# BISLETT

Lys og innbydende 2-roms i klassisk gård rehabilitert 2010 I Soverom mot bakgård I Lave felleskost. I Innflytningsklar!

Krumgata 4A , 0170 Oslo

VISNINGER

20. september søndag kl. 12:30-13:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Steffen Usterud
Steffen Usterud Salgssjef / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

45%

eier sin egen bolig

7%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

37%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

14%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 26 m²
Bruksareal 26 m²
Bruttoareal 29 m²
Tomt 501 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1893
Gårdsnummer 217
Bruksnummer 211
Energimerking E
FINN.no 191505054
Sist endret 14.09.2020 14:55
Prisantydning 3 100 000
Totalpris 3 187 457
Ligningsverdi 772 575,-

Beregnet totalkostnad

3 100 000,- (Prisantydning) 938,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 100 938,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 100 938,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 86 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 187 457,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0128

Adresse og matrikkel

Krumgata 4A, 0170, Oslo, Gnr. 217 bnr. 211 snr. 3 orgnr. 998756308 i Oslo kommune

Eier

Ingrid Marker

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Leiligheten er pr. d.d ikke berørt av skatten.
 

BRA/PROM

26 / 26 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1893

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger: De siste årene brukt 3700kWh per år, og betaler et gjennomsnitt på 500 kr i mnd (hele året tatt i betraktning).
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 501 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Bakgård opparbeidet med blant annet busker og annen beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og består av: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod med gulvflate oppmålt til ca. 2,0 m2 og har et praktisk hyllesystem som gjør det enkelt å oppbevare gjenstander.

Beliggenhet

Krumgata 4 ligger meget sentralt og attraktivt til midt mellom Bislett og St.Hanshaugen. Likevel rolig og skjermet med gatetun og svært lite trafikk. Nærmiljøet har fått flere nye tilskudd av servicetilbud som den populære Kolonialen. Lille Bislett ligger i umiddelbar nærhet. Her bor du sentralt med svært kort vei til de aller fleste av byens fasiliteter og servicetilbud.
Både på Bislett og St.Hanshaugen finner du alt av kafeér, restauranter og nisjebutikker som for eksempel Café Laundromat, Pascal, Java, Gutta på Haugen, den populære restauranten Smalhans, Kaffebrenneriet, Baker Hansen, Røtter og Deli de Luca. Kort vei og til frodige St.Hanshaugen park med fantastiske grøntområder samt Oslo's eldste uteservering. Her finner du hyggelige gangstier, gressplen, andedam og Knud Knudsens plass.
Kort gangavstand til både Karl Johan, Bogstadveien og Hegdehaugsveien med populære shoppingsteder og kulturelle innslag. Kort vei også til Høgskolen i Oslo og treningsfasiliteter på Bislett stadion, SATS, fitness.xpress og Bislett Bad. Meget sentralt i forhold til offentlig kommunikasjon med både trikk og buss i umiddelbar nærhet.

Entré

Leiligheten har en lys, innbydende entré med plass for sko og yttertøy i praktisk skap. Ytterligere lagringsplass finnes i bod i kjeller. Entréen leder deg videre til resten av leiligheten.

Stue

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst og fint rom. Her er det romslig med plass til både sofagruppe med salongbord og annet ønsket møblement. Fra vinduet har du hyggelig utsyn mot rolig bakgård.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger med åpen løsning mot stue og har Kvik kjøkkeninnredning med slette fronter fra 2010. Overskap med undermontert lys og stikkontakter. Laminat kjøkkenbenk med nedsenket oppvaskkum. Det er lagt fliser på vegg mellom benkeplate og overskap. Ventilatorhette med kullfilter. På kjøkkenet er det integrert komfyr med induksjon koketopp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap med fryserdel. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger. 

Bad

Pent flislagt bad fra 2010 med gulvvarme. Badet har servant, vegghengt speilskap med overmontert lys og stikkontakt, vegghengt toalett og dusjhjørne med glassvegg. Det er opplegg for vaskemaskin med stikkontakt på vegg. Vaskemaskin medfølger salget.

Soverom

Lyst og trivelig soverom med plass til dobbeltseng. Soverommet vender mot sameiets rolige bakgård, så her er det stille og rolig. Det er oppbevaringsplass i flott åpen garderobeløsning.

Felleskostnader

1 802 pr. mnd. Kabel-tv, internett, trappevask, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, vaktmestertjeneste, strøm til fellesanlegg m.m.
Herav:
Kabel-TV kr. 377
Fellesutgifter kr. 1425

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 772 575 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 781 269 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og innredet loft. Bygget er oppført med støpt dekke mot grunn og etasjeskillere av trebjelkelag. Yttervegger av mur med pusset og malt overflate. Yttertak av saltaksform (ikke besiktiget). Leiligheten har entrèdør fra Swedoor med brannklasse B30 og lydklasse dB35. Vinduer med rammer/karmer av tre og to-lags glass fra 2006. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av anticimex, datert 09.09.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger også:
- Krumgata 4 - Ominnr til hybelbygg - Ferdigattest - 1969
- Krumgata 4 - Bad WC - Exdok (attestert) - 1934
- Krumgata 4 - 2 leiligheter på loft mm - Ferdigattest - 2010
Dokumentene følger vedlagt.
 

Boligens areal

Primærrom: 26 kvm, Bruksareal: 26 kvm, Bruttoareal: 29 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

En seksjonseier har rett til å leie ut sin seksjon, men styret skal til enhver tid ha oversikt over hvem som eier/leier den enkelte seksjon. Sameierne plikter ved fremleie å gjøre leietaker oppmerksom på vedtekter og øvrige bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes via elektriske panelovner og varmekabler på bad.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Ja.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 25.08.20) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
1967/510142-1/105  Erklæring/avtale  
07.06.1967 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-217/211
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
2008/224105-1/200  Seksjonering  
17.03.2008 
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 26/866
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Krumgaten 4 er et registrert boligsameie i Oslo. I følge oppdelingsbegjæringen av 17.03.2008 ble sameiet inndelt i 37 boligseksjoner. Selskapets organisasjonsnummer er 998756308 og ligger i bydel St. Hanshaugen i Oslo. Forretningsførselen er utført av Enqvist Eiendomsdrift AS. Revisjonen er utført av Flattum & CO AS.
- Boligselskapet har avtale om vaktmestertjenester og rengjøring med Coor Service Management AS. De ivaretar oppgavene knyttet til trappevask, enkel rydding og snømåking en gang per uke.
- Boligselskapet har avtale med GET som leverer kabel-tv tjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 81129722

Regnskap

Resultatregnskapet for 2019 viser et overskudd på kr 42 335,- etter finansielle poster, mot et budsjettert overskudd på kr 2 700.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner. Bare fysiske personer kan erverve boligseksjoner i sameiet.
Se vedtekter for vedlikeholdsplikt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det styret har jobbet mest med i perioden:
- Fordeling og boder flere mente de hadde hevd på
- Vedlikehold ventilasjonsanlegget, alarmanlegget og sprinkelanlegget
- Montert alarmtilgang til brannvesenet.
- Fjernet tagging
- Service gjennomført på lufteanlegg, sprinkleranlegg og brannanlegg
- Fjernet søppel og skrot gjentatte ganger
Planer 2019/20:
- Reparere mur i bod mot bakgård.
- Vurdere anskaffelse av nytt alarmanlegg
Selger opplyser om at fellesområdene blir utbedret av elektriker og håndverkere innen kort tid (oppstart uke 37). Grunnet vannskader under sprinkelanleggsutløsing august 2020 blir forsikringspremien økt, som igjen vil føre til en liten økning i felleskostnader (fra tidligst 01.01.21). Styreleder bekrefter pr. tlf at dette er kun noe sameiet har diskutert og ikke bestemt/vedtatt enda, men det tas allikevel forbehold om at det kan bli økning i felleskostnaden. 
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke anledning til å holde dyr uten spesiell tillatelse fra styret. Styret kan inndra eventuelle tillatelser, hvis dyreholdet fører til ulempe for andre beboere.

Tilbehør

Følgende medfølger handelen: Alt (utenom bilder og møbler) medfølger inkludert garderobe på soverommet.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.
 

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.