VETTAKOLLEN / SLEMDAL

Stilsikker 1/2-part av tomannsbolig fra 2015 | Høy standard | Solrik uteplass | Garasjepl.| Barnevennlig | To innganger

Skådalsveien 13H , 0781 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

79%

av boligene er eldre enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 150 m²
Bruksareal 156 m²
Bruttoareal 166 m²
Tomt 1 731 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 2015
Gårdsnummer 35
Bruksnummer 410
Energimerking B
FINN.no 195073678
Sist endret 25.10.2020 20:07
Prisantydning 11 500 000
Totalpris 11 796 519
Ligningsverdi 2 708 880,-

Beregnet totalkostnad

11 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 287 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 296 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 796 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0156

Adresse og matrikkel

Skådalsveien 13H, 0781, Oslo, Gnr. 35 bnr. 410 snr. 5 orgnr. 915199186 i Oslo kommune

Eier

Thomas Trötscher Turid M Asklund Trötscher

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Eiendomsskatten for 2020: kr 10 754,- iht. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

156 / 150 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Tomannsbolig

Byggeår

2015

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 731 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt på 1731 kvm. Pent opparbeidet tomt med gangarealer, gressplen, utebelysning og diverse beplantning. Svært barnevennlig og skjermet fellesområde med to lekeplasser hvor det er vippedyr, sandkasser, trampoline, huskestativ og andre lekeapparater. Rolig område på kvelden. Romslig plass i bakgården for å lære å sykle, spille ball etc. Det er parsell for kjøkkenhage på fellesarealet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en meget pen og innholdsrik familiebolig fra 2015, beliggende over 3 plan. Svært barnevennlige omgivelser på Vettakollen, med Nordmarka i umiddelbar nærhet. Skjermet bomiljø med felles lekeplass. Boligen har høy standard, god takhøyde, samt smart planløsning med mye lagringsplass.
- Gjennomgående og familievennlig planløsning
- Solrik, vestvendt terrasse og hage
- Flott stue med peisovn
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Hyggelig kjellerstue
- Tre soverom med hems
- To bad og romslig vaskerom
- Rikelig lagringsplass i boder/garderober
- Garasjeplass med lader til el-bil - direkte adkomst til/fra boligen
- Meget barnevennlig med lekeplass på sameiets tomt
- Nordmarkas flotte turterreng og skiløyper like ved
- Kort vei til skole, barnehager, Heming IL, og T-banen som tar 15 min til Majorstuen

Innhold

Boligen strekker seg over 3 plan og består av:
U. etasje: Trapperom/gang, kjellerstue, bad, vaskerom, garderobe og bod. Direkte adkomst til/fra felles lukket garasjeanlegg.
1. etasje: Entré/gang, stue og kjøkken med utgang til vestevendt terrasse på 15 kvm og hagedel, samt østvendt uteareal.
2. etasje: Trapperom/gang, bad og 3 soverom med hems via trappestige.
Garasjeplass med ladestasjon for el-bil i felles garasjeanlegg (ca. 12 kvm).
Felles bod i garasjeanlegg er på ca. 10 kvm med lys og stikkontakter, samt felles sykkelstativ.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et ettertraktet, barnevennlig og veletablert boligområde på Vettakollen i Oslo. Herfra er det gangavstand til de fleste nødvendige fasiliteter, samt nærhet til  barneskoler, flere barnehager, samt god offentlig kommunikasjon. Boligen ligger i et skjermet og tilbaketrukket område med grønne omgivelser rundt, samtidig som er det kort vei til byen og marka. En drøm for barnefamilier! På vinterstid kan man gå på ski rett ut i Skådalsløypa.
 
Vettakollen stasjon ligger et par minutters gange unna eiendommen, og tar deg på kort tid til Vinderen, sentrum eller Holmenkollen. Det er ca. 15 minutter til Majorstuen. Med nærhet til marka, trikken og byen er dette et etttertraktet sted å bo.
I tillegg til egen lekeplass på sameiets tomt, er det også kort vei til andre lekeplasser, samt skøytebane og treningssenter m.m.
Det er gangavstand til Hemingbanen idrettsanlegg med bl.a. flere fotballbaner, friidrettsområde, terrengløype, samt en nyere hall med fire tennisbaner og stor, nedfelt trampolinegrop. Det er også kort gange til Gressbanen, som gjøres om til skøytebane på vinterstid.
Båntjern og Holmendammen ligger innen gangavstand fra boligen, der sistnevnte byr på gode fiskemuligheter. Her finner du et flott parkanlegg, samt fine turveier for rekreasjon. Sognsvann ligger ca. 10 min unna med bil. Videre er det kort vei til Holmenkollen riksanlegg med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski, samt Tryvann skisenter og klatrepark. Nordmarka byr på god løypealternativer for både ski, sykkel og gange.
Gåavstand til Svendstuen skole, Midtstuen skole, Oslo Montessori-skole og Slemdal skole, samt kort vei til flere barnehager. Det er også gangavstand til Kiwi og Coop Extra.

Entré/gang

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteintrykk av boligen. Fliser med varmekabler i gulv, samt downlights i himling. God plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko i åpen garderobeløsning med kleshengerstativ. Plassbygget skap som er praktisk til støvsuger m.m. Trappeadkomst ned til U. etasje. Vanlig ringeklokke.

Stue

Tiltalende stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, samt annet ønsket møblement. Plassbygget sittebenk hvor det er fin sone for stort spisebord - her kan man samle venner og familie til hyggelige lag! Godt med lagringsplass i benken. Sentralt i rommet er det også etablert en koselig peisovn som gir god og lun varme. Rommet er gjennomgående til kjøkkenet som gjør dette til et sosialt og hyggelig oppholdsrom. De store vindusflatene fra to sider gir rikelig med naturlig lys inn, og adkomst til terrasse/hage gjør rommet ekstra luftig.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning fra 2015 med hvite, slette fronter og håndlagde marokkanske sementfliser over heltre benkeplate. Lys under overskap og stikkontakter på vegg. Underlimt benkebeslag med to kummer i rustfritt stål og ett-greps blandebatteri med uttrekkbar hånddusj. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; komfyr med nedfelt induksjonstopp i benkeplate, komfyrvakt, microbølgeovn i overskap, kjøleskap i høyskap, oppvaskmaskin, samt ventilator med avtrekk til kanal, integrert i overskap.

Terrasse / hage

Stor terrasse og hage med adkomst fra stue/kjøkken. Hellelagt markterrasse med god plass til diverse utemøblement med f.eks. sittegruppe, grill og planter. Det er montert elektrisk markise, samt utebelysning og stikkontakter på vegg. Uteplassen er vestvendt med supre solforhold fra ca. 12:30 - 20:30 på sommerstid. Hagen er pent opparbeidet med gressplen, frukttrær, bærbusker og bed hvor man kan plante urter og grønnsaker. Hele uteplassen er skjermet med hekk.
I tillegg er det et østvendt uteareal på andre siden av huset, hvor du har morgensolen fra ca. 07:30 - 13:30. Her er det også fin plass til cafésett eller annet utemøblement. Lun og fin krok uten trekk.

Kjellerstue/U.etasje

Et hyggelig oppholdsrom som egner seg godt som en TV-stue eller som et leke-/hobbyrom for barna. Her kan man innrede etter eget ønske og behov. Det er tilrettelagt med vann og avløp skjult i veggen i kjellerstuen med tanke på å bygge hybelkjøkken. Fra kjellerstuen har man adkomst til garderobe, baderom, stort vaskerom og bod. Rikelig lagringsplass. Via sluse/rømningsvei er det også direkte adkomst til/fra felles lukket garasjeanlegg.

Bad - 2. etasje

Delikat flislagt bad fra 2015 med varme i gulv, samt downlights og avtrekksventil i himling. Dusjhjørne med innsvingbare glassdører og veggmontert hånddusj. Nedsenket gulv i dusjsone. Innredning med glatte fronter og dobbel helservant med 2 stk. ett-greps blandebatteri. Speil med belysning og stikkontakter på vegg. Vegghengt toalett. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Bad og vaskerom - U. etasje

Pent flislagt bad fra 2015 med varme i gulv. Dusjhjørne med skyvedører i glass og veggmontert hånddusj. Avtrekksventil i himling. Servantskap med skuff og ett-greps blandebatteri, samt speil med belysning og stikkontakter på vegg. Vegghengt toalett og opplegg for smal vaskemaskin (40 cm) på dette badet. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.
I underetasjen finner du også et stort og praktisk vaskerom/teknisk rom fra 2015. 300L varmtvannsbereder. Utslagsvask i rustfritt stål og ett-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Lekkasjestopper/ fuktføler.

Soverom 1

Pent og romslig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Dette soverommet har adkomst til et praktisk walk-in-closet med rikelig lagringsplass i innredning med skuffer, hyller og kleshengerstativ. Adkomst til hems via trappestige og glassrekkverk. Her er det fin plass til et f.eks. hjemmekontor. Alle soverommene er vendt ut mot rolige omgivelser.

Soverom 2

Lyst og fint soverom med mange innredningsmuligheter og god plass til stor seng, skrivepult, kommode eller annet ønskelig møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap, samt trappestige opp til lagringshems.

Soverom 3

Dette er også et lyst og trivelig soverom som egner seg ypperlig som barnerom med plassbygd køyeseng. Adkomst til hems via trappestige med glassrekkverk.

Overflater

Gulv: 1- stavs eikeparkett i 1.- og 2. etasje. 3-stavs eikeparkett, teppe og fliser i U. etasje. Fliser med gulvvarme på begge bad, i entré, vaskerom, gang i kjeller og bod ved kjellerutgangen.
Vegger: Malte, glatte flater og noe tapet. Fliser på begge bad.
Tak: Malte glatte flater. Downlights i entré, på bad og på to av hemsene. God takhøyde med 2,55 meter i 1. etasje, 2,80 i 2. etasje og og opp til 4,8 meter på soverommene.
Trapp: Vindeltrapp i trekonstruksjon med heltre trinn, samt malte vanger og rekkverk.

Felleskostnader

2 497 pr. mnd. Drift og vedlikehold, TV/bredbånd fra Telia (tidligere GET), felles forsikring, regnskapsførsel, kommunale avgifter m.m.

Garasje / Parkering

Det medfølger fast garasjeplass til boligen i felles garasjeanlegg (ca. 12 kvm). Det er montert lader til el-bil på plassen i 2017. Mulighet for leie av ekstra plass v/ledighet. Det er lagt varmekabler i oppkjørsel.
Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 708 880 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 9 751 966 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Tomannsbolig oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i trekonstruksjoner. Grunnmur i betong. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er metallplater. Vinduer i 3-lags glass fra byggeår. Heve-skyvedør til terrasse. Lyd- og brannsertifisert ytterdør med elektrisk kode lås. Ytterdør i underetasje er lyd- og brannsertifisert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 13.09.2016 for oppføring av tre tomannsboliger og en tremannsbolig med garasjeanlegg. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 156 kvm, Bruttoareal: 166 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 46 kvm.
Primærrom: 40 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, kjellerstue, bad, vaskerom, garderobe.
Sekundærrom: 6 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Bruttoareal: 51 kvm.
1. etasje:
Bruksareal: 50 kvm.
Primærrom: 50 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, trapp, samt stue og kjøkken.
Bruttoareal: 55 kvm.
2. etasje:
Bruksareal: 60 kvm.
Primærrom: 60 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/ gang, bad, 3 soverom med hems
Bruttoareal: 60 kvm.
Det informeres om at det er etablert vann- og avløpsrør i vegg for eventuelle fremtidige installasjoner i U. etasje.
Det er sluse/rømningsvei/fellesareal er på 3 kvm i U. etasje.
Felles bod i garasjeanlegg er på ca. 10 kvm med lys og stikkontakter, samt felles sykkelstativ.
En disponibel garasjeplass i felles garasjeanlegg med ladestasjon for el-bil er på ca. 12 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie skal meldes til styret. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisitet og vedfyring (peisovn i stue/kjøkken). Gulvvarme i entré, bad, vaskerom, gang i kjeller og bod ved kjellerutgangen. Det er balansert ventilasjon.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4220 av 15.03.2006. Området rundt er regulert til boliger, vei og T-banelinje, spesialområde bevaring (boliger), friområde m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1936/914907-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 14.11.1936
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: 0301-35/410
Gjelder denne registerenheten med flere
1945/1596-1/105 Bestemmelse om deleforbud 12.03.1945
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: 0301-35/410
Gjelder denne registerenheten med flere
1945/6081-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 13.10.1945
Overført fra: 0301-35/410
Gjelder denne registerenheten med flere
1945/6490-1/105 Bestemmelse om veg 29.10.1945
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-35/410
Gjelder denne registerenheten med flere
1954/12016-1/105 Best om garasje/parkering 22.09.1954
Overført fra: 0301-35/410
Gjelder denne registerenheten med flere
1969/11763-1/105 Erklæring/avtale 18.07.1969
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Rettighetshaver:OSLO LYSVERKER
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-35/410
Gjelder denne registerenheten med flere
2013/227140-1/200 Bestemmelse om veg 19.03.2013
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Skådalsveien godkjennes når den er opparbeidet ihht. plan- og bygningslovens bestemmelser. Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, org.nr 958 935 420
Overført fra: 0301-35/410
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2014/971178-1/200 Seksjonering 07.11.2014
opprettet seksjoner: snr: 5
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 147/1715
2017/292666-1/200 ** Reseksjonering 04.04.2017
Del av gjesteparkeringen på fellesareal legges som tilleggsareal til snr. 3 og 4. Del av tilleggsareal til snr. 3 og 4 overføres til fellesareal.
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Skådalsveien 13 består av 10 boligseksjoner, og har gnr. 35, bnr. 410 og ligger i Oslo kommune.
Til enhver sameieandel knytter det seg enerett til bruk av en bruksenhet. Den enkelte sameier har enerett til bruk av sin bruksenhet, en parkeringsplass i felles garasjeanlegg (snr. 1-9), eksklusiv bruksrett til anvist tomt, og rett til å nytte fellesarealer til det de er beregnet eller vanlig brukt til.
- OBOS er regnskapsfører for boligselskapet.
- Telia (tidligere Get) er leverandør av kabel-TV/bredbånd til sameiet.
- Felles sykkelstativ og felles bod i garasjeanlegg.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 83707831

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et underskudd på kr 1 446,-. Uforutsette kostnader i 2019 har vært knyttet til advokatbistand vedr. reklamasjoner og utarbeiding av rapporter i "taksaken" og "overvannssaken". Det er et ønske fra sameiet at man bygger opp en høyere egenkapital på rundt kr 100 000,-.Sameiets regnskap ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Se retningslinjer for seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt i vedtektene.
Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Iht. årsberetning:
- Sameiet har reklamert på følgende forhold til utbygger; Isdannelser tak vinter 2017/2018, overvannshåndtering på deler av eiendom, samt reklamasjon på maling av fasade. Sameiet er i prosess med utbygger på alle forhold.
- Vedtatt å rydde i sykkelstativet og fjerne eierløse sykler. 1 sykkelparkeringsplass per hus blir markert.
- Vedtatt å utarbeide mulighet for å få satt inn port mellom tunet og Skådalsveien. Kostnad vil avgjøre om det kreves ekstraordinært årsmøte for å foreta et ev. innkjøp.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
U. etg:
- Vaskerom: Våpenskap og 2 frysere + vaskemaskin og tørketromler
- Bod:  Verktøytavle og småoppbevaring, skistativ
- Kjellerstue: TV-møbel
1. etg:
- Yttergang: Interiørtre, nøkkelskap og nøkkelbord
- Kjøkken/stue: Trehyller, lampe over stuebord, TV-møbel og TV-holder
Ute:
- Hageslangetrommel og benk med vask
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver.
Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Vannrør i PEX rør i rør system og avløpsrør i plast. 300L varmtvannsbereder.
- Balansert ventilasjon.
- Det er montert fuktføler med magnetventil som stenger vanntilførselen i hele huset. Fuktføleren er på kjøkken i benkeskap og sokkel under vanninntaket, servant og oppvaskmaskin.
- Sikringsskap er plassert i vaskerom. Automatsikringer med jordfeilbryter fra byggeår. Digital strømmåler fra år 2017. Hovedsikring er på 63 AMP.
- Røykvarsler i hver etasje. 6kg slukkeapparat. Røykvarslere er tilkoblet felles brannvarslingssentral.
- Det foreligger dokumentasjon i sameiet på prosjekterende og utførende arbeider i våtrom utført byggeåret.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Et tilfelle av vanninntregning i fellesgarasje i 2018 ved kraftig snøsmelting.
- Utbygger er i gang med utbedring av takets lufting. Arbeidet utføres av Weltz.
- Installert el-bil lader, spotter i tak på hemser, flytting av stikk kjøkkeninnredning. Arbeid utført av Moderne Elektro AS (el-bil), Astgård Hems & Oppussing (hems), kjøkken (eget arbeid). Det foreligger samsvarserklæring på montering av el-bil lader og arbeid på hems.
- Det har vært utført kontroll av el-anlegg v/det lokale el-tilsyn i 2016. Merknader utbedret samme år.
- Naboer med tilsvarende bolig har utført radonmåling ved utleie. Ikke målt høye verdier.
- Reklamert på følgende forhold til utbygger; Isdannelser tak vinter 2017/2018, overvannshåndtering på deler av eiendom, samt reklamasjon på maling av fasade. Sameiet er i prosess med utbygger på alle forhold.
- Sprekk (ca.10 cm) i gipsvegg bak sofa på stue.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.