#SOFIENBERG

Gjennomgående 3-roms ved Tøyenparken | Vestvendt balkong | Varmtvann/fyring inkl. | Lave omk.| Noe moderniseringsbehov

Sofienberggata 59B , 0563 Oslo

BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

96%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

18%

er gift

Type Leilighet / Aksje
Primærrom 72 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 79 m²
Tomt 8 513 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1946
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 143
Energimerking F
FINN.no 191201612
Sist endret 22.09.2020 19:01
Prisantydning 4 400 000
Totalpris 4 607 639
Ligningsverdi 1 224 670,-

Beregnet totalkostnad

4 400 000,- (Prisantydning) 188 441,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 588 441,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 538,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 810,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 19 198,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 607 639,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0131

Adresse og matrikkel

Sofienberggata 59B, 0563, Oslo, Gnr. 229 bnr. 143, aksjebrevnr. 216 i Sofienberggata 59 As borettslag med orgnr. 921704976 i Oslo kommune

Eier

Rajiv Sharma

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

72 / 72 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1946

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 8 513 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt på 8 513 m². Pent opparbeidede fellesarealer med asfalterte internveier, gressplener, variert beplantning og sittegrupper. Det arrangeres hyggelige samlinger i bakgården, med bl.a. pølser og loddtrekking.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og romslig 3-roms, beliggende i 2. etasje, i et attraktivt og sentralt område på Sofienberg. Boligen er gjennomgående og har arealeffektiv planløsning, god takhøyde, samt store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Noe moderniseringsbehov.
- Vestvendt balkong med gode solforhold
- Lys og romslig stue
- Separat kjøkken med hvitevarer som følger
- Flislagt bad fra 2010 med våtromsbevis (se tilstandsrapport)
- Separat toalettrom fra 2010
- Fransk balkong
- To gode soverom med garderobeskap
- Entré med kott
- Lofts- og kjellerbod
- Varmtvann og fyring v/fjernvarme inkl.
- TV/internett fra GET inkl.
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Fine fellesarealer
- Veldrevet aksjelag
- Beboerparkering
- Like ved Tøyenparken og Botanisk Hage
- Kort vei til grønne parker, butikker, serveringssteder og et ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 2. etasje og inneholder: Entré, baderom, separat WC, kjøkken, stue/spisestue og 2 soverom. Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 4,5 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 10 kvm (takhøyde 2,37m) og én loftsbod med gulvflate på ca. 6 kvm (skråtak). Det er også fellesbod for oppbevaring av sykler og barnevogner.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært og sentralt område på Sofienberg, like ved Tøyenparken og Botanisk hage, og med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter som butikker, serveringssteder, samt et ypperlig kollektivtilbud!
En rask spasertur tar deg til Tøyen hvor du finner mange hyggelige spisesteder, forretninger, utesteder etc. Noen av stedene som er verdt å nevne er Postkontoret, Skatten, Grådi, Brutus Mat og Vinbar, Golden Chimp med mer.
Carl Berner ligger også er et steinkast fra leiligheten og er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon i Oslo, med T-banestasjon, trikk, buss og flybuss.
Går du litt til kommer du til Grünerløkka med et yrende folkeliv og et stort utvalg av restauranter, caféer, barer og butikker m.m.
Til fots tar det ca. 7 minutter å gå til Olaf Ryes plass på Grünerløkka og en knapp halvtime å gå til Oslo sentrum/Karl Johan.
Det er flere store grøntområder og parker i området med blant annet Tøyenparken (like utenfor). I august er også Tøyenparken tilholdssted for Øyafestivalen, med kjente norske og internasjonale artister på plakaten. Her finner du også Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager). Tøyenparken benyttes som akebakke på vinterstid, samt til soling, grilling eller annen lek og aktivitet på sommeren. Det er også få minutters gange til vakre Botanisk hage, Ola Narr og Sofienbergparken.
For den som liker å holde seg aktiv er det rikelig med tilbud i nærheten. Treningssentre i nærheten er Fresh Fitness, SATS, Bare Trening og flotte joggeturer i hyggelige omgivelser som Botanisk hage og Tøyenparken.
Området har lett tilgang til flere matbutikker som f.eks søndagsåpen Bunnpris og Joker, Coop Ekstra, Coop Mega, Kiwi, apotek, vinmonopol m.m. Flere barnehager og skoler i gangavstand.
Fra Sofienberggata er det enkelt å komme seg til sentrum med trikk eller buss fra Sofienberg (31 bussen), eller med T-banen fra Carl Berner eller Tøyen. For øvrig går også buss nr. 20 fra Finnmarkgata (like utenfor) med hyppige avganger, ca. hvert 8 minutt, til Majorstuen og Skøyen.
Tøyen tog stasjon ligger øverst i Tøyenparken hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon).

Entré

Lys og arealeffektiv entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i praktisk kott. Det er også fin plass til andre oppbevaringsløsninger som skap, kommode etc. Dørcalling med portåpner plassert ved inngangsdøren.

Stue

Romslig stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet lyst og luftig. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller, stort spisebord og annet ønsket møblement.

Balkong

Fra stue er det adkomst til en herlig, vestvendt balkong på ca. 4,5 kvm. Her er det god plass til utemøblement, grill og planter (elektrisk grill eller gassgrill er tillatt). Gode solforhold med kveldssol og utsyn over nabolaget. Balkongdekke av betong med matte, samt levegger av malt trepanel, i begge ender.

Kjøkken

Takhøy kjøkkeninnredning med profilerte fronter og fliser over benkeplate. Rikelig skap- og benkeplass. Overskap med belysning under og nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Dobbel stikkontakt under overskap, samt stikkontakt i lysarmatur. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som følger; ventilator med kullfilter, Beha keramisk koketopp, innebygget Siemens komfyr, Hauknecht oppvaskmaskin og frittstående Samsung kjøleskap med fryser.

Bad og separat WC

Flislagt baderom fra 2010 som ble oppgradert i regi av aksjelaget. Fransk balkong. Varme i gulv og downlights i himling. Innredning med glatte skapfronter og servant med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Speilskap med belysning og stikkontakt over. Dusjhjørne med innfellbare dører og ett-greps armatur med hånddusj. Avtrekksventil på vegg. Det er opplegg for vaskemaskin, men ikke stikkontakt (nåværende eier har brukt skjøteledning). Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.
Separat toalettrom fra 2010 (også oppgradert i regi av aksjelaget) med flislagt gulv, belysning i himling og ellers malte overflater. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Gulvstående toalett. Avtrekksventil på vegg.

Soverom 1

Romslig soverom som vender ut mot rolige fellesarealer. God plass til dobbeltseng og nattbord, samt god oppbevaringsplass i garderobeskap. Direkte adkomst til bad.

Soverom 2

Dette soverommet har også meget god størrelse, og vender også ut mot rolige fellesarealer. Mange innredningsmuligheter med plass til dobbeltseng, skrivepult etc. Oppbevaringsplass i garderobeskap. Direkte adkomst til bad.

Overflater

Gulv: Laminatgulv. Fliser med gulvvarme på bad, samt fliser på toalettrom.
Vegger: Malte og tapetserte overflater. Fliser på bad.
Tak: Malte overflater i himlinger.
Generelt: Noe moderniseringsbehov.

Felleskostnader

5 499 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann/fyring (fjernvarme), kabel-tv og bredbånd fra Get, vaktmester, renhold, felles bygningsforsikring, styrehonorar, forretningsførsel, nedbetaling av fellesgjeld (kapitalkostn: 1 695,-), kommunale avgifter m.m

Etasje

2. etasje

Garasje / Parkering

Aksjeselskapet deler parkeringsplass med Helgesens gate. Disse leies ut etter ventelister (ca. 3 års ventetid) og de som ønsker plass må ta kontakt med parkeringsutvalget på e-post parkering@s59.no. Månedlig leie på kr 580,-. Plassene følger ikke leilighetene ved salg. Hver boenhet får årlig utdelt ett parkeringsbevis til gjesteparkeringen, som er parkeringsplassene langs Sofienberggata. Styret jobber med å etablere ladestasjoner for el-biler.
Kommunale ladeplasser for el-bil i nærheten.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 224 670 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 408 813 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer samt kjeller og loft, oppført i 1946. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein, ikke besiktiget. Entrédør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB. Vinduer og balkongdør fra 1996 og 2002 med trerammer har 2-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger også ferdigattest for rebabilitering av våtrom datert 14.02.2010. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 79 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.
Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS. Se bestemmelser i aksjelagets vedtekter pkt 3-2.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer og varmt forbruksvann via fjernvarme. Varmtvann/fyring er inkludert i felleskostnadene. Varmekabel på bad.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tilegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Adkomst fra Sofienberggata. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Gården er listet som bevaringsverdig hos Byantikvaren.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei/trafikkområde, friområde/park, byggeområde for allmennyttig formål (barnehage) m.m. Tøyenbadet rehabiliteres med planlagt ferdigstillelse i 2023.
Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1991/28326-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 06.06.1991
Vederlag: NOK 2.661.040
KJØPER:SOFIENBERGG 59 AS Org.nr: 921704976
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1949/417779-3/105 Bestemmelse om bebyggelse 29.12.1949
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Gjelder denne registerenheten med flere
1996/73497-1/105 Bestemmelse om veg 20.12.1996
Rettighetshaver Statens vegvesen Oslo
1996/73497-2/105 Best. om adkomstrett 20.12.1996
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:142
Med flere bestemmelser
2001/55552-1/105 Obligasjon 18.09.2001
BELØP: NOK 16.000.000
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Lnr: 1087116
2009/924490-1/200 Pantedokument 02.12.2009
BELØP: NOK 15.400.000
Panthaver:OBOS BBL Org.nr: 937052766
Grunndata
1946/402951-2/105 Registrering av grunn 15.08.1946
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:165
Rettigheter på andre eiendommer: Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 88 leiligheter knyttet til aksjer. Sofienberggata 59 AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921704976, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune. Aksjeselskapets formål er å gi aksjonærene enerett til bruk av egen bolig eller annen bruksenhet i eiendommen.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er BDO AS.
- Aksjelaget har hjemmeside med nyttig info: www.s59.no
- Aksjelaget har 11 sportsboder med veggoppheng for sykler m.m.
- Get er aksjeselskapets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Det er inngått ny avtale som gir beboere tilgang til raskere internett og bedre maskinvare (getbox og ruter) til en lik eller lavere pris sammenlignet med gammel avtale. I løpet av sensommeren og høsten vil Get oppgradere kabelinfrastruktur i blokkene til Docsis 3.1 standarden. Dette muliggjør hastigheter opp til 1000/500 Mbps (ned/opp).
- Aksjelaget har fellesvaskeri.
- Mulighet for leie av boder ved behov for ekstra lagringsplass.
- Tilknyttet sikringsordning.
- Aksjelaget har en Hagegruppe. Beboere som er interessert oppfordres til å ta kontakt med styret og melde seg inn.
- Bygningsmessige endringer i leiligheten/endring av planløsning må søkes om skriftlig til styret.
- Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 188.441,- per 01.08.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 12.917,- per 31.12.2019.
Aksjelaget har et lån:
Lånenumer: OBOS02-98207816469
Type: Annuitet
Restsaldo: 17.560.654,-
Restløpetid: 10 år 3 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt 2,00%
Andel av saldo: 188.441,-
Kapitalkostnader: 1.695,-
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

188 441

Andel formue

12 917

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 80659287

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 400 093,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 1 164 706,-.

Vedtekter / husordensregler

Se retningslinjer i husordensregler/vedtekter for aksjeeiernes og selskapets vedlikeholdsplikt, samt vedlikehold / rehabilitering av vann- og varmeanlegg i leiligheten og oppussing / rehabilitering av baderom.
Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i aksjer.
Se forøvrig Vedtekter og retningslinjer for miljø og trivsel som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Tidligere vedlikehold (liste oppdateres på hjemmeside: www.s59.no):
- 2020: Oppgradering av uteplassen ved 61D og etablering/oppussing av utendørs sykkelparkering.
- 2020: Utskiftning av utebelysning ved oppgang, vaskeri og sykkelparkering.
- 2019/2020: Rehabilitering av ventilasjonsanlegg på fellesvaskeri.
- 2018/2019: Rehabilitering av horisontale avløpsrør under bygg og i bakken ut til kommunal ledning.
- 2017: Oppgradering av belysning i trappeoppganger.
- 2017: Utskifting av branndører mellom kjeller og trappeoppgang i alle oppganger.
- 2016: Oppgradering av maskinpark i fellesvaskeri.
- 2015/2016: Oppgradering av fyrrom og radiatoranlegg ifm. at boligaksjeselskapet koblet seg på fjernvarmenettet. Fyrrommet besto før oppgraderingen av tre oppvarmingskilder: elektrokjeler, oljefyrer og varmepumpe. Utvendig nedgravd oljetank ble fjernet.
- 2013/2014: Bytte av balkongdører i alle trappeoppganger.
- 2013: Utbedring av lekkasjer i tilknytning til fellesvaskeri.
- 2009/2010: Alle sentrale vertikale rørsystemer ble oppgradert (inkludert soilrør). De fleste leilighetene gjennomførte samtidig en oppgradering av bad og toalett. Merk: Enkelte leiligheter fikk fritak fra dette dersom rommene nylig var oppgradert i regi av aksjeeier. Beboere må derfor sjekke historikk for sin egen leilighet for å finne ut når bad og toalett ble oppgradert.
Iht. årsmøte 2020:
- De neste årene vil man vurdere å gjøre flere oppgraderinger og endringer på uteområdene. Styret har i denne prosessen søke råd fra Hagegruppa sine medlemmer.
- Generalforsamlingen ga styret fullmakt til å etablere inntil 10 ladepunkter for ladbare kjøretøy i forbindelse med gjeste- og beboerparkeringen i Sofienberggata. Tiltaket planlegges gjennomført i 2021 og har en total kostnadsramme på NOK 650 000. Dette inkluderer støtte fra Oslo kommune (og eventuelle andre støtteordninger). Hele eller deler av tiltaket kan dekkes ved låneopptak dersom styret mener dette er hensiktsmessig. Minst to parkeringsplasser utenfor Tempo trafikkskole vil etter utbyggingen forbeholdes ladbare kjøretøy. Det vil si ladeplikt ved parkering og at plassene kun tilgjengelig for ladbare kjøretøy. De resterende plassene vil fortsatt være tilgjengelige for alle typer kjøretøy. Styret kan ved behov endre på antall plasser forbeholdt ladbare kjøretøy. Styret skal legge til rette for en betalingsløsning som sørger for at brukerne av ladeplassene betaler for eget forbruk, pluss et påslag som fastsettes av styret.
- Generalforsamlingen ba styret om å utrede muligheten for - og konsekvensene av - utbygging av råloft. Regler for utbygging, kvadratmeterpris og husleieøkning for utbygger, utarbeides av styret og endelig forslag fremmes eventuelt for senere generalforsamling. Det presiseres at det nå kun ble stemt over utredning, ikke salg av fellesareal eller igangsetting av utbygging. Forslaget forutsetter at alle utgifter knyttet til utredningen dekkes av beboere som ønsker å bygge ut.
Det er ikke planlagt økning i felleskostnader pt. iht. styret. Dersom det skulle bli behov for å øke felleskostnadene på et senere tidspunkt vil eiere bli varslet om dette iht gjeldende retningslinjer og tidsfrister. Det må alltid påregnes generelt vedlikehold av aksjelaget.
Se mer info i årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er lov å holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for utleieren eller de øvrige brukerne av eiendommen. Det er under alle omstendigheter lov til å holde dyr som ikke oppholder seg utendørs. Det skal på forhånd sendes søknad til styret og undersøkes med beboere i den aktuelle oppgangen. Se eget punkt om dyrehold med retningslinjer, i aksjelagets trivselsregler.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap har automatsikringer plassert på vegg, i felles trappeoppgang. Hovedsikring har 40 Amp.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.
- Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Total baderomsrehabilitering i regi av aksjelaget i 2010.
- Noen sprekker i taket i stuen.
- Bygger nytt Tøyenbad (se også under regulering).
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.