#Tveita

Flott og romslig 3-roms i høy 1 etasje med sydvestvedt innglasset balkong | Separat kjøkken fra 2018 | Rolig og sentralt

Gunnulvs vei 2 , 0670 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

93%

eier sin egen bolig

99%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

27%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 68 m²
Bruksareal 77 m²
Bruttoareal 85 m²
Tomt 65 319 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1964
Gårdsnummer 140
Bruksnummer 41
Energimerking E
FINN.no 196048481
Sist endret 29.11.2020 02:04
Prisantydning 3 500 000
Totalpris 3 750 334
Ligningsverdi 833 140,-

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) 235 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 735 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 750 334,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0164

Adresse og matrikkel

Gunnulvs vei 2, 0670, Oslo, Gnr. 140 bnr. 41, andelsnr. 83 i Smalvollskogen borettslag med orgnr. 950427671 i Oslo kommune

Eier

Aud Elisabeth Furulund

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja - forkjøpsretten paralellvarsles og avklares raskt etter salg (meldefrist 03.11.2020).

BRA/PROM

77 / 68 m²
Innglasset balkong er medregnet i leilighetens bruksareal ihht. tilstandsrapport.

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1964

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 65 319 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Flotte fellesarealer som er opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplener, trær og diverse beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Innhold

Leiligheten ligger i blokkens 1. etasje og består av entré, bad, wc-rom, stue, kjøkken og to soverom. Utgang fra stue til sydvest-vendt innglasset balkong på ca 9 kvm.
Leiligheten disponerer en bod i først etasje på ca 3,7 kvm, samt to kjellerboder på ca 3,3 kvm og ca 1,5 kvm.

Beliggenhet

Borettslaget har en sentral beliggenhet på Tveita. Fra leiligheten er det få minutters gange til Tveita senter med 70 butikker som representerer de fleste bransjer, og er dermed et av de største og mest komplette sentrene i området med blant annet dagligvarer, vinmonopol, apotek, klesbutikker, restauranter, bank og en rekke andre servicetilbud. I tillegg finner du Alnasenteret som er landets største faghandelssenter med store varehus og serviceenheter, og ligger kun en liten kjøretur unna.
Østmarka byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. Kort vei også til idylliske Østensjøvannet med sitt yrende fugleliv. Området kan også tilby et mangfold av fritidsmuligheter som blant annet Sats treningssenter, Bare Trening på Haugerud, kunstgressbane, parsellhage, Alnaparken ridesenter og Furuset Forum med is og håndballhall samt Furuset svømmehall.
Ved Tveitasenteret har man meget god offentlig kommunikasjon med både busser og T-bane. Her finner du linje 2 Østerås-Ellingsrudåsen med 8 avganger i timen, som tar deg til Jernbanetorget på kun 13 minutter. I tillegg buss 58 Tveita-Nydalen via Bjerke, 69 Tveita-Lutvann, 76 Helsfyr-Mortensrud T og 79 Grorud-Åsbråten, samt nattbuss. Kort vei til E6 for rask transport på strekningen Oslo sentrum/Gardermoen og videre til hele det sentrale Østlandsområdet.

Stue

Romslig og pen stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. De store vindusflatene slipper inn mye naturlig lys som gir rommet en god romfølelse. Utgang til hyggelig innglasset balkong.

Kjøkken

Flott og moderne Epoq kjøkkenløsning fra 2018. Kjøkkeninnredning med glatte fronter, flislagt på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap, benkeplate av stein og oppvaskkum med armatur fra Grohe. Her har du integrert komfyr og mikrobølgeovn i høyskap fra Elektrolux, nedfelt induksjonstopp fra Elektrolux, ventilator tilkoblet avtrekkskanal fra Elektrolux, frittstående kjøleskap og fryser fra AEG i nisje og integrert oppvaskmaskin fra Bosch.
Vannstoppventil er montert i kjøkkenbenk, varmtvannsbereder er plassert i kjøkkenbenk og omfyrvakt er montert.

Inngalsset balkong

Utgang fra stue til en flott sydvest-vendt innglasset balkong på ca 9 kvm med gode solforhold. Her er det god plass til stor sittegruppe, grill og annet ønskelig møblement. Balkongen kan nytes sommer som vinter!

Soverom I

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. Skyvedørsgarderobe med speildører.

Soverom II

Leiligheten andre soverom er også av god størrelse og passer fint som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! God plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. Stort garderobeskap som kan følge ved salg om ønskelig.

Bad

Flislagt baderom renovert i 2014 med elektrisk gulvvarme, downlights og opplegg for vaskemaskin. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og armatur fra Damixa, overskap med speildører og belysning på vegg over servant, høyskap med speildør, samt dusjnisje med glassdører, regnfallsdusj og dusjarmatur fra Grohe. Avtrekksventil i himling. Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
Flislagt wc-rom renovert i 2014 med downlights. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og armatur fra Damixa, overskap med speildører, belysning på vegg over servant oh innebygget sisterne med vegghengt toalett fra Villeroy & Boch. Avtrekksventil i himling.
På den ekstraordinære generalforsamlingen 27. november 2019 ble det vedtatt vedlikehold av soilrør og modernisering av baderom og wc. Styret inngikk avtale med Selvaag Prosjekt om hjelp til å gjennomføre prosjektet. Etter anbefaling fra Selvaag ble prosjektet delt inn i to faser, fornying av soilrør som er et påkrevd vedlikehold (fase 1) og modernisering av baderom og wc (fase 2). Arbeidet med fase 1 er i gang og det er Olimb Rørfornying AS som er underentreprenør.

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av leiligheten. Plass til yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe med speildører. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren.

Overflater

Gulv: Gulvflater belagt med laminat, samt fliser i entré og på bad.
Vegger: Malte flater, samt fliser på bad og toalettrom.
Tak: Malte flater, samt downlights på bad og toalettrom.

Felleskostnader

4 464 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjeneste, trappevask, renter og avdrag, drift og vedlikehold m.m. Herav: Felleskostnader 4.264,- Balkongfronter 100,- Kabel-tv 100,-

Etasje

1. etasje.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 109 oppstillingsplasser og 178 garasjer til utleie. Disse fordeles etter eventuelle ventelister og administreres av driftssjef.
I tillegg har borettslaget 8 ladeplasser for el-bil og 20 gjesteparkeringsplasser. Det er inngått avtale med P-Service AS om kontroll av parkering på stikkveier og gjeste-parkering, samt vakthold av garasjeanlegget. Per 23.10.2020 er det 9 på venteliste for uteoppstillingsplasser og 13 på venteliste for garesjeplass, ihht. telefonsamtale med driftssjef. Uteoppstillingsplassene koster kr 190,- i mnd i tillegg til et engangsgebyr på kr. 700,-. Garasjeplassene koster kr 290,- i mnd i tillegg til et engangsgebyr på kr 1500,- og et depositum på kr 6000,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 833 140 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 999 305 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong, grunnmur, bærende konstruksjoner, skillende dekker i hovedsak av betong med
utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner, fasader forblendet med teglstein og trepanel og tilnærmet flat takkonstruksjonen utvendig tekket med
papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Ruud. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 1988. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1988 og 2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligblokk datert 1970, ferdigattest for utvidelse av eksisterende balkonger datert 1996, ferdigattest endring/reparasjon av bygningstekniske installasjoner datert 2005 og ferdigattest for fasadeendring datert 2012.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 77 kvm, Bruttoareal: 85 kvm
Innglasset balkong på ca 9 kvm er medregnet i leilighetens bruksareal ihht. tilstandsrapport.

Adgang til utleie

(1) Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:
• andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år.
• andelseieren er en juridisk person,
• andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,
• et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,
• det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.
Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av bruker/eier. Søknadsskjema fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet og har gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Strøm, evt., alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Boligselskapet mottar eiendomsskatteseddel fra Eiendomsskattekontoret og blir fakturert eiendomsskatt sammen med de kommunale avgiftene til Oslo kommune. Andelene som faller inn under kriteriene for eiendomsskatt blir viderefakturert av Usbl medio mai og medio oktober. Har det vært eierskifte i perioden må fordelingen av eiendomsskatten avtales mellom ny og gammel eier, men nåværende eier er ansvarlig for betaling av fakturaen til boligselskapet. Eventuelle spørsmål eller klage på eiendomsskatten rettes til Oslo kommune, via styret i boligselskapet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-951 av 23.01.62. Området rundt er regulert til boliger, vei, parkeringsområde, friområde (lekesenter), tomt for offentlig bygning (barnehage), industri m.m. Reguleringskart følger i salgsoppgaven.
Pågående plansak:
Saksnr: 201915152
Saken gjelder: Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer
Pågående byggesaker:
Saksnummer: 201708165
Saken gjelder: Lavrans vei 1-36 - Gunnulvs vei 2-36 - Fasadeendring

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
1967/3257-1/105 Erklæring/avtale 06.03.1967
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1967/7136-1/105 Erklæring/avtale 27.05.1967
VEDR. BANKFILIAL
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
1971/7695-1/105 Fellesobl. for bor.innsk. 04.05.1971
BELØP: NOK 5.032.600
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al
Lnr: 1087017
Prioritet etter obligasjon til Husbanken,
som til enhver tid hviler på eiendommen
UTEN OPPTRINNSRETT
1987/46923-1/105 ** Transport av panthaver 17.07.1987
Fra:Andelseierne I Borettslaget
Lnr: 1086915
Til:Oslo Bolig Og Sparelag Al
Lnr: 1087017
1986/80674-2/105 Erklæring/avtale
09.12.1986
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Smalvollskogen Borettslag, beliggende i bydel Alna i Oslo kommune, består av 376 andelsleiligheter og er registrert i Foretaks-registeret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950427671.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning i henhold til kontrakt.
- Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
- Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Driftssjef Trond Knutsen og vaktmester Helge Thorbjørnsen ivaretar den daglige drift og løpende vedlikehold i borettslaget.
- Cleanit AS utfører renhold av borettslagets trappeoppganger. Trappene vaskes onsdag og torsdag. Beboerne trenger ikke å ta inn dørmatten.
- Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
Boligselskapets hjemmeside: www.smalvollskogen-borettslag.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 235.000,- per 01.10.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 5.343,- per 31.12.2019.
Borettslaget har 3 lån.
Spesifikasjon av lån:
Lånenr: 2HANDE-94927020852
Type: Annuitet
Restsaldo: 72.759.275,-
Restløpetid: 21 år
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,55%
Andel av saldo: 180.565,-
Kapitalkostnader: 840,-
Spesifikasjon av lån:
Lånenr: 2HAND2-94927027512
Type: Annuitet
Restsaldo: 2.804.707,-
Restløpetid: 6 år 10 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,55%
Andel av saldo: 6.961,-
Kapitalkostnader: 90,-
Spesifikasjon av lån:
Lånenr: 2HAND3-94927035795
Type: Annuitet
Restsaldo: 19.049.995,-
Restløpetid: 29 år 8 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,55%
Andel av saldo: 47.279,-
Kapitalkostnader: 167,-
Borettslaget har ikke lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning).
I forbindelse med utskifting/vedlikehold av vann- og avløpsrør og rehabilitering av bad/WC vil det bli tatt opp lån. På ekstraordinær generalforsamling 2019 ble det vedtatt låneopptak ca. kr 90 millioner.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

235 000

Andel formue

5 343

Forsikring

Protector Polisenummer: 1455806

Regnskap

Årets resultat på kr 2 027 432 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd og foreslås ført mot egenkapital i balansen som udekket tap (negativ egenkapital). Avdrag på langsiktig gjeld (lån) er for øvrig ikke tatt hensyn til i resultatregnskapet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019 Vedlikehold av bunn- og uttrekksledninger. Forprosjekt rør- og baderom. Oppgradering av uteområde med beplantning og 2 grillplasser.
2018 Avfallsbrønner, vedlikehold av garasjene, vedlikehold/skiftet skiferheller i inn-gangspartier, samt etablert 8 ladeplasser til el-bil.
2017 Utskifting av balkongfronter.
2016 Etterfylling av pukk rundt blokker og under balkonger. Maling av lekeapparater.
2015 Maling trappeoppganger. Utskifting av pipehatter. Byttet resterende porttelefoner.
2014 Maling av trappeoppganger og ny LED-belysning. Nye søppelstativ på ute-området. Nytt gjerde nederst i Lavrans vei.
2013 Oppgradering av lekeplasser, beplantning, nye pipehatter, samt nye gjerder mot Gunnulvs vei.
2010-12 Rehabilitering av fasader.
2009 Forarbeid rehabilitering av fasader.
2007/08 Rehabilitering av samtlige fellesvaskerier.
2006 Skiftet defekte porttelefoner i 3 oppganger, utbedret innervegg i en leilighet grunnet fukt, tekket tak på 10 garasjer, samt nye garasjeporter.
2005 Beiset garasjer to strøk, byttet porttelefoner i Gunnulvs vei 34 - 36, et vann-ledningsbrudd utbedret Lavrans vei 2 - 4, fjernet asbest på rørbend i kjeller, renset overvannskummer og merket utvendige hovedstoppekraner.
2004 Skiftet defekte porttelefoner i 3 blokker og tekket tak på 8 garasjer. Utbedret innervegg i enkelte leiligheter grunnet fukt. Et vannledningsbrudd utbedret (mot Sigrid Undsets vei). Utført forprosjekt trinn 2 - fasaderehabilitering.
2003 Skiftet defekte porttelefoner, tekket dårlige garasjetak og høytrykkspylt alle avløp. Utbedret innervegg i enkelte leiligheter grunnet fukt. To vannledningsbrudd i Lavrans vei utbedret. Utført ENØK-analyse.
2002 Ferdigstilt rehabilitering av elanlegg, skiftet postkasser, skiftet tavler i vaskeriene, montert punktbelysning i garasjene, utbedret sandsilo. Utført tilstandsvurdering forprosjekt trinn 1.
2000/01 Skiftet defekte bommer. Rehabilitering av el-anlegg i blokker og garasjeanlegg.
1999 Malt vinduer.
1998 Asfaltert, innglasset balkonger, rehabilitert sikringsskap i vaskerier og oppgradert kabelnettet.
1997 Istandsatt grøntanlegget.
1996 Oppført nye balkonger.
1994/95 Utbedret støttemur.
1994 Renset avtrekkskanaler
1989 Skiftet vinduer.
Fremtidige planer:
På den ekstraordinære generalforsamlingen 27. november 2019 ble det vedtatt vedlikehold av soilrør og modernisering av baderom og wc. Budsjettrammen var på kr 90 millioner. Dette tilsvarte en økning i felleskostnader på ca. 25% pr. andel (inkludert i oppgitt fellesgjeld og felleskostnader). Styret inngikk avtale med Selvaag Prosjekt om hjelp til å gjennomføre prosjektet. Etter anbefaling fra Selvaag ble prosjektet delt inn i to faser. fornying av soilrør som er et påkrevd vedlikehold (fase 1) og modernisering av baderom og wc (fase 2). Arbeidet med fase 1 er i gang og det er Olimb Rørfornying AS som er underentreprenør. I begge faser ble det utarbeidet et konkurransegrunnlag og gjennomført tilbudsbefaring. I Fase 2 er det gjennomført tilbudsbefaring med 18 firmaer i mai 2020. Selvaag har, i samarbeid med styret, jobbet iherdig for å få prisene innenfor budsjettrammen. Så langt har dette ikke lykkes. Det er per i dag ikke inngått noen avtale med underentreprenør for fase 2. På ekstraordinær generalforsamling 6. oktober 2020 ble det vedtatt en tilleggsramme på kr 10.000.000. Dette vil utgjøre en økning i felleskostnadene på ca. kr 100,- pr. måned (ikke inkludert i oppgitt felleskostnader). Ihht. forretningsfører er et lån på kr. 20.000.000 allerede tatt opp og er inkludert i oppgitt fellesgjeld. Et ytterligere opptak på ca kr 80.000.000 vil bli tatt opp når fase 2 er satt i gang og ett tillegg på andel fellesgjeld vil forekomme i etterkant.
Fase 1 er planlagt satt igang i uke 5, 6 og 7 i 2021 i Gunnulvs vei 2. I denne perioden vil det ikke være tilgang til vann i leilighetene. Det blir tilrettelagt brakker med dusj og wc i perioden som kun skal være 20-50 meter unna blokken.
Borettslagets garasjeanlegg er i svært dårlig forfatning. Det elektriske anlegget i garasjene er ikke dimensjonert for el-bil lading. Det må derfor gjøres betydelig investeringer i nytt elektrisk anlegg. Borettslaget etablerte nylig 8 ladeplasser for el-bil. Det er per i dag mye overkapasitet på disse ladeplassene. På grunn av store investeringer i vedlikehold av vann og avløp, samt planlagt baderomdrehabilitering vil ikke vedlikehold av garasjenes dårlige tilstand være prioritet. Styret anbefaler at det opprettes et større prosjekt som utreder framtidig garasjeanlegg. Et slikt prosjektet kan startes etter at baderomsrehabiliteringen er ferdig. Styret fikk vedtak på ektraordinær generalforsamling om å utrede kostnader for oppgradering til EL-bil lading i hver garasje-/biloppstillingsplass, samt hvordan dette kan finansieres (f.eks. delvis gjennom tilskuddsordninger), og hvordan kostnadene skal fordeles (på hver enkelt leietaker av parkeringsplass (inne/ute) eller betales av borettslaget).

Husdyrhold

Det er ikke tillatt med dyrehold uten godkjenning fra styret. Det er ikke tillatt med oppdrett av dyr eller flere enn 2 større dyr (hund/katt) per husstand.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger salget. Vaskemaskinen og skap på soverom II kan følges med om ønskelig (må skrives som forbehold i bud).
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sw@schalapartners.no eller SMS: 477 15 848. Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

I hjørneskapet på kjøkkenet har det oppstått en vannlekkasje. Selger har fått vite at det har vært en lekkasje fra varmtvannsberederen i etasjen over, tidligere i år. Styret tok dette opp i styremøte onsdag 21.10.2020 i følge selger. Selger har fått beskjed om at det skal komme en takstmann fra Protector, som borettslaget er forsikret hos, for å undersøke nærmere.
- Leiligheten har røykvarsler, og håndholdt brannslukker.
- Varmtvannsbereder er plassert i kjøkkenbenk.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i oppgang. Hovedsikringens kapasitet er 40A. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Fordelerskap med stoppekraner for vann er plassert på wc-rom.
- Leiligheten har naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer.
- Pliktig medlemsskap hos OBOS.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.