#GRÜNERLØKKA

Lekker og gjennomgående 4-roms med urban beliggenhet | Stukkatur og rosett | God takhøyde | Nyoppusset 2016/2020

Trondheimsveien 16A , 0560 Oslo

BE OM SALGSSUM
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

56%

eier sin egen bolig

17%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

41%

har bolig mellom 60-120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

12%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 72 m²
Tomt 462 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1898
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 578
Energimerking G
FINN.no 190823895
Sist endret 16.09.2020 21:52
Prisantydning 4 800 000
Totalpris 4 980 667
Ligningsverdi 1 216 697,-

Beregnet totalkostnad

4 800 000,- (Prisantydning) 172 658,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 972 658,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 980 667,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0130

Adresse og matrikkel

Trondheimsveien 16A, 0560, Oslo, Gnr. 228 bnr. 578 snr. 3 orgnr. 916156863 i Oslo kommune

Eier

Jeanette Westby Myhre

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

65 / 65 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1898

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 462 kvm, Eierform: Eiet tomt

462 kvm eiet fellestomt. Skjermet gårdsrom med terrasse, sittegruppe og diverse beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning

Beskrivelse

Velkommen til en lys og lekker 4-roms i høy 1. etasje, med sentral og urban beliggenhet på Grünerløkka! Gjennomgående planløsning, generøs takhøyde og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Leiligheten er ombygget/pusset opp i 2016 og holder en generelt god standard.
- Nyoppusset/ombygget i 2016
- Hele leiligheten ligger vendt ut mot rolig sidegate og bakgård
- Nymalte overflater i 2020
- Meget tiltalende stue med peis fra 2020
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- God takhøyde (opptil 3,08 meter) og store vinduer
- Klassiske detaljer med stukkatur og rosett
- Pent bad med opplegg for vaskemaskin
- Tre luftige soverom med gode oppbevaringsløsninger
- innbydende entré
- Gjennomgående og arealeffektiv
- Hyggelig gårdsrom
- Bredbånd inkl.
- ingen forkjøpsrett
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Kort vei til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 1. etasje og består av: Entré, bad, kjøkken/stue og 3 soverom. Yttergang utenfor entré.
I tillegg disponerer leiligheten én bod i kjeller på 15 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral, urban og attraktiv beliggenhet på Grünerløkka, med kort vei til sentrum, Tøyen, Grønland, Bjørvika m.m. Dette er et trivelig og populært boligområde i selve hjertet av Oslo og med alle nødvendigheter rett utenfor døren. Grünerløkka er en av de mest populære bydelene i Oslo og området er mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gate caféer, markeder og små nisjeforretninger.
Flere matbutikker finnes rett i nærheten, som søndagsåpen Joker og Bunnpris, Rema 1000, Kiwi og Coop. Restauranten Kod Kate med take-away muligheter, ligger i samme gård som leiligheten.
Noen få minutter unna finner du dessuten flere av løkkas mest populære spisesteder som italiensk på Trattoria Popolare, pizza på Villa Paradiso, meksikansk på Tijuana, tapas på Delicatessen eller Bon Lio, eller burger på Meat ST, Illegal og Munchies.
Liker du å leve det gode liv, er Grünerløkka en bydel der de fleste finner en uteplass eller café som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar, Blå og Rebell for den som liker dans og moro. Er du ute etter litt mer brun og intim stemning passer kanskje Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Bettola for deg. Klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet og verdenskjente Wendelboe serverer kaffen.
I området finnes også mange parker med vakre Botanisk hage som ligger rett utenfor døren. Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes plass, Cubaparken og Grünerhagen er andre parker i nærheten. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Det er også fine turmuligheter langs Akerselva som strekker seg fra Maridalsvannet i nord til sentrum/Bjørvika i sør.´
På andre siden av Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser: Mathallen, Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket, Pokalen (sportsbar) og flere andre serveringssteder.
Det er også kort vei til Tøyen som virkelig har fått et løft de siste årene med trendy steder som Postkontoret, Skatten, Grådi, Brutus Mat og Vinbar med mer. Tøyenbadet med utebasseng ligger også her. Hver sommer arrangeres Øya-festivalen i Tøyenparken, hvor kjente og internasjonale artister inntar scenen.
For de treningsglade finnes flere treningssentre i nærheten, SATS Elixia på Schous Plass og Ringnes Park, EVO, Fitnessxpress, samt Avancia på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.
Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr. 17, 11, 12 og 13) og busser (nr. 30 og 31) rett i nærheten. Flere av bussene går hele natten. Grünerløkka ligger dessuten ca. 7-10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både t-bane, flytog- og øvrige bussforbindelser. Det er gangavstand til Carl Berner, Tøyen, Grønland, St.Hanshaugen, sentrum og Oslos nye bydel Sørenga med sitt fantastiske sjøbad.

Entré

Innbydende og arealeffektiv entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Skohylle som også fungerer som et dekorativt element. Dørcalling med portåpner plassert ved inngangsdøren. I tillegg er det en  entré utenfor, hvor man også har mulighet til å oppbevare sykler etc.

Stue

Lekker og romslig stue med store vindusflater og god takhøyde (opptil 3,08 meter). Klassiske detaljer med rosett og stukkatur i himling, samt ny peis i 2020. God plass til sofagruppe, spisebord, tv-seksjon og annet ønskelig møblement. Åpen løsning mot kjøkken.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning med "tre-finish", rikelig med oppbevaringsplass og laminat benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i komposittmaterialer. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; stekeovn, koketopp, kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin fra IKEA. Kjøkkenet er påbygd i 2020, samt byttet fronter på alle overskap. Det er også ledlys under overskap og ventilator med kullfilter.

Bad

Badet fremstår som svært moderne og ble oppusset i 2016. En kombinasjon av flislagte vegger i dusjsonen og malte flater i 2020 som gir et
eget særpreg. På gulvet er det lagt fliser som også har varmekabler under. Rommet er av god størrelse, så her er det plass til både vaskemaskin
og tørketrommel. Innredningen består videre av servantskap med glatte, høyglansede fronter og heldekkende servant med speilskap på vegg over. Veggmontert klosett samt dusjhjørne med innfellbare glassdører. Downlights med led i himling.

Soverom 1

Lekkert soverom med romslig størrelse og malte overflater. God plass til dobbeltseng, samt mulighet for oppbevaring av klær i kommode. Dette soverommet vender ut mot indre gårdsrom.

Soverom 2

Dette er også et lyst og pent soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse, hjemmekontor eller en kombinasjon. God plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og annet ønskelig møblement. Dette er vendt ut mot indre gårdsrom.

Soverom 3

Dette rommet har blitt brukt som walk-in closet/ kontor, men har mange innredningsmuligheter og egner seg også som soverom nummer 3.

Overflater

Gulv: Pen 3-stavs hvitpigmentert eikeparkett på gulv. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Nymalte flater i 2020, samt fliser og nymalte flater på bad.
Tak: Takpanel/malte flater. Stukkatur og rosett i himling på kjøkken/stue. Downlights i himling på bad. Takhøyde opptil 3,08 meter.

Felleskostnader

4 170 pr. mnd. Drift og vedlikehold, internett, renhold, vaktmestertjeneste, felles forsikring, forretningsførsel, nedbetaling gjeld, kommunale avgifter m.m.
Felleskostnadene økte fra 01.01.20 og styret jobber nå med å holde kostandene nede.

Etasje

1. etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 216 697 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 380 110 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende vegger av naturstein og murkonstruksjoner.
Yttervegger av pussede og malte flater. Valmtak i trekonstruksjoner (taket er ikke besiktiget). Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30. Vinduer med
karmer/ rammer av tre og to-lags glass fra ukjent årstall. Oppvarmet med elektriske panelovner og peis i stue. Leiligheten har egen
varmtvannsbereder.
 

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Bygget ble ombygget til nye leiligheter i 2016. Det foreligger ferdigattest for oppdeling av bruksenheter med etablering av kjøkken og bad, samt ferdigattest på gjennomføringer i bærekonstruksjoner, brannskiller og rørsystemer fra 2016. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 72 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Bruksoverlating er ikke tillatt uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Andelseieren kan, med styrets godkjenning, overlate bruken av eiendommen for opptil tre år. En andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. Se nærmere bestemmelser i pkt. 14 i borettslagets vedtekter.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med wifi-styrte panelovner. Vedovn fra 2020 i stue.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
 

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei/kollektivfelt, gatetun, fellesområde, forretning, tomt for offentlig bygning m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
2016/71292-1/200 HJEMMEL TIL EIENDOMSRETT TINGLYST 26.01.2016
Vederlag: NOK 34.000.000
KJØPER:TRONDHEIMSVEIEN 16 BORETTSLAG IDEELL: 1/1 Org.nr: 916156863
Gjelder denne registerenheten med flere
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1957/412369-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 12.09.1957
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 0301-228/578
Gjelder denne registerenheten med flere
1990/22425-4/105 PANTSETTELSESERKLÆRING TINGLYST 03.04.1990
BELØP: NOK 10.000
PANTHAVER:Sameiet Lnr: 1119967
PANTSETTELSESERKLÆRING
Gjelder denne registerenheten med flere
2016/71382-1/200 FELLES PANTEDOK BOR.INNSK TINGLYST 26.01.2016
BELØP: NOK 40.000.000
PANTHAVER:Fellesskapet Av Innskyttere, Jf. Brl § 2-11,1 Ledd
Lnr: 10080205
Gjelder denne registerenheten med flere
2016/300216-1/200 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST 05.04.2016
VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2016/279348-1/200
2018/1677854-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST 12.12.2018 21:00
BELØP: NOK 2.000.000
PANTHAVER:DNB BANK ASA
Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1990/22425-3/105 SEKSJONERING TINGLYST 03.04.1990
SNR: 3
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 76/1551
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 16 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 916156863, Gnr. 228, Bnr. 578 med adresse Trondheimsveien 16 A og B. Borettslaget består av 11 andeler, fordelt på 2 oppganger. Borettslaget eier 1020/1551 deler av Sameiet Trondheimsveien 16.
Forretningsførsel utføres av Oslo og Omegn Boligforvaltning (OBF) ihht. kontrakt. Revisjonen utføres av Revisjonsfirmaet Flattum & Co AS.
- Borettslaget har avtalt med Sameiet Trondheimsveien 16 at vaktmestertjenester og rengjøring av fellesarealer er sameiets ansvar.
- Kabel-tv og bredbåndstjenester kjøpes inn av sameiet. Bredbånd er inkludert i felleskostnadene, mens man kan tegne egen avtale for TV.
- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.
- Ingen forkjøpsrett.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12137322879, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 07.08.2019: 1.99.% pa.
Antall terminer til innfrielse: 111
Saldo per 07.09.2020: 1 794 333,-
Andel av saldo: 172 658,-
Første termin/første avdrag: 01.03.2019 ( siste termin 01.06.2048 )

Andel fellesgjeld

172 658

Andel formue

7 364

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 87376929

Regnskap

Resultatet av driften for 2019, inklusive fnansielle inn- og utbetalinger, gir et underskudd på kr. 1.094. Resultatet av driften for 2018, inklusive fnansielle inn- og utbetalinger, gir et overskudd på kr. 295 252,-.

Vedtekter / husordensregler

Laget er et frittstående borettslag og har til formål å skaffe andelseierne bolig ved å gi andelseierne en eksklusiv borett til en bolig i det bygg borettslaget eier.
Med unntak av T16 Holding AS, som gjennom aksjesalget selger lagets eiendom til laget og andelene til andelskjøpere, og som har rett til å beholde så mange andeler som selskapet måtte ønske, kan bare fysiske personer (enkeltpersoner) være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer (enkeltpersoner) kan eie mer enn èn andel.
Se forøvrig vedtektene som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har i lengre tid arbeidet for å finne gode løsninger for kjelleren. Det har vært gjennomført flere dugnader for å gjøre forarbeidet til dette prosjektet selv slik at kostnadene kan holdes nede. Nåværende plan inneholder gipsing av tak som gjør kjelleren til en egen branncelle, utskifting/strømping av gammel bunnledning, støping av nytt gulv, installasjon av luftavfukter, legging av rør fra takrenner i bakgård så takvannet går ned i kum i stedet for å sige inn i kjeller, ny belysning, forbedring av bærende konstruksjoner der denne er svekket og til sist opparbeiding av nye boder. Arbeidet er forventet å starte i slutten av 2020 eller starten av 2021.
Styret ble etter tilsyn fra Oslo brann- og redningsetat pålagt å hente inn brannrapport fra branningeniør. Dette er nå utført, og de har sammen med branningeniør laget en til takstplan som gjør at de skal komme ajour med de pålagte kravene i løpet av noen år. De lovpålagte tiltakene er foreløpig estimert til å koste mellom 0,7 og 1 million kroner i løpet av en femårsperiode, avhengig av pipenes tilstand.
Disse planene skal bli dekket av et lån, dette skal tas opp på et ekstraordinært årsmøte i høst, hvor endelig vedtak skal fattes. Sameistyret vil lage en beskrivelse av planene for vedlikehold og rehabilitering.
Det vil etter all sannsynlighet bli helt nye boder (skiftet ut med de gamle) og etter planen vil alle få mellom 5-8 kvm. Denne leiligheten har fått forespeilet 8 kvm. Enkelte leiligheter har bod på loftet, men tanken er at bodene på loftet skal fjernes og at man enten skal bygge leiligheter eller felles takterrasse.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Søknad må sendes til styret. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, jfr. brl. § 5-11 fjerde ledd

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
- Vinstativ på vegg i stue
- Vegghylle ved vindu i stue
- Veggseng på soverom 2
- Gardinheng gullfarget x 6
- Vaskemaskin på bad
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cm@schalapartners.no eller SMS: 93 42 42 85 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.
- Det er fukt i kjelleren. Det jobbes med å utbedre dette slik at det kan bygges ekstra boder i kjelleren.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.