#CARL BERNER

Lys, pen og gjennomgående 3-roms med solrik balkong og flott utsikt | Vv./fyring inkl.| Lave omk.| Sentralt og populært

Grenseveien 30A , 0571 Oslo

BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

45%

har bolig mellom 60-120 kvm

66%

av boligene er nyere enn 20 år

20%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 58 m²
Bruksareal 58 m²
Bruttoareal 64 m²
Tomt 3 601 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1940
Gårdsnummer 125
Bruksnummer 105
Energimerking E
FINN.no 195927535
Sist endret 23.11.2020 15:03
Prisantydning 3 800 000
Totalpris 4 215 864
Ligningsverdi 1 032 379,-

Beregnet totalkostnad

3 800 000,- (Prisantydning) 407 855,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 207 855,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 215 864,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0137

Adresse og matrikkel

Grenseveien 30A, 0571, Oslo.
Gnr. 125 bnr. 105, andelsnr. 37 i Borettslaget Grenseveien 30 med orgnr. 984453183 i Oslo kommune

Eier

Hans Erik Fylling Frøyen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

58 / 58 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1940

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Forbruk 2019: 3 320 kWh - kr 4 656,-. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 601 kvm, Eierform: Fellestomt. Tomten er fellesareal.

3601,5 kvm felles, eiet tomt. Felles tomt for borettslaget som er flott, parkmessig opparbeidet med gressplen og pen beplantning. Flere sittegrupper til bruk for beboerne. Det er også parsellkasser hvor beboere med grønne fingre kan dyrke urter, grønnsaker etc.
Det er også asfalterte arealer bestående av innkjøring, biloppstillingsplasser, sykkelparkering samt gangveier. Borettslagets tomt grenser til den fine skulpturparken ved Villa Furulund.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på to av borettslagets lån. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 3-roms med attraktiv og sentral beliggenhet på Carl Berner. Boligen er gjennomgående og har arealeffektiv planløsning, god takhøyde og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys! Gården ligger på et høydedrag med utsikt mot bl.a. sentrum og Oslofjorden.
- Solrik, sydvendt balkong
- Lys og lekker stue
- Flott utsikt
- Stilrent kjøkken med hvitevarer som følger
- Bad fra 2001 (i regi av brl) med ny innredning i 2017/2020 - opplegg for vaskemaskin
- To flotte soverom vendt mot gårdsrom
- Pene fargevalg og original eikeparkett
- Romslig entré
- Kjellerbod
- 34 p-plasser som leies ut etter venteliste (ledig pt.)
- TV, internett, samt varmtv/fyring inkl.
- Mulig å redusere felleskost. med ca. 1.321,- (IN-ordning)
- Veldrevet borettslag
- Ingen forkjøp
- Lave omk.
- Ypperlig kollektivtilbud
- Nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder: Entré, bad, to soverom, stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til sydvendt balkong på ca. 3,8 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod merket nr. 7 på ca. 4,4 kvm (takhøyde 2,26 m).
Beboere har også tilgang til to fellesboder til sykler og barnevogner. Det finnes et felles arbeidsrom som beboerne kan benytte for enklere maling / snekkeroppgaver. Barnevogn er tillatt plassert i oppgang.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet ved Carl Berners plass med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig med store grøntarealer og parkområder like utenfor døren. Nærområdet er i positiv utvikling med nye boligprosjekter som Pengeskaps-fabrikken og Carl Berner Torg, med nye, spennende forretninger og kaféer like rundt hjørnet.
Gården grenser til skulpturparken ved Villa Furulund. I tillegg ligger leiligheten rett overfor frodige Ola Narr med store grøntområder og fantastisk utsikt over byen. Ola Narr grenser til Tøyenparken - perfekt for soling, grilling eller annen lek og aktivitet, samt ypperlig akebakke på vinterstid. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer.
Her ligger også Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2023). Botanisk Hage ligger også i nærheten og blomstrer flott på våren og sommeren. Videre finner man folkerike Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. For øvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva som strekker seg fra Maridalsvannet i nord til Bjørvika/sentrum i syd.
I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Coop, samt søndagsåpen Joker og Bunnpris. Ellers finner du også Narvesen, 7-11, Backstube, Samson bakeri og kafé, apotek m.m. rett nede i gaten. I nyåpnede Carl Berner Passasjen finner du blant annet Kiwi, apotek, Vinmonopolet, hudpleiesalong og blomsterbutikk. Stor Coop Mega finner du på Hasle torg, mens Meny finner du på Løren.
Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kaféer, restauranter og utesteder. Noen av dem som er verdt et besøk er Südøst, Munchies, Delicatessen, Bon Lio, Le Benjamin, Trattoria Popolare, Txotx, Villa Paradiso og mange mange flere. Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Rebell, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Parkteatret byr på god atmosfære.
En rask spasertur tar deg også til Tøyen som virkelig har fått et løft de siste årene med trendy steder som Postkontoret, Skatten, Grådi, Brutus Mat og Vinbar med mer.
For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av treningsmuligheter i området med blant annet SATS, Bare Trening og Fresh Fitness. Det er også nærhet til flere skoler og barnehager (Ola Narr barnehage ligger rett overfor leiligheten).
Carl Berner er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og fra leiligheten er det kun et par minutter til T-banestasjonen (Carl Berner) med linjer til Nydalen (BI), Blindern, Ullevål, Sentrum m.m. I tillegg er det noen få meter til bussforbindelse i Grenseveien, samt flere trikk- og bussforbindelser ved Carl Berner-krysset, som bl.a. 20, 21, 28, 31 og 57 bussen samt 17-trikken.
Tøyen togstasjon ligger rett på andre siden av Ola Narr park, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Flybussen FB5 stopper på holdeplassen Fougners vei, rett utenfor leiligheten.

Entré

Lys og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Her er det god plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko, som f.eks. skoskap, kommode etc. Dørcalling med portåpner er montert ved entrédøren.

Stue

Romslig og pen stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Utsikten kan nytes både inne og ute! I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Balkong

Utgang fra kjøkken/stue til en herlig, sydvendt balkong på ca. 3,8 kvm. Her er fin plass til utemøblement, grill og planter (elektrisk grill eller gassgrill er tillatt). Supre solforhold fra tidlig formiddag til sen ettermiddag. Flott utsikt over nærområdet, samt mot sentrum og Oslofjorden. Gulvflater av betong belagt med treheller, samt rekkverk av metall og glass. Levegger av frostet glass, i begge ender, som skjermer for innsyn.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med hvite fronter med tre-detaljer, samt laminat benkeplate. Overskap med belysning under, én trippel og én dobbel stikkontakt på vegg, samt to doble stikkontakter i lysarmatur. Benkeplate med nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som følger med; ventilator med kullfilter, frittstående komfyr med keramisk koketopp fra Beha, oppvaskmaskin fra Bosch, samt frittstående kjøleskap med fryser fra UPO.

Bad

Lyst, flislagt baderom fra 2001 (i regi av borettslaget), med varme i gulv og downlights i himling. Badet er oppgradert med ny servantinnredning og speilskap i 2017, samt nye dusjdører i 2020. Servantskap med glatte skuffefronter og servant med Damixa ett-greps armatur. Speilskap med belysning og stikkontakt samt dobbel stikkontakt på vegg. Dusjhjørne med innfellbare leddede dører og Gustavsberg ett-greps armatur med hånddusj. Frittstående toalett, samt opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Dobbel stikkontakt på vegg. Ventil for mekanisk avtrekk i himling.

Soverom 1

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og annet ønsket møblement. Lekker, plassbygd sengegavl med "nattbord-funksjon", samt veggskap med belysning under. Det er også rikelig oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe (ca. 1,9 meter bred). Begge soverommene i leiligheten har utsikt mot fredelige omgivelser/parkområder.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom med god størrelse. Egner seg ypperlig som barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! Fin plass til seng, samt plassbygd løsning med skrivepult og hyller. Oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe (ca. 2 meter bred).

Overflater

Gulv: Original heltre eikeparkett, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte overflater på vegger, samt fliser på bad. Entré, stue og soverom 2 ble malt i 2020.
Tak: Malte overflater i himlinger. Downlights i himling på bad. Takhøyde opptil 2,58 m.

Felleskostnader

5 112 pr. mnd. Varmtvann/fyring, internett/kabel-TV, trappevask, vaktmestertjeneste, betjening fellesgjeld, felles forsikring, komm. avg. m.m. Herav: Felleskostn. 3.390,- Kabel-TV 401,- Kapitalkost. lån 2 HANBA1 1.140,- Kapitalkost. lån 1 HANBA2 181,-
Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
Mulighet for å redusere felleskostnadene med ca. kr 1.321,- ved innbetaling av fellesgjeld med IN-ordning.

Etasje

3. etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 34 parkeringsplasser som leies ut etter ventelister (etter ansiennitet). Skal være en ledig plass fra 1 november. Selger leier i dag en parkeringsplass som også vil bli ledig ved utflytting (ingen garantier). Beboere som ønsker plass kan ta kontakt med styret.
Leiepris er kr 500,-/mnd, og etableringsgebyr på kr 741,-.
Det er klargjort infrastruktur til lading av el-bil på 14 p-plasser. Beboer som ønsker det må kjøpe egen ladestasjon. Se ytterligere informasjon vedrørende lading av el-bil, i vedlagt infoskriv i salgsoppgaven.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 032 379 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 716 565 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 1940 (GAB-register). Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murkonstruksjoner, utvendige fasader av teglstein. Takkonstruksjon av tilnærmet flatt tak utvendig tekket med papp/membran, ikke besiktiget. Vinduer fra 2001 med trerammer og 2-lags glass. Vinduer fra 2017 med trerammer og 3-lags glass. Balkongdør fra 2017 med trerammer har 3-lags
glass. Entreédør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger også:
- Grenseveien 30 - Påbygg en etg - Ferdigattest - 2003.
- Grenseveien 30 - Oppføring søppelskur - Ferdigattest - 2014.
- Grenseveien 30 - Flytting kjøkken og rehab bad - Ferdigattest - 2002.
- Grenseveien 30 - Biloppstillingsplass - Ferdigattest - 2006.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Ved utleie må søknad sendes til OBOS, som tar det videre med styret. Andelseier må dekke administrasjonskostnadene rundt dette. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer med varmtvann fra felles fyringsanlegg og varmekabel på baderom. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, friområde/park, vei, tomt for offentlig bygning (barnehage) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
2002/31953-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 21.05.2002
Vederlag: NOK 97.400.800
KJØPER:BORETTSLAGET GRENSEVEIEN 30
Org.nr: 984453183
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1939/6979-1/105 Bestemmelse om veg 19.05.1939
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
1939/8458-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 15.06.1939
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
1939/15135-1/105 Bestemmelse om veg 28.10.1939
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
1952/12506-1/105 Skjønn 17.10.1952
Dok. tgl. m/dbnr. 12506 - 12512
Gjelder denne registerenheten med flere
2002/32961-1/105 Fellesobl. for bor.innsk. 24.05.2002
BELØP: NOK 75.007.800
Panthaver:Obos Eiendomsforvaltning A/S
Lnr: 5997740
2005/1008-1/105 ** Forhøyelse 07.01.2005
FORHØYET TIL NOK 83,637,100
2015/130115-1/200 ** Prioritetsbestemmelse 12.02.2015
veket for: PANTEDOKUMENT 2014/967547-1/200
2015/130115-2/200 ** Prioritetsbestemmelse 12.02.2015
veket for: PANTEDOKUMENT 2014/967553-1/200
2017/768763-1/200 ** Prioritetsbestemmelse 13.07.2017 21:00
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/654593-1/200
2014/967547-1/200 Pantedokument 06.11.2014
BELØP: NOK 29.840.000
Panthaver:HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324
2014/967553-1/200 Pantedokument 06.11.2014
BELØP: NOK 2.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324
2017/654593-1/200 Pantedokument 20.06.2017 21:00
BELØP: NOK 3.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324
Grunndata
1939/5958-1/105 Registrering av grunn 29.04.1939
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:125 Bnr:4
1939/915032-1/105 Sammenslått med denne matrikkelenhet: 20.05.1939
GNR. 125, BNR. 106 OG 107
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 79 andelsleiligheter. Grenseveien 30 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 984453183, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Grenseveien 30 A-E.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.
- Selskapet har egen hjemmeside (lukket for beboere): https://vibbo.no/grenseveien-30, samt Facebook-gruppe som beboere kan melde seg inn i.
- Avtale om vaktmestertjenester med Vaktmester-Gruppen AS.
- Borettslaget er medlem av Huseiernes Landsforbund.
- Avtale med Absolutt Rent A/S om renhold av Borettslagets fellesarealer.
- Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning).
- Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader.
- Postkasseskilt koster ca. 100,- og vil legges på faktura for felleskostnader.
- To felles sykkelboder. Tillatt med barnevogn i oppgang. Tilrettelagt for bildekkoppbevaring i felles kjeller. Borettslaget har også tre boder til midlertidig utlån til beboere ved behov (f.eks. ved oppussing.)
- Telia (tidligere GET) er leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Mulighet for å endre den kollektive avtalen til «Broadband first», dvs. bare bredbånd (internett) og digital-tv som et individuelt tilvalg. Dvs. at beboere som ikke ønsker/benytter seg av TV kan spare penger ved å velge bort digital-TV. Iht. styret vil borettslaget i mars 2021, gå over til OBOS OpenNet, internett 1000 mbit fiber med fastpris, og med valgfritt TV fra Riks-TV, Nextgentel eller Viasat.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 407.855,- per 01.09.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 15.131,- pr. 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: HANBAN-83987170371
Type: Serielån
Restsaldo: 2.986.246,-
Restløpetid: 6 år 3 md
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,80%
Andel av saldo: 42.960,-
Kapitalkostnader: 637,-
Dette lånet har ikke IN-ordning.
Lånenummer: HANBA1-83987154546
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 22.328.442,-
Restløpetid: 32 år 3 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,80%
Andel av saldo: 334.427,-
Kapitalkostnader: 1.140,-
Dette lånet har IN-ordning.
Lånenummer: HANBA2-83987154554
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 1.919.641,-
Restløpetid: 16 år 3 md
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,80%
Andel av saldo: 30.468,-
Kapitalkostnader: 181,-
Dette lånet har IN-ordning.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på to av lånene. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 01.03 og 01.09 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.
Selger gjøres oppmerksom på at en eventuell restanse blir etterfakturert.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

407 855

Andel formue

15 131

Forsikring

Protector, Polisenummer: 1439905

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et overskudd på kr 393 558,-, fremkommer i resultatregnskapet. Overføres til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 1 072 700,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.
Se vedtekter for andelseiernes og borettslagets vedlikeholdsplikt, samt bygningsmessige arbeider.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: EL bil lading og ny hovedtavle / sikringskap
- Nytt nøkkelsystem
- Konvertert olje til bio-olje fyr
- Nytt gjerde mot Hekkveien
- Sprøytebetong mur mot løst fjell
- Rengjort samtlige avløpsrør fra leilighetene
2018: Maling samtlige utvendige lister vinduer der disse ble byttet ut i 2017
- Byttet ut de eldste postkassene oppgang B, C og D
- Noe utbedring murpuss, maling, murstein
2017: Vindusprosjekt; Vinduer og balkongdører mot Grenseveien (langsiden) og ytterdører ut mot bakgården byttet ut i 2017. Aarsrud Bygg var leverandør og OBOS Prosjekt hadde prosjektledelsen.
2016: Kloakkutbedring
2016: Balkongreparasjoner
2015: Pusset opp trappeoppganger
2015: Kjellerlokaler med tekniske rom
2015: Sanert gammelt røropplegg fra 1939
2015: Hovedvannstammen isolert pga kondens
2015: Reparert gammelt røroppl. fra taknedløp
2013: Bygging av søppelhus
2009: Utbedring av elektrisk anlegg, i henhold til krav fra Hafslund
2008 - 2009: Utskiftning av vannrør i kjeller, Vannrør og sirkulasjonsledning skiftet
2006 - 2007: Balkong rehabilitering
2001: Eiendommen ble rehabilitert; Alle leilighetene har individuelle forskjeller og noe forskjellig standard på materialer som beholdes som vegger, vinduer etc.
Nylige utførte arbeider:
- Dokumentert brukere av bodene og merket samtlige boder med nye skilt.
- Ny mur ved enden av bakgården utenfor oppgang E og nytt gjerde i bakgården ble satt opp.
-  Byttet låsesystem for alle ytterdører, dører til felles områdene og ytterdørene inn til hver enkelt leilighet.
- Småskader på fasademuren og gjerdet rundt de gamle søppelsjaktene ble utbedret og det hvite partiet av mur langs bygget ble malt over.
- Oljefyr ble konvertert til Bioolje
- Avløpsrens fra samtlige leiligheter
- EL bil ladeinfrastruktur og ny hoved EL tavle ble installert. Enøk støtte godkjent.
- Ny hjemmeside
- Ytterligere utleie av antenneplass til ICE
- Ny takvifte regulator for takvifter oppgang A-C.
- Bed langs med Grenseveien utbedret.
- Murpuss, maling og diverse småskader i samtlige trappeoppganger ble utbedret.
Planlagte større vedlikeholdsarbeider fremover:
- Rengjøring av luftekanaler (2020-2021)
- Takrehabilitering kortside, oppgang D+E, samt oppsett av mekanisk avtrekk (foreløpig planlagt til 2021)
- Asfaltering bakgården (foreløpig planlagt til 2022-2023)
- Bergvarme/fjernvarme/varmepumpe fornying (foreløpig planlagt 2022-2023). Dette kan kan resultere i et lite lån som vil øke fellesgjelden noe, estimert til 3mill.
- Utskifting radiatorer / rør (foreløpig planlagt 2025-2028, eller senest 2030). Dette vil resultere i et lån som vil øke fellesgjelden, estimert til ca. 7mill.
Iht styret:
Borettslaget skal rense ventilasjonsanlegg i borettslaget i november (ref. punk over). Vinduslister utvendig på balkong skal byttes ut. Iht. styreleder medfører dette ingen kostnader for andelseier.
Styreleder opplyser at det er planlagt nytt tak på kortsiden ved oppgang D + E (ref. punkt over), men det vil bli betalt i helhet av oppsparte midler.
Det vil bli ny leverandør av internett og TV fra mars 2021.
Pt. er det ikke planlagt noen økning i fellesgjeld/fellesutgifter utover den vanlige årlige økningen som pleier å ligge på 4-5%, dog er det planlagt noen større rehabiliterings prosjekter fra 2-10 år som kommer (som nevnt i punkt ovenfor).
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Styret skal informeres skriftlig om anskaffelse av husdyr. Dyr må ikke holdes i leilighetene slik at det sjenerer andre. Den som har husdyr, plikter å fjerne ekskrementer som dyret etterlater seg på borettslagets område. Det er ikke tillatt å lufte husdyr i borettslagets hage. Skade på beplantning og lignende må erstattes. Etter gjentatte klager fra andre beboere kan styret vurdere fjerning av dyret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Vaskemaskin bad
- Hvite kommoder m/ benkeplate hovedsoverom
- Taklampe hovedsoverom
- Taklampe over spisebord i stue/kjøkken
- Kaffemaskin
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.
Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Elektrisk anlegg er hovedsakelig av typen skjult anlegg. Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert på vegg, i felles trappeoppgang.
Hovedsikring har 2 x 32 Amp.
- Leiligheten har naturlig ventilasjon, samt mekanisk avtrekk fra baderom og kullfilter på kjøkken.
- Leiligheten har trådløse seriekoblede røykvarslere, brannslange i benkeskap på kjøkken og brannslukningsapparat.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Arbeid utført på bad i 2017: Bytte av servantskap og servant i egen regi.
- Arbeid utført på bad i 2020: Installasjon av dusjvegg og nye silikonfuger i dusjsone v/Bademiljø Søstrene Amundsen Rørleggerbedrift AS. Downlights og tilkobling av speilskap med belysning og stikkontakt v/Norsk EL-Installasjon AS.
- 2016: Rørfornying av avløp i hele blokka i regi av borettslaget. Ny hovedstoppekran for borettslaget, TT-Teknikk AS v/ Øystein Røkke.
- 2019: Rengjøring av alle avløpsrør til leilighetene i regi av borettslaget.
- 2019: Ny el-hovedtavle til blokka og elbil ladeinfrastruktur i regi av borettslaget.
- 2020: Konvertert oljefyr i borettslaget til bioolje.
- 2020 egen leilighet: Downlights og tilkobling speilskap med stikkontakt. Montering av lys og stikkontakt under benk, kjøkken. Oppdatering av sikringsskap med nye jordfeilautomater og overspenningsvern. Utført el-sjekk. Arbeid utført av Norsk EL-Installasjon AS v/ Zia Tariq (samsvarserklæring foreligger).
- Kontroll av el-anlegg (el-sjekk) i leilighet utført ifbm el-arbeid tidligere nevnt (Norsk El-installasjon AS).
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.