#HELLERUD / BRYN

Flott 3(4)-roms andelsleil. m/sentral og familievennlig beliggenhet | Stor, nordvestvendt terrasse | P-plass | Lave omk.

Fyrstikkbakken 6 , 0667 Oslo

BE OM SALGSSUM
Thor Wæraas
Thor Wæraas Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

68%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

27%

har bolig mellom 60-120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 72 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 79 m²
Tomt 2 042 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1996
Gårdsnummer 144
Bruksnummer 9
Energimerking E
FINN.no 203856222
Sist endret 22.01.2021 11:25
Prisantydning 4 100 000
Totalpris 4 219 145
Ligningsverdi 1 015 456,-

Beregnet totalkostnad

4 100 000,- (Prisantydning) 111 136,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 211 136,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 219 145,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og romslig 3(4)-roms andelsleilighet med sentral og tilbaketrukket beliggenhet i blindvei på Hellerud / Bryn! Leiligheten er gjennomgående og har arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Store deler av leiligheten er nyoppusset i 2019/2020.
- Stor og solrik terrasse på ca. 12 kvm
- Lys og romslig stue
- Stilrent kjøkken med hvitevarer som følger
- Bad med badekar, dusjnisje og opplegg for vaskemaskin
- Hovedsoverom med dobbel skyvedørsgarderobe
- Disponibelt rom/walk-in-closet
- Pent soverom 2
- Entré med skap
- Privat p-plass
- Utvendig bod på ca. 6,2 kvm
- Kort vei til butikker, servicetilbud, samt flotte turmuligheter med nærhet til marka
- Kort vei til T-bane og tog med hhv. 12 og 5 min reisetid til sentrum
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Ingen forkjøp

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og består av: Entré, baderom, kjøkken, stue, disponibelt rom/walk-in-closet/kontor og 2 soverom.
Det medfølger 1 stk merket parkeringsplass, som ligger rett utenfor leiligheten. I tillegg disponerer boligen 1 utvendig bod ca. 6,2 kvm, med tilkomst fra hage (oppgradert konstruksjon/tak i 2020). Det er godt med hylleplass, lys og stikkkontakt i boden.
Det er satt opp sykkelstativ på baksiden av huset, samt plass til sykler og barnevogn på forsiden.

Entré

Innbydende og arealeffektiv entré med flislagt gulv og downlights i himling. Oppbevaringsplass til yttertøy og sko i skap på ca. 0,5 meter.Nye gulvfliser ble lagt i 2020 og gangen er nymalt.

Stue

Romslig og flott stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Store vindusflater og adkomst til terrasse som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Downlights i himling. Delvis åpen løsning mot kjøkkenet.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning med hvite, høyglansede fronter og fliser over laminat benkeplate. I 2020 ble det lagt på ny marmor-benkeplate, installert integrert ovn, samt lagt inn ny oppvaskkum. I 2019 ble det flislagt over oppvaskbenken. God skap- og benkeplass. Overskap med belysning under og Villavent ventilator, dobbel stikkontakt på vegg samt stikkontakt i lysarmatur. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som følger; Integrert induksjonstopp, komfyr og oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap med fryser.

Terrasse

Utgang fra stue/kjøkken til nordvestvendt markterrasse på ca. 12 kvm. Her er det god plass til utemøblement, grill og planter (gass- og elektrisk grill er tillatt). Supre solforhold fra ca. 13-14-tiden sommerstid, og da kan du nyte solen helt til den går ned. Gulvflater av belagt med terrassebord, samt rekkverk av trevirke og glass. Felles hage utenfor terrasse. Eier har kjøpt et uttrekkbart gjerde (1,70 meter høyt) som kan festes i veggen ved enden av terrassen dersom man ønsker mindre innsyn fra naboer. Dette følger med leiligheten.

Bad

Baderom fra byggeår med flislagt gulv med varme, samt delvis flislagte og delvis vegger av panel. Innredning med fronter i aluminium og glass og ovenpåliggende servant med Damixa ett-greps armatur. Speilskap og belysning med stikkontakt på vegg over servant. Gulvstående toalett. Dusjhjørne med dusjforheng og Oras ett-greps armatur med hånddusj. Badekar med ett-greps armatur med hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt på vegg. Flexit avtrekksvifte i himling.

Soverom 1

Romslig og fint soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Begge soverommene vender ut mot rolige omgivelser. Oppbevaringsplass i dobbel skyvedørsgarderobe.

Disponibelt rom

Fra soverommet er det samt adkomst til et praktisk disponibelt rom som kan benyttes som walk-in-closet, kontor og eller baby/småbarnsrom. Rommet har vindu og varmeovn.

Soverom 2

Pent soverom med mange innredningsmuligheter. Egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. God plass til seng, skap, skrivepult etc.

Overflater

Gulv: Laminat i oppholdsrom, fliser i entré, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater, samt fliser og malt panel på bad.
Tak: Malte panel. Strategisk plasserte downlights i flere rom.

Beliggenhet

I Fyrstikkbakken 6 bor du i et veletablert og rolig område på Hellerud / Bryn i Østensjø bydel. Det er kort gangavstand til skoler, barnehager og god offentlig kommunikasjon. Det er også kort vei til Østmarka og Østensjøvannet med fine bademuligheter, lysløyper og flotte turstier. Videre har området idrettsplass, kunstgressbane og lekeplass nærliggende.
Leiligheten har en veldig fin beliggenhet med flere store grøntområder i nærheten. Dette er et rolig nabolag og meget trygt og barnevennlig. Det er 10 minutter gange til Norde Skøyen Hovedgård - en perle med utsikt, lekeplasser og akebakke på vinteren. Østensjøvannet med sine flotte turstier ligger en kort sykkeltur unna. Her er det lekeplasser, et yrende fugleliv og vannet ligger perfekt til for en joggetur. Østmarka byr på et rikt tur- og friluftsliv med flotte turstier, skiløyper på vinteren, padlingemuligheter på Nøklevannet og badevann som Ulsrudvann.
Det er kort vei til butikker og kjøpesentre. Rema ligger 500 meter gange fra leiligheten og det er ca. 12 minutters spasertur til Bryn senter med stor Meny-butikk, apotek og et godt utvalg av ulike forretninger. Det er også søndagsåpen Joker i nærheten. Tveita senter ligger også i gangavstand og har apotek, vinmonopol, klesbutikker og serveringssteder. For den aktive er det kort vei til idrettsanlegg og treningssentre som f.eks. EVO Bryn, SATS Tveita, Brynbanen, Teisen ballbinge, Toppform treningssenter m.m.
Kollektivtibudet er svært godt med t-banens linjer 2 og 3 fra Hellerud kun 5 min fra leiligheten. Toget fra Bryn stasjon tar ca. 4 min til Oslo Sentralstasjon. Nærmeste bussholdeplasser er Tveten Bru (400m) og Hellerud T.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 042 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles eiet tomt for borettslaget. Opparbeidet gårdsrom med plenarealer, diverse beplantning og prydbusker. Asfaltert internveier og felles sittegrupper, samt biloppstillingsplasser foran huset. Det er satt opp sykkelstativ på baksiden av huset, samt plass til sykler og barnevogn på forsiden.

Garasje / Parkering

1 stk merket privat parkeringsplass, som følger leiligheten ved salg iht. forretningsfører. Plassen kan leies ut hvis ønskelig iht. eier. Parkeringsplassen er ikke selvstendig panteobjekt/det oppnås ikke rettsvern for plassene.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Felleskostnader

3 288 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-TV, renter og avdrag lån, forretningsførsel, felles forsikring, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostn. 2 285 Lånekostn. avdrag 307 Lånekostn. renter 155 Kabel-TV 541
Felleskostnadene økte med 9% fra 1.1.2021 (økningen er tatt med i opplyste felleskostnader).
Andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres minimum en gang i løpet av året i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene, men kostnadene vil bli spesifisert på avtalegirovarsel/faktura.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Dette inngår ikke i felleskostnadene og blir derfor viderefakturert eier medio mai og medio oktober. Kravet følger boligen og det er eier som er ansvarlig for betaling (dersom kravet har forfall før overtagelsestidspunktet, er det selgers ansvar og dersom kravet har forfall etter overtagelse er dette kjøpers ansvar).

Andel fellesgjeld

111 136

Andel formue

21 505

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 16361933943, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 21.12.2020: 1.69% pa.
Antall terminer til innfrielse: 98
Saldo per 21.12.2020: 1 498 253,-
Andel av saldo: 111 136,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2020 ( siste termin 31.03.2045 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 015 456 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 655 640 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 79 kvm
Følgende rom er opplyst som primærareal: Entre/gang, stue, kjøkken, baderom, 2 soverom og omkledningsrom.
Leiligheten disponerer 1 utvendig bod ca. 6,2 kvm med tilkomst fra hage, samt 1 stk biloppstillingsplass.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Rekkehusleiligheter over 2 etasjer, oppført i 1996. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av panelte, pussede og malte overflater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takpapp, ikke besiktiget. Entrédør av typen trefiber har kikkehull. Vinduer og balkongdør fra 1996 med trerammer har 2 lags glass. Se for øvrig tilstandsrapport med tilstrandsgrader etc. vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse fra 1996 for nybygg (oppføring etter brann), med sluttnotat (henlagt uten ferdigattest). Det foreligger ferdigattest for boder fra 1997, samt ferdigattest for utvidelse av to og oppføring av fire balkonger fra 2004. Dokumentene følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Se for øvrig vedtektenes punkt 3.2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og varmekabel på baderom.

Energiforbruk

I gjennsomsnitt har selger brukt ca. kr 1000 per mnd. i strøm.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2864 av 14.05.1986. Området rundt er regulert til boligbebyggelse, vei, byggeområde for industri, trafikkområde jernbane/ Trasé for forstadbane T7, friområde/park m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Byggesak i Fyrstikkbakken 14 - Oppføring av fire boligblokker. Status: Rammetillatelse gitt. Se nærmere informasjon på plan- og bygg sine hjemmesider: 202008761.
Etter at reguleringsendringen har blitt behandlet har styret hatt ett møte med eiere av Fyrstikkbakken 14 (les; utbyggerne). Styret har jevnlig dialog med eiere av Fyrstikkbakken 14.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1956/12984-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 01.11.1956
Vederlag: NOK 0
KJØPER:FYRSTIKKBAKKEN 6 BORETTSLAGET Org.nr: 963035683
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1903/900324-1/105 Erklæring/avtale 23.01.1903
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
1934/909991-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 01.06.1934
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om deleforbud
Med flere bestemmelser
1939/8461-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 15.05.1939
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1954/291-1/105 Erklæring/avtale 08.01.1954
Bestemmelse om kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere
1957/6568-1/105 Erklæring/avtale 06.06.1957
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
1968/10899-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 24.07.1968
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om veg
1994/59927-1/105 Obligasjon 21.10.1994
BELØP: NOK 170.000
Panthaver:DNB BANK ASA
Org.nr: 984851006
1996/15136-1/105 Erklæring/avtale 22.03.1996
Eier av denne eiendom godtar visse vilkår vedr.vei i
forbindelse med utskillelse/bebyggelse.
1996/68843-1/105 Obligasjon 02.12.1996
BELØP: NOK 550.000
Panthaver:DNB BANK ASA
Org.nr: 984851006
2003/24148-2/105 Erklæring/avtale 24.04.2003
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:144 Bnr:2127
Bestemmelse om bruk av vann- og avløpsanlegg
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og avløpsetaten
2015/233774-2/200 Pantedokument 16.03.2015
BELØP: NOK 350.000
Panthaver:DNB BANK ASA
Org.nr: 984851006
2017/193736-1/200 Pantedokument 03.03.2017
BELØP: NOK 500.000
Panthaver:DNB BANK ASA
Org.nr: 984851006
Grunndata
1863/900064-1/105 Registrering av grunn 18.09.1863
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:144 Bnr:1
1948/8394-1/105 Registrering av grunn 11.08.1948
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:144 Bnr:939
1956/918158-1/105 Sammenslått med denne matrikkelenhet: 08.02.1956
GNR 144 BNR 937 OG 938
1999/46765-1/105 Grensejustering 27.08.1999
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-144/1957
Rettigheter i eiendomsrett
2003/24148-1/105 Erklæring/avtale 24.04.2003
rettighetshaver:
Knr:0301 Gnr:144 Bnr:9
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bruk av vann- og avløpsanlegg
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om bebyggelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra
Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Fyrstikkbakken 6 Borettslag har organisasjonsnummer er 963 035 683. Borettslaget består av 14 andeler (ingen næringslokaler), pålydende kr 100,-. Kun fysiske personer kan være andelseiere. Ingen andelseiere kan eie mer enn en boenhet.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl og revisor er KPMG.
- Hyggelig naboskap i borettslaget, og det arrangeres årlig (frivillig) sommerfest i hagen slik at man kan bli kjent med naboer.
- Kabel-TV og enkelt bredbånd fra Telia (tidligere Get) er inkludert i felleskostnadene - mulig å oppgradere nettverk på egen regning for høyere hastighet om ønskelig.
- Borettslaget har hyggelige fellesarrangementer som sommerfest og julefest.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP586912

Regnskap

Årets resultat for 2019 viste et overskudd på kr 102 173,-.
Disponible midler utgjorde kr 289 697,- per 31.12.2019. Borettslagets disponible midler er de økonomiske midlene som borettslaget har til rådighet. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld. Se for øvrig regnskapet som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Se husordensregler og vedtekter for ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdplikt, bygningsmessige arbeider m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Ekstraordinær generaforsamling 21.11.2019:
Møtet gjaldt opptak av nytt lån ifb. nødvendig vedlikehold/reparasjon av tak til boder. Borettslaget vedtok at styret tar opp et lån pålydende 150.000,- for å sikre vedlikehold av bod. Dette lånet er fordelt på andelene. Valg av entreprenør er gjort. Prosjektet blir trolig videreført inn i ny styreperiode for 2020 / 2021.
Styret har diskutert følgende saker med kommentar;
- Investering i sykkelstativ - dette er utført iht. styreleder.
- Befaring av avløpsrør - gjennomført, det er anbefalt at det gjennomføres en rens snart, men andre saker har vært mer kritiske å benytte disponible midler på enn denne pt. Styret vurderer å se på for fremtiden.
- Slå sammen lån - gjort, sammenstilte separate lån til ett og reforhandlet renta ned 0,05%
- Sjekk av feiebehov - gjort, men ikke behov for bekymring her - ny sjekk blir ila 2021
Iht. styret er det ingen større vedlikeholdsoppgaver som kommer til å kreve ekstra lån pt. Det vil naturligvis være muligheter for at det kan dukke opp noe, men foreløpig håper styret at planlagt vedlikehold for kommende år skal kunne dekkes fra budsjetterte poster. Det er ikke planlagt noen økning av felleskostnader pt., men dette kan naturligvis endres i fremtiden. Det viktigste arbeidet blir sannsynligvis å følge opp prosjektet med blokkene på nabotomt, da dette trolig påbegynnes ila. våren (se under regulering).
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det kan vedtektsfestes et forbud mot husdyrhold. Selv om det er vedtatt forbud mot husdyrhold, har brukeren av en bolig rett til å holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Tilbehør

Vaskemaskin på bad medfølger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Oppgradert tak på uteboden i 2020. Utført av fagfolk på bestilling av bortettslaget.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert på vegg, i omkledningsrom. Hovedsikring har 63 Amp.
- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg og brannslukningsapparat.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter.
Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett. Styret skal godkjenne nye andelseiere.

Adresse og matrikkel

Fyrstikkbakken 6, 0667, Oslo, Gnr. 144 bnr. 9, andelsnr. 4 i Borettslaget Fyrstikkbakken 6 med orgnr. 963035683 i Oslo kommune

Eier

Ingunn Larsen

Oppdragsnummer

17-20-0152

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.