#GRÜNERLØKKA

Lys og luftig 3-roms i klassisk gård | Gården ble rehabilitert i 2007/08 | Stukkatur, rosett og god takhøyde | Lave omk.

Romsdalsgata 7B , 0556 Oslo

BE OM SALGSSUM
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

56%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

36%

har bolig mellom 60-120 kvm

85%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 56 m²
Bruksareal 56 m²
Bruttoareal 61 m²
Tomt 395 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1899
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 330
Energimerking F
FINN.no 197448353
Sist endret 23.11.2020 11:01
Prisantydning 4 300 000
Totalpris 4 557 667
Ligningsverdi 1 019 132,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) 249 658,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 549 658,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 557 667,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0134

Adresse og matrikkel

Romsdalsgata 7B, 0556, Oslo, Gnr. 227 bnr. 330, andelsnr. 10 i Borettslaget Romsdalsgata 7 med orgnr. 988131849 i Oslo kommune

Eier

Fride Emilsen Bakke

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis.
Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

56 / 56 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1899

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

For 2018: 5828 kWh. For 2019: 5896 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

395 kvm felles, eiet tomt.
Bakgård som er hyggelig opparbeidet med asfalterte interveier, busker, trær og annen beplantning. Sykkelparkering i skur og sittegrupper til bruk for beboerne.

395 kvm felles, eiet tomt. Bakgård som er hyggelig opparbeidet med asfalterte interveier, busker, trær og annen beplantning. Sykkelparkering og sittegrupper til bruk for beboerne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskap er ikke tilknyttet sikringsordning.
Borettslaget har vedtatt IN ordning på lån 90417172113. Handelsbanken har minimumsgrense på kr 30.000,- pr innbetaling. Ta kontakt med OBF for restsaldo, kontonummer og betalingsfrister. Renter avregnes etterskuddsvis hvert kvartal, ved innfrielse/nedbetaling og ved flytting. Ved salg kan dette medføre at det oppstår restanse, selv om felleskostnadene er betalt ut overtagelsesmåneden. Evt restanse vil bli etterfakturert selger.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og fin 3-roms i 3. etasje, med attraktiv og tilbaketrukket beliggenhet i en enveiskjørt gate på Grünerløkka. I perioden 2007-2008 ble det gjennomført rehabilitering av gården. Boligen er gjennomgående og har arealeffektiv planløsning, generøs takhøyde (opptil 2,93 meter), samt store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold.
- Klassisk preg med rosett og stukkatur
- Lys og hyggelig stue
- Stilren Svea kjøkkeninnredning fra 2007 med integrerte hvitevarer
- Flislagt bad fra 2007 med opplegg for vaskemaskin
- To fine soverom
- Entré med oppbevaringsplass, og gang med adkomst til walk-in-closet
- Disponibel kjellerbod og bod i oppgang
- Varmtvann, kabel-TV og bredbånd inkl.
- IN-ordning på lån
- Ingen forkjøpsrett
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Super beliggenhet i enveiskjørt gate, med nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og består av: Entré, bad, to soverom, omkledningsrom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Omkledningsrom er byggemeldt som bod, men omtales etter dagens bruk iht. takstmann.
I tillegg disponerer leiligheten én bod i kjeller målt til ca. 5 kvm, samt én bod i oppgangen på ca. 1,5 kvm. Tilgang til felles vaskerom i kjeller.

Beliggenhet

Velkommen til Grünerløkka og Romsdalsgata 7B! Dette er en fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med alle servicefasiliteter rett utenfor dørstokken.
Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatekaféer, koselige parker, markeder og små nisjeforretninger. Leiligheten ligger i en enveiskjørt gate på øvre del av Grünerløkka, like ved Ringnes Park.
Flere matforretninger som stor Meny, Coop, Rema, Joker, frukt- og grøntbutikk og Bunnpris er rett i nærheten. Mangfold av restauranter og spisesteder i nærområdet bl.a. de populære restaurantene Südøst, Bon Lio, Delicatessen, Trattoria Popolare og Villa Paradiso. Verdt å nevne er også Parkteatret, Blå, Chair og ikke minst er det gangavstand til Mathallen på Vulkan - den lille "byen i byen".
Det er flere parker i nærheten som Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Torshovdalen m.fl. Her er det mange samlingspunkt på sommerstid med gressplener, fontener, uteservering og lekeplasser for barn.
Nærområdet er fullt av utendørsmuligheter sommer som vinter. Via flotte opparbeidede naturstier langs Akerselva kommer du lett til bl.a. sentrum, Maridalen og Frysja med sine tur-, bade- og rekreasjonsmuligheter. I tillegg til parkene i området og de idylliske turstiene langs Akerselva, kan området også by på flere treningssentre som Fresh Fitness, SATS. Det er også nært til Botanisk hage og Tøyenbadet, samt Dælenenga idrettsanlegg med bl.a. fotballbane og ishall (Grünerhallen). Tennisbaner i Fagerheimgata.
Få meter fra leiligheten finner du Ringnes Park senter med bl.a. frisør, Jernia, Mester Grønn og bokhandel i tillegg til stor Meny.
På Ringnes Park ligger også Ringen kino, treningssenteret SATS, barnehage og restauranter som Jonoe, Bombay Cuisine og Pizzeria Ricetta.
Godt tilbud av offentlig transport med både trikker, busser og t-bane rett i nærheten. Romsdalsgata ligger meget godt tilknyttet transportnett i Toftes gate og Sannergata, der det går buss og trikk. Flybuss i nærheten fra Københavngata holdeplass.
Kort vei til Høyskolen i Oslo, Handelshøyskolen BI i Nydalen, Blindern m.m.

Entré/gang

Innbydende entré/mellomgang med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i nisje med hyller og kleshengerstativ. Dørcalling med portåpner. Fra mellomgangen er det adkomst til et svært praktisk walk-in-closet/innvendig bod med rikelig oppbevaringsplass i innredning med hyller og kleshengerstativ.

Stue

Romslig og fin stue med generøs takhøyde og store vindusflater som gir rommet et ekstra lyst og luftig preg. Flott stukkatur og rosett i himling. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Kjøkken

Stilren Svea kjøkken fra 2007 med hvite, slette fronter i høyglanset utførelse. Mosaikkfliser over benkeplate i heltre. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Lysarmatur og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; stekeovn fra AEG og keramisk platetopp fra Gorenje, ventilator med belysning og kullfilter, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel fra Gorenje.

Bad

Flislagt bad fra 2007 med varme i gulv. Slett malt himling med lysarmatur og avtrekksventil. Servant i porselen med ett-greps armatur, underskap, samt innfelt speil med lysarmatur og stikkontakt over. Dusjhjørne med to-greps dusjarmatur og innfellbare dører i glass. Frittstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Det er installert dusjører i 2014, utført fugemaling på gulv i 2014, samt installert servantskap i 2020.

Soverom 1

Luftig soverom med god størrelse. Plass til dobbeltseng, nattbord, kommode etc. Det er også oppbevaringsplass i garderobeskap (ca. 1,60 meter bredt). Dette soverommet vender ut mot bakgården.

Soverom 2

Lyst og trivelig soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. God plass til seng, skrivepult, skap eller annet ønsket møblement.

Overflater

Gulv: To-stavs parkett. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Slette, malte flater. Fliser på bad.
Tak: Slette, malte flater. Stukkatur og rosetter i himling i stue/kjøkken. Takhøyde opptil 2,93 meter.
Det er malt vegger, stukkatur og vinduskarmer på stue/kjøkken/entré i august 2020.

Felleskostnader

4 329 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, kabel-TV, bredbånd, vaktmestertjeneste, renhold, renter IN-lån, felles forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 3 328 Bredbånd 215 Kabel-TV 273 Renter IN-lån 513
Lånet er avdragsfritt frem til 2022. Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 01.03.2022 utgjøre ca. kr 1 125,- per måned for denne boligen.

Etasje

3. etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Det er ladeplasser for e-lbil på andre siden av gata.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 019 132 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 668 875 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Klassisk bygård over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsaklig av naturstein og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein/takplater (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet i pusset mur. Leiligheten har slett entrédør med dørpumpe i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vindu med 2-lags glass fra 1979 og vinduer med 1 lag x 2 fra ukjent eldre årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger også ferdigattest for oppdeling av bruksenheter og ny loftsleilighet, datert 20.06.2008. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 61 kvm
Vedrørende omkledningsrom; Bruken av rommet, på befaringstidspunktet, avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Se mer utfyllende i tilstandsrapportens premisser om areal. Dette gjelder rom benyttet som omkledningsrom (P-Rom) som opprinnelig er en bod (S-Rom).
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3.2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Bruksoverlating er ikke tillatt uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknad må sendes skriftlig til styret. Ulovlig bruksoverlating anses som brudd på borettslagsloven og kan føre til salgspålegg og fravikelse.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og gulvvarme på bad. Felles varmtvann.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten hittil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Bygningen er registrert i SEFRAK som kulturminne, men er ikke meldepliktig ved riving/ombygging.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området for øvrig er regulert til boliger, vei, friområde, idrettstadion, tomt for allmennyttig formål (frikirke), garasjehus m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
2005/54334-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 22.08.2005
Vederlag: NOK 12.000.000
KJØPER:BORETTSLAGET ROMSDALSGATA 7 Org.nr: 988131849
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1898/903339-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 15.10.1898
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
2018/1394497-1/200 Pantedokument 11.10.2018 10:33
BELØP: NOK 5.500.000
Panthaver: SPAREBANK 1 ØSTLANDET
Org.nr: 920426530
2019/758503-1/200 Pantedokument 02.07.2019 21:00
BELØP: NOK 34.289.000
Panthaver:BORETTSLAGET ROMSDALSGATA 7 Org.nr: 988131849
Grunndata
1898/900512-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten 15.10.1898
OPPRETTELSE - FRADELT FRA SANNERGT 22 - UTGÅTT
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-227/337
Rettigheter i eiendomsrett
1995/44825-1/105 Erklæring/avtale 21.08.1995
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:66
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:67 Snr:1 -13
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:68
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:69 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:70
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:324
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:326
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:328
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:328 Snr:1 -18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:330
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:332
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:338
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:338 Snr:1 -19
vedr. gårdsromserklæringer/utearealer.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra direktør for etat for eiendom og utbygging.
Rettigheter på 0301-227/338/0/1-19
Rettigheter i eiendomsrett
2001/30414-1/105 Erklæring/avtale 01.06.2001
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:68
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:69 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:70
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:328 Snr:1 -18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:330
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:332
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:337
Rett til bruk av uteareal for beboerne
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra olso kommune ved bolig og eiendomsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-227/70/0/1-10
Rettigheter i eiendomsrett
2002/28015-1/105 Erklæring/avtale 30.04.2002
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:68
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:330
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:332
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:337
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om benyttelse
Best. om parkering.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer: 988131849, med Gnr: 227 og Bnr: 330 i Oslo og har adresse:
Romsdalsgata 7 A og B. Borettslaget består av 19 andeler fordelt på 2 bygninger. Ingen næring i borettslaget.
Forretningsførsel utføres av Oslo og Omegn boligforvaltning (OBF). Revisjon utføres av BDO.
- Borettslaget har avtale om rengjøringstjeneste med Bygård Vaktmesteren.
- Systemnøkler til leilighet bestilles av R. Nygaard AS som har rekvisisjonsrett.
- Borettslaget inngikk i 2011 skadedyravtale med Rentokil.
- Fellesvaskeri i kjeller.
- Telia (tidligere Get) er leverandør av kabel-TV og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr 249 658,- pr. 05.09.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr 28 565,- pr. 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 18295052372, Sparebank 1 Østlandet
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.09.2020: 2.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 66
Saldo per 05.09.2020: 4 903 283,-
Andel av saldo: 249 658,-
Første termin: 01.03.2019
Neste avdrag: 01.03.2022 (siste termin 01.03.2037)
Opprinnelig innfrielse lån (IN): 330 000,-
Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 329 549,-
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 01.03.2022 utgjøre ca. kr 1 125,- per måned for denne boligen.
Laget har avtale om IN samt IN lån. Andel fellesgjeld innfris på klientkonto: 1503.45.77339 v/OBF AS. Beløpet som skal brukes til innfrielse må være på konto den 20. i måneden før innfrielse skal skje. Ta kontakt med OBF for restsaldo, kontonummer og betalingsfrister.
Boligselskapet har særfordelt lån med innbetalingsordning. Renter og avdrag avregnes etterskuddsvis hvert kvartal, ved innfrielse/nedbetaling og ved flytting. Ved salg kan dette medføre at det oppstår en restanse, selv om felleskostnadene er betalt ut overtagelsesmåneden. Eventuell restanse vil bli etterfakturert selger.

Andel fellesgjeld

249 658

Andel formue

28 565

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 83732893

Regnskap

Resultatet for driften for 2019, inklusive finansielle inn- og utbetalinger, gir et overskudd på kr 19 297,-. Etter avdrag på lån er den positive endringen av disponible midler kr 12 580,-. De disponible midlene utgjorde per 31.12.2019 kr 350 702,-. Se for øvrig regnskapet som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Borettslaget består av 19 andeler, pålydende NOK 6000,- per andel. Det skal være knyttet en andel til hver bolig. Hver andelseier kan bare eie en andel, og kun fysiske personer kan være andelseiere.
Se også vedtekter for andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.
Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- I perioden 2007-2008 ble det gjennomført rehabilitering av bygget.
- Det er installert brannvarslingsanlegg av Simens. Det ble gjennomført kontroll på anlegget senest i oktober 2020.
I henhold til vedlikeholdsplan:
Neste oppussing av trappoppganger: 2028
Neste behov for maling av fasade: 2028
Neste behov for totalrehabilitering av fasade, puss + maling: 2048
Neste totalrehabilitering av tak: 2048
Neste utskifting av vinduer: 2058
Se nærmere detaljer i planen som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Styrets arbeid;
Styret har bl.a. hengt opp regler for "husorden" i fellesarealer som inkluderer retningslinjer på bruk av vaskerom og stilletid.
Det har også blitt gjennomført sjekk og rens av avløpssystemet til hele borettslaget.
Styret har vært i kontakt med flere entreprenører for å hente inn tilbud på utskiftninger av vinduer i borettslaget. Grunnet koronasituasjonen har styret besluttet å utsette saken til formell bandling til eventuelt ekstraordinær generalforsamling. Saken og finansieringsmetode vil legges frem til behandling på et senere tidspunkt.
Planlegges oppgradering av brannvarslingsanlegg/sentralen i 2021. Sannsynlig at felleskostnader økes noe i løpet av 2021.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre brukere av eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen
- Det hvite kleskapet på det minste soverommet.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cm@schalapartners.no eller SMS: 93 42 42 85 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Leiligheten har hovedsaklig åpent elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i felles trappeoppgang.
- Leiligheten har røykvarsler. Brannslukkingsapperat med 6 kilo pulver fra 2020.
- Iht. eier var det en liten lekkasje i et rør i taket til naboen under for noen år siden (var et feste mellom to rør som ikke var koblet stramt nok sammen). For å fikse dette røret måtte de rive opp store deler av vegg og tak i gangen i leiligheten under, samt en liten del i den ene veggen i gangen i denne leiligheten for å nå frem. Dette ble sparklet og malt over.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Enkelte riss/sprekker i fuger på vegg på bad.
- Installert dusjører i 2014. Installert servantskap i 2020. Fugemaling på gulv i 2014. Arbeid utført ved egeninnsats/dugnad.
- Rens av avløpsnettet i desember 2019. Arbeid utført av profesjonelt firma i regi av Borettslaget.
- Det har tidligere vært rotter i kjeller. Dette er under kontroll, og borettslaget har løpende avtale med Rentokil.
- Loftet er utbygd til leiligheter. Ferdigattest foreligger.
- Rens av avløp des. 2019 og oppussing av fellesvaskeri i kjeller okt. 2020, er dekket av oppsparte midler. Planlegges oppgradering av brannvarslingsanlegg/sentralen. Sannsynlig at felleskostnader økes noe i løpet av 2021.
- Bygården totalrehabilitert i 2007.
- Malt vegger, stukkatur og vinduskarmer på stue/kjøkken/gang, august 2020.
- AEG ovn på kjøkken fra 2019, keramisk glassplate fra Gorenje byttet i 2015.
- Ansvarlig brannsikringsfirma byttet brannvarsler i leiligheten i ca. 2015 til ny modell.
- Enkelte flekker i fliser på bad.
- Liten lekkasje fra et rør mellom gulv i gang og taket i leiligheten under i 2017. Jobben ble utført hovedsakelig fra leiligheten under, men det ble laget et lite hull i den ene veggen på gangen for å nå frem til deler av røret. Det ble sparklet og malt over i etterkant. Lekkasjen medførte ingen skader.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås.
Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.