#LØREN - BRØDFABRIKKEN

Lekker og moderne 4-roms endeleil. med balkong I Nybygg fra 2017 I Garasjeplass med lader I Heis I Fjernvarme inkl.

Lørenveien 55B , 0585 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

95%

har bolig mellom 60-120 kvm

83%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 91 m²
Bruksareal 91 m²
Bruttoareal 100 m²
Tomt 3 794 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 2017
Gårdsnummer 124
Bruksnummer 269
Energimerking C
FINN.no 191201571
Sist endret 22.09.2020 17:13
Prisantydning 6 700 000
Totalpris 6 876 519
Ligningsverdi 1 616 289,-

Beregnet totalkostnad

6 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 167 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 700 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 176 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 876 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0129

Adresse og matrikkel

Lørenveien 55B, 0585, Oslo, Gnr. 124 bnr. 269 snr. 61 orgnr. 919037792 i Oslo kommune

Eier

Martin Bjertness Nina Narayanan Narasimhan

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Eiendomsskatt for 2020: kr 1576,- iht. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

91 / 91 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2017

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 794 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

3 794,1 kvm felles, eiet tomt. Flotte fellesarealer som er opparbeidet med gangveier, gressaeraler, utebelysning og flott beplantning. Sittegrupper, sykkelstativ og lekeapparater. Det er også lekeplass i barnehagen som ligger i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en strøken 4-roms endeleilighet, beliggende i 2. etasje (med heis), i et attraktivt område på Løren. Bygget er fra 2017 og boligen holder en høy standard. Gjennomgående og arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater fra flere sider som slipper inn mye naturlig lys. Her kan du flytte rett inn!
- Vestvendt balkong på ca. 5,5 kvm
- Lys og romslig stue
- Stilrent HTH-kjøkken med integrerte hvitevarer
- Lekkert bad med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
- Tre gode soverom med garderober
- Innbydende entré med garderobe
- Garasjeplass med lader til el-bil
- Kjellerbod
- Heis
- Akonto fjernvarme inkl.
- TV/fiber fra Viken/Altibox inkl.
- Veldrevet sameie og fine fellesarealer
- 5 års utbyggergaranti
- Barnehage i sameie
- Kort vei til parker, butikker, serveringssteder, treningsentre og et ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré/gang, 3 soverom, bad, kjøkken og stue. Utgang fra stue/kjøkken til vestvendt balkong på ca. 5,5 kvm.
Det medfølger garasjeplass (nr. 71) med lader til el-bil. I tillegg disponerer leiligheten én bod i kjelleren på ca. 5.5 kvm (takhøyde på ca. 3.25 meter), markert med nr. D3-B-204.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et nyetablert og attraktivt boligområde på Løren. Løren har de senere årene hatt en voldsom utvikling, og fremstår i dag som et moderne boområde med nærhet til flere skoler, barnehager, servicetilbud, fasiliteter og godt kollektivtilbud.
Løren har også parkanlegg med Peer Gynt statuer og lekeapparater, samt Kanonhallen som benyttes som kulturhus. Andre grønne lunger i gangavstand er blant annet Torshovdalen, Tøyenparken, Bjerkedalen park, friområder ved Sinsen Hageby og Valle Hovin. Hovinparken, som er under etablering, blir også et fantastisk grøntområde ikke langt unna leiligheten. Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og matimport. Løren Idrettspark består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy.
For den turglade er det ikke lang vei til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden. Det er også verdt å nevne at på Løren arrangeres det flere ulike kulturbegivenheter året gjennom som utekino bak Peppes Pizza, tenning av julegran på Løren Torg, julemarked og juletrefest.
Løren er et spennende område med stor utvikling. Her er et godt utvalg av forretninger og servicetilbud. Særlig bør nevnes den lekre og unike interiørbutikken Houz og den utrolig flotte butikken Blomsterpikene har skapt. God mat og drikke får man på bl.a. hos Baker Hansen rett rundt hjørnet, Sanaa, Umai Sushi, Peppes, m. fl. Meny og Rema 1000, Kiwi og Bunnpris også finnes alle på Løren. Du finner også apotek, bokhandel, frisør, renseri og Aker legevakt rett i nærheten. Nærmeste vinmonopol finnes på Hasle Torg.
I gangavstand fra boligen finner du også treningssenteret STERK som er et totalhelsehus plassert sentralt på Løren. På STERK kan du trene i topp moderne lokaler med det beste utstyret markedet kan tilby.
I tillegg tilbyr STERK behandling av muskel- og skjelettsystemet i form av kiropraktorer, fysioterapeuter, osteopat og muskelterapeut.
Planlagte Økern Portal bygges rett i nærheten og er et unikt og spennende næringsbygg med kontorlokaler, stort serveringstilbud og grønne fellesområder. Bygget blir plassert midt i er attraktivt nytt område midt i Oslos nye bydelssentrum. Gangavstand også til nye Løren aktivitetspark og flerbrukshall som planlegges mellom Løren og Økern. Stort løft for hele området!
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Sinsenveien og ligger ca. 300 meter fra boligen.
T-banestasjonen på Løren åpnet i 2016 og herfra går linje 4 til sentrum via Nydalen og fra Økern T-bane kan du ta både linje 4 og linje 5 som går via Tøyen til sentrum. Den nærmeste inngangen til T-banen ligger ca. 100 m fra leiligheten. Det er også verdt å nevne at det er et bysykkel-stativ rett i nærheten.
Tidsavstander med bil:
Med bil fra Løren tar det ca. 2 min til Sinsen
2 min til Økern
5 min til Alna Senter
6 min til Oslo S
29 min til Oslo lufthavn
Brødfabrikken FUS barnehage:
Barnehagen åpnet i nye flotte lokaler i august 2017. Barnehagen er en avdelingsbarnehage og holder til i første etasje i Brødfabrikken sameie. Her finner du en glad gjeng med 70 barn og 21 tilstedeværende voksne, fordelt på tre småbarnsavdelinger og en søskengruppe. Brødfabrikken sameie har prioritert plass etter barn med spesielle behov og søsken av barn som går i barnehagen.

Entré

Meget romslig og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Dørcalling med video plassert ved inngangsdøren. Det er skyvedører med adkomst til en stor garderobe/walk-in-closet hvor det plass til yttertøy, sko og annet. Rikelig lagringsplass i innredningen med hyller og kleshengerstativ. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger i entréen som kommode, hylle etc.

Stue

Lys og tiltalende stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Det er også fin sone for spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Store vindusflater og adkomst til balkong gjør rommet ekstra lyst og luftig. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Balkong

Utgang fra stue til en vestvendt balkong på ca. 5.5 kvm. Her er det god plass til utemøblement, grill og planter (elektrisk- eller gassgrill er tillatt). Balkongen har dekke med terrassebord, og det er montert utelys og stikkontakt. Glassrekkverk med håndløper i treverk.

Kjøkken

Stilrent HTH-kjøkken (2017) med slette fronter og belysning over laminat benkeplate. God skap- og benkeplass i innredningen. Nedfelt oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; ventilator fra Røroshetta med mekanisk avtrekk og komfyrvakt, induksjonstopp, oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap.

Bad

Lekkert flislagt bad (2017) med varme i gulv og downlights i himling. Veggmontert toalett, samt dusjhjørne med innfellbare dusjdører i glass og blandebatteri. Skuffer i innredning med heldekkende servant og blandebatteri, samt speil over. Høyskap ved siden av servant. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i hjørnet.

Soverom 1

Flott hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Rikelig lagringsplass i stor skyvedørsgarderobe fra Garderobemannen (ny i 2019) med hvite fronter og speilfronter. Alle soverommene vender ut mot rolige fellesarealer.

Soverom 2

Dette er også et pent soverom som egner seg ypperlig som barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. God plass til seng, kommode og annet ønsket møblement. Lagringsplass i garderobeskap.

Soverom 3

Nok et fint soverom med mange innredningsmuligheter. Plass til seng, skrivepult, kommode eller annet ønsket møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap.

Overflater

Gulv: Lys 3-stavs eikeparkett i oppholdsrom. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte slette overflater. Det er malt enkelte vegger rom i 2019/2020. Fliser på bad.
Tak: Malte flater. Senket himling i entré, bad/wc og deler av kjøkken. Dowlights på bad. God takhøyde i stue på ca. 2.65 meter.

Felleskostnader

4 280 pr. mnd. Drift og vedlikehold, akonto fjernvarme, digital-TV, internett, trappevask, vaktmestertjeneste, garasje, felles forsikring, forr.førsel, komm. avg. m.m. Herav: Fjernvarme 728,- Felleskostn. 2.953,- Internett 260,- Digital-TV 139,- Garasje 200,-

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger garasjeplass nr. 71, i felles oppvarmet garasjeanlegg. Adkomst via heis. Det er lagt opp for lader til el-bil på denne plassen (strøm måles etter forbruk og dekkes av eier).
Felleskostnad pr. mnd. for garasjeplass er kr 200,- pr mnd. og kommer i tillegg til felleskostnader for boligen (dette er medregnet i de oppgitte felleskostnadene, men denne fakturaen kommer med halvårlig innkreving).
7771 Brødfabrikken Garasjesameie (realsameie) - gnr 424 bnr 7 med 98 eierandeler hvorav har 81 andeler tilhører boligsameiet og de resterende 14 stk tilhører eget bygg Lille Brødfabrikken og 1 stk til næringsseksjonen Baker Hansen. Garasjeandelen følger boligen automatisk hvis ikke annet oppgis. Plassen kan kun selges til andre eiere i eierseksjonssameie. Se forøvrig vedtekter for Garasjesameie som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 616 289 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 818 640 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk oppført i 2017. Bygningen er oppført i betong. Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong. Fasade er utvendig forblendet med spekket tegl og fasadeplater. Tilnærmet flatt tak antatt utført som kompakt tak. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse. Grunnforhold kan ikke fastslås med 100% sikkerhet. Dreneringsforhold er ikke kjent for takstmannen og ikke kontrollert videre. Vinduer i trekarmer med 2- og 3-lags isolerglass fra 2016 (Produksjonsår). Listefri omramming.Tidmessig entrédør m/ brann og lydklassifisert Ei30/R´w 35dB. Balkongdør med isolerglass fra byggeår. Innvendige trekarmer (fastekarmer og skyvedør) med slette dørerblader med enkle vridere, samt tettelist. Slette gerikter.

Ferdigattest / brukstillatelse

Lørenveien 53-55 + Lørenvangen 1-5 - 3 boligblokker - Brukstillatelse (Bygg D3) - 2017  
Lørenveien 53-55 + Lørenvangen 1-5 - 3 boligblokker - Brukstillatelse (Bygg D2) - 2017  
Lørenveien 53-55 + Lørenvangen 1-5 - 3 boligblokker - Brukstillatelse (Bygg D1) - 2017
Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 91 kvm, Bruttoareal: 100 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med vannbåren varme via radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. Bad har gulvvarme. Varmtvann og oppvarming tilkoblet fjernvarme er akonto inkludert i felleskostnadene.
Strømmen måles individuelt og betales direkte av hver enkelt eier. Det er imidlertid avregning på varmtvann og fjernvarme hos Ista, og dette avregnes en gang i året. I tilfeller ved eierskifte må det gjøres oppmerksom på at avregning kan foretas etter eierskifte er gjennomført og skyldig beløp blir etterfakturert. Det er til enhver tid eier i botiden som er ansvarlig for kostnaden.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger/forretning/barnehage/bevertning etter bestemmelsene i S-4835 av 10.06.2015. Området rundt er regulert til boligbebyggelse, torg, vei/trafikkområde, offentlig formål, bolig/forretning/barnehage/annen offentlig eller privat tjenesteyting (trening, helse, velvære, kultur, næringsmiljøsenter)/kontor/bevertning m.m. Det rives, rehabiliteres og bygges i området, og området er i vekst. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
- I Bøkkerveien 15-17 - Karvesvingen 7-11 oppføres det hotell- og kontorbygg. Se saksnummer 201810814 hos Plan-og bygningsetaten.
- I Bøkkerveien 1-3 skal det oppføres næringsbygg. Se saksnummer 201704096 hos Plan-og bygningsetaten.
- I Lørenveien 51 og Lørenvangen 14 foreligger et planforslag for boligutbygging med varierte byggehøyder fra 6-8 etasjer (Gregars kvartal). Se saksnummer 201601635 hos Plan- og bygningsetaten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Andel i realsameie
2017/1013739-1/200 OPPRETTELSE AV REALSAMEIE TINGLYST
18.09.2017 21:00
DENNE MATRIKKELENHET HAR ANDEL I: KNR:0301 GNR:424 BNR:7 13/2585
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
2016/609781-1/200 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 05.07.2016
Knr:0301 Gnr:424 Bnr:7
OVERFØRT FRA: 0301-124/269
Gjelder denne registerenheten med flere
2016/609781-2/200 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 05.07.2016
Knr:0301 Gnr:124 Bnr:270
OVERFØRT FRA: 0301-124/269
Gjelder denne registerenheten med flere
2016/609781-8/200 BRUKSRETT TINGLYST 05.07.2016
Eiendommene skal ha en gjensidig bruksrett til hverandres utearealer
Utearealene til barnehagen som ligger på gnr. 124 bnr. 269 skal være tilgjengelig for boligene på gnr. 124 bnr. 268, 269 og 270 utenom barnehagens åpningstider
OVERFØRT FRA: 0301-124/269
Gjelder denne registerenheten med flere
2016/609781-11/200 BRUKSRETT TINGLYST 05.07.2016
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reprasjon og vedlikehold av byggninger/anlegg
OVERFØRT FRA: 0301-124/269
Gjelder denne registerenheten med flere
2016/609781-13/200 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 05.07.2016
Eiendommene anlegger / har liggende felles stikkledninger for vann fra hovedledningen i Lørenveien
OVERFØRT FRA: 0301-124/269
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/202407-1/200 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 07.03.2017
Knr:0301 Gnr:124 Bnr:32
Knr:0301 Gnr:126 Bnr:72
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
OVERFØRT FRA: 0301-124/269
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2017/297478-1/200 SEKSJONERING TINGLYST 05.04.2017
SNR: 61
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 91/9433
2017/1299195-1/200 RESEKSJONERING TINGLYST 21.11.2017
SNR: 61
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 91/9433
Endring av fellesareal
Endring av tilleggsdel
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-124/291, 0301-124/270/0/1-323, 0301-124/292/0/1-167
i eiendomsrett
2017/561632-1/200 BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDNING TINGLYST
29.05.2017 21:00
Knr:0301 Gnr:124 Bnr:268 Snr:1-28
Knr:0301 Gnr:124 Bnr:269 Snr:1-122
Knr:0301 Gnr:424 Bnr:7
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Bestemmelse om adkomst
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-124/288
i eiendomsrett
2018/1346446-1/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 02.10.2018 21:00
Knr:0301 Gnr:124 Bnr:34
Knr:0301 Gnr:124 Bnr:268 Snr:1 -28
Knr:0301 Gnr:124 Bnr:269 Snr:1 -123
Knr:0301 Gnr:124 Bnr:270 Snr:1 -323
Areal regulert til torg skal være felles for gnr 124 bnr. 34, 268, 269 og 270
Kan ikke selttes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune
Rettigheter på 0301-124/288
i eiendomsrett
2020/2918121-5/200 BESTEMMELSE OM SPILLVANN/DRENSVANN/STIKKRENNER FORELØPIG 25.08.2020 21:00
Knr:0301 Gnr:124 Bnr:32
Knr:0301 Gnr:124 Bnr:268 Snr:1-28
Knr:0301 Gnr:124 Bnr:269 Snr:1-123
Knr:0301 Gnr:124 Bnr:270 Snr:1-323
Knr:0301 Gnr:126 Bnr:72
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Med flere bestemmelser
Foreløpige registreringer

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 122 boligseksjoner og 1 næringsseksjon (barnehage). Gårds- og bruksnummer: 124 - 269. Sameiet Brødfabrikken er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 919037792, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Lørenvangen 1 og 5, Lørenveien 55 A, B, C, samt Lørenvangen 3 (næring).
Entreprenør var Bunde Bygg.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.
Sameiet har en sameieandel på 1124/2585 i Brødfabrikken Garasjesameie, gnr. 424, bnr. 7, organisasjonsnr. 919 305 835.
- Hjemmeside med nyttig info: http://www.brodfabrikken.no.
- Sameiet har også facebookside: https://www.facebook.com/groups/1680264265612338/.
- Sameiet har avtale med Viken Fiber om levering av Altibox (fiberkabel og TV). Internettkapasiteten til 200 Mbps.
- Vaktmesterdrift AS ivaretar drift og løpende vedlikeholdet i henhold til stillingsbeskrivelse.
- Styret har inngått avtale om renhold gjennom den nye vaktmestertjenesten.
- Sameiet har avtale med Securitas om vekterrunder og om å kunne tilkalle Bomiljøvakten dersom noe oppstår.
- Det er mulig å søke om å få stikkontakt i boden sin. Pris og retningslinjer er fortsatt under utarbeidelse. Dersom det er en interesse for det, send en mail til garasje@brodfabrikken.no
- Seksjonseiere kan sette opp markiser iht. enhver tids gjeldende standard i sameiet. Sameiet har inngått rammeavtale med leverandør.
- Seksjonseiere som har barn i barnehagealder (0-6 år), skal for sine barn ha fortrinnsrett foran utenforstående på barnehageplass i barnehagen.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 1485632

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 4 597 264,-. Dette er kr 604 264,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at sameiet mottok kr 600.000,- i kompensasjon til farefull vindusvask fra Bunde Bygg.Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 3 729 739,-. Dette er kr 81 339,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak kostnader tilknyttet konsulenthonorar til juridisk bistand, skadedyrbekjempelse, drift og vedlikehold og kommunale avgifter.
Årets resultat på kr 881 708,- (inkl kr 600.000,-) fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 2 420 747,-.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter og husordensregler for retningslinjer vedr. seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt m.m.
Vedtektene for sameiet og vedtekter for garasjesameiet, samt husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Planer for årene fremover:
- Styret har erfart problemer med døråpnerautomatikken og adgangskontrollen. Kan vurdere å skifte ut til ny teknologi og en leverandør av systemet.
Store planlagte vedlikeholdsarbeider for årene fremover:
- Håndløpere på balkong er planlagt skiftet ut i november. Kostnaden for dette er ca 700 000, og betales ved oppsparte midler. Dette vil ikke føre til ekstra felleskostnader for beboer.
Vedlikeholdsarbeider utover normalt vedlikehold:
- Beise fasader av tre som ikke er tilgjengelige for seksjonseiere.
- Fuge/refuge alle vinkler mellom gulv og vegger i garasjen/slusene.
- Vurdere faste nedløp og/eller skråtak over avsatser som har utstikk som vannrør ut i løse lufta. Det er ikke montert takrenne/nedløpsrør i dag. Dette må vurderes på bakgrunn av at det dannes istapper rett over barnehagen sitt uteomrade og derav er et HMS-problem, samt vannskader/saltutslag.
Normalt vedlikehold i sameiet må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Se nærmere retningslinjer i Husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Skohylle i garderoben i entréen, hyller i boden (disse er ikke fastmontert), samt vaskemaskin og tørketrommel
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Det er installert sprinkelanlegg og felles brannvarslingsanlegg i leiligheten.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré (Måler på plassert på fellesareal).
- Router skap i entré.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Gregers kvartal blir bygget, men eier anser ikke det som endring av eiendommen eller eiendommens omgivelser.
- Ferdigattest for boligkomplekset mangler.
- Har vært oppdaget skjeggkre i sameiet, men ikke observert i denne leilighet. Det er engasjert skadebekjempelsefirma av sameiet.
- Håndløpere på balkong er planlagt skiftet ut i november. Dette vil ikke føre til ekstra felleskostnader for beboer.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.