøp/leie av garasjeplass ved ledighet
- Nybyggaranti til 2024
- Lave felleskostnader med TV/bredbånd, samt akonto vv/oppvarming inkl.
- Balansert ventilasjon
- Barnevennlig med flotte fellesarealer og flere lekeplasser
- Nær turområder, dagligvare, serveringssteder, samt ypperlig kollektivtilbud

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje (med heisadkomst) og inneholder: Entré/gang, bad, stue, kjøkken, bod/teknisk rom og 2 soverom. Adkomst fra stue til sydvestvendt balkong på 9 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på 5 kvm (takhøyde 3,27 m).

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til på Frydenberg/Løren, et nytt og spennende boligområde preget av grønne lunger og hyggelige fellesarealer. Boligen har en svært god intern beliggenhet på boligfeltet, med bilfrie og barnevennlige fellesarealer rundt bygget. Meget familievennlig beliggenhet, samt med kort vei alle nødvendige fasiliteter. T-banen ligger kun 1 min gange unna og tar deg til sentrum, raskt og effektivt.
Fra leiligheten er det kort vei til Løren Torg med rikelig tilbud av butikker, cafèer, resturanter og forretninger for alle gjøremål i hverdagen. Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi rett nede i gaten, Rema 1000 eller Spar Hasle. På Løren Torg finner du bokhandler Norli, Nille og stor Meny med post i butikk. Her finner du også Hertz Bilpool. Sanjays, Peppes Pizza og Løyrin er hyggelige møtesteder i området. Det er også flere take-away restauranter som Umai Sushi og Dominos pizza.
På Vinslottet har det også åpnet flere populære serveringssteder som f.eks. Sugar & Spice, Hasle Linje Gastropub og W.B. Samson.
Flotte Skulpturparken, Peer Gynt parken, består av 20 skulpturer som er basert på ulike scener i Henrik Ibsens skuespill. Det er også flere skoler og barnehager i nærområdet.
Eksisterende Økern senter skal utvikles fra å være et kjøpesenter hovedsakelig basert på handel, til den gode fremtidsbyen med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, allbrukshall, musikkskole, fortellerscene, samt et nytt badeland for Groruddalen. Lørenprosjektet er en byforvandling som fremover skal utvikle Løren til en ny bydel.
For den som liker å holde seg i form er STERK treningssenter sentralt plassert på Løren. Løren-hallen er også en liten spasertur unna. Grefsenkollen og Lillomarka innbyr til både fot- og sykkelturer, samt flotte langrennsløyper på vinteren. Slalombakkene Grefsenkleiva og Trollvannskleiva gir gode muligheter for slalom- og snowboardkjøring hele vinteren.
Valle Hovin har skøytebane og noen av byens fineste idrettsanlegg. På nye Intility Arena spiller Vålerenga sine hjemmekamper. Kampen park og Tøyenparken er populære tilholdssteder på sommerstid med grilling, avslapning og kos. På vinterstid er Tøyenparken ypperlig akebakke for de minste.
Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud med T-bane og buss. Busstopper på Sinsen og på ring 3. Flybussen stopper like ved (Lørenvangen holdeplass). I forbindelse med Oslopakke 3 har det også kommet en egen t-banestasjon på Løren som gir enkel og rask adkomst til alle byens retninger. Det går også direktebuss fra Lørenvangen til Lysaker/Fornebu/Skøyen. Leiligheten ligger ikke langt fra Sinsen som også er tilknyttet trikk og T-bane, samt Økern som har buss og T-banelinje.
Det er gangavstand til Carl Berner, Grünerløkka, Tøyen, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle m.m.
Området Løren (www.loren.no) og Økern (www.okernsentrum.no) er under utvikling og vil være en spennende plass å bo og leve i årene fremover.

Gang/entré

Lys og arealeffektiv gang/entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe med innredning og speilfronter. Det er også plass til annet møblement som skoskap, kommode el. Dørtelefon med portåpner er plassert ved inngangsdøren. Fra gangen i stue/kjøkken er det adkomst til en svært praktisk innvendig bod med ekstra lagringsplass.

Stue

Leiligheten har en lys og tiltalende stue med store vindusflater fra to sider, samt adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Det er god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Balkong

Fra stue/kjøkken er det adkomst til en herlig, sydvestvendt balkong på 9 kvm. Her er det god plass til diverse utemøblement, grill og planter. Balkongen er overbygget med fint utsyn over de grønne og hyggelige fellesarealene. Treheller på balkongdekke, samt montert utelys og stikkontakt.

Kjøkken

Stilren Norema kjøkkeninnredning med hvite, glatte fronter og pene fliser over laminat benkeplate. Nedfelt rustfri oppvaskkum, benkeskapsbelysning og montert komfyrvakt. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; stekeovn, nedfelt platetopp med induksjon, oppvaskmaskin og ventilator tilkoblet ventilasjonsanlegget. Frittstående kjøleskap medfølger også.

Bad

Lekkert, flislagt bad med varme i gulv og downlights i himling. Mekanisk avtrekk tilknyttet ventilasjonsanlegget. Badet er et prefabrikkert våtrom som normalt holder høyere kvalitet enn plassbygde bad. Badet er utstyrt med vegghengt WC, dusjnisje med innfellbare glassvegger, servant med underskap og porselenvask, samt innmurt speil over. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i hjørnet.

Soverom 1

Lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Stor skyvedørsgarderobe med hvite fronter og rikelig oppbevaringsplass i innredning.

Soverom 2

Dette er også et trivelig soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. God plass til seng, skrivepult, skap etc. Vegghengte hyller til oppbevaring og dekor.

Overflater

Gulv: Eikeparkett i oppholdsrom, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte overflater, samt fliser på bad.
Tak: Malte overflater, samt downlights i himling på bad.

Felleskostnader

3 365 pr. mnd. Drift og vedlikehold, akonto varmtvann/oppvarming (fjernvarme), kabel-TV/bredbånd, renhold, vaktmestertjenester, bygningsforsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m Herav: Varmtvann/varme 1.069,- Felleskostnader 1.877,- TV/bredbånd 419,-

Etasje

3. etasje

Garasje / Parkering

Boligen selges ikke med garasjeplass, men den er mulighet for kjøp/leie av plasser i Frydenberg Garasjesameie C og D.
Ved kjøp tilkommer det mnd garasjeleie som kommer i tillegg til felleskostnader for boligen, og det blir sendt egne giro for garasjeleien. Garasjeplass følger ikke automatisk og må selges separat. Eier blir tinglyst som hjemmelshaver i Grunnboka (ideell 28/5688 av gnr 426, bnr 5, Oslo) Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører ved tildeling av garasjeplass etter gjeldende priser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 271 819 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 578 548 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Moderne boligblokk fra 2014 over 7 etasjer og parkeringskjeller med heis mellom etasjene. Fundamenter, bærekonstruksjoner, vegger mellom leilighetene og etasjeskiller er av betong. Fasader består av malt betong og trekledning. Flatt tak tekket med papp/membran. Vinduer med 3-lags isolerglass og produksjonsår 2013. Balkongdør med 3-lags isolerglass og produksjonsår 2013. Leilighetsdør med brannklassifisering B30 og lydisolering 35 dB.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 17.12.2018 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 62 kvm, Bruttoareal: 68 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette. Utleie skal meldes skriftlig til styret og til sameiets forretningsfører. Eget skjema for utfylling kan fås ved henvendelse til styret. Eier plikter å bestille postkasseskilt og sørge for dørklokkemerking. Henvendelse rettes til styret.

Oppvarming

Oppvarming ved radiatorer tilknyttet fjernvarme. Gulvvarme på bad. Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning som sørger for godt inneklima.
Oppvarming og varmtvann er akonto inkludert i felleskostnadene. Boligselskapet avregner faktisk forbruk av varmtvann og fyring. Avregningen foretas av Techem en gang i året og oppgjøret skjer over felleskostnadene påfølgende år.
Ved salg av boligen må målere leses av og avlesningsskjema sendes Techem. Skjema kan lastes ned herifra: http://www.techem.no/leier-beboer/eierskifteskjema/.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4084 av 26.05.2004. Området forøvrig er regulert til boliger, vei/trafikk, fellesområde (lek/opphold), parkeringplass, industri, tomt for allmennyttig formål, fellesområde/byggeområde for offentlig bygning (skole, idrettshall), kontor, bevertning m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
2013/152959-11/200 Erklæring/avtale 21.02.2013
Gjensidig bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-126/176
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2013/702662-1/200 Seksjonering 22.08.2013
opprettet seksjoner: snr: 33
formål: Bolig
sameiebrøk: 62/3272
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-126/177
Rettigheter i eiendomsrett
2017/741516-1/200 Erklæring/avtale 07.07.2017 21:00
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:146
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:147
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:148
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:152
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:153 Snr:1 -25
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:154 Snr:1 -60
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:156
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:158
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:159
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:160 Snr:1 -40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:163 Snr:1 -90
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:166
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:167
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:168 Snr:1 -46
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:169 Snr:1-34
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:172
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:175 Snr:1-50
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:176 Snr:1 -50
Bestemmelse om fellesareal

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 50 seksjoner. Seljeveien 35 og 37 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 913292758, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Seljeveien 35 og Seljeveien 37.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.
- Hjemmeside med nyttig info: http://seljeveien35og37.weebly.com/canal-digital.html.
- Sameiet har vaktmestertjeneste med Oslo bygårdsdrift AS som ivaretar den daglige drift og løpende vedlikehold.
- Sameierne kan kjøpe parkeringsplass i Frydenberg C og D Garasjesameie.
- Techem foretar avlesing av forbruk for varmtvann og fjernvarme. Ved eierskifte skal melding sendes Techem. Akonto og oppgjør kreves inn/refunderes over felleskostnadene.
- Telenor Norge AS er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskapet.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

NEMI, Polisenummer: 2207168

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et overskudd på kr 136 621,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 1 112 389,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Budsjett for 2020: I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 344 000,- til vedlikehold som omfatter vask og maling av oppganger, til en kostnad kr. 120 000,-.
Boligen fremstår som pent brukt og ble levert med 10 års reklamasjonsfrist av boligprodusenten Skanska i 2014.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er viktig å ta hensyns til andre beboere og spesielt mennesker med helseplager før anskaffelse av husdyr. For hjelp til å undersøke kan styret bistå. Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser:
1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr.
2. Hunder skal føres i bånd innenfor sameiets område.
3. Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen.
4. Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser.
5. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, f. eks. opp skraping av dører og karmer, skade på blomster, planter, grøntanlegg m.v.

Tilbehør

- Taklamper medfølger.
- Vaskemaskin medfølger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Fordelingskurser er sikret med automatsikringer/jordfeilautomater. Sikringsskapet er plassert i bod/teknisk rom. Det er montert overspenningsvern og det er 7 fordelingskurser. Fjernavlest måler er plassert i felles tavlerom.
- Fordelerskap med stengekraner for varmerørene er plassert i entré/gang.
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
- Røykvarsler og brannslange i kjøkkenbenken.
- Felles brannvarslingsanlegg.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Termostat til gulvvarme tilkoblet av Skanska 2016 og byttet ut av Skanska i 2019. Fuger etterfylt noen steder 2019.
- Noen kosmetiske setningssprekker ved veggfuger som ble utbedret av utbygger etter hvert som de oppsto. Setningssprekker forekommer der betongvegger trekker seg sammen.
- Skeggkre observert i bolig 3-4 ganger over en 6 månders periode. Skjeggkregift ble lagt i august 2019 av fagperson i regi av sameiet. Ikke observert skjeggkre siden.
Det er observert skjeggkre i bolig/naboenheter i sameiet. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter, og er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.  Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde det, finnes det tiltak som kan redusere antallet betydelig. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende. Skjeggkregift ble lagt i august 2019 av fagperson i regi av sameiet. Eier har ikke observert skjeggkre siden.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Steffen Usterud