#VALLELØKKEN / ST. HANSHAUGEN

Stor og gjennomgående hjørneleil. med attraktiv og rolig beliggenhet | Balkong på 7,5 kvm | Peis | Moderniseringsbehov

Pavels' gate 8 , 0454 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

27%

har bolig mellom 60-120 kvm

92%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 117 m²
Bruksareal 117 m²
Bruttoareal 127 m²
Tomt 1 041 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1932
Gårdsnummer 217
Bruksnummer 260
Energimerking G
FINN.no 195136078
Sist endret 27.10.2020 12:48
Prisantydning 9 500 000
Totalpris 9 511 350
Ligningsverdi 1 914 390,-

Beregnet totalkostnad

9 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 3 500,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret) 500,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 500,- (Transportgebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 11 350,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 511 350,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0159

Adresse og matrikkel

Pavels' gate 8, 0454, Oslo, Gnr. 217 bnr. 260
Aksjebrevnr. 149-192 og 509-516 i Aktieselskapet Pavels Gate 8 borettslag med orgnr. 931121103 i Oslo kommune

Eier

Rolf Johan Olsen og Gunhild Willgohs' bo v/Advokat Inger Gjerde iht. fullmakter fra arvinger.

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

117 / 117 m²

Antall soverom

3

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1932

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

1041 m² felles, eiet tomt.
Forhage mot veien og en stor bakgård med plen, trær, planter og annen naturlig vegetasjon. Det er luftebalkonger i felles oppgang.

1041 m² felles, eiet tomt. Forhage mot veien og en stor bakgård med plen, trær, planter og annen naturlig vegetasjon. Det er luftebalkonger i felles oppgang.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en stor 5-roms hjørneleilighet, med sentral og samtidig tilbaketrukket beliggenhet på idylliske Valleløkken / St.Hanshaugen. Leiligheten ligger fint til i 2. etasje og har fleksibel planløsning, god takhøyde og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Boligen har moderniseringsbehov - her har man muligheten til å skape sitt eget drømmehjem!
- Sydøstvendt balkong på 7,5 kvm med gode solforhold og hyggelig utsikt over området
- Gjennomgående og fleksibel planløsning
- Boligen inneholder stue m/forstue og peis, spisestue, kjøkken, tre soverom/kontor, bad, separat wc og entré
- Disponibel lofts- og kjellerbod
- Fellesvaskeri
- Kabel-TV fra GET inkl.
- Varmtvann inkl.
- Ingen forkjøp
- Lave omk. - ingen dokavg.
- Beboerparkering i området
- Rolig og etablert boområde med kort vei til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og består av: Entré/gang, wc, bad/wc, 2 mellomganger, 3 soverom hvor 1 er innredet som kontor, kjøkken, stue med forstue og ildsted, samt spisestue med utgang til balkong på 7,5 kvm.
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 7 kvm, søyle til ved i fellesrom, samt 1 loftsbod med gulvareal på ca. 9,5 kvm + et åpent gulvareal i fellesareal på ca. 6 kvm.
Det er en stikkontakt i kjellerboden som ny eier mest sannsynlig ikke får lov til å benytte. Mulig ny eier blir pålagt å fjerne denne.

Beliggenhet

Valleløkken er et særdeles populært boligområde i bydel St. Hanshaugen og består i hovedsak av byvillaer og klassisk bygårdsbebyggelse. Her bor du i en rolig og tilbaketrukket gate, men samtidig med umiddelbar nærhet til de fleste fasiliteter med kaffebarer, serveringssteder, butikker, treningssentre, trikkestopp osv. rett rundt hjørnet.
Området rundt er kjent for sine frodige, grønne omgivelser. Det er få minutters gange til St. Hanshaugen park som har koselig uteservering på sommeren. Her er det flotte turmuligheter, og muligheter for grilling og avslapning på sommerstid. Gangavstand til parkanlegg som Stensparken, "Idioten" og Alexander Kiellands park, samt fine turmuligheter langs Akerselva. Lille Bislett har både lekeplass, ballbinge og basket- og fotballbane.
Det er også kort vei til Bislett Stadion med utendørs og innendørs løpebane samt flere aktivitetstilbud.
Videre har du fotballbane og skøytebane i nærheten, samt Bislett bad med treningstilbud og svømmehall. I tillegg ligger Sophus Bugges plass like ved hvor man blant annet kan trene utendørs i Tufteparken.
Spesialbutikker som Gutta på Haugen og Røtter, samt hyggelige spisesteder ligger alle en kort spasertur unna. Noen av stedene i området som er verdt et besøk; Smalhans, L'ardoise, St. Lars, Kolonialen, Heim, Pizza Pancetta samt flere sushirestauranter. I tillegg er det flere matbutikker med søndagsåpne butikker som Joker og Bunnpris. Coop Mega, Coop Extra, Kiwi, apotek og Vinmonopol finner du innen gangavstand.
For de treningsglade ligger også Fresh Fitness Ullevål og SATS Bislett i nærheten. Ved Marienlyst (ca. 15 min. gange) kan man spille minigolf om sommeren. Kort vei til alle fasiliteter som post, bank, forretninger, skoler, barnehager med mer.
Gangavstand til Ullevål Sykehus, Universitetet på Blindern, Veterinærhøyskolen, OsloMet, Tannlegehøyskolen m.m.
Det er et bredt kollektivtilbud i området. 21- og 37 bussen ligger rett i nærheten, trikk 17- og 18 går fra Dalsbergstien. Det finnes gode ruteforbindelser til alle byens hjørner som Skøyen, Fornebu, Bygdøy, Torshov / Sagene, Nydalen, Jernbanetorget, Grünerløkka, Storo m. flere. T-banestasjon på Majorstua og Nasjonalteateret ligger i gåavstand.

Entré

Arealeffektiv entré med praktisk adkomst til separat WC, samt oppbevaringsplass i plassbygd garderobeløsning. Dørcallinganlegg med portåpner ved inngangsdør.

Stue m/forstue

Meget romslig stue med store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Mange innredningsmuligheter med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, lesekrok og annet ønsket møblement. Åpen peis i hjørnet i pusset tegl. Pipeløp av teglstein fra byggeår med ukjent oppgraderingshistorikk. Bokhyller i stue som medfølger. Det er montert elektrisk markise i ved vindu i stue.

Spisestue

Stor separat spisestue hvor det er adkomst til balkongen. Her er det god plass til stort spisebord med tilhørende stoler, samt annet ønsket møblement.

Balkong

Fra spisestue er det utgang til en sydøstvendt, overbygd balkong på ca. 7.5 kvm. God plass til diverse utemøblement, samt plantekasser på rekkverk. Gode solforhold og fin utsikt over området.

Kjøkken

Schmidt kjøkkeninnredning fra 2001 iht. fremvist kvittering. Slette mørke fronter, samt fliser og belysning over heltre benkeplate. Benkebeslag med oppvaskkummer med 1-greps blandebatteri. Avtrekksvifte over induksjonstopp. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående hvitevarer som medfølger; kjøl/frys, oppvaskmaskin, vaskemaskin og integrert opphøyd komfyr og mikro. Plassbygd anretning med hyller og skap, samt barløsning/spiseplass. Varmekabler under gulvflisene på kjøkken.

Bad

Flislagt bad som er opplyst å være fra 2001, med nye varmekabler og fliser i 2019. Varme i gulv og downlights i himling. Dusjhjørne med skyvedør og blandebatteri. Høyskap på vegg. Vegghengt toalett uten synlig siklemikk. Servantinnredning med heldekkende servant med blandebatteri, samt speil, skap og belysning over. Synlig banemembran ved oppbrett på terskel, samt det er opplyst om smøremembran i dusjhjørne i arbeidsbeskrivelse fra M-tek.
Separat WC med frittstående toalett og servant m/1-greps blandebatteri. Utskiftninger må påregnes.

3 soverom

Boligen har tre soverom hvorav det ene i dag er innredet som kontor. Her er det mange bruksmuligheter - alt etter ønske og behov. Alle soverommene vender ut mot rolige omgivelser. Alle soverom har garderobeskap.

Overflater

Gulv: Diverse overflater med heltre gulv, fliser og diverse tepper. Fliser med gulvvarme på bad og på kjøkken.
Vegger: Malte flater, hovedsakelig strié og strukturtapet. Fliser på bad.
Tak: Malte slette overflater og strié. Takhøyde i stue på ca. 2,85 meter.
Generelt: Mye av overflatene er malt i 2012 iht. fremvist kvittering. Eldre overflater som fremstår utdatert med elde, riss og ujevnheter. Overflatebehandling og modernisering/utskiftninger av overflater må påregnes.

Felleskostnader

4 200 pr. mnd. Driftsutgifter, TV fra Telia (tidligere GET) med muligheter for bredbånd, varmtvann, trappevask, kommunale avgifter, forsikring av bygning m.m.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Dette kreves inn 2 ganger årlig.
Eiendomsskatt utgjør kr. 4080,- i 2020. Første halvår er betalt, og andre halvår vil forfalle ca. 20.11.2020 (utgjør da kr. 2040,-). Dette faktureres fra forretningsfører.

Etasje

2. etasje

Garasje / Parkering

Aksjeselskapet har ingen parkeringsplasser. De er to ladeplasser som kun skal benyttes til lading av el-bil og ikke benyttes til parkering (se reglement som ligger vedlagt i salgsoppgaven).
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 914 390 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 891 804 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygget er oppført og tatt i bruk i 1932. Lavblokk over 3 etasjer + underetasje/kjeller og loft. Grunnmur i betong. Bærende konstruksjoner hovedsakelig i betong.
Yttervegger i murkonstruksjon som er pusset og malt. Trekonstruksjon som antakelig er dekket med korrugerte plater. Taket ble ikke besiktiget under befaringen. Betong såle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse. Grunnforhold kan ikke fastslås med 100% sikkerhet. Dreneringsforhold er ikke kjent for takstmannen og ikke kontrollert videre. Vinduer med 2-lags isolerglass med synlig stempling fra 1989 - 2012 (produksjonsår) og i stue og bad (dujshjørne) et det vinduer med enkelt glass. Elektrisk markise i stue. Laminat entrédør Swedoor, brann og lydklassifisert B30/db35. To-fløyet balkongdør med 2-lags isolerglass med ukjent alder.
Se forøvrig tilstandsrapport fra takstmann, som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 117 kvm, Bruksareal: 117 kvm, Bruttoareal: 127 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Fremleieretten reguleres av følgende enstemmige vedtak på ordinær generalforsamling 1982:
"Leiligheter kan etter godkjenning av styret utleies til ikke-aksjeeiere inntil ett år. Ytterligere bortleie skal godkjennes av generalforsamlingen og skal være betinget av spesielle forhold, f.eks. bortleie til nær familie, studie-eller arbeidsforhold". Iht. foretningsfører har dette vedtaket vært håndhevet etter sin bokstav, dvs. at fremleie utover ett år ikke har vært innvilget dersom formålet eksempelvis har vært å vente med å selge til boligmarkedet bedrer seg, ønsket bruk som investeringsobjekt ol.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og åpen peis. Pipeløp av teglstein fra byggeår med ukjent oppgraderingshistorikk.

Løpende kostnader

Strøm, bredbånd, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, byggeområde for forr. og kontor, spesialområde for bevaring/off.bygning m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1931/900310-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 09.04.1931
Vederlag: NOK 0
KJØPER: Pavelsg 8 AS Org.nr: 931121103
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1928/924445-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 29.09.1928
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
2015/1078866-1/200 Pantedokument 18.11.2015
BELØP: NOK 200.000
Panthaver: DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
Grunndata
1928/900608-2/105 Registrering av grunn 29.09.1928
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:217 Bnr:394
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet ble stiftet i 1931 og består av 10 leiligheter. Aktieselskapet Pavels' gate 8 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med orgnr. 931121103, ligger i bydel St. Hanshaugen og har Gnr. 217 og Bnr. 260.
- Forretningsfører er Knut Næss
- Telia (tidligere GET) er aksjeselskapets leverandør av TV, med rabatterte priser på brebdåndstjenester og muligheter for individuelle oppgraderinger.
- Trappevask utføres hver fredag av Fortuna Renhold
- Årlig avtale med Gårdreform for snøbrøyting i innkjørsel og bakgård
- Det avholdes dugnad vår og høst og vaktmestertjenester utføres av beboere
- Fellesvaskeri med 1 vaskemaskin, 1 tørketrommel, eget tørkerom og 1 manuell kaldrulle
- Felles vedbod med 1 søyle til hver (merket med navn)
- Felles redskapsbod til hageredskap etc.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapet har pt. ikke fellesgjeld.

Andel formue

10 555

Forsikring

IF Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP495544.8.1
Tap av felleskostnader: Inkludert i forsikring hos IF med inntil 20% av premiegrunnlag og 36 mnd.

Regnskap

Årsregnskapet for 2019 viser et overskudd på kr. 135 723,77, som overføres til annen egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være eiere. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid 2019:
- Nytt gjerde mellom Pavels' gt 6 og Pavels' gt 8.
- Utskiftning til LED-lysarmatur i oppgang og nye ledninger fra hovedtavle til disse.
- Skiftet til automatsikringer for belysning i oppgang.
- Skiftet vannkran i bakgård.
- Leie av container.
Iht. forretningsfører:
Ingen vedtak eller konkrete forslag om arbeider som vil medføre vesentlig økning av husleien eller kreve kontantbidrag. Nåværede husleie er basert på at styreledelse, forretningsførsel og vaktmestertjeneste utføres uten vederlag, samt at det ikke settes av spesielle midler til fremtidig vedlikehold. Selskapet har etablert en praksis for at styret ved behov kan innkreve et kontantbidrag fra aksjonærene for hele/deler av slike kostnader, som styret ikke anser det er riktig å ta opp lån for å dekke.
Det er innarbeidet praksis at utskifting av vinduer utføres og bekostes av den enkelte aksjonær - der type/leverandør bestemmes av Styret for å få enhetlig utseende.
Se oversikt over vedlikeholdshistorikk i salgsoppgaven.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyr kan ikke holdes uten skriftlig tillatelse fra styret. En beboer kan bare holde dyr dersom dyreholdet ikke er til ulempe for de andre beboerne.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger v/advokat har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Megler gjør særlig oppmerksom på at dette er et dødsbo, og selger har ikke bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven.
Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Måler er ikke befart. Oppgradering må påregnes.
- Leiligheten består av 52 aksjer, hver pålydende kr 250,-, med aksjenr. 149-192 og 509-516.
- Diverse tepper i leiligheten er limt fast til gulvet i kantene på grunn av sklisikring. Disse teppene vil bli fjernet, men det kan bli noe limrester værende igjen på gulvet.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder.
Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig.
Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til.
Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.