#SAGENE

Lys, delikat og romslig 3-roms med sydvendt balkong | Kronepeis | Idyllisk bakgård | Rolig og sentralt | Lave omk.

Grimstadgata 23 F , 0464 Oslo

VISNINGER

25. oktober søndag kl. 15:00-16:00

26. oktober mandag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF
Anders Sveen
Anders Sveen Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

21%

har bolig mellom 60-120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

20%

er barnefamilier

13%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 72 m²
Tomt 2 930 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1929
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 70
Energimerking F
FINN.no 195073553
Sist endret 19.10.2020 22:06
Prisantydning 5 150 000
Totalpris 5 496 239
Ligningsverdi 1 273 974,-

Beregnet totalkostnad

5 150 000,- (Prisantydning) 335 349,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 485 349,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 2 930,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 7 960,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 10 890,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 496 239,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0142

Adresse og matrikkel

Grimstadgata 23 F, 0464, Oslo, Gnr. 221 bnr. 70, aksjebrevnr. 651-675 i AS Grimstadgaten 23 borettslag med orgnr. 933773361 i Oslo kommune

Eier

Hege Kristin Goverud

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

65 / 65 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1929

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 930 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

2 930 kvm felles, eiet tomt. Flott felles og skjermet bakgård med store grøntarealer, trær, busker, lekeplass samt sittegrupper med mulighet for grilling under sommerhalvåret. Bakgården er kjent for å være en av Sagenes flotteste og ligger godt skjermet med gode solforhold. Det er i tillegg et eget hagelag i gården som planter og steller urter, grønnsaker og bær i bakgården.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lekker 3-roms, med attraktiv beliggenhet i et veldrevet aksjelag på Sagene. Boligen har gjennomgående og arealeffektiv planløsning, god takhøyde (opptil 2,83 m) og store vinduer som slipper inn mye naturlig lys. God standard med flere oppgraderinger utført i nyere tid.
- Solrik balkong fra 2014 med utsyn mot bakgård
- Stue med kronepeis (pipeløp rehab. i 2012)
- Stilrent kjøkken fra 2016 med hvitevarer
- Pent flislagt bad fra 2003 med nytt gulv/innredning i 2011 - badekar og vaskemaskin som følger
- To soverom mot bakgård
- Pene fargevalg og malte tregulv
- Entré med skyvedørsgarderobe
- To boder
- Stor, prisbelønnet bakgård med sittegrupper, grillplass mm.
- Vedtatt i aksjelaget at balkongeiere i 1. etg får lov å lage egen stige ned i bakgården
- TV/bredbånd inkl.
- Lave omk.
- Mulighet for snarlig overtagelse

Innhold

Leiligheten ligger i en høy 1. etasje og består av: Entré, bad, to soverom, stue og kjøkken. Utgang fra soverom 1 til sydvendt balkong på ca. 3,3 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på hhv. ca. 3 kvm og ca. 5 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten tilhører et attraktivt og ryddig aksjelag i rolige omgivelser på Sagene. Her har alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.
Området er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Tiffanys, Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten hvorav Sagene torg er kun noen få minutter unna. Rema 1000 ligger kun 2-3 minutter fra gården. Coop Ekstra og søndagsåpen Joker er også rett rundt hjørnet.
Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Dette er et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria med Nieu Scene og bistro, Det andre Teateret og Torshovteateret.
Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du også Odeon Kino som er landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass.
Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.
For den treningsglade finner du bl.a. SATS på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. Bydelen har en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 30 (Nydalen/Bygdøy), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby), 37 (Helsfyr/Nydalen T) og 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon). Alle busser stopper kun noen få minutter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag.
Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen. Bysykkelstativ i nærheten.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Entré

Innbydende og arealeffektiv entré/gang som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. God plass til oppbevaring av yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe og plassbygde skap ved himling, samt plass til andre oppbevaringsløsninger som kommode, skoskap etc. Dørtelefon med portåpner.

Stue

Luftig og pen stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Det er også fin sone for spisebord hvor man kan invitere venner og familie til hyggelige lag! Flott kronepeis i stue (pipeløp ble rehabilitert i 2012), samt ved-stativ som også fungerer som et dekorativt element.

Kjøkken

Stilrent Epoq-kjøkken fra 2016 med hvite, glatte fronter og benkeplate av treverk. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Belysning og stikkontakt under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; induksjonstopp, ventilator med belysning og kullfilter fra Gorenje, mikrobølgeovn, kjøleskap med frysedel og stekeovn fra Whirlpool, samt oppvaskmaskin fra Bosch. Foreligger samsvarserklæring for arbeider på kjøkken m.m. datert: 28/4-2016.

Bad

Pent flislagt bad fra 2003, som ble ytterliggere oppgradert med nytt gulv og baderomsinnredning fra 2011. Helt ny benkeplate, servantskap og blandebatteri i 2020. Varme i gulv og nedsenket platehimling med downlights. Underlimt servant i porselen med ett-greps armatur, underskap, samt speil med belysning på vegg over. Badekar med innfellbar glassvegg og to-greps armatur. Innebygd vaskemaskin som medfølger (iht. selger er den litt vanskelig å åpne). Vegghengt toalett. Naturlig avtrekk i himling. Fremvist våtromssertifikat og FDV-dokumentasjon på bad.

Balkong

Fra soverom 1 det utgang til en herlig, sydvendt balkong som ble oppført i 2014. Her er det supre solforhold og utsyn over det idylliske gårdsrommet. Her kan man nyte varme sommerdager til det fulle! Balkongen er på ca. 3,3 kvm med fin plass til utemøblement, planter og liten grill om ønskelig. Balkong og rekkverk av metall med terrassebord.

Soverom 1

Luftig og pent soverom med adkomst til balkong. Begge soverommene i leiligheten ligger vendt ut mot den fine felles bakgården - her er det stille og skjermet. God plass til dobbeltseng, nattbord og annet ønsket møblement.

Soverom 2

Lyst og romslig soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesterom eller kontor - alt etter ønske og behov. God plass til seng og skrivebord/bokhylle eller annet møblement. Rikelig oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe.

Overflater

Gulv: Malte tregulv. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater. Fliser på bad.
Tak: Nedsenket platehimling med downlights. Takhøyde opptil 2,83 meter.

Felleskostnader

4 435 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-TV/bredbånd (grunnpakke), nedbetaling andel gjeld, vaktmestertjeneste, renhold, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Fellesutg. Boligaksjeselsk. 2 668 Lånekostnader totalt: 1 767
Neste endring: 01.10.2020: Totale felleskostnader vil utgjøre kr. 4334,-.
Giro inneholder kid-referanse knyttet til eier. Ny eier skal derfor ikke overta giroer fra selger, men får egen faktura fra USBL.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 273 974 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 586 306 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur av naturstein, tegelstein og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Saltak av trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Utvendige fasader med pussede murflater. Leiligheten har profilerte entrédør fra ukjent årstall. Vinduer med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra 2006. Balkongdør med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra 2014.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest.
Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest for fasadeendring/balkonger, datert 06.11.2014, samt ferdigattest for loftsutbygging og rehabilitering av bad fra 2003. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 72 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i aksjelaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3-2 for utfyllende bestemmelser.
Aksjeeier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan aksjeeier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, gulvvarme på bad, samt vedfyrt kronepeis i stue. Piperehabilitering ble utført i regi av aksjelaget i 2012. Det er ikke tillatt å fyr i peisene i vår-/sommerhalvåret.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjeslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Andelene som faller inn under kriteriene for eiendomsskatt blir viderefakturert av Usbl medio mai og medio oktober. Har det vært eierskifte i perioden må fordelingen av eiendomsskatten avtales mellom ny og gammel eier, men nåværende eier er ansvarlig for betaling av fakturaen til boligselskapet. Eventuelle spørsmål eller klage på eiendomsskatten rettes til Oslo kommune, via styret i boligselskapet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, tomt for offentlig bygning (Bjølsen skole), friområde m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1928/900717-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  13.11.1928 
Vederlag: NOK 0
KJØPER: Grimstadg 23 AS  Org.nr: 933773361
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1928/924411-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  13.11.1928 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
 
2020/2679948-1/200  Pantedokument  01.07.2020 14:15 
BELØP: NOK 25.000.000
Panthaver: DNB BANK ASA  Org.nr: 984851006
 
Grunndata
1915/900408-2/105  Registrering av grunn  07.08.1915 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:221 Bnr:54
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

AS Grimstadgaten 23 er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. AS Grimstadgaten 23 ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 933773361 AS Grimstadgaten 23 består av 63 boliger og ingen næringslokaler.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.
- Kabel-TV og bredbånd er inkludert i felleskostnadene. Beboer må selv opprette abonnement og kan velge å oppgradere den minste pakken, som er inkludert.
- Hyggelig fellesrom ble etablert våren 2016 i oppgang G, og er til fri benyttelse for alle beboere. Man kan booke tid ved å skrive seg opp i kalenderen som finnes inne i fellesrommet. Rommet ble ferdigstilt våren 2016 og er fullt møblert i tillegg til tv og wifi
- Hobbyrom er etablert i oppgang C, og er til fri benyttelse for alle beboere. Her kan man smøre ski eller utføre andre mindre hobbyaktiviteter.
- Tilgang til fellesvaskeri. Vaskemaskiner og tørketromler behandles forskriftsmessig, og rengjøres etter bruk.
- Laget har egen facebook side for beboerne "Grimstadgata 23" med mye nyttig informasjon
- Selskapet har et eget hagelag i gården som planter og steller urter, grønnsaker og bær i bakgården.
- Én gang i året (forsommeren) arrangeres det dugnad i gården.
- Postkasse for post til styret finnes på innersiden av porten inn til bakgården (oppgang D).

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 335 349,- per 16.09.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 46 851,- per 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 16362175376, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.09.2020: 1.79% pa.
Antall terminer til innfrielse: 80
Saldo per 16.09.2020: 2 924 519,-
Andel av saldo: 104 447,-
Neste termin/avdrag: 30.09.2020 ( siste termin 30.06.2040 )
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.09.2020 utgjøre ca. kr 374,00 per måned for denne boligen.
Lånenummer: 16362175368, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.09.2020: 1.79% pa.
Antall terminer til innfrielse: 80
Saldo per 16.09.2020: 14 572 595,-
Andel av saldo: 230 902,-
Neste termin/avdrag: 30.09.2020 ( siste termin 30.06.2040 )
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.09.2020 utgjøre ca. kr 827,00 per måned for denne boligen
Boligselskapet har ikke IN-avtale.

Andel fellesgjeld

335 349

Andel formue

46 851

Forsikring

If Skadeforsikring NUF, Polisenummer: SP586901

Regnskap

Årsresultat viste et underskudd på kr 193 939,-. Disponible midler per 31.12.2019 var kr 2 709 113,-. Se forøvrig regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

A/S Grimstadgaten 23 er et boligaksjeselskap som har til formål å skaffe aksjeeierne bruksrett til egen bolig i selskapets eiendom (borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med denne. Selskapets aksjekapital er på kr 150.300,- fordelt på 1503 aksjer á kr 100.
Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig.
Se vedtekter for aksjeierens og selskapets vedlikeholdsplikt m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større utført vedlikehold og rehabilitering:
- 2020: Branntetting av soilrør (Firesafe AS).
- 2019: Nytt sykkelskur, ny lekeplass og grillområde.
- 2018: El-kontroll av fellesareal, branntetting av soilrør, arkitekttegnet plan for bakgård.
- 2015: Nye søppelskur / Utbedring av utvendig sokkel / vedlikehold av sandkasse i bakgården.
- 2014: Oppføring av balkonger (Balkongteam AS).
- 2012: Utbedringer av piper, satt inn ventilasjonsluker og oppussing av fasade som vender mot felles bakgård.
- 2011: Videokontroll av samtlige piper.
- 2010: Oppussing av fasade mot gate.
- 2009: Nytt calling- og heldekkende brannvarslingsanlegg.
- 2004: Oppussing av oppganger og fellesarealer. Baderoms rehabilitering med skifte av soilrør og nytt sluk. Nytt elektrisk anlegg med automatsikringer.
- 2003: Nytt tak. Baderoms rehabilitering med skifte av soilrør og nytt sluk påbegynt,
- 2001: Branndører,
Vedtatt på årsmøte 2020:
- Det ble lagt frem forslag om bygging av grind i rekkverk og demonterbar stige for aksjeiere/balkonger i 1. etg. (slik at de får nedgang fra sin balkong til bakgård). Generalforsamlingen godkjente forslaget, begrenset av rammer beskrevet i saken. Styret bemyndiges til å godkjenne endelig detaljert løsning på vegne av Generalforsamlingen, når denne foreligger. Aksjeeiere i 1. etg. som har fått utført bygging, er erstatningsansvarlig overfor selskapet for eventuelle skader, mangler og/eller feil ved, eller som følge av, ombyggingsarbeider tilknyttet fasadeendring som ble godkjent på generalforsamling den 12.05.2020. Ved fremtidig utskiftning, vedlikehold eller reparasjon, vil eier også belastes ekstra kostnad som tilkommer ved denne endringen. Evt. godkjenning fra plan- og bygg må foreligge. Se nærmere info i innkallingen.
- Det ble også vedtatt refinansiering av dagens lån (gått over til annuitetslån i DNB). Refinansieringen var for å endre type lån og samtidig få en bedre rente iht. styret. Den lille reduksjonen som kom av dette er allerede implementert i felleskostnadene.
Iht. styret er det ikke planlagt økning av felleskostnader pt. Det er en vedlikeholdssak av takterrasser til utredning, men dette er helt i startfasen og styret vet ingenting om hverken kostnader eller hvem som eventuelt skal dekke disse.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll med nærmere info, som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold skal godkjennes; og slik godkjenning må innhentes fra de øvrige leilighetene i oppgangen. Det er ikke tillatt å lufte husdyr i bakgården.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskapet i entré med automatsikringer. Hovedsikring og strømmåler plassert i hovedtavle i kjelleren, plass: 71. Delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg i leiligheten.
- Røykvarsler i leiligheten tilkoblet felles varslingsanlegg. Brannslokkingsapparat med pulver fra 2020
- Høiax varmtvannsbereder på 110 liter fra ukjent årstall.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Lekkasje fra blandebatteri i oktober 2020 medførte vannskade i servantskapet. Etter dette er både blandebatteriet og servantskapet byttet ut.
- Ny benkeplate av Corian, nytt servantskap og nytt blandebatteri på badet i 2020. Arbeidene ble utført av Decorium og Optimal VVS og Bygg AS. Nye mosaikkfliser på gulvet og nye varmekabler i 2011 av en tidligere eier (tegnet av interiørarkitekt).
- Det foreligger FDV-dokumentasjon for badet, herunder sluket, fra renoveringen i 2003.
- Arbeider utført av: Decorium (benkeplate og servantskap), Optimal VVS og Bygg AS (nytt blandebatter), Røa Elektriske (varmekabler), Nordisk Husprosjekt AS (fliser), Bagno Design v/Ljungrenn (montering av møbler).
- Pipehull på soverommet ble murt igjen av murer i 2020 etter pålegg fra Brann- og redningsetaten. Pålegget skyldtes at det ikke lenger var vedovn i rommet. Avviket er bekreftet lukket.
- Noe skjevhet i gulv målt av takstmann.
- 2003: Nytt tak i regi av boligaksjeselskapet.
- Utbedring av piper og ventilasjonsluker i regi av boligaksjeselskapet i 2012.
- Radonmåling utført av boligaksjeselskapet i 2016, med siste målte verdi; 74/90/81.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.