# KJELSÅS / IDYLLISKE SOLLIGRENDA

3-r terrasseleilighet i naturskjønne omgivelser langs Akerselva | Stor vestvendt terrasse med pent utsyn | Garasjeplass

Solligrenda 85 , 0491 Oslo

BE OM SALGSSUM
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

42%

har bolig på over 120 kvm

33%

er barnefamilier

31%

er gift

68%

har høyskoleutdanning

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 55 m²
Bruksareal 55 m²
Bruttoareal 60 m²
Tomt 6 462 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1985
Gårdsnummer 73
Bruksnummer 1016
Energimerking E
FINN.no 189884744
Sist endret 17.09.2020 11:40
Prisantydning 4 100 000
Totalpris 4 226 144
Ligningsverdi 3 933 003,-

Beregnet totalkostnad

4 100 000,- (Prisantydning) 3 504,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 103 504,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 113 820,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 122 640,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 226 144,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0115

Adresse og matrikkel

Solligrenda 85, 0491, Oslo, Gnr. 73 bnr. 1016 snr. 33 orgnr. 975650367 i Oslo kommune

Eier

Kari Hertzberg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1985

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 6 462 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet bestående av trær, busker, diverse beplantning, plenomeråder, sittegrupper, sykkelparkering, lekeapparater og asfalterte interveier. Ute på fellesområdet er det grøntanlegg med 2 lekeplasser, benker og bord, og mulighet til å sette opp egen dyrkekasse.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
Det er tingtlyst panterett uten opptrinnsrett til sameiet på 10.000,-

Beskrivelse

Flott 3-roms terrasseleilighet med nydelig beliggenhet i fredelig og naturskjønne omgivelser langs Akerselva. Leiligheten har god intern beliggenhet i byggets 2.etasje.
God planløsning med to soverom, bad, romslig stue og utgang til stor vestvendt terrasse med gode solforhold. Her kan du nyte vakkert utsyn mot frodig grøntareal og den idylliske delen av Akerselva, uten innsyn fra andre beboere. Garasjeplass følger leiligheten.
Solligrenda er et rolig og bilfritt boligområde. Det koselige sameiet med fine fellesarealer har en perfekt beliggenhet der byen møter marka. Her har du frodige grøntområder, turstier, bademuligheter og en rekke urbane fasiliteter i nærområdet. Det er kort vei til dagligvarebutikker, servicetilbud og godt tilbud av kollektivtransport.
Sameiet har du blant annet grøntanlegg med to lekeplasser, benker og bord, og mulighet til å sette opp egen dyrkekasse. Redskapsbod og mange søppelcontainere. I kjellerne/underetasjene finnes det oppbevaringsboder og et rom for private frysere, egne sykkelrom for nr. 84-89, samt et treningsrom i nr. 86.
Beskrivelse av rom:
GANG/ENTRÉ:
God plass til klær, sko, garderobe etc. Dørtelefon med åpner. Dør mot fellesareal med sikkerhetslås og kikkehull. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
STUE:
Lys stue med 1-stavs parkett på gulv. I stuen er det plass til spisebord, sofa og tilhørende møblement. Åpen kjøkkenløsning i stuen. Fra stuen er det pent utsyn mot Akerselva og frodig grøntareal. Vindusflater mot terrassen. Utgang til vestvendt terrasse på 12-13 kvm. På terrassen er det gode solforhold fra ca. 10:00 - 20:00 sommerstid. Ingen innsyn. Terrasse med markise, terrassevarmer og el-uttak.
KJØKKEN:
Et lyst og pent kjøkken med kjøkkeninnredning fra ca. 2017. Kjøkkenet har en praktisk plassering i hjørnet av stuen. Kjøkkenet ble flyttet ut i stuen og det ble etablert soverom [2. Slette fronter i matt hvit utførelse. Benkeplate i heltre med nedsenket oppvaskkum med utslagskum i rustfritt stål med to-greps armatur fra Grohe. Downlights under overskap. Innebygget stekeovn fra Bosch og kjeramisk platetopp fra Bosch. Ventilator med belysning. Oppvaskmaskin fra Electrolux. Frittstående kjøleskap med frysedel fra Samsung. Avløpspumpe fra Grundfos plassert i benkeskap under oppvaskkum. Lekkasjevarsler er montert.
BAD:
Pent, flislagt og romslig bad med opplegg vaskemaskin. Dusjhjørne med skyvedører i glass. Servantskap med profilerte fronter i matt hvit utførelse. Laminert benkeplate med nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur. Vegghengt speil og lysarmatur med stikkontakter over servant. Naturlig avtrekksventil plassert på vegg.
HOVEDSOEROM: Stort, luftig rom vendt mot fredelige grøntområde. God plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og kontorpult. Stor, dyp skyvedørsgarderobe med oppheng, kurver og god lagringsplass. Overmalt to-stavs parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
SOVEROM 2: Soverom med plass til seng, nattbord, skrivepult med mer. Vendt mot fredelige omgivelser.
Generelt:
Gulvflater belagt med en-stavs parkett og overmalt to-stavs parkett. Tapetserte og malte veggflater. Himlingsflater av malt betongelementer.
Profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe i entré målt til 1,50 meter. Skyvedørsgarderobe på soverom 1 målt til 2,70 meter. Ventilasjon basert på naturlig avtrekk og naturlig tilluft via vinduspalter.
Leiligheten disponerer en bod i kjeller målt til ca 4,4 m2. Leiligheten har en plass i garasjerekke langs innkjøringen til sameiet.

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 2.etasje. Leiligheten ligger i 2. etasje fra hagesiden, 1 trapp ned fra inngangsparti. Adkomst via felles trappeoppgang. Leiligheten har callinganlegg. Leiligheten består av entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til vest-vendt balkong målt til ca 12,2 m2.

Beliggenhet

Flott, solrik beliggenhet i naturskjønne og rolige omgivelser ved Akerselva. Solligrenda er et svært rolig og bilfritt boligområde, i grønne omgivelser.
Man kan effektivt komme seg til sentrum. Enten med bil eller via buss, tog, trikkforbindelse i nærområdet, eller tar turstien langs elvebredden deg ned til sentrum.
Gode turmuligheter:
Her er det flere muligheter for å komme seg ut i naturen. Området er kjent for sin fine beliggenhet like ved den øvre del av Akerselva. Herlig tursti som går langs elvebredden fra nærligende Maridalsvannet og ned til Sentrum. Det er også fine turmuligheter i marka med flere stier og oppkjørte løyper innover i Lillomarka og Maridalen. Nordmarka med fantastiske omgivelsene kan utforskes gjennom alle årstider. Turistforeningen har både betjente og ubetjente hytter du enkelt kan benytte deg av, og hele området er tilrettelagt for at du skal kunne nyte et lite stykke villmark.
Badeplasser: Flere hyggelige badeplasser langs Akerselva som f.eks. "badestenen", "tauet" eller en forfriskende dukkert under "fossen", er i nærområdet. Badeplassen på Stilla kun et par minutter gåtur fra leiligheten. Flotte bademuligheter om sommeren i Akerselva med alle sine fine badeplasser som Grønvoldstangen, Stilla, Frysja og Nydalsdammen, eller på Trollvann som er et lite tjern som ligger på vei opp mot Grefsenkollen.
Handelsmuligheter:
Dagligvarebutikker kun 5 minutters gåtur unna langs Kjelsåsveien. Ellers kort vei til Tåsen Senter. Stort shoppingsenter på Storo Storsenter med sine 130 butikker, varierte spisesteder og alle sine servicetilbud er heller ikke langt unna.
Kollektiv transport:
Kort vei til togstasjonen og trikkeholdeplassen på Kjelsås og bussholdeplassen i Kjelsåsveien.
Skoler og barnehager:
Boligen sogner og har gangavstand til flere skoler og barnehager i nærområdet.
Friluft og aktiviteter:
Området er utmerket for de som liker å være aktive. Det er et aktivt idrettsmiljø i Kjelsås idrettslag. Her kan man velge aktiviteter for de unge innen alpint, orientering, basketball, langrenn, fotball og håndball.

Entré

GANG/ENTRÉ:
God plass til klær, sko, garderobe etc. Dørtelefon med åpner. Dør mot fellesareal med sikkerhetslås og kikkehull. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
STUE:
Lys stue med 1-stavs parkett på gulv. I stuen er det plass til spisebord, sofa og tilhørende møblement. Åpen kjøkkenløsning i stuen. Fra stuen er det pent utsyn mot Akerselva og frodig grøntareal. Vindusflater mot terrassen. Utgang til vestvendt terrasse på 12-13 kvm. På terrassen er det gode solforhold fra ca. 10:00 - 20:00 sommerstid. Ingen innsyn. Terrasse med markise, terrassevarmer og el-uttak.
KJØKKEN:
Et lyst og pent kjøkken med kjøkkeninnredning fra ca. 2017. Kjøkkenet har en praktisk plassering i hjørnet av stuen. Kjøkkenet ble flyttet ut i stuen og det ble etablert soverom [2. Slette fronter i matt hvit utførelse. Benkeplate i heltre med nedsenket oppvaskkum med utslagskum i rustfritt stål med to-greps armatur fra Grohe. Downlights under overskap. Innebygget stekeovn fra Bosch og kjeramisk platetopp fra Bosch. Ventilator med belysning. Oppvaskmaskin fra Electrolux. Frittstående kjøleskap med frysedel fra Samsung. Avløpspumpe fra Grundfos plassert i benkeskap under oppvaskkum. Lekkasjevarsler er montert.
BAD:
Pent, flislagt og romslig bad med opplegg vaskemaskin. Dusjhjørne med skyvedører i glass. Servantskap med profilerte fronter i matt hvit utførelse. Laminert benkeplate med nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur. Vegghengt speil og lysarmatur med stikkontakter over servant. Naturlig avtrekksventil plassert på vegg.
HOVEDSOEROM: Stort, luftig rom vendt mot fredelige grøntområde. God plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og kontorpult. Stor, dyp skyvedørsgarderobe med oppheng, kurver og god lagringsplass. Overmalt to-stavs parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
SOVEROM 2: Soverom med plass til seng, nattbord, skrivepult med mer. Vendt mot fredelige omgivelser.
Generelt:
Gulvflater belagt med en-stavs parkett og overmalt to-stavs parkett. Tapetserte og malte veggflater. Himlingsflater av malt betongelementer.
Profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe i entré målt til 1,50 meter. Skyvedørsgarderobe på soverom 1 målt til 2,70 meter. Ventilasjon basert på
naturlig avtrekk og naturlig tilluft via vinduspalter.
Leiligheten disponerer en bod i kjeller målt til ca 4,4 m2. Leiligheten har en plass i garasjerekke langs innkjøringen til sameiet.

Felleskostnader

2 658 pr. mnd. Kabel-tv, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles strøm, felles byggforsikring, betjening andel fellesgjeld, rengjøring av fellesarealer med mer.

Etasje 2 etasje

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

Garasje / Parkering

Alle leilighetene/seksjonene har en fast parkeringsplass hver, enten i fellesgarasjen under nr. 82-83 eller i garasjerekka langs Solligrenda.
Alle med plass i garasjerekka har mulighet til å montere lader til elbil. Det finnes også to felles P-plasser for elbiler på området. Felles parkeringsplass ute, er i utgangspunktet forbeholdt gjester og korttidsparkering.
Denne leiligheten har parkering i garasjerekka langs Solligrenda.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 3 933 003 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 092 501 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Det er flere skoler og barnehager i nærområdet.
Kjelsås skole (1-7 klasse)
Grefsen skole (1-7 klasse)
Engebråten skole (8-10 klasse)
Engebråten barnehage (1-6 år)
Stilla barnehage (1-6 år)
Gullfisken familiebarnehage

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer. Grunnmur i støpt betong og støpt kjellergulv. Prefabrikerte betongelementer i etasjeskillere. Støpt betong i bærende
konstruksjoner og utfyllende fasader i bindingsverk utvendig kledd med trepanel ved balkonger. Saltak med tresperrekonstruksjoner tekket med
takstein (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, dørpumpe og sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør
og vinduer med 3-lags glass fra byggeår. Oppvarming via elektristet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for terrasseblokk datert 1988.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 60 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ved utleie plikter utleier å underrette sameiet ved dets forretningsfører om leietagerens/leietagernes navn, leieforholdets varighet samt om utleierens adresse i utleieperioden.

Oppvarming

Oppvarming via elektristet. Gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Elektrisitet, internett, hjem/innboforsikring med mer.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1985/56904-2/105  Erklæring/avtale  
18.09.1985 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET ETTER
1. OVERDR.SUM OG SENERE ETTER 90% AV LÅNETAKST
 
1989/67538-1/105  Erklæring/avtale  
04.10.1989 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo lysverker
Overført fra: 0301-73/1016
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1111027-1/200  Pantedokument  
10.10.2017 21:00 
BELØP: NOK 3.500.000
Panthaver:STOREBRAND BANK ASA  
Org.nr: 953299216
 
Grunndata
1985/28348-2/105  Seksjonering  
20.05.1985 
opprettet seksjoner:
snr: 33
formål: Bolig
sameiebrøk: 60/4681
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 64 SEKSJONER
Det foreligger følgende tinglyste bruksretter:
Gnr. 73 bnr. 1 016 snr. 1- 40 og bnr. 936 - 1 015 skal ha bruksrett til en carportplass hver på gnr. 73 bnr. 3. Videre skal bnr. 1 016 snr. 1 - 64 ha bruksrett til i alt 3 gjesteparkeringsplasser på gnr. 73 bnr. 3. Endelig skal bnr. 936 - 1 015 ha bruksrett til ballplassen på bnr. 1 016.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiets navn er Stilla Boligsameie. Stilla boligsameie består av tre bygninger med tilsammen 64 leiligheter.
Sameiet omfatter 64 eierseksjoner i eiendommene Solligrenda 82 - 89, gnr. 73 bnr. 1 016 i Oslo.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.
Långiver er Handelsbanken. Restsaldo per 31.05.20 var kr. 1 386 612,- Rentebetingelser per 20.04.20: Nominell rente 3,75% og effektiv rente er 3,87%. Annuitetslån med 12 terminer per år og innfrielsesdato 15.01.2025.

Forsikring

Gjensidige

Regnskap

Sameiets resultatregnskap for 2019 viser et overskudd på kr. 444.691,-
Sameiet hadde i 2019 egenkapital på 930 225,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets viktigste oppgaver i 2019:
- utskifting av røykluker med tilhørende styringssentraler.
- utskifting av alle håndløpere og noe panel på terrassene
- utskifting av plater på 8 terrassedører
- rensing av grenrørene på bakkeplan og bunnledningene i nr 84-89 for å kunne inspisere med kamera og gi tilstandsrapport.
- Utskifting av gammel stakekum til ny Wavinkum utenfor nr. 86.
- Full rehabilitering av avløpsrørene i nr 84-89, dvs grenrør i leilighetene på bakkeplan og bunnledningene
- Fettrens av grenrør i alle leiligheter (nr 82 - 89) som ikke har blitt rehabilitert.
- Utskifting av 14 vinduer og 1 terrassedør, fordelt på 9 leiligheter.
- Installering av infrastruktur og økt strømkapasitet for lading av elbiler i fellesgarasjen.
Sameiet tok opp lån på kr. 1.500.000 den 24.1.2020 for å finansiere rørprosjekt.
Vedlikeholdsplan 2019-2022 følger vedlagt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hvitevarer medfølger
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cm@schalapartners.no eller SMS: 93 42 42 85 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.