#ILADALEN

Lys, pen og gjennomgående 2-roms med sydvendt balkong | Heis | Rolig og attraktivt ved Iladalen park | Lave omk.

Claus Riis' gate 4 , 0457 Oslo

BE OM SALGSSUM
Christopher Morgenstierne
Christopher Morgenstierne Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

64%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig mellom 60-120 kvm

88%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 54 m²
Bruksareal 54 m²
Bruttoareal 59 m²
Tomt 268 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1958
Gårdsnummer 219
Bruksnummer 4
Energimerking F
FINN.no 194529024
Sist endret 23.10.2020 09:11
Prisantydning 4 400 000
Totalpris 4 607 604
Ligningsverdi 1 057 063,-

Beregnet totalkostnad

4 400 000,- (Prisantydning) 189 864,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 589 864,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 860,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 2 930,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 2 100,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 17 740,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 607 604,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0133

Adresse og matrikkel

Claus Riis' gate 4, 0457, Oslo.
Gnr. 219 bnr. 4, aksjebrevnr. 10-11 i Boligaksjeselskapet Claus Riis Gt 4 borettslag med orgnr. 934504852 i Oslo kommune

Eier

Benedikte Ackermann

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

54 / 54 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1958

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 268 kvm, Eierform: Festet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles, festet tomt: 268 kvm. Bakgård opparbeidet med asfaltert område og sykkelparkering.
Selskapet fester tomt av Alma Hedegaard. Festekontrakten er inngått i 1947, og har festetid på 99 år. Festeavgift for 2019 var iht. regnskapet kr 12.160,-. Denne avgiften betjenes gjennom felleskostnadene.  Festeavgiften skal kunne reguleres, men ikke oftere enn de til enhver tid gjeldene prisforskrifter og aldri oftere enn med minst 10 års mellomrom. Festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en romslig og tiltalende 2-roms beliggende i 3. etasje (med heisadkomst), i et attraktivt område like ved Iladalen park. Boligen har lyse fargevalg og pene gulv. Gjennomgående planløsning, god takhøyde og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys!
- Sydvendt balkong med gode solforhold
- Lys og romslig stue
- Stilrent kjøkken med hvitevarer, samt plass til spisebord
- Bad fra 2008 (i regi av aksjelaget) med varmekabler og gulvfliser fra 2015 - opplegg for vaskemaskin
- Pent soverom med rikelig oppbevaringsplass
- Innbydende entré med skyvedørsgarderobe
- Nye vinduer 2016
- Heis i gården
- Lofts- og kjellerbod
- Bredbånd inkl.
- Veldrevet aksjelag
- Lave omk. - ingen dok.avg.
- Beboerparkering
- Rolig og tilbaketrukket
- Perfekt beliggenhet mellom Sagene, St.Hanshaugen, Alexander Kiellands plass og Grünerløkka!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom. Utgang fra stue til sydvendt balkong på ca. 2 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 5 kvm (lav takhøyde på ca. 1,87m), samt loftsbod på ca. 4 kvm. Felles sykkel-/sportsbod.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og attraktiv, men samtidig skjermet beliggenhet i en rolig gate, like ved Ilafalen park, i bydel Sagene. Her bor du rett ovenfor Alexander Kiellands plass med kort vei til alle nødvendige fasiliteter.
Kort vei til Alexander Kiellandsplass som er et pulserende knutepunkt mellom St. Hanshaugen, Sagene og Grünerløkka. Området har gjennomgått en omfattende oppgradering som har ført til en svært positiv utvikling for nærområdet. I nærområdet finner man flere hyggelige spisesteder og kaféer med uteservering. Her er for eksempel Gutta fra Calcutta, Paul's Boutique, The Kasbah, Loftshus Samvirkelag/Åpent bakeri eller Colonel Mustard verdt et besøk. I nærområdet ligger også Kiellandshus hvor det finnes en rekke butikker, blant annet Coop, apotek,blomsterbutikk, Nille og vinmonopol. Det er også kort vei til andre dagligvarebutikker som f.eks. søndagsåpen Joker (i bygget), samt Rema 1000.
I tillegg til de servicetilbud man finner i umiddelbar nærhet, kan man velge å bevege seg vestover mot St. Hanshaugen som byr på flere spennende forretninger og hyggelig parkliv. Vender man heller nesa østover kommer man til Grünerløkka som byr på et pulserende liv med flere kaféer, restauranter og butikker. Det er også kort vei til Vulkan området, hvor man blant annet finner det populære Mathallen og Smelteverket. Ringnes Park med Ringen Kino, Meny og SATS ligger også innenfor gangavstand fra leiligheten.
Det er en liten spasertur til Torshov hvor lokalmiljøet byr på hverdagsgleder som Kaffebrenneriet, frokost på Caminito eller Åpent bakeri, mens Grisen og Hva skjer på Soria Moria frister med stemningsfull atmosfære og lekre retter. Cosmopolite, Det andre Teateret, Torshovteateret og Trikkestallen er steder i nærområdet som er verdt et besøk.
Det finnes flere tur- og rekreasjonsmuligheter i området. Iladalen ligger rett ved leiligheten og er perfekt for grilling og sosiale aktiviteter på sommerstid. Den store grønne parken på St. Hanshaugen er også innen gåavstand. I tillegg til Myraløkka, Cubaparken m.m. Det er også umiddelbar nærhet til idylliske Akerselva, hvor man har direkte adkomst til flotte turveier som strekker seg fra Maridalen i nord til Bjørvika/sentrum i syd.
For trening innendørs er det også et godt utvalg av ulike treningssentre i nabolaget, som for eksempel SATS Sagene eller på Ringnes park, samt Myrens Sportssenter og Sagene Squash.
Fra Alexander Kiellands plass har man en suveren tilgang på offentlig transport, og herfra kommer du deg til alle byens retninger. 54-, 34-, 33- og 21-bussen har holdeplass på Alexander Kiellands plass. 54-bussen har også nattbusser natt til lørdag og søndag.
Bussnr. 28 fra Vøyenbruka, samt trikkestopp på Torshov og i Vogts gate. I tillegg er det ca. 15-20 minutters gangavstand til Oslo sentrum.

Entré

Meget romslig og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. God plass til oppbevaring av yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe med speilfronter (ca. 1,5 meter bred). Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som kommode, skoskap etc. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Lys og flott stue med god takhøyde, store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement.

Balkong

Utgang fra stue til sydvendt balkong på ca. 2 kvm med plass til cafésett og planter. Gode solforhold og hygglig utsyn over nabolaget. Gulvflate belagt med heller av plast, samt rekkverk av betong og stål/plater.

Kjøkken

Separat kjøkken med stilren IKEA-innredning med hvite, slette fronter og benkeplate av laminat. Kjøkkenet er oppgradert med nye fronter og benkeplate i 2016. Planlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur med uttrekk. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer; nedfelt induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin fra AEG, mikrobølgeovn fra IKEA, samt frittstående kjøleskap med fryser fra Samsung. Ventilator plassert i overskap tilkoblet avtrekk. Varmtvannsbereder fra 2016 på ca. 117 liter plassert i benkeskap. Kjøkkenet har montert lekkasjestopper. God plass til spisebord.

Bad

Pent flislagt baderom fra 2008 som ble oppgradert i regi av aksjelaget. Badet er ytterliggere oppgradert i 2015 med nye varmekabler og gulvfliser. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servant med ett-greps armatur, samt speil og belysning på vegg over. Hyller på vegg. Dusjsone med innfellbare glassdører, samt dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra IFÖ. Avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin.

Soverom

Luftig og lekkert soverom med romslig størrelse og god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side. Rikelig oppbevaringsplass med skyvedørsgarderobe (ca. 2,0 meter bred) og garderobeskap (ca. 2,0 meter bred).

Overflater

Gulv: Parkett og laminat. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater og malte panelplater. Fliser på bad.
Tak: Malt mur. Downlights på bad. Takhøyde opptil 2,64 meter.

Felleskostnader

2 203 pr. mnd. Drift og vedlikehold, bredbånd GET, vaktmestertjeneste, renhold, nedbetaling lån, felles forsikring, forr.førsel, festeavgift, komm. avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 1 271 Renter lån 334 Avdrag lån 598 Selskap er tilknyttet sikringsordning

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 057 063 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 805 426 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong/murkonstruksjon. Utvendig fasader i hovedsak forblendet med teglstein. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 40dB og kikkehull. Balkongdør og vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
I tillegg foreligger det ferdigattest på rehabilitering av 13 våtrom og 2 rørstammer, datert 07.08.2008. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 59 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Varighet av framleie er begrenset til 2 - to - år. Eventuell forlengelse av framleieperioden skal godkjennes av styret på årlig basis senest 3 - tre - måneder før forlengelsen trer i kraft. Se forøvrig vedtekter.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, kabel-TV, evt. alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Andelene som faller inn under kriteriene for eiendomsskatt blir viderefakturert av Usbl medio mai og medio oktober. Har det vært eierskifte i perioden må fordelingen av eiendomsskatten avtales mellom ny og gammel eier, men nåværende eier er ansvarlig for betaling av fakturaen til boligselskapet. Eventuelle spørsmål eller klage på eiendomsskatten rettes til Oslo kommune, via styret i boligselskapet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde bevaring/boliger etter bestemmelsene i S-2521 av 19.02.1981. Området rundt er regulert til spesialområde for bevaring/boliger, vei/gangvei, friområde (Iladalen park) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1925/900651-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 01.09.1925
Vederlag: NOK 0
KJØPER: Hedegaard Alma Alexandra Lnr: 1177824
Rettighetshavere til festerett
1949/300368-1/105 Hjemmel til festerett 25.02.1949
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Claus Riisg 4 Bolig AS Org.nr: 934504852
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen.
For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
Pengeheftelser i eiendomsrett
1947/304485-2/105 Festekontrakt - vilkår 31.12.1947
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,520
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
1949/300638-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 25.02.1949
veket for: OBLIGASJON 1949/300729-1/105
1950/301792-1/105 Erklæring/avtale 03.07.1950
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
Pengeheftelser i festerett
1947/304485-2/105 Festekontrakt - vilkår 31.12.1947
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,520
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste
1949/300638-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 25.02.1949
veket for: OBLIGASJON 1949/300729-1/105
1949/301825-1/105 Obligasjon 08.06.1949
BELØP: NOK 136.000
Panthaver:Boligselskapet Claus Riis` Gate 4
Lnr: 5639285
Gjelder feste
1971/503213-1/105 ** Transport av panthaver 01.03.1971
Fra:Saxlund Alf Adv Lnr: 1115745
Til:Abc-Bank Lnr: 1086573
1979/509850-2/105 ** Tinglysing på nytt 06.06.1979
2001/11713-1/105 ** Transport av panthaver 28.02.2001
Fra:Abc-Bank Lnr: 1086573
Til:Boligselskapet Claus Riis` Gate 4 Lnr: 5639285
2003/63178-1/105 Pantedokument 02.10.2003
BELØP: NOK 550.000
Panthaver:Aksjonærene I Boligaksjeselskapet Claus Riisgt.4 Lnr: 6456639
Gjelder feste
2010/984766-1/200 Pantedokument ved bytte av bank 13.12.2010
BELØP: NOK 2.800.000
Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
Gjelder feste
2016/826063-1/200 Pantedokument 12.09.2016
BELØP: NOK 4.700.000
Panthaver: DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
Gjelder feste
Grunndata
1929/900205-2/105 Registrering av grunn 04.06.1929
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:220 Bnr:78
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Boligaksjeselskapet Claus Riis gt 4 er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Boligaksjeselskapet Claus Riis gt 4 ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 934504852. Boligaksjeselskapet Claus Riis gt 4 består av 15 boliger og 2 næringslokaler. Aksjekapitalen er NOK 105 600,- fordelt på 44 aksjer à NOK 2 400,- fullt innbetalt.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.
- Kollektiv bredbånd: Per 01.07.2020 har selskapet avtale med GET. (GET Start og bredbånd i kollektiv avtale med mulighet for oppgradering for egen regning).
- Fellesvaskeri i gården.
- Felles sykkel-/sportsbod.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 189 864,- per 02.09.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 28 166,- per 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12132643510, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 02.09.2020: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 85
Saldo per 02.09.2020: 4 177 014,-
Andel av saldo: 189 864,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2018 ( siste termin 30.09.2041 )
Ingen avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld på dette lånet.
Kapitalisert festeavgift (festeavgiften x 10) blir tillagt borettslagets gjeld ved beregning av tredjepartsopplysninger. Dette er årsaken til at andelenes gjeld pr. 31.12. hvert år er høyere enn hva den er hvis man bare ser på leilighetens andel av borettslagets lån.

Andel fellesgjeld

189 864

Andel formue

28 166

Forsikring

Gjensidige, Polisenummer: 83649411

Regnskap

Årets resultat for 2019 viste et underskudd på kr 371 922,-. Disponible midler per 31.12.2019 er kr 629 136,-. Selskapets disponible midler er de økonomiske midlene som de har til rådighet. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har i løpet av 2019 jobbet med/utført følgende:
- Utbedret og fornyet avløp fra bygg etter krav fra kommunen.
- Pågående arbeid med å overta/kjøpe tomten til Claus Riis' gate 4 fra nåværende eier (en stiftelse). Dette arbeidet er ikke konkludert per April 2020.
- Diverse vedlikehold etc.
Det er vedtatt på forrige årsmøte (2019) at styret skal utrede muligheter for støyisolering av heisen, evt. utskiftning til en moderne heis.
Iht. styret er det en del tilgjengelig kapital som kan brukes til vedlikehold uten at felleskostnadene nødvendigvis påvirkes.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Normalt tillatt.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cm@schalapartners.no eller SMS: 93 42 42 85 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i felles trappegang. Hovedsikringens kapasitet er på 32A. Leiligheten har delvis åpent og delvis skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.
- Ny eier skal kke overta giroer fra selger. Giroer for felleskostnader blir sendt kjøper, fortrinnsvis pr. e-post (alternativt pr. post til boligens adresse) så snart eierendringen er ferdig registrert i selskapets eierliste. Selger forplikter for felleskostnader i overtakelsesmåneden, unntatt ved overtakelse den 1. i måneden. Vi forutsetter at kjøper og selger gjør opp seg imellom for oppgjørsmåneden.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Skiftet jordfeilbryter v/Elektrofil ved Andreas Jørstad
- Utført kontroll av el-anlegget
- Fremmet forslag i styret om å oppgradere heisen
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet.
Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.