#NEDRE GRÜNERLØKKA

Lys og moderne 3-roms selveierleil. fra 2007 | Sydvendt balkong |Heis | Garasje | Felles takterrasse | Fjernvarme inkl.

Herslebs gate 17C , 0558 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

97%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

73%

har bolig mellom 60-120 kvm

63%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 65 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 2 412 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2007
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 236
Energimerking C
FINN.no 190328282
Sist endret 22.09.2020 17:37
Prisantydning 5 500 000
Totalpris 5 646 320
Ligningsverdi 1 178 471,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 146 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 646 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0102

Adresse og matrikkel

Herslebs gate 17C, 0558, Oslo, Gnr. 229 bnr. 236 snr. 116 orgnr. 992288108 i Oslo kommune

Eier

Christian Lyng

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2020, ref. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

68 / 65 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2007

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 412 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt: 2412 m². Fellesområder opparbeidet med plenarealer, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering, lekeapparater, felles internveier belagt med asfalt og betong, samt garasjeanlegg i kjeller.
Beboerne har også tilgang til flott, felles takterrasse som ble rehabilitert i år, og har nye møbler fra Vestre. Her er det optimale solforhold og fin utsikt over området.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 3-roms selveierleilighet, beliggende høyt og fint i 4. etasje (med heisadkomst), i et sentralt område på nedre Grünerløkka. Leiligheten ligger i et bygg fra 2007 og holder en generelt god standard. Gjennomgående og arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold!
- Sydvendt balkong på 8,7 kvm med gode solforhold
- Lys og romslig stue
- Stilrent kjøkken med hvitevarer som følger
- Pent flislagt bad med våtromsbevis (se tilstandsrapport)
- Vaskemaskin og tørketrommel følger
- To fine soverom med garderobeskap
- Entré med adkomst til bod/walk-in-closet
- Garasjeplass medfølger
- Bod på 5,5 kvm
- Flott, felles takterrasse med fin utsikt
- Varmtvann og fyring ved fjernvarme inkl.
- Kabel-TV/bredbånd inkl.
- Attraktiv og urban beliggenhet med kort vei til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, bod/garderobe, bad, 2 soverom, stue og kjøkken. Utgang fra stue til sydvendt balkong på 8,7 kvm.
Det medfølger garasjeplass i felles garasjeanlegg, og leiligheten disponerer én kjellerbod på 5,5 kvm.

Beliggenhet

Sentral beliggenhet på nedre Grünerløkka, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, grønne parker, populære serveringssteder og utesteder. Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gate caféer, markeder og små nisjeforretninger.
Flere matforretninger finnes rett i nærheten, som Rema 1000, Coop Extra og søndagsåpen Joker.
Noen få minutter unna finner du dessuten flere av løkkas mest populære spisesteder som italiensk på Trattoria Poppolare, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, tapas på Bon Lio, Txotx og Delicatessen, eller gourmetburger på Meat ST, Illegal eller Munchies.
Et lite stykke unna, langs Akerselva, ligger også Vulkan-området, Oslos populære kultur- og kreative næringslivsenter.
Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket, Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.
Liker du å leve det gode liv er Grünerløkka en bydel der de fleste finner en uteplass eller cafe som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar og Rebell for den som liker dans og moro, Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren og Bettola for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere.
I nærområdet finnes også mange parker som flotte Botanisk hage,  Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken, Grünerhagen m.m. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke spasere over broen til Blå og spise nystekte vafler en søndags formiddag.
Det er kort vei til Tøyen som virkelig har fått et løft de siste årene med steder som Postkontoret, Skatten, Grådi og Brutus Mat og Vinbar. Tøyenparken med Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager) ligger også her. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor kjente norske og internasjonale artister inntar scenen.
Det er heller ikke lang vei til hovedstadens "nye" bydel Bjørvika og Barcode. Her finnes en rekke nye spennende spisesteder og svært pent opparbeidede uteområder. Sørenga ble dessuten stedet å være på de varmeste sommerdagene! For de tur- og treningsglade finnes fantastiske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Schous Plass, Ringnes Park, EVO, Fitnessxpress, samt Avancia på Vulkan.
Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.
Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr. 17, 11, 12 og 13) og busser (nr. 30 og 31) rett i nærheten. Flere av bussene går hele natten. Det er 5 minutters gange til Grønland t-bane og 10 minutter til Tøyen T-bane. Grünerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser. Flere bysykkelstativ i området.

Entré

Lys og innbydende entré med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Skoskap medfølger, og det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som skap, kommode etc. Dørcalling med portåpner plasser ved entrédøren. Adkomst til en praktisk innvendig bod/walk-in-closet med flere innredningsmuligheter og ekstra lagringsplass.

Stue

Romslig og pen stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller, spisebord og annet ønsket møblement. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Balkong

Utgang fra stue til sydvendt balkong på 8,7 kvm med gode solforhold. Her er det god plass til utemøblement, grill og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt). Balkongen er overbygget og har stikkontakter på vegg.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning med hvite, glatte fronter og benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Mora. Fliser mellom benkeplate og overskap. Stikkontakter og overbelysning med stikkontakt over benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som medfølger; frittstående kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin fra Zanzussi, integrert stekeovn fra AEG, nedsenket induksjonsplatetopp fra AEG, samt ventilator i overskap med avtrekk ut av bygget fra Exhausto.

Bad

Prefabrikkert baderom fra byggeår med varme i gulv og downlights i himling. Vegghengt servantskap med glatte fronter. Benkeplate av laminat med nedsenket servant og ett-greps armatur fra Hansgrohe, samt stikkontakt og innfelt speil over servant. Vegghengt toalett med sisternekasse fra Geberit. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur fra Hansgrohe tilkoblet hånddusj. Avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benk (disse medfølger også). Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom 1

Lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Rikelig lagringsplass i 2 stk garderbeskap (ca. 1 meter brede).

Soverom 2

Dette er også et fint soverom som egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. Plass til stor seng, samt oppbevaringsplass i garderobeskap (ca. 1 meter bredt).

Overflater:

Gulv: 3-stavs parkett. Fliser på kjøkken og fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater og tapet. Fliser på bad.
Tak: Malte flater. Strategisk plasserte downlights i flere rom og taklamper.

Felleskostnader

3 280 pr. mnd. Inkl. fyring og varmtvann ved fjernvarme, kabel-TV/bredbånd (grunnpakke fra Get), vaktmestertjeneste, vakthold, renhold, felles forsikring, forretningsfører, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 2.630,- Get grunnpakke 650,-
Felleskostnadene ble sist justert 10% den 01.01.2020.
Det sendes ut faktura for garasjeplassen én gang i året, på kr 1.150,- som kommer i tillegg til felleskostnader for boligseksjonen.

Etasje

4. etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger garasjeplass (nr. 50) i Wexels Plass Garasjesameie (ideell 1771/554195 av gnr 529, bnr 1, Oslo). Det sendes ut faktura for garasjeplassen én gang i året, på kr 1.150,- som kommer i tillegg til felleskostnader for boligseksjonen.
Garasjene følger i utgangspuntet leiligheten, men kan etter vedtektsendring i 2011 også selges fritt. Tinglyst bruksrett til garasjeplasser kan kun omsettes internt i det enkelte boligselskap.
Garasjesameiet leier ut 5 garasjeplasser og 11 stk MC-plasser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 178 471 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 242 496 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 6 etasjer samt kjeller og underetasje. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong og stålkonstruksjoner. Yttervegger av utvendig tekket med stålplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Jømna Brug glatt entrédør med kikkehull i brannklasse B30. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Herslebs gate 17A-C (reg 19) - Oppføring bolig med kontorer - Ferdigattest - 2010. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.
Utleie av leilighet kan bare skje med styrets godkjennelse, og denne må innhentes på forhånd og minst 14 dager før leietaker flytter inn. Styret kan kun nekte godkjennelse med saklig grunn. Ta kontakt oef@obos.no for søknadsskjema.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet felles varmesentral (fjernvarme), samt gulvvarme på bad. Varmtvann og oppvarming er inkludert i felleskostnadene.
Leiligheten har også balansert ventilasjon som sørger for godt inneklima.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4162 av 22.06.2005. Området forøvrig er regulert til boliger, friområde/park, byggeområde for bolig/kontor/forretning/bevertning/strøkstjenlig virksomhet, vei/trafikkområde, tomt for offentlig bygning (Hersleb videregående) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
2007/626951-2/200 Erklæring/avtale 07.08.2007
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:74
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:235
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:237
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:238
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:239
Bestemmelse om gangadkomst
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-229/236
Gjelder denne registerenheten med flere
2007/626951-14/200 Erklæring/avtale 07.08.2007
Bestemmelse om reparasjoner og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-229/236
Gjelder denne registerenheten med flere
2007/627556-1/200 Erklæring/avtale 07.08.2007
Kommunen skal varsles og eventuelt gi tillatelse til bygge- og gravearbeider
Kommunen skal varsles ved faktisk bruksendring
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/ Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-229/236
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2007/924360-1/200 Seksjonering 13.11.2007
opprettet seksjoner: snr: 116
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 66/8717
2010/1004310-1/200 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 20.12.2010
endring av formål/brøk: snr: 116
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 66/8723
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer: Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 134 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.
Wexels Plass Abc Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 992288108, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Herslebs Gate 17 A, Herslebs Gate 17 B & Herslebs Gate 17 C.
Selskapet eier 80.286/554.195 deler av Wexels Plass Garasjesameie og 8.713/21.853 deler av Wexels Plass Fellessameie, og selskapet har solidaransvar for den samlede gjelden i ovennevnte selskaper.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.
- Hjemmeside: http://web3.herborvi.no/5741
- Vaktmester ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i henhold til stillingsbeskrivelse.
- Sameiet har også avtale med renhold av fellesarealer.
- Avtale med Securitas om daglige befaringer, samt et telefonnummer en kan ringe (beboervakt).
- Nøkler kan bestilles hos fellessameiet via styret.
- Skilt til ringeklokke og postkasse bestilles hos firma. Informasjon henger på oppslagstavlene i sameiet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 79471111

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr -394 951,- og dekkes ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 7 199 360,-.
Regnskap 2019 og budsjett 2020 følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Se retningslinjer for seksonseier og sameiets vedlikeholdsplikt i vedtektene.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Se også vedtekter for Wexels plass Fellessameie, samt vedtekter for Wexels plass Garasjesameie.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid:
- Skaffet ny og egen vaktmester for 17ABC
- Byttet ut utemøbler på felles takterrasser (17A kommer på plass i år)
- Inngått leiekontrakt på en garasjeplass som 100% benyttes til gjesteparkering (i tillegg til den sameiet eier)
- Ryddet opp på plassen mellom 17A og 19 (jf. containere og mye igjensetting av søppel)
- Satt opp egne retur-beholdere for glass og metall (noen innkjøringsproblemer med
  tømming)
- Driftet vedlikehold iht. utarbeidet vedlikeholdsplanplan (ingen større vedlikeholdsjobber i
   2019)
- Via vaktmester tatt tak i mer akutt vedlikehold og reparasjoner
- Økonomistyring og håndtering av faktura
- Opprettet egen facebook-side for sameiet
- Tatt i bruk vibbo.no for digital oversikt og informasjon
- Følge opp klager fra beboere, brudd på trivsels -og ordensregler og oppfølging av
   Securitas-rapporter
- Svare opp henvendelser fra beboere (beklager at det av og til kan ta litt tid)
- Avholdt 4 styremøter (i tillegg kommer ukentlige samtaler via telefon/mail)
Iht. styreleder er det ingen planer om økte fellesutgifter pt, og økonomien og kontrollen på den er god. Det er godt med penger på bok.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyreeiere må ta hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold. Hund skal alltid føres i bånd på sameiets område. Ekskrementer skal fjernes med pose og kastes i søppla, men ikke i felles søppeldunker innendørs.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen på 6 år. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Leiligheten har brannslange under kjøkkenvask.
- Det er ikke røykvarsler/-e iht forskrift i boligen. Utstyret manglet under befaringstidspunktet.
- Det er påvist 2 løse downlights som ikke er tilstrekkelig montert i sokkel, og av den grunn gis TG 2.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.