#TORSHOV

Lys, fin og arealeffektiv 2-roms beliggende i rolig indre gårdsrom | God takhøyde | Lave omk.| Perfekt førstegangskjøp!

Oskar Braatens plass 2 , 0473 Oslo

BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

64%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

65%

har bolig mellom 60-120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 31 m²
Bruksareal 31 m²
Bruttoareal 40 m²
Tomt 613 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1898
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 247
Energimerking G
FINN.no 190718785
Sist endret 18.09.2020 10:43
Prisantydning 2 950 000
Totalpris 3 257 816
Ligningsverdi 690 540,-

Beregnet totalkostnad

2 950 000,- (Prisantydning) 300 006,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 250 006,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 257 816,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0127

Adresse og matrikkel

Oskar Braatens plass 2, 0473, Oslo, Gnr. 225 bnr. 247, andelsnr. 1 i Borettslaget oskar braatensplass med orgnr. 955444655 i Oslo kommune

Eier

Emilie Isager Howe

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

31 / 31 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1898

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

5863 kWh (2019).
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 613 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

613 kvm felles, eiet tomt. Tomten og gårdsrom er pent opparbeidet med asfalterte og steinlagte internveier, trær, prydbusker og annen fin beplantning. Sittegrupper og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har borettslaget en lovbestemt panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Beskrivelse

Velkommen til en lys, fin og kvadratsmart 2-roms, med super beliggenhet på Torshov! Boligen ligger i en høy 1. etasje, i rolig indre gårdsrom, og samtidig svært sentralt med alle nødvendige fasliteter i nærheten. Attraktive kvaliteter som vedovn, store vindusflater og generøs takhøyde (opptil 2,78m) som skaper en luftig atmosfære og god romfølelse!
- Hyggelig stue med vedovn
- Stilrent kjøkken med hvitevarer som følger
- Pent soverom med garderobeskap
- Flislagt og malt/grovsparklet bad
- Arealeffektiv entré
- Lysmalte overflater og parkett på gulv
- Kjellerbod på ca. 10 kvm med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel
- Varmtvann og internett fra HomeNet inkl.
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Ingen forkjøpsrett
- Hyggelig bakgård
- Kort vei til parker, serveringssteder, butikker, treningssentre og et ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Leiligheten ligger i en høy 1. etasje i indre gård og består av: Entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten én bod i kjeller oppmålt til ca. 10 kvm. Her er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Beliggenhet

Denne leiligheten ligger meget attraktivt til, i et hyggelig boligområde på Torshov. Torshov er et levende strøk med et yrende folkeliv og hyggelig miljø. Et spennende område hvor lokalmiljøet byr på hverdagsgleder som Kaffebrenneriet, frokost på Caminito eller Åpent bakeri, mens Grisen og Hva skjer på Soria Moria frister med stemningsfull atmosfære og lekre retter. Cosmopolite, Det andre Teateret, Torshovteateret og Café teater - Trikkestallen er steder i nærområdet som absolutt er verdt et besøk. Grünerløkka, med sitt rikelige utvalg av spisesteder, caféer og barer, er kun en rask spasertur unna, eller 5 min med trikk 11, 12 eller 13.
Torshov Torg med bl.a. Rema 1000, Nille, apotek og sushirestaurant ligger rett ved leiligheten. Sandaker senter med Vinmonopol, bokhandel, blomsterbutikk, helsekostforretning, Apotek, bakeri og Coop Mega matforretning ligger også noen minutters gange unna.
I nærmiljøet er det flere unike nisjebutikker. Det er kort vei til Oslos siste pølsemaker, Strøm-Larsen, som har vunnet flere norgesmesterskap i ulike kjøttprodukter. I Vogts gate finner du også grønnsaksbutikk, Baker Hansen, Backstube samt diverse matbutikker, malingsbutikk, blomsterbutikk m.m.
Et meget spennende treningssenter "Myrens" finner du ikke langt unna, med blant annet golfsimulator, squashbaner og Oslos beste klatrevegg. Torshov Minigolfpark og Torshov fritidsanlegg med volleyballbane ligger også i nærheten. SATS finner du i Ringnes Park, Sagene, Nydalen og Storo. På Ringnes park finner du også blant annet Ringen kino og stor Meny-butikk. Ellers er det gode handlemuligheter med butikker som Coop Extra, Kiwi, søndagsåpen Bunnpris og Joker, samt døgnåpne Deli de Luca og 7-Eleven. Ikke langt unna finner du også Storo Storsenter med mange shoppingmuligheter.
I Nydalen finner du også Odeon kino med IMAX-teknologi.
Frodige Torshovparken og Torshovdalen ligger en liten spasertur unna - her kan man nyte grillmaten og sola på varme sommerdager! Akerselven finnes også like ved, med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Her kan man ta en sykkel- eller gåtur helt opp til Maridalsvannet i nord eller Sentrum i sør. Det er også buss til Solheimsskogen fra Torshov for tilgang til Lillomarka.
Gode offentlige kommunikasjonsmuligheter med nærhet til trikkestopp for trikk 11, 12 og 13. Det er holdeplass for buss nr 20 (Majorstuen/Skøyen) og buss nr 30 (Huk/Bygdøy), samt 21 (Aker Brygge/Helsfyr) i nærheten. Nærmeste T-banestasjon finner du på Storo. Flybussen har holdeplass på ring 2 (Vogtsgate og Københavngata). Det er gangavstand til sentrum med en drøy halvtimes tur ned til Stortinget/Karl Johan.

Entré

Lys og arealeffektiv entré med plass til å sette fra seg sko og henge opp yttertøy. Dørcallinganlegg med portåpner.

Stue

Romslig og fin stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller, samt et lite spisebord. Dovre vedovn i hjørnet som gir lun og god varme. Store vindusflater og god takhøyde som gir gode innvendige lysforhold og en luftig atmosfære. Åpen kjøkkenløsning.

Kjøkken

Stilren IKEA kjøkkeninnredning med sorte, slette fronter og benkeplate av heltre eik. Nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Benkeskapbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med følgende hvitevarer; integrert induksjonstopp og stekeovn fra Elektrolux, oppvaskmaskin fra Whirlpool, samt frittstående kjøleskap med frysedel fra Bosch. Ventilator med kullfilter montert i overskap.

Bad

Bad med flislagt gulv med varme, samt flislagt dusjnisje og malte/grovsparklede veggflater. Vegghengt servant med ett-greps armatur, samt speil med belysning og stikkontakt over servant. Dusjnisje med skyvedør av glass og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Avtrekksventil i himling med naturlig avtrekk ut av bygget.

Soverom

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng. Oppbevaringsplass i garderobeskap og hyller. Soverommet vender, som resten av leiligheten, ut mot rolig gårdsrom.

Overflater

Gulv: Parkett i oppholdsrom med gulvvarme i stue og på soverom. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte, slette flater i oppholdsrom. Malte/grovsparklede overflater og flislagt dusjnisje på bad.
Tak:  Takpanel med downlights i entré, stue/kjøkken og soverom. Takpanel på bad. Takhøyde opptil 2,78 meter.

Felleskostnader

3 000 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, internett fra HomeNet, renhold, forr.førsel, felles forsikring, nedbetaling andel gjeld, kommunale avgifter m.m.
Felleskostnadene økte sist med 5% fra januar 2020.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 690 540 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 485 943 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av treverk og murkonstruksjoner. Utvendige fasader i stein og murkonstruksjoner. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Scadania med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Vinduer med tre-lags glass fra 1996.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 31 kvm, Bruksareal: 31 kvm, Bruttoareal: 40 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Søknad om fremleie fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, gulvvarme på bad, samt vedovn i stue. Rehabilitering av piper/pipeløp ble utført i regi av borettslaget i 2011.
Leiligheten har felles varmtvann.

Løpende kostnader

Strøm, kabel-TV, alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2463 av 23.05.1980. Området forøvrig er regulert til boliger, fellesareal (lek/opphold), vei/trafikkområde, fortau og gatetun, friområde, tomt for offentlig bygning (Lilleborg skole), spesialområde for bevering (boliger), byggeområde for boliger, kontor, forretning, lager og felles garasje m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1981/507155-1/105 HJEMMEL TIL EIENDOMSRETT TINGLYST 14.07.1981
Vederlag: NOK 0
KJØPER:BORETTSLAGET OSKAR BRAATENSPLASS IDEELL: 1/1 Org.nr: 955444655
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1899/900782-1/105 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST 29.01.1899
1994/1398-1/105 OBLIGASJON TINGLYST 10.01.1994
BELØP: NOK 849.425
PANTHAVER:Andelseierne I Borettslaget Lnr: 1138849
1994/1398-2/105 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST 10.01.1994
Prioritet etter obligasjon til Husbanken, som til enhver tid hviler på eiendommen
1995/48883-1/105 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST 07.09.1995
VEKET FOR: OBLIGASJON 1995/48881-1/105
2000/44853-1/105 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST 07.08.2000
VEKET FOR: OBLIGASJON 2000/44851-1/105
2003/41241-1/105 FORHØYELSE TINGLYST 07.07.2003
FORHØYET TIL NOK 998,950
2005/27000-2/105 FORHØYELSE TINGLYST  29.04.2005
FORHØYET TIL NOK 1,054,500
2019/787141-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST 05.07.2019
BELØP: NOK 10.300.000
PANTHAVER:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
Grunndata
1899/900074-1/105 OPPRETTELSE AV MATRIKKELENHETEN TINGLYST 28.01.1899
OPPRETTELSE - FRADELT FRA SANDAKERVN 31 - UTGÅTT
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-225/250/0/1-17
i eiendomsrett
1996/60798-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 28.10.1996
:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:21
:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:23
:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:25
:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:26
:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:247
:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:248
:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:249
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging.
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 27 andelsleiligheter. Borettslaget Oskar Braatens plass er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 955444655, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Oskar Braatens Plass 1-3.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.
- Borettslaget har facebook-side som andelseiere kan melde seg inn i.
- HomeNet er borettslagets leverandør av bredbåndstjenester. Eventuelle TV-abonnement besørger beboer selv.
- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.
- Ingen forkjøpsrett.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: kr 300.006,- per 01.08.2020.
Andel formue for denne leiligheten: kr 11.197,- per 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBBK04-98207700789
Type: Annuitet
Restsaldo: 288.637,-
Restløpetid: 13 år 3 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 1,80%
Andel av saldo: 0,-
Kapitalkostnader: 0,-
Dette lånet gjelder et balkonglån, som er fordelt gjennom en egen kategori på de tre leilighetene som har fått balkong (gjelder ikke denne leiligheten).
Lånenr: OBOS04-98207880477
Type: Annuitet
Restsaldo: 9.703.784,-
Restløpetid: 29 år 1 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 1,80%
Andel av saldo: 300.006,-
Kapitalkostnader: 1.107,-
Borettslaget ble kalt inn til ekstraordinær generalforsamling 25.05.20, for å ta opp lån kr. 200.000,- for å ferdigstille loftsleielighet som ikke tilfredsstiller branntekniske krav. Lånet er utbetalt og ble fordelt på andelene i slutten av juni 2020 (bakt inn i dette lånet).
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

300 006

Andel formue

11 197

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 81334914

Regnskap

Årsresultatet for 2019 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 130 000,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 341 503,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.
Se vedtekter og husordensregler for andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt og retningslinjer ved oppussing og bygningsmessige arbeider.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Arbeid med godkjenning av branntekniske tiltak for loftsleilighet oppgang 2.
2017-2018: Etablering av rømningsvei fra loftet i oppgang 2.
2015-2016: Rehabilitering av tak og arker på loftene i oppgang 1 og 3.
2013: Utskiftning av varmtvannsberedere i oppg. 1 + 3. Varmeovner i boder i alle oppganger.
2011: Rehabilitering av piper, pipeløp og utskifting av nedløpsrør.
2010: Oppussing ytterdører.
2009: Skiftet noen vinduer i over halvparten av leilighetene.
2005: Oppussing av oppganger og ekstra varmtvannsbereder.
2004: Utskifting av soilrør.
2001: Ny port og porttelefoner og oppussing av oppgang A.
2001: Utskifting av varmtvannsberedere oppg. C.
2000: Fasaderehabilitering og tak.
- Det ble på årsmøte diskutert utskiftning av callinganlegg til en mer moderne løsning. Forslaget ble utsatt inntil videre.
- Borettslaget ble kalt inn til ekstraordinær generalforsamling 25.05.20, for å ta opp lån kr. 200.000,- for å ferdigstille loftsleielighet som ikke tilfredsstiller branntekniske krav. Dette sikrer midler til å gjennomføre de siste utbedringer i leilighetsnr. 27, med noe rom for uforutsette komplikasjoner. Eventuelt gjenstående beløp settes til side som en buffer på Borettslaget konto for å sikre likvide midler skulle uforutsette hendelser inntreffe i fremtiden. Lånet er utbetalt og ble fordelt på andelene i slutten av juni 2020.
Utbedringene av loftsleiligheten ble påstartet høsten 2016 og nå venter borettslaget på ferdigattest fra Plan og bygg. Kort oppsummert inngikk det gamle styret en avtale om at kostnader skulle deles 50/50 med eier av leiligheten og borettslaget, men at borettslaget ville ta utleggene og få tilbakebetalt av andelseier når ferdigattest forelå. Borettslaget venter nå på å få dette beløpet tilbake. Ekstraordinær generalforsamling vil avgjøre hvilke tiltak de eventuelt vil gjøre innenfor rammene av beløpet som tilbakebetales. Hva som prioriteres, eller om beløp i sin helhet settes på konto, bestemmes på ekstraordinær generalforsamling så snart pengene på bok.
Det er iht. styreleder ikke planlagt noe større utbedringer pt. som vil kreve ytterligere låneopptak.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Styret skal informeres skriftlig om anskaffelser av husdyr etter innflytting. Den som har husdyr plikter å fjerne husdyrets etterlatenskaper fra borettslagets område.
Eieren er ansvarlig for enhver skade som dyret beviselig påfører personer eller eiendommen i borettslaget. Dersom det kommer berettigede klager over dyreholdet som sjenerer naboer med lukt, bråk eller liknende, er eieren pliktig til å fjerne dyret hvis ikke ordning oppnås på annen tilfredsstillende måte. Ordensreglene her gjelder også for de som eventuelt måtte ha husdyr på besøk.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Hylle i stue og hylle på bad
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.
Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler tilknyttet felles varslingsanlegg og brannslukningsapparat.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Noe skjevhet, eldre bygård.
- Det er til tider observert sølvkre på bad.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.