#ROSENHOFF

FASTPRIS. Første mann til mølla! 2-roms fabrikkleil. | 2,9m takhøyde | Felles takterrasse | Heis | Strøm/varme/vv. inkl.

Trondheimsveien 139A , 0570 Oslo

BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

34%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

19%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 55 m²
Bruksareal 55 m²
Bruttoareal 60 m²
Tomt 4 628 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1938
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 160
Energimerking G
FINN.no 187348590
Sist endret 22.09.2020 16:54
Prisantydning 4 050 000
Totalpris 4 160 070
Ligningsverdi 924 643,-

Beregnet totalkostnad

4 050 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 101 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 110 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 160 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0107

Adresse og matrikkel

Trondheimsveien 139A, 0570, Oslo, Gnr. 83 bnr. 160 snr. 112 orgnr. 993629642 i Oslo kommune

Eier

Thomas Klein Grønvold Mina Nordby Frydenlund

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Det har ikke vært eiendomsskatt i 2020, ref. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1938

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strøm, varme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 628 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

4 628 m² felles, eiet tomt. Nydelig opparbeidet gårdsrom med gressplen og diverse beplantning. Det er sittegrupper, sykkelstativ og lekeapparater i bakgården. Sameiet har i tillegg tilgang til to fantastiske takterasser med sol hele dagen og flott utsikt over byen og ned mot Oslofjorden. Her er det sitteområder og pen beplantning, samt fellesgriller til bruk for beboerne. Både bakgård og takterrasser er arkitekttegnet og stod ferdig til sommeren 2018.
Sameiet har arrangert flere hyggelige og populære sammenkomster i bakgården med bl.a. juletretenning, filmkvelder + VM i fotball på storskjerm.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lekker 2-roms, i 5. etasje (med heisadkomst) i en moderne gård på Rosenhoff. Leiligheten ligger i et fabrikkbygg som ble omgjort i 2009 og boligen holder en generelt høy standard. Store vindusflater og generøs takhøyde (ca. 2,90m) er med på å skape gode lysforhold og en luftig romfølelse.
- Flott stue med fransk balkong og fin utsikt
- Stilrent kjøkken med hvitevarer fra Smeg
- Pent bad med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
- Stort og luftig soverom med garderobe
- Lekre fargevalg og nye gulv
- Vannbåren varme og balansert ventilasjon
- Mulighet for kjøp/leie av p-plass
- Kjellerbod
- Heis
- Arkitekttegnet bakgård og takterrasser
- Vv/varme/strøm, tv og internett inkl.
- Arrangementer i sameie (juletretenning, filmkvelder + VM i fotball på storskjerm)
- Kort vei til trikk, buss og t-bane
- SATS like nedenfor

Innhold

Leiligheten ligger i 5. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré/gang, bad, soverom, samt stue med åpen løsning til kjøkken. Stuen har fransk balkong. Adkomst til leiligheten via felles trapperom med heis og svalgang.
I tillegg disponerer boligen én bod i kjeller på ca. 6,5 kvm markert med nr. A-505.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Rosenhoff, rett ovenfor Carl Berners plass og med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Rett utenfor døren finner du også SATS og Bare Trening treningssenter, samt flere butikker, serveringssteder og umiddelbar nærhet til et rikt kollektivtilbud. Fra Trondheimsveien 139A er det dessuten gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Sentrum m.m.
I umiddelbar nærhet finner du flere hyggelige serveringssteder, flere thai/sushi-restauranter, indisk, kebab, pizza m.m.
Nyåpnede Carl Berner Passasjen ligger rett ved leiligheten og her finner du blant annet Kiwi, apotek, vinmonopol, hudpleiesalong og blomsterbutikk. Andre dagligvarebutikker i nærheten er Rema 1000, Coop, søndagsåpen Joker og Bunnpris.
Meny-butikk finner du på Løren. Ellers finner du også W.B. Samson, Backstube, Narvesen, 7-11, apotek m.m. rett nede i gaten. På Carl Berner Torg vil det åpnes Coop Mega, i tillegg til caféer og serveringssteder, blomsterbutikk og apotek.
Kort vei til Storo Storsenter med et rikelig shoppingutvalg. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet Trattoria Populare, Le Benjamin, Txotx, Südøst, Munchies, Villa Paradiso og mange flere. Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Syng, Nedre Løkka Cocktailbar og Parkteatret byr på god atmosfære.
Det er mange grøntområder i nærheten. Populære Ola Narr / Tøyenparken er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren.
I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente artister inntar scenen.
Botanisk Hage ligger også en liten spasertur unna og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man Torshovdalen, Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. Forøvrig er det flotte turmuligheter langs Akerselva.
Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-bane. Busser som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet og stopper på Rosenhoff holdeplass få minutter unna. Herfra går også trikkelinje 17. Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon.
T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt.

Entré

Innbydende entré med mange innredningsmuligheter og god plass til oppbevaringsløsninger som garderobe, skoskap, kommode etc. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren. Svalgang utenfor entréen.

Stue

Leiligheten har en flott stue med generøs takhøyde og fransk balkong med doble dører som gir rommet svært gode innvendige lysforhold, samt en luftig atmosfære. Fin utsikt over området. I stuen er det plass til sofagruppe, tv-seksjon, hyller og øvrig ønsket møblement. Det er åpen løsning mot kjøkkenet hvor det også er fin sone for spisebord.

Kjøkken

Stilren Aster kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminat benkeplate. Belysning under overskap. Nedfelt oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med ventilator, induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøl/frys og komfyr (alle hvitevarer fra Smeg). Nye sokkellister i 2020.

Bad

Lekkert, flislagt bad fra 2009 med varme i gulv og downlights i himling. Dusjhjørne med innfellbare dusjdører og blandebatteri (nye dusjdører og dusjgarnityr i 2020 v/Oslo Rørservice AS). Vegghengt servant med blandebatteri og innmurt speil over. Veggmontert WC, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom

Luftig og pent soverom med romslig størrelse, malt i en behagelig blåfarge. God plass til dobbeltseng, nattbord og annet ønskelig møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap, samt plass til andre oppbevaringsløsninger.

Overflater

Gulv: 1-stavs laminat i alle oppholdsrom og fliser på bad. Vannbåren gulvvarme i alle gulv, foruten baderom som har elektriske varmekabler. Nytt gulv og lister, utført av fagperson (Juli 2020).
Vegger: Malte overflater, samt fliser på bad. Overflater på kjøkken, stue og gang malt (Juli 2020).
Tak: Malte flater. Downlights i himling på bad. Takhøyde på ca. 2,90 meter.

Felleskostnader

3 159 pr. mnd. Drift og vedlikehold, strøm/varme/varmtv, TV/bredbånd (100/100 Mbit), felles forsikring, forretningsførsel, renhold, vaktmester, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 1 440,- Avsetning vedlikehold 127,- Brensel 952,- Tv-tillegg 640,-

Etasje

5. etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass, men det er garasjekjeller under bygg med mulighet for kjøp/leie. Megler har dialog med en som leier ut plass for ca. kr 1.400,- i leie/mnd, eller kan selge plass for ca. kr 300.000,- (ta kontakt med megler for nærmere info). P-plasser kan omsettes fritt.
Det er mulighet for å legge opp ladestasjon til el-bil i sameiets garasje. Montering av denne vil være noe seksjonseier selv bekoster og det er en forutsetning at seksjonseier monterer godkjent type, samt har elbil/ladbar hybridbil (se retningslinjer i vedlegg til husordensreglene).
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 924 643 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 328 715 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygget er fra 1938 som ble rehabilitert og omgjort fra industribygg til leiligheter i 2009, og er oppført over 6 etasjer, samt kjeller med garasjeanlegg. Antatt fundamentert til stabile masser. Ytterveggenes fasader er pusset og malt samt utfyllende felter i svalgangspartier i bindingsverk med liggende kledning. Betongdekker i etasjeskiller. Flatt tak i betongkonstruksjon, antatt tekket med papp/ folie. Ikke befart av takstmannen. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse. Grunnforhold kan ikke fastslås med 100% sikkerhet. Dreneringsforhold er ikke kjent for takstmannen og ikke kontrollert videre. Vinduer i trerammer med 2-lags isolerglass fra 2009 (Produksjonsår). Kun enkelte av vinduene som kan åpnes ellers vinduer i fastkarm. Brann- og lydklassifisert entrédør, type Ei30/RW35. Fransk balkongdør med 2-lags isolerglass fra 2009 (Produksjonsår). Se for øvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på om- og påbygging til boliger datert 02.09.2014 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 60 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Seksjonseier har det fulle ansvar overfor sameiet for enhver skade eller ulempe som leietakere påfører fellesskapet eller enkeltbeboere. Styret i sameiet skal gis skriftlig beskjed om hvem boligen leies ut til, samt kontaktinfo.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren gulvvarme, samt elektrisk gulvvarme på bad. Strøm/varme/varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Varmen styres av sameiet mtp. sesong.

Løpende kostnader

Evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Trondheimsveien. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning, kontor, industri (lager) og bevertning etter bestemmelsene i S-4249. Området forøvrig er regulert til boliger, industri, vei, byggeområde for bolig, forretning, kontor, spesialområde- rigg og anlegg, tomt for offentlig bygning, friområde m.m. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført.
Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1938/912124-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 26.04.1938
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
1938/10046-1/105 Bestemmelse om veg 31.08.1938
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-83/160 Gjelder denne registerenheten med flere
1941/8036-1/105 Erklæring/avtale 12.08.1941
VEDR. BRANNVEGG
Overført fra: 0301-83/160 Gjelder denne registerenheten med flere
1951/782-1/105 Bestemmelse iflg. skjøte 19.01.1951
Bestemmelser om innkjørsel for naboeiendom
Bestemmelser om vedlikehold
Overført fra: 0301-83/160 Gjelder denne registerenheten med flere
1958/4338-1/105 Skjønn 22.04.1958
Overført fra: 0301-83/160 Gjelder denne registerenheten med flere
1972/3593-1/105 Skjønn 01.03.1972
Overført fra: 0301-83/160 Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2008/790323-1/200  Seksjonering   29.09.2008 
opprettet seksjoner:
snr: 112
formål: Bolig
sameiebrøk: 55/14209
 
2018/441043-1/200  Reseksjonering  15.02.2018 21:00 
snr: 112
formål: Bolig
sameiebrøk: 55/15012
Seksjon opprettet fra fellesareal
Endring av tilleggsdel
Endring av sameiebrøk
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Trondheimsveien 139 består i alt av 144 boligseksjoner og 1 garasjeseksjon, samt 10 næringsseksjoner. Sameiet er registrert i foretaksregistret i Brønnøysund med orgnr. 993629642 i Oslo kommune.
- Forretningsførsel utføres av USBL. Revisor er KPMG.
- Sameiets nettside: http://www.rosenhoff-fabrikker.no/
- Renhold blir utført av Gamle Oslo Servicesentral
- Sameiet har vaktmestertjeneste med Gamle Oslo Servicesentral
- Avtale med Securitas som bomiljøvakt
- Tv og Internett fra GET
- Det er heis i bygget med adkomst til leiligheter/bod/garasjeanlegg.
Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen lån pt.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

KLP Skadeforsikring, Polisenummer: 65679582

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viser et underskudd på kr 97 468,-. Sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2019 utgjorde kr 2 418 702,-. Sameiets arbeidskapital er de økonomiske midlene som de har til rådighet pr. 31.12. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld. Se fullstendig regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene (oppdaterte 20.03.2019) følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Sameiet solgte deler av taket (ca. 800 kvm av 1500 kvm). Det ble brukt ca. 7 millioner fra salget av taket på oppgradering av takterrasse og ny bakgård, samt noe har blitt satt av til fremtidig vedlikehold. Alt av uteområder er tegnet av arkitektfirmaet Jensen & Skodvin AS og stod ferdig til bruk sommeren 2018. Sameiet utførte oppussing av oppgangene med penger fra salg av taket (avsatt ca. 1 mill til dette). Dette var mer eller mindre ferdistillt 17. mai 2019. Det er også vedtatt på årsmøte 2019 å opprette et vedlikeholdsfond (som er inkludert i felleskostnadene nå).
- Det er planer om oppussing av heiser. Det settes av penger til i vedlikeholdsfond (kr 127,-/mnd pt.), som reflekteres i nåværende felleskostnader. En oppgradering av heisene vil stå i stil til de nyoppussede oppgangene, og enda viktigere, være med på å holde kostnadene nede med tanke på uforutsette servicer og heisstanser. Årsmøtet godkjente å bruke midler på oppgradering av heiser, inntil kr 550 000,- eks. mva.
- Det jobbes med løsning for strømmåler per seksjon, som vil medføre en endring. Nøyaktig hva dette innebærer i forhold til fellesutgiftene vites ikke enda, men det vil være slik at hver og en må tegne eget strømabonnement på ett eller annet tidspunkt ila. 2020 eller 2021 når strømmålere er på plass.
Forøvrig må normalt vedlikehold alltid påregnes. Se også årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse eller ulempe for de andre beboerne. Søknad om dyrehold skal derfor godkjennes av styret og egen erklæring om dyrehold må signeres av seksjonseieren. Det er ikke tillatt å lufte hunder i bakgården. Seksjonseier er for øvrig ansvarlig for skadene som dyret påfører fellesarealer eller den enkelte beboer.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no.
Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Det er installert sprinkelanlegg og brannvarslingsanlegg.
- Automatsikringer med kursoversikt i sikringsskap i entré/gang. Hovedsikring på 25 amp.
- Det er ventilasjonsanlegg i boligen med tilluft kanaler i oppholdsrom, samt Villavent avtrekk på kjøkken og bad/wc. Luftgjennomstrømning mellom terskel og dørblad for sirkulasjon.
- Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre og kan spre seg mellom leiligheter. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som kan redusere antall skjeggkre betydelig. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende. Styret oppfordrer seksjonseiere til å gjøre tiltak (limfeller/renhold etc.) der det blir observert.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23.
Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.