#NESKOLLEN

Neskollen - Flott og romslig 3-roms selveierleilighet med terrasser, hage og gode solforhold | Nytt i 2013 | Carport

Tellusvegen 10 A , 2165 Hvam

BE OM SALGSSUM
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

15%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

48%

har bolig på over 120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

58%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 66 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 10 946 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2013
Gårdsnummer 79
Bruksnummer 275
Energimerking B
FINN.no 195235978
Sist endret 27.10.2020 11:16
Prisantydning 2 550 000
Totalpris 2 644 714
Ligningsverdi 736 962,-

Beregnet totalkostnad

2 550 000,- (Prisantydning) 21 425,87 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 571 425,87 (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 270,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 73 289,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 644 714,87 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0155

Adresse og matrikkel

Tellusvegen 10 A, 2165, Hvam, Gnr. 79 bnr. 275 snr. 35 orgnr. 812283642 i Nes kommune

Eier

Sigve Sveia Berntsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 044,77 pr. år
Gebyr Fakturert beløp i 2019:
Avløp: 4 058,76 kr
Eiendomsskatt: 1 593,00 kr
Renovasjon: 2 393,01 kr
Sum: 8 044,77 kr
Kommunale avgifter er ikke inkludert i felleskostnadene.
 

Eiendomsskatt

Det er i Nes kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alle boliger, tomter, fritidseiendommer og næringseiendommer i Nes kommune omfattes av eiendomsskatt.
Bolig og fritidseiendommer har en skattesats på 4 promille.
Etter en endring i eiendomsskatteloven  ble det fra 2020 gjeldene en reduksjonsfaktor på 30 % for bolig- og fritidseiendommer. I forbindelse med lovendringen vedtok kommunestyret en ny skattesats på 4 promille for bolig- og fritidseiendommer gjeldene fra 2020.
Eiendomsskatten for 2020 er kr. 1 434,- ihht. Nes kommune.

BRA/PROM

70 / 66 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2013

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Felles tomt for sameiet opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper, lekeapparater og asfalterte arealer bestående av innkjøring til carporter, biloppstillingsplasser samt gangveier.

Felles tomt for sameiet opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper, lekeapparater og asfalterte arealer bestående av innkjøring til carporter, biloppstillingsplasser samt gangveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en flott 3-roms leilighet i 1. etasje med terrasser og hage! Leiligheten har en gjennomgående planløsning med store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Neskollen er et attraktivt og barnevennlig boligområde med kort vei til Jessheim, Årnes og Kløfta. Neskollen har et eget sentrumsområde med skole, ungdomsklubb, barnehager, dagligvarer, idrettsanlegg, butikksenter, svømmebasseng og mye mer!
- Standard fra 2013
- Gode solforhold
- Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
- Pen åpen kjøkkenløsning med hvitevarer som medfølger
- To romslige soverom
- Pent flislagt bad fra 2013
- Innvendig bod på ca. 4 kvm
- 1 parkeringsplass i carport og 1 parkeringsplass utenfor carport
- Ingen forkjøpsrett

Innhold

Leilighet i boligbygningens første etasje og består av entré, baderom, åpen kjøkkenløsning, stue, gang og 2 soverom samt innvendig bod. Fra stuen er det utgang til terrasse og hage.
Leiligheten har inntilliggende carport på ca. 15,8 kvm med tilgang til utvendig sportsbod på ca. 4,4 kvm.

Beliggenhet

Neskollen er et attraktivt og barnevennlig boligområde i Nes kommune med kort vei til Jessheim, Årnes og Kløfta. Området er regulert for rundt 1100 boenheter bestående av leiligheter, rekkehus og eneboliger. Neskollen har et eget sentrumsområde med skole, skolefritidsordning, ungdomsklubb, 3 barnehager, dagligvareforretninger, kiosk med post, idrettsanlegg, butikksenter, Pizza-kiosk og svømmebasseng.
Idrettsanlegget består av Nes-Arena, Neskollen-hallen, gressbaner, volleyballbane, basketballbane og skateboardpark. Ved Neskollentjernet er der et steinsatt amfi uten biltrafikk der man kan grille og kose seg. Det er lett og ta seg frem i boligfeltet på gangstier som forbinder hele området slik at barn trygt kan gå til og fra aktiviteter og skole. Felles lekeplasser og aktivitetsflater i det grønne boligfeltet og kort vei til skog og mark med tilrettelagde turstier og løypeplass. Turstien til Hvamsætra og badeplassen har barnevognstandard. På vinteren kjøres det skiløyper med direktekontakt til Neskollen. Både på Øvre Neskollen der sporene går helt inn til gressløkka og nede på jordet der skiløypene går langs boligfeltet. Se skisporet.no for løypemeldinger. Nes Golfklubb holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund, og i tillegg er det kort vei til golfanlegg på Hvam i vakre omgivelser. Det er ikke lange bilturen til Nes rideklubb som har et aktivt og profesjonelt hestemiljø, hvor det blant annet arrangeres knøttekurs, rideleir, stevner og juleshow. På Årnes ligger Nes Kulturhus, som er et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter.
I nærheten ligger Neskollen barneskole, Vormsund ungdomsskole med skolebussforbindelse fra Neskollen og nærmeste videregående er Hvam.
Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Det går buss fra Neskollen, og nærmeste holdeplass ligger kun ca. 3 minutters gange fra boligen. Det er togstasjon på Årnes, Jessheim og Kløfta.
Med bil bruker man ca. 20 min til Gardermoen og Lillestrøm og ca. 40 min til Oslo. Fire felts motorvei fram til kommunegrensen Ullensaker/Nes, ca. 1 km fra Neskollen
Rema 1000 og Coop Extra er de nærmeste matbutikkene. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Eurosenteret på Vormsund og Amfi Årnes et variert utvalg av butikker. Jessheim Storsenter med et variert utvalg med bl.a. matbutikk, post, bank, apotek, helsekost, mote, interiør, vinmonopol, kafé/restaurant, helsetilbud etc. Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger for øvrig godt innen rekkevidde.
For mer informasjon - www.nes-ak.kommune.no og http://neskollen.no/

Stue

Romslig og flott stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Det er god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord, hyller og øvrig møblement. Fra stuen er det utgang til terrassen/hagen.

Kjøkken

Pen åpen kjøkkenløsning med Trysilhus kjøkkeninnredning. Kjøkkenet består av frittstående Bosch kjøleskap med fryser, innebygget Ikea oppvaskmaskin, innebygget Ikea komfyr i høyskap, overskap med belysning, ventilator tilkoblet avtrekkskanal, laminert benkeplate med nedsenket skyllekum og oppvaskkum og keramisk koketopp. CTC varmtvannsbereder fra 2013 på 108 liter er plassert i hjørne av innredning.

Soverom I

Stort og luftig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Garderobeskap på ca. 2 meter.

Soverom II

Pent soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! God plass til dobbeltseng og nattbord. Garderobeskap ca. 1 meter.

Terrasse / hage

Utgang fra stuen til en hyggelig sydvendt terrasse på ca. 7,8 kvm med fin plass til sittegruppe, grill og annet ønskelig møblement. Ved inngangspartiet er det en platting på ca. 8,3 kvm. Det er gode solforhold på tomten! Det er tillatt å legge en platting i forlengelse av overbygget terrasse og ut til hjørnet av huset.

Bad

Fint flislagt baderom fra 2013. Badet er innredning med profilerte skapfronter, servant med Grohe armatur, frittstående toalett, overskap og speil.
Dusjhjørne med innfellbare dører og Grohe armatur med hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel og 2 doble stikkontakter på vegg. Avtrekksventil på vegg.
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Entré

Innbydende entré med plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Inngangsdør med kodelås.

Overflater

Gulv: Gulvflater med gulvbelegg, samt fliser i entré og på bad. Gulvflater har varmekabler.
Vegger: Tapet og malte overflater på vegger, samt fliser på baderom.
Tak: Himling i malte flater.
Standard fra 2013.

Felleskostnader

2 600 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer kabel-tv, felles forsikring, vedlikehold, driftskostnader, forretningsførsel m.m.

Etasje

1. etasje.

Garasje / Parkering

Hver seksjon har 2 biloppstillingsplasser som følger seksjonen, 1 parkeringsplass i carport og 1 parkeringsplass utenfor carport avgrenset til 6 meter fra carportåpning.
En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider kun i tilknytning til parkeringsplass i carport som seksjonseier disponerer. Sameier må selv bekoste installasjonen og den skal tilfredstille det til enhver tid gjeldende krav til slik installasjon.
Ingen gjesteparkering.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 736 962 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 653 064 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygningen ble oppført i 2013. Gulvflater i 1.etasje av støpt plate på mark og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med malt trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med betongtakstein, ikke besiktiget. Vinduer fra 2013 med trerammer har 3 lags glass. Balkongdør fra 2013 med trerammer har 3 lags glass. Entredør av typen trefiber har glassfelt samt kodelås.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bolighus datert 25.11.2014. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Hele eller deler av boligen kan fritt leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, varmekabler og varmepumpe.

Løpende kostnader

Strøm, bredbånd, medlemskontigent til Neskollen velforening evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Boligen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse. Området rundt er regulert til boliger, konsentrert småhusbebyggelse, blokkbebyggelse, kontor/industri, offentlig bebyggelse, offentlig bebyggelse pumpestasjon, sentrumsområde (forretning, kontor, offentlig-/almennyttig formål), kjøreveg, gang-/sykkelvei, park/turveg og frisiktsone trafikk.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
2008/1006439-1/200 Bestemmelse om veg 15.12.2008
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Overført fra: 3034-79/275
Gjelder denne registerenheten med flere
2008/1006439-2/200 Best. om vann/kloakkledn. 15.12.2008
Overført fra: 3034-79/275
Gjelder denne registerenheten med flere
2008/1006439-3/200 Elektriske kraftlinjer 15.12.2008
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Overført fra: 3034-79/275
Gjelder denne registerenheten med flere
2011/591389-1/200 Erklæring/avtale 27.07.2011
Rettighetshaver:ELVIA AS
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon
Overført fra: 3034-79/275
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vannverk, Årnes Vannverk. Eiendommen har ikke vannmåler. Eiendommen er tilknyttet offentlig kloakk. Private stikkledninger vedlikeholdes av eier.

Sameie

Boligsameiet Tellushagen består av 40 seksjoner og er registrert i Brønnøysund med org.nr. 812 238 642. Sameiet ligger i Nes Kommune og har gårdsnr. 79 og bruksnr 275.
Det er medlemsplikt i Neskollen velforening. Medlemskontigenten fastsettes av styret. I 2020 er kontingent satt til 2800 kr.
- Forretningsførsel utføres av Norian Regnskap AS
- Sameiets forretningsfører er Tom Engen
- Sameiets regnskap føres av e-regnskap
- Sameiets revisor har vært Vekst Revisjon AS v/Syver Tønnesen
- Sameiet får kabel-TV og bredbånd og telefoni levert av GET.
- Sameiet har ingen vaktmestertjeneste så langt. Ordningen til nå har vært at det bestilles snøbrøyting og feiing av strøsand fra år til år fra et firma som leverer slike tjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 21 425,87,- per 31.12.2019.
Andel formue for denne leiligheten: 13 358,55,- per 31.12.2019.
Bank: Aurskog Sparebank
Lånenummer: 1271 28 98346
Restgjeld kr.: 776 697
Restgjeld pr.: 09.09.2020
Effektiv rente: 5,41 %
Ikke mulighet for individuel nedbetaling av fellesgjelden (IN-ordning).
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Eika Forsikring AS, polisenummer: 5511784

Regnskap

Sameiets samlede inntekter i 2019 utgjorde kr 1.023.360,-. Inntektene består av innbetalte fellesutgifter, renteinntekter og finansinntekter.
Sameiets samlede utgifter i 2019 utgjorde kr. 800 092,- inkludert styrehonorar. Ut fra ovennevnte tall viser driftsregnskapet et overskudd på kr 223 268,-. Summen med renteinntekter/ kostnader og andre finansinntekter/ kostnader er på kr -43 453,-. Dette gir et overskudd på kr 178 942,- som legges til sameiets egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet, eierseksjonsloven og disse vedtektene. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I tillegg til gressklipping er det gjennom året utført følgende vedlikeholdsarbeider:
Varmepumper:
Et stk varmepumpe er byttet ut til ny pumpe grunnet mangel på reservedeler fordi pumpemodellen har gått ut. I budsjettet for 2020 er det tatt høyde for å bytte til 2 nye pumper i tillegg til enklere reparasjoner av 2 pumper.
Lekeplassen:
Det er montert nytt huskestativ med 3 stk husker. Lekeplassen har fått ny bark og sand i sandkassen. Øvrige apparater på lekeplassen skal ha ny kontroll med påfølgende godkjenning i løpet av høsten 2020. Det er bestilt stokker for å ramme inn barken på lekeplassen. Det er kjøpt inn jord for å fylle inntil stokkene og ellers jevne ut på utearealene som har hatt for lite jord.
Fellesarealene:
Alle plenområder på fellesarealene er gjødslet og behandlet med ugressalt. Det er plantet prydbusker rundt lekeplassen.
Utbedringsarbeider:
Det ble avholdt kontrollbefaring med Trysilhus 10 april i fjor der følgende gjenstående utbedringsarbeider ble registrert i omforent mangelliste.
Branntetting av tak i alle uteboder er utbedret, brannsikring med panel i tak i søppelboder ved hus 18, 16 og 14 er utbedret, ekstra vannledning er lagt ved hus 18, 16 og 14 og masser og asfalt er byttet i forbindelse med ny vannledning. Trysilhus har på eget initiativ montert panel som brannsikring i takene i inngangspartiet i alle 1 etg. I alle 1 etasjeleiligheter er 1 stk sprinklerhode flyttet og det er supplert med 1 stk sprinklerhode over kjøkkenbenk. I forbindelse med dette tiltaket har Trysilhus kontrollert ringeklokker og røykvarslere. Styret avventer rapport fra denne kontrollen. For mer informasjon, se innkalling til generalforsamling 2020.
Brannvarsling:
Trysilhus har endret delen av brannvarslingen til at det nå er installert røykvarslere som trådløst varsler parvis vertikalt i husene Alarmklokkene som ringer når slukkeanlegget utløses, varsler på samme måte parvis vertikalt i husene. Som omtalt under pkt 2.4 i innkalling til generalforsamling 2020 har Trysilhus kontrollert alle alarmklokker knyttet til sprinkleranleggene, samt røykvarslere som skal virke parvis trådløst vertikalt i husene.
Fremtidige planer:
- Det er oppdaget behov for vedlikehold ut over det som styret har budsjettert med. Styret har busjettert med bytting av rekkeverk på altanene i 2 etg, basert på erfaringer gjort i vårt nabosameie. Det er avdekket en konstruksjonsfeil på altanene som medfører at vann blir stående og har forårsaket fukt og begynnende råte i bærende konstruksjoner og altanbord. Råteangrepet er foreløpig moderat, slik at altanene forsvarlig kan bygges om over tid. Alle 20 altaner må bygges med nye materialer. Styret forsøker å få byttet 4 altaner i 2020 og resterende 16 de neste 2 til 3 år. Styret ser denne løsningen som god da kostnadene kan dekkes med moderat økning i Felleskostnadene og samtidig opprettholde god likviditet. Styret har søkt regress hos Trysilhus for å få dekket kostnadene som påløper som følge av utskiftingen. Regress er søkt på grunnlag av at det kan påvises konstruksjonsfeil som har forårsaket problemet og ikke vanlig elde. Styret ser det som usikkert om Trysilhus vil komme oss i møte på dette. Vedlagt i innkalling til generalforsamling 2020 følger langtidsbudsjettet for driften av boligsameiet. Som det går frem av langtidsbudsjettet, har styret tatt høyde for at det etableres et vedlikeholdsfond som bygges opp gjennom en del av overskuddet av driften.
- Styret har vedtatt å innhente tilbud fra 3 leverandører av vaktmestertjenester, med den hensikt å bestille denne tjenesten ut fra det beste tilbudet.
- Styret har tegnet kontrakt med Trysilhus på årlig kontroll av sprinkleranlegg og brannvarslere. Årsaken til at Trysilhus som utbygger ble valgt til å gjennomføre dette, er at sameiet har bedt om en bekreftelse på at alle våre hus nå har en TEK 10 standard. Hvis det Fortsatt skulle være avvik, må Trysilhus som leverandør rette opp og godkjenne anleggene.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap medfølger og alarm kan skrives over på ny eier hvis kjøper ønsker dette.
Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen: Vaskemaskin, fryser i bod og våpenskap i bod.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Leiligheten har balansert ventilasjon og sprinkleranlegg.
- Flexit sentralstøvesuger er montert på vegg i innvendig bod.
- Panasonic varmepumpe er montert i himling i gang.
- CTC varmtvannsbereder fra 2013 på 108 L. er plassert i hjørne av kjøkkeninnredningen.
- Elektrisk anlegg er hovedsakelig av typen skjult anlegg. Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert i innvendig bod, på vegg mot kjøkken.
Hovedsikring har 4 x 40 Amp.
- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg, brannslange i benkeskap på kjøkken og brannslukningsapparat. Leiligheten har i
tillegg sprinkleranlegg.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.