#NEDRE GRÜNERLØKKA / SENTRUM

Stor, klassisk 3(4)-roms hjørneleil. med god takhøyde og flotte detaljer | Pusset opp i 2014 | Vedkamin | Supersentralt!

Christian Krohgs Gate 28 C , 0186 Oslo

BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

20%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

26%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 86 m²
Bruksareal 86 m²
Bruttoareal 94 m²
Tomt 420 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1894
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 113
Energimerking G
FINN.no 197514980
Sist endret 27.11.2020 14:27
Prisantydning 5 000 000
Totalpris 5 450 130
Ligningsverdi 1 465 915,-

Beregnet totalkostnad

5 000 000,- (Prisantydning) 427 308,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 427 308,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 14 513,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 300,- (Medlemsskap BRL (per pers)) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 22 822,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 450 130,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0161

Adresse og matrikkel

Christian Krohgs Gate 28 C, 0186, Oslo, Gnr. 208 bnr. 113, andelsnr. 5 i Christian Krohgsgate 28 Borettslag med orgnr. 989760890 i Oslo kommune

Eier

Shahzad Jabbar

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja - andelseiere i borettslaget og dernest øvrige USBL-medlemmer har forkjøpsrett. Denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

86 / 86 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1894

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 420 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Eiet tomt på 420 kvm. Felles asfaltert bakgård med sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en nydelig 3-roms hjørneleilighet i 3. etasje, i en klassisk gård like ved Akerselva. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo urbant og med kort vei til alle tenkelige fasiliteter! Boligen har flotte detaljer som rosetter, stukkatur og teglstein. Store vinduer og generøs takhøyde (opptil 3,1 m).
- Hele boligen er pusset opp i 2014
- Trendy fargevalg og originale tregulv
- Romslig stue m/vedkamin
- Stilrent kjøkken m/integrerte hvitevarer
- Lekkert bad fra Viking Bad med våtromsbevis
- To gode soverom
- Mulig å gjøre om til 4-roms ved å dele det største soverommet (se alt. plantegning)
- Loftsbod
- Varmtv, TV/internett inkl.
- Lave omk.
- Beboerparkering
- Brl eier næringslokale i 1.etg, som skal selges - Verdivurdering overstiger borettslagets gjeld (anslått 10 mill) og vil medføre redusert felleskost/gjeld

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 3. etasje og består av: Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod med gulvflate på 4,1 kvm (deler av loftsbod er ikke måleverdig grunnet skråtak).
Det er fremlagt alternativ plantegning som 4-roms (med 3 soverom). Plantegningen er kun ment som en skisse, og det tas forbehold om at kjøper påtar seg risikoen for at løsningen lar seg gjennomføre.

Beliggenhet

Leiligheten har en svært attraktiv og supersentral beliggenhet i sentrumskjernen av Oslo, i bydel Grünerløkka. Her har du Akerselva som nærmeste nabo og det er gangavstand til det meste du kan tenke deg av nødvendige fasiliteter. Like ovenfor leiligheten finner du Torggata, hvor det de siste årene har blitt gjort omfattende oppgraderinger og har gjort gaten til en av de mest trendy i Oslo. I området her finner du et rikt utvalg av restauranter, utesteder, caféer m.m.
Noen av serveringsstedene som er verdt et besøk er Café Sara, Crow bar, Arakataka, LuLu, mathallen på Torggata Bad og mange mange fler. Midt i Torgata ligger også Youngstorget hvor man finner noen av Oslos mest populære utesteder med blant annet Angst, Gamla, Kulturhuset, Justisen m.m.
På Grünerløkka finner du et yrende folkeliv og et stort utvalg av restauranter, caféer, barer og butikker m.m.
Flere av løkkas mest populære spisesteder ligger få minutters gange unna, som f.eks. italiensk på Trattoria Popolare, fransk på Le Benjamin, pizza på Villa Paradiso, meksikansk på Tijuana og Mucho Mas, tapas på Txotx, Bon Lio og Delicatessen, eller burger på Meat ST, Illegal og Munchies.
I nærområdet finner du også et varierende kulturtilbud med kort vei til Sentrum Scene, Oslo bar og bowling, Oslo Spektrum, kulturkirken Jacob m.m. Få minutter unna finner du også det gamle broverkstedet på Vulkan med Mathallen, som er over tre plan på til sammen nærmere 350 kvm. Dette er en perfekt arena og møteplass for alle som er opptatt av råvarer med god kvalitet og et stort utvalg av spennende matopplevelser.
Det er kun få minutters gange servicetilbud og matbutikker som f.eks Coop, Kiwi, Rema 1000, søndagsåpen Joker, treningssentre, skoler og barnehager m.m.
Det er også masse spennende shoppingmuligheter i sentrum med Karl Johan, Oslo City og Gunerius, få minutters gange unna. På Grünerløkka og St. Hanshaugen finnes også flere nisjebutikker.
Den "nye" fjordbyen med Bjørvika og Sørenga ligger også godt innen rekkevide. Her kan du besøke bl.a. Operaen, Deichman Hovedbibliotek og Munchmuseet som nylig har åpnet dørene. Ytterst på Sørenga kan man ta seg et forfriskende bad på den flotte badeplassen. Det er fine turmuligheter langs Akerselva som strekker seg fra Bjørvika i syd, og helt til Maridalsvannet i nord. I tillegg finnes det en rekke grøntområder i umiddelbar nærhet, som St. Hanshaugen park, Kubaparken, Botanisk hage, Olaf Ryes plass og Sofienbergparken.
Samtidig som leiligheten har gangavstand til det meste, finner du også et ypperlig kollektivtilbud i området med gode buss- og trikkforbindelser til resten av byen. Her har du trikkforbindelser til f.eks Høgskolen i Oslo, Politihøgskolen, BI Nydalen og Blindern. Nærmeste holdeplass/stoppested er Hausmannsgate noen få meter unna. Det er også gangavstand til Oslo Sentralbanestasjon som er Oslos knutepunkt for offentlig transport og med forbindelser i alle byens retninger, samt tog- og flybussforbindelser.

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Her er det god plass til å sette fra seg sko og henge opp yttertøy. Fine teglsteinsdetaljer. Dørcalling med portåpner.

Stue

Leiligheten har en lys og lekker stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller, stor spisestue og øvrig ønsket møblement. Store, dype vindusflater som gir rikelig med lys inn, samt generøs takhøyde med vakker rosett. Koselig vedkamin som gir god og lun varme.

Kjøkken

Separat kjøkken med stilren IKEA-innredning fra 2014 som fungerer godt i kombinasjon med den ellers klassiske stilen. Glatte fronter i matt, hvit utførelse og fliser over benkeplater av tre. Fine teglsteinsdetaljer på vegg. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrert kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin, komfyr og nedfelt induksjonstopp. Vegghengt ventilator fra Witt. Automatisk lekkasjestopper.

Bad

Lekkert bad fra Viking Bad fra 2014 med varme i gulv og downlights i himling. Flislagt gulv, vegger med malte plateflater, malt panel samt dusjhjørne med fliser. Vegghengt servantskap med skuffer fra Vikingbad. Ovenpåliggende servant av komposittmateriale med ett-greps armatur. Speil med overlys på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og nedsenket gulv i dusjsonen, samt dusjbatteri tilkoblet regnfallsdusj og hånddusj. Vegghengt toalett med innebygd sisterne fra Grohe. Opplegg for vaskemaskin (denne medfølger). Dokumentasjon på arbeidene foreligger. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom 1

Et herskapelig soverom med vinduer fra flere sider, samt stukkatur og rosett i tak. God plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og øvrig ønsket møblement. Garderobeskap med oppbevaringsplass.
Det er mulig dele opp dette soverommet, slik at man får totalt 3 soverom  (se alt. plantegning).

Soverom 2

Lyst og trivelig soverom med mange innredningsmuligheter. Dette rommet egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. Plass til dobbeltseng, samt oppbevaringsplass i garderobeskap.

Overflater

Gulv: Originale tregulv, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte plater, panel og teglstein. Fliser og malte plater på bad. Soverom og stue er malt i 2018.
Tak: Himlinger av panel og pussede overflater. Rosett i stue og på hovedsoverom. Downlights på bad. Takhøyde i leiligheten på ca. 3,1 meter.
Generelt: Boligen er pusset opp i 2014. Oppgradert elektrisk anlegg i 2014.

Felleskostnader

4 085 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, kabel-tv/internett, trappevask, renter andel gjeld, felles forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m.
Felleskostnader 3 430,-
Renter lån 655,-
Borettslaget er tilknyttet sikringsordning.
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.03.2021 utgjøre ca. kr 3655,- per måned for denne boligen.

Etasje

3. etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 465 915 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 277 295 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over fire etasjer samt kjeller og loft. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsaklig av murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trebjelkelag. Utvendige fasader forblendet med teglstein og pusset og malte overflater. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med plater (ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør med brannklasse B30. Vinduer med to-lags glass fra 1987. Ventilasjon er basert på naturlig
oppdrift.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 86 kvm, Bruttoareal: 94 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring (vedkamin i stue), samt gulvvarme på bad. Tilknyttet felles varmtvann (inkludert i felleskostnadene).
Skorstein av teglsteinkonstruksjon. Ukjent oppgraderingshistorikk.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling.
Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Adkomst fra Christian Krohgs gate. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde for bevaring (forretning, kontor, industri og bolig) etter bestemmelsene i S-3525 av 24.04.1996. Området for øvrig er regulert til boliger, kontor, forretninger, industri, vei/trafikkområde, friområde (langs Akerselva), tomt for offentlig bygning (legevakten) m.m. Det rives, bygges og rehabiliteres i området. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
2009/506233-1/200 Hjemmel til eiendomsrett 09.07.2009
Vederlag: NOK 15.000.000
KJØPER:CHRISTIAN KROHGSGATE 28 BORETTSLAGE Org.nr: 989760890
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1903/900536-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 23.07.1903
Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv
Med flere bestemmelser
1954/309211-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 19.10.1954
Bestemmelse om benyttelse
1956/301270-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 09.02.1956
2010/729207-1/200 Pantedokument 24.09.2010
BELØP: NOK 13.500.000
Panthaver: DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
2015/1117920-1/200 Pantedokument 30.11.2015
BELØP: NOK 3.880.000
Panthaver:Andelseiere I Fellesskap, Jf Brl. § 2-11, 1. Ledd Lnr: 10078645
Grunndata
1834/900003-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten 13.11.1834
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE
Rettigheter på andre eiendommer: Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Christian Kroghs gate 28 er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med og til beste for eierne. Borettslaget ligger i Oslo kommune. Borettslagets organisasjonsnummer er 989 760 890. Det er 24 boliger og ett næringslokale i borettslaget.
Borettslaget er tilknyttet Boligbyggelaget Usbl som er forretningsfører. Revisor er KPMG.
- Borettslaget har et forretningslokale (Sengetøysbutikken i 1. etg.) med leiekontrakt til 2019.
- Styret presiserer at innvendige ombygninger andelseier planlegger å utføre (som f.eks. bygging av bad) må godkjennes av Plan og Bygg i kommunen deretter søkes styret i borettslaget.
- Borettslaget har avtale med Telia (tidligere Get) for levering av digital-TV og internett over fiber.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten: 427 308,- pr. 09.10.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 54 710,- pr. 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12118686355, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.10.2020: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 37
Saldo per 09.10.2020: 5 635 747,-
Andel av saldo: 427 308,-
Første termin: 30.09.2020Neste avdrag: 30.03.2021 ( siste termin 31.12.2029 )
Ingen avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld på dette lånet.
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.03.2021 utgjøre ca. kr 3655,- per måned for denne boligen.
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Andel fellesgjeld

427 308

Andel formue

54 710

Forsikring

Gjensidige, Polisenummer: 77940814

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et overskudd på kr 509 840,-.
Borettslagets disponible midler er de økonomiske midlene som borettslaget har til rådighet. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld. Disponible midler per 31.12.2019 utgjorde kr 624 802,-.

Vedtekter / husordensregler

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andel.
Se også husordensregler og vedtekter for regler om ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget eier og leier i dag ut næringslokalet i 1.etasje. Leiekontrakten gikk ut i 2019, og styret jobber med salg av lokale. Salget kommer til å benyttes til å nedbetale borettslagets lån, men styret vet ikke nøyaktig pris pt., da det er noen skattespørsmål som ikke er endelig avklart enda. Utfallet vil være til økonomisk gunst for ny andelseier.
I løpet av 2019/2020 arbeidet styret med salg av sengebutikken, oppgradering av brannanlegget, skadedyr, innsamling av informasjon for ytterligere forbedringer. Det er et nytt styre som på dette tidspunktet nå føler seg bedre rustet til å fortsette med arbeidet å forbedre bygården for alle beboere.
Iht. styret er det ingen planer/investeringer som kan medføre økte felleskostnader pt.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se også årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt så lenge dette ikke er til sjenanse for andre beboere (bjeffing o.l).

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Veggfestet jakkestativ i entré
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.
Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen.
Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Leiligheten har vannrør av typen kobber og rør-i-rør system. Fordelerskap for rør-i-rør system bak Servantskap på bad. Stoppekraner plassert i kjøkkenskap under servant. Felles varmtvann.
- Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent anlegg. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré.
- Tilsyn fra Hafslund den 03.07.2017. Rapport datert samme dag. Ingen feil eller mangler avdekket ved stikkprøvekontrollen/tilsynet.
- Leiligheten har brannslukningsapparat og røykvarsler tilkoblet felles anlegg.
- Dokumentasjon på arbeider på bad; Fremvist FDV-perm fra Boysen Rør, datert 25.04.2014. Permen inneholder blant annet brukerveiledning for sanitærutstyr og installasjoner, bildedokumentasjon og oversikt over benyttede produkter.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Bygget nytt bad i 2014.
- Det har vært kontroll av el-anlegg av Oslo kommune, alt var OK.
- Salg av eiendomslokale i gårdens første etasje.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9.
Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås.
Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.