#FREDENSBORG

Lys og moderne 2-roms fra 2009 | Gasspeis | Heis | Varmtv/fjernvarme inkl.| Felles takterrasse | Perfekt førstegangskjøp

Fredensborgveien 47 , 0177 Oslo

BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

46%

eier sin egen bolig

16%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

56%

har bolig mellom 60-120 kvm

74%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 36 m²
Bruksareal 36 m²
Bruttoareal 39 m²
Tomt 2 427 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2009
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 399
Energimerking C
FINN.no 190316918
Sist endret 16.09.2020 09:05
Prisantydning 3 390 000
Totalpris 3 489 320
Ligningsverdi 839 364,-

Beregnet totalkostnad

3 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 99 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 489 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0123

Adresse og matrikkel

Fredensborgveien 47, 0177, Oslo, Gnr. 208 bnr. 399 snr. 64 orgnr. 994210440 i Oslo kommune

Eier

Ida Thoresen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Ingen eiendomsskatt på leiligheten for 2020, ref. eiendomsskatteliste.

BRA/PROM

36 / 36 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2009

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Årsforbruk på 2.306 kWh. Totalbeløp siste 12 mnd: kr 4 543,-.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

2 427 kvm felles, eiet tomt. Tomt opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, samt internveier belagt med betong og heller. Sykkelstativ og sittegrupper til bruk for beboerne. Mulighet for å sette sykler i garasjeanlegg.
Felles takterrasse med fantastisk utsikt over byen og optimale solforhold. Flere sittegrupper til bruk for beboerne. Det etableres urtehage med tomater og andre blomster på takterrassen.

2 427 kvm felles, eiet tomt. Tomt opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, samt internveier belagt med betong og heller. Sykkelstativ og sittegrupper til bruk for beboerne. Mulighet for å sette sykler i garasjeanlegg.
Felles takterrasse med fantastisk utsikt over byen og optimale solforhold. Flere sittegrupper til bruk for beboerne. Det etableres urtehage med tomater og andre blomster på takterrassen.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og flott 2-roms, beliggende i 2. etasje (med heisadkomst), i et veldrevet sameie på Fredensborg. Leiligheten ligger i et moderne bygg fra 2009, og holder en generelt god standard. Arealeffektiv planløsning og store vindusflater som sørger for mye naturlig lys!
- Romslig og pen stue med gasspeis
- Stilrent HTH-kjøkken med integrerte hvitevarer
- Pent flislagt bad med opplegg vaskemaskin/tørketrommel
- Luftig soverom med garderobe
- Entré med garderobe
- Lyse fargevalg og parkett på gulv
- Bod på ca. 5 kvm
- Flott, felles takterrasse med supre solforhold og utsikt
- Hyggelig gårdsrom
- Varmtvann/oppvarming ved fjernvarme inkl.
- TV/bredbånd fra Telenor inkl.
- Garasjeanlegg i kjeller med mulighet for leie (ved ledighet), samt beboerparkering i området
- Attraktiv og sentral beliggenhet med kort vei til "alt"

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer leiligheten én bod i 1.U.etg på ca. 5 kvm.

Beliggenhet

Fredensborg er et attraktiv boligområde midt mellom St. Hanshaugen, Grünerløkka og Oslo sentrum - med nærhet til alle tenkelige fasiliteter! Fredensborg har de senere år vært et satsningsområde for kommunen hvor flere bygårder og gater har blitt renovert. Området har fått flere velrenommerte restauranter og serveringssteder, samt hyggelige kafeer som har bidratt til yrende folkeliv. Klosteret, Nektar Vinbar, Chez Colin og Kontrast er blandt dem som absolutt er verdt et besøk.
For en hyggelig søndagstur, anbefales det å gå forbi Henrik Wergelands i idylliske Damstredet, gjør så en hilsen til Edvard Munch i æreslunden på Vår Frelsers gravlund før velduftende varer venter på deg hos Gutta på Haugen eller på Pascal. Rusleturer langs Kjærlighetsstien og videre nedover Telthusbakken er Osloromantikk på sitt vakreste!
Rett ved leiligheten ligger Vulkan, Oslos populære kultur- og kreative næringslivsenter.
Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser. Her finner du blant annet Dansens Hus, Mathallen, Nedre Foss gård og en rekke andre serveringssteder som BAR Vulkan, Smelteverket, Pokalen (sportsbar), BLÅ m.m. I tillegg har man Westerdals, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, hoteller, REMA 1000 og flere nærsenter-tilbud i Nordre kvartal. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen".
Fra leiligheten er det under 10 min gange til både Grünerløkka og Oslo sentrum. Grünerløkka er i dag en av de mest populære bydelene i Oslo og er mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecafeer, markeder og små nisjeforretninger. Noen få minutter unna finner du flere av Løkkas mest populære spisesteder, som f.eks italienske Trattoria Popolare, pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk mat på Tijuana, tapas på Delicatessen eller Bon Lio, eller fransk på Le Benjamin.
Liker du å leve det gode liv er Grünerløkka en bydel de fleste finner en uteplass eller café som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar, Ryes og Rebell for den som liker dans og moro, BrewDog, Grünerløkka Brygghus og Schouskjelleren Mikrobryggeri for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet, Espresso House og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere.
I området finnes også mange parker som St. Hanshaugen park, Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke ta en tur til Blå og spise nystekte vafler en søndagsformiddag.
For de tur- og treningsglade finnes fantastiske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet.
Flere treningssentre ligger også i nærheten med Athletica på Vulkan, SATS Ringnes Park, Fresh Fitness, Evo, SATS Schous Plass, Fitnessxpress m.m. Det finnes også flere fotball - og basketballbaner i området.
Godt tilbud av offentlig transport i nærområdet og rett på utsiden av leiligheten har man tilgang til 34- og 54- bussen. Ellers er det gangavstand (ca. 10 minutter) til Oslo Sentralbanestasjon hvor man har både t-bane, flytog og øvrige trikk og - bussforbindelser. Gangavstand er det også til Alexander Kiellands Plass, St. Hanshaugen, Bislett, Torshov, Tøyen, samt Oslos nye fjordby med Bjørvika, samt Sørenga med sitt fantastiske sjøbad.

Entré

Lys og arealeffektiv entré i åpen løsning mot stue/kjøkken. God oppbevaringsplass til blant annet yttertøy og sko i garderobeskap (ca. 1,90 meter bredt). Dørcalling med portåpner er plassert ved siden av entrédøren.

Stue

Lys og pen stue med store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Sentralt i rommet er det montert gasspeis som gir lun og god varme.

Kjøkken

Stilrent HTH-kjøkken fra byggeår med hvite, slette fronter og laminat benkeplate. Praktisk spisebord/barløsning med plass til stoler under. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Stikkontakter på vegg og lysarmatur med stikkontakt under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med; innebygd komfyr med keramisk platetopp fra Gram, ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget fra Villavent, integret oppvaskmaskin og integrert kjøleskap med frysedel fra IKEA.

Bad

Pent flislagt bad fra byggeår med varme i gulv og downlights i himling. Servantskap med nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur fra Gustavsberg, samt speil med belysning og stikkontakt på vegg over servant. Dushjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur. Frittstående toalett fra Gustavsberg. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel (kan følge om ønskelig - uten noen form for garanti, da disse er eldre). Avtrekksvifte i himling med avtrekk ut av bygget.

Soverom

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Det er også rikelig oppbevaringsplass i garderobeskap (ca. 1,80 meter bredt). Skyvedør mellom stue og soverom. Direkte adkomst til bad.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte veggflater. Fliser på bad.
Tak: Malte flater. Downlights i himling på bad, kjøkken og i entré.

Felleskostnader

2 385 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtv/oppvarming (fjernvarme), TV/bredbånd, nettleie gass (faktureres etter forbruk), vaktmester, renhold, forr.førsel, byggforsikring, komm. avgifter m.m. Herav: Felleskost.1: 396,- Felleskost.2: 1.640,- TV/bredbånd: 349,-

Etasje

2. etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass med leiligheten, men det er garasjeanlegg under bygget hvor det leies ut plasser til tider (henges opp lapper fra tid til annen). Mulighet for installasjon av ladepunkt med samtykke fra styret.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 839 364 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 021 709 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer, samt to underetasjer med boder og garasjeanlegg. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong og stålkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon) ikke besiktiget). Utvendige fasader med betong og fasade plater. Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 40db. Vinduer med to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 01.12.2009 for oppføring av eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 36 kvm, Bruttoareal: 39 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette. Melding må sendes til styret/forretningsfører for registrering.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg, gasspeis i stue og elektriske varmekabler på bad. Varmtvann og oppvarming er inkludert i felleskostnadene. Gass faktureres etter forbruk.
Det er balansert ventilasjon i leiligheten.

Løpende kostnader

Strøm, forbruk gass, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Fredensborgveien. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4247 av 21.06.2006. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, gatetun, friområde/park, spesialområde byøkologisk kulturkvartal, bensinstasjon, byggeområde industri, byggeområde for bolig/offentlig bygning/allmennyttig formål (kultur, idrett, undervisning, forretning, bevertning), spesialområde - bevaring (kultur, idrett, undervisning, forretning, bevertning), byggeområde for allmennyttig formål (kultur, sirkushall, flerbrukshall) m.m. Det rives, rehabiliteres og bygges i området. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
- Det er gitt igangsettelsestilltelse for oppføring av boligblokk i Maridalsveien 8A-B. Man kan se mer om prosjektet på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr: 201711248. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201711248
- Det er gitt rammetillatelse i Brenneriveien 5, vedr. Påbygg av kontorbygg i to etasjer for 5 nye boenheter over to plan. Man kan se mer om prosjektet på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr: 201803816. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201803816
- Det foreligger et planforslag til politisk behandling i Maridalsveien 3. Eiendoms- og byfornyelsesetaten foreslår å regulere Maridalsveien 3 til kombinert bebyggelse og anleggsformål, forretning, kontor og bevertning samt ulike kulturformål. Plan- og bygningsetaten anbefaler planforslaget. Man kan lese mer om saken på plan og bygg sine hjemmesider, saksnr: 201412170. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201412170
- Det ligger et planforslag til offentlig ettersyn i Maridalsveien 10 ang. påbygg, oppgradering, servering. Se plan og bygg sine hjemmesider, saksnr: 201112988. Link: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201112988
Styret informerer seksjonseierne når de mottar varsel om aktuelle reguleringsforhold og/eller byggesaker såfremt Oslo Plan- og bygningsetat ikke selv har informert seksjonseierne. Styret søker å sikre alle seksjonseieres interesser og har i disse sakene fremmet skriftlige innsigelser. Styret har fotografert berørte leiligheter i Fredensborgveien 47. Obos Prosjekt er engasjert til oppfølging og kontroll av dokumenter knyttet til utbyggingen i Maridalsveien 8.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift. Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1938/304718-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 03.10.1938
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 0301-208/399
Gjelder denne registerenheten med flere
1938/304719-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 03.10.1938
vedr. taknedløp m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 0301-208/399
Gjelder denne registerenheten med flere
1951/302325-1/105 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST 28.08.1951
Med flere bestemmelser OVERFØRT FRA: 0301-208/399
Gjelder denne registerenheten med flere
1962/515009-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 05.10.1962
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. kontorer
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
OVERFØRT FRA: 0301-208/399
Gjelder denne registerenheten med flere
1963/501216-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 23.01.1963
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 0301-208/399
Gjelder denne registerenheten med flere
1963/501400-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 28.01.1963
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Bestemmelser om tak-/veggreklame
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
OVERFØRT FRA: 0301-208/399
Gjelder denne registerenheten med flere
1965/515301-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 15.09.1965
vedr. en nedgravd tank m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
OVERFØRT FRA: 0301-208/399
Gjelder denne registerenheten med flere
1970/507969-1/105 BEST OM GARASJE/PARKERING TINGLYST 12.05.1970
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
OVERFØRT FRA: 0301-208/399
Gjelder denne registerenheten med flere
2008/823176-1/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 10.10.2008
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
OVERFØRT FRA: 0301-208/399
Gjelder denne registerenheten med flere
2009/413585-1/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 10.06.2009
Bestemmelse om rett til å skille ut tomt.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Maridalsveien Boligutvikling AS.
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2009/271510-1/200 SEKSJONERING TINGLYST 20.04.2009
SNR: 64 FORMÅL: Bolig
TILLEGSDEL: Bygning
SAMEIEBRØK: 36/4245
2013/245017-3/200 RESEK/ENDRING FORMÅL/BRØK/TILLEGGSDEL TINGLYST 25.03.2013
SNR: 64 FORMÅL: Bolig
TILLEGSDEL: Bygning
SAMEIEBRØK: 36/4270
2013/1112914-2/200 RESEK/ENDRING FORMÅL/BRØK/TILLEGGSDEL TINGLYST 20.12.2013
SNR: 64 FORMÅL: Bolig
TILLEGSDEL: Bygning
SAMEIEBRØK: 36/4296
2014/717263-2/200 RESEK/ENDRING FORMÅL/BRØK/TILLEGGSDEL TINGLYST 27.08.2014
SNR: 64 FORMÅL: Bolig
TILLEGSDEL: Bygning
SAMEIEBRØK: 36/4322
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 96 seksjoner. Sameiet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 994210440, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Fredensborgveien 43, 45 og 47.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.
Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.
- Vaktmestertjeneste leveres av 1 Hjelpende Hånd.
- Sameiet har avtale med Nokas AS om vakthold med hund.
- Telenor/Canal digital er leverandør av TV/bredbånd til alle seksjoner i Fredensborgveien 43 og 47.
- Postkasseskilt skal ha standard utforming og bestilles fra leverandør utvalgt av styret, og betales av den enkelte seksjonseier. Leverandør av postkasseskilt: trond@skiltservice.com. Se husordensregler.
- Skjema må leveres til Norsk Gassnett AS ved overtagelse for bestilling/oppsigelse av gass.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 1817027

Regnskap

Årets resultat for 2019 viste et overskudd på kr 19 063,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 436 372,-.

Vedtekter / husordensregler

Se husordensregler/vedtekter for seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble i april foreslått å etablere urtehage med tomater og andre blomster. Arbeidet utføres av en sameier og planleggers videreført i år.
Det er ikke planlagt noen store arbeider nå iht. styret.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyr er i utgangspunktet tillatt, men skal ikke sjenere øvrige beboere. Se husordensregler §5 for retningslinjer.

Tilbehør

Vaskemaskin og tørketrommel kan følge om ønskelig (uten noen form for garanti, da disse er eldre).
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.
Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringskap plassert i entré. Automatsikringer. Skjult elektrisk anlegg i leiligheten.
- Samsvarserklæring vedrørende installasjon av elektrisk anlegg i leiligheten er fremlagt. Signert og datert: 29.05.2019. Arbeider utført av Moelven Elektro AS.
- Fremlagt bilder og FDV dokumentasjon på bad.
- Røykvarsler tilkoblet felles varslingsanlegg. Brannslukkningsapparat med pulver fra 2020.
- Iht. egenerklæringsskjema: Foreligger skaderapport som følge av oversvømmelse i parkeringskjeller og boder pga. kraftig regnvær. Ingen oversvømmelse i boden tilhørende denne leilighet (B210). Ingen av eierne av bodene meldte skade, og ingen observerte skader i parkeringskjeller.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger.
Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.