#FRYDENBERG/LØREN

Moderne, nyoppusset 4-roms med to solrike balkonger | To lekre bad | Heis | Garasjeleie*| "Alt" inkludert i felleskostn.

Frydenbergveien 50 , 0575 Oslo

BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

65%

har bolig mellom 60-120 kvm

79%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 95 m²
Bruksareal 95 m²
Bruttoareal 105 m²
Tomt 436 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 4
Byggeår 2008
Gårdsnummer 126
Bruksnummer 158
Energimerking D
FINN.no 196356211
Sist endret 02.12.2020 09:13
Prisantydning 6 700 000
Totalpris 6 955 865
Ligningsverdi 1 628 584,-

Beregnet totalkostnad

6 700 000,- (Prisantydning) 247 856,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 947 856,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 955 865,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0166

Adresse og matrikkel

Frydenbergveien 50, 0575, Oslo, Gnr. 126 bnr. 158, andelsnr. 58 i Frydenberg 2 borettslag med orgnr. 991640150 i Oslo kommune

Eier

Aiman Shaqura v/Bashar Youssef Shakoura iht. fullmakt.

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

95 / 95 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2008

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

436,3 m² felles, eiet tomt.

436,3 m² felles, eiet tomt.
Fellesarealene er opparbeidet med asfalterte internveier, plenområder, busker, trær og annen beplantning. Sykkelparkering, lekeapparater og sittegrupper til bruk for beboerne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er medlem i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS (tidligere Stiftelsen Borettslagenes Sikringsfond) for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader.
Borettslaget har også IN-ordning på ett lån. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.

Beskrivelse

Velkommen til en romslig og lekker 4-roms endeleilighet, beliggende i 4. etasje (med heisadkomst), i et attraktivt borettslag på Frydenberg/Løren. Boligen har skjermet beliggenhet, mot hyggelige fellesarealer. Bygget er fra 2008 og boligen er pusset opp i 2020, og holder en god standard. Arealeffektiv planløsning og store vindusflater fra flere sider, som slipper inn mye naturlig lys!
- Romslig og pen stue
- To sydvestvendte balkonger
- Stilrent kjøkken fra 2020 med integrerte hvitevarer
- To lekre bad fra 2008 - overflateoppusset i 2020
- Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
- Tre soverom
- Bod/walk-in-closet
- Oppbevaringsplass i gang/entré
- Pene fargevalg og gulv fra 2020
- Disponibel kjellerbod
- IN- og sikringsordn.
- Heis
- Mulighet for garasjeleie (ledige plasser per 01/10)
- Strøm/fyring/vv. ákonto inkl.
- 1 min til T-bane

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, gang, to bad, tre soverom hvorav ett har adkomst til bod/walk-in-closet, samt stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til sydvestvendt balkong på ca. 6 kvm, samt utgang fra soverom 1 til sydvestvendt balkong på ca. 6 kvm.
Omkledningsrommet er byggemeldt som bod men brukes som omkledningsrom og omtales etter bruk.
I tillegg disponerer én bod i kjeller på ca. 7 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til på Frydenberg/Løren, et nytt og spennende boligområde preget av grønne lunger og hyggelige fellesarealer. Meget familievennlig beliggenhet, samt med kort vei alle nødvendige fasiliteter. T-banen ligger kun 1 min gange unna og tar deg til sentrum, raskt og effektivt.
Fra leiligheten er det kort vei til Løren Torg med rikelig tilbud av butikker, cafèer, resturanter og forretninger for alle gjøremål i hverdagen. Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi rett nede i gaten, Rema 1000 eller Spar Hasle. På Løren Torg finner du bokhandler Norli, Nille og stor Meny med post i butikk. Her finner du også Hertz Bilpool. Sanjays, Peppes Pizza og Baker Hansen er hyggelige møtesteder i området. Det er også flere take-away restauranter som Umai Sushi og Dominos pizza. På Vinslottet har det også åpnet flere populære serveringssteder som f.eks. Sugar & Spice, Hasle Linje Gastropub og W.B. Samson.
Flotte Skulpturparken, Peer Gynt parken, består av 20 skulpturer som er basert på ulike scener i Henrik Ibsens skuespill. Det er også flere skoler og barnehager i nærområdet.
Planlagte Økern Portal bygges rett i nærheten og er et unikt og spennende næringsbygg med kontorlokaler, stort serveringstilbud og grønne fellesområder. Bygget blir plassert midt i er attraktivt nytt område midt i Oslos nye bydelssentrum. Gangavstand også til nye Løren aktivitetspark og flerbrukshall som planlegges mellom Løren og Økern. Stort løft for hele området!
For den som liker å holde seg i form er STERK treningssenter sentralt plassert på Løren. Løren-hallen er også en liten spasertur unna. Grefsenkollen og Lillomarka innbyr til både fot- og sykkelturer, samt flotte langrennsløyper på vinteren. Slalombakkene Grefsenkleiva og Trollvannskleiva gir gode muligheter for slalom- og snowboardkjøring hele vinteren.
Valle Hovin har skøytebane og noen av byens fineste idrettsanlegg. På nye Intility Arena spiller Vålerenga sine hjemmekamper. Kampen park og Tøyenparken er populære tilholdssteder på sommerstid med grilling, avslapning og kos. På vinterstid er Tøyenparken ypperlig akebakke for de minste.
Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud med t-bane og buss. Busstopper på Sinsen og på ring 3. Flybussen stopper like ved (Lørenvangen holdeplass). I forbindelse med Oslopakke 3 har det også kommet en egen t-banestasjon på Løren som gir enkel og rask adkomst til alle byens retninger. Det går også direktebuss fra Lørenvangen til Lysaker/Fornebu/Skøyen. Leiligheten ligger ikke langt fra Sinsen som også er tilknyttet trikk og t-bane, samt Økern som har buss og t-banelinje. Det er gangavstand til Carl Berner, Grünerløkka, Tøyen, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle m.m.
Området Løren (www.loren.no) og Økern (www.okernsentrum.no) er under utvikling og vil være en spennende plass å bo og leve i årene fremover.

Entré/gang

Romslig og innbydende entré og gang, med plass til oppbevaring av yttertøy og sko i garderobeskap med speilfronter. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som skoskap, kommode, hyller etc. Dørcalling med portåpner er plassert ved inngangsdøren. Strategisk plasserte downlights i himling.

Stue

Stor og lys stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Det er også fin sone for spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Vindusflater fra flere sider som gir gode innvendige lysforhold. Åpen løsning mot kjøkken, samt adkomst til den ene balkongen.

Kjøkken

Stilren IKEA kjøkkeninnredning fra 2020 med mørke, slette fronter og heltre furu benkeplate som er overflatebehandlet. Nedfelt oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; komfyr i høyskap, kjøl/frys, oppvaskmaskin, samt induksjonstopp m/ integrert avtrekksvifte plassert på kjøkkenøyen.

Balkong 1

Fra stuen er det adkomst til en herlig, sydvestvendt balkong på ca. 6 kvm. Her er det god plass til utemøblement, grill og planter (tillatt med gass- eller elektrisk grill). Gode solforhold og hyggelig utsyn over fellesarealer. Balkongen har ny terrassebord fra 2020. Utelys og sikkontakt på balkong, samt rekkverk i metall og fasadeplater.

Bad 1 (ved entré)

Prefabrikert bad fra byggeår (2008), som er oppgradert med flis-på-flis, sparklede overflater og ny baderomsinnredning i 2020. Farget sparkel fra Detale CPH utenfor dujshjørne. Dusjhjørne med veggmonterte dusjdører, regnfallsdush og hånddusj. Innredning med heldekkende servant, skuffer under med hvite fronter og speil over. Veggmontert WC (denne er gjenbruk fra byggeår). Opplegg for vaskemaskin/plass til tørketrommel i hjørnet. Avtrekksventil på vegg med mekanisk avtrekk ut av bygget. Varme i gulv og downlights i himling.

Bad 2 (ved gang)

Prefabrikert bad fra byggeår (2008), som er oppgradert med flis-på-flis, sparklede overflater og ny baderomsinnredning i 2020. Farget sparkel fra Detale CPH utenfor dujshjørne. Dusjhjørne med veggmonterte dusjdører, regnfallsdusj og hånddusj. Innredning med heldekkende servant, skuffer under med sorte fronter, samt speil over. Veggmontert WC (denne er gjenbruk fra byggeår). Opplegg for vaskemaskin/plass til tørketrommel. Avtrekksventil på vegg med mekanisk avtrekk ut av bygget. Varme i gulv og downlights i himling.

Soverom 1

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Fin plass til ønskede oppbevaringsløsninger. Dette soverommet har adkomst til leilighetens andre balkong.

Balkong 2

Sydvestvendt balkong med gode solforhold og fin plass til diverse utemøblement. Denne balkongen er også på ca. 6 kvm med ny terrassebord i 2020. Utelys og stikkontakt, samt rekkverk i metall og fasadeplater.

Soverom 2

Lyst og romslig soverom med god plass til dobbeltseng, skrivebord eller annet ønskelig møblement. Dette soverommet har praktisk adkomst til bod/walk-in-closet. Her er det rikelig lagringsplass til klær, sko, støvsuger etc.

Soverom 3

Dette er også et fint soverom som egner seg ypperlig som barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov.

Overflater

Gulv: Lys tre-stavs parkett fra 2020, samt fliser med gulvvarme på begge bad. Ny flis-på-flis på begge bad i 2020.
Vegger: Nymalte og punktsparklede overflater i 2020. Ny flis-på-flis og sparklede flater på begge bad i 2020.
Tak: Nymalte overflater i 2020. Stålplater med downlights på begge bad, samt downlights i entré/gang.

Felleskostnader

7 087 pr. mnd. Drift og vedlikehold, ákonto strøm/varmtvann/fyring, kabel-TV, vaktmester, renhold, felles forsikring, nedbetaling lån, komm. avg. m.m. Herav: Energi 850,- Felleskost. 5.180,- Kabel-TV 286,- Kapitalkost. lån 1 OBBK02 771,-
Borettslaget er tilknyttet sikringsordning.

Etasje

4. etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 30 garasjeplasser til utleie, som fordeles etter venteliste (4 ledige plasser per 01.10.2020, ref. hjemmeside). Plassene er lokalisert i fellesgarasjen under blokkene med direkte tilgang fra begge oppgangene via heis. Plassene tildeles av styret ved Lars Leknes: lars.leknes@gmail.com. Plassene følger ikke boligen ved salg. Prisen er 1000,- pr måned for plass uten ladeuttak og 1250,- pr måned for plass med ladeuttak. Etableringsgebyr ligger på ca. kr 731,-.
Det kan være mulighet for kjøp av garasjeplass (ved salg/ledighet) i Garasjesameie E. Plassen tinglyses som ideell andel 2.050/352.891 gnr 426 bnr 4. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører ved eierskifte av garasjen etter gjeldende priser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 628 584 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 862 902 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 8 etasjer, samt kjeller med felles garasjeanlegg og boder. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong og stålkonstruksjoner. Yttervegger av betongelementer. Flatt tak i betongkonstruksjon, antatt tekket med papp/ folie. Ikke befart av takstmannen. Fundamentert med fundamenter i betong/armert plate til antatt antatt fast grunn. Grunnforhold kan ikke fastslås med 100% sikkerhet. Dreneringsforhold er ikke kjent for takstmannen og ikke kontrollert videre.
Vinduer i trerammer med 2-lags isolerglass fra 2007 (produksjonsår) med slette gerikter. Brann- og lydklassifisert entrédør, type B30/40d. Balkongdører med 2-lags isolerglass fra 2007.
Se for øvrig tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 02.05.2013 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 95 kvm, Bruttoareal: 105 kvm
Omkledningsrommet er byggemeldt som bod, men brukes som omkledningsrom og omtales etter bruk iht. tilstandsrapport.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Overlating av bruksretten til andre brukere enn andelseieren er bare tillatt med styrets skriftlige godkjenning, med mindre annet følger av vedtekter eller av borettslagsloven §5-4 til 5-6. Dersom borettslaget ikke har sendt svar på en skriftlig søknad om bruksoverlatelse innen en måned etter at søknaden er kommet frem til borettslaget, skal brukeren regnes som godkjent. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Borettslaget kan kreve kostnader knyttet til behandling og eventuell oppfølging av søknad om overlating av bruk dekket av andelseier. Kostnadene betales av andelseier som har søkt om overlating av bruk. Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.
Skjema for søknad om utleie er tilgjengelig på nettsiden www.frydenberg2.no, evt. hos forretningsfører/OBOS.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. Gulvvarme på begge bad. Strøm/varmtvann/fjernvarme er ákonto inkludert i felleskostnadene.
Borettslaget har individuell måling av fjernvarme, varmt tappevann og strøm. Andelseier må betale a-konto beløp hver mnd., mens Techem avregner forbruket en gang i året. Ved eierskifte skal målerstand sendes til Techem. Skjemaet finnes på https://www.techem.no/beboer/eierskifteskjema.html. Alle kan følge sitt energiforbruk via Techem`s Beboerportal.

Løpende kostnader

Evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. De av andelseierne som skal betale eiendomsskatt til Oslo Kommune, vil bli innkrevd dette av borettslaget. Dette kommer i tillegg til ordinære felleskostnader. Eiendomsskatten kreves inn fire ganger årlig, og følger terminene til kommunale avgifter (normalt i mars, mai, august og oktober).
Eiendomsskatt for denne leiligheten utgjør kr 1680,- i 2020 (kr 420,- x 4 og faktureres via felleskostnadene).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med tilhørende anlegg, etter bestemmelsene i S-4084 av 26.05.2004. Tilstøtende områder er regulert til byggeområde for boliger, offentlig bygning/allmennyttig formål (skole, idrettshall), barnehage, fellesområde (lek, opphold), vei, parkering, friområde/park, sikringssone for anlegg i grunnen, stasjon/terminalbygg, forretning, kontor m.m.
I Haslevangen 14 er det forslått endringer av tomten til bebyggelse og anleggsformål - bolig/kontor/industri/forretning hvorav forretningsformålet begrenses til maks. 1500m2BRA. Se saksnummer 201415352 hos PEB for nærmer informasjon. Det rives, rehabiliteres og bygges nye boliger i området, og området er i stor vekst. Reguleringsplanen for området er helt eller delvis opphevet som følge av "Veiledende plan for offentlige rom - Løren Økern", bystyrets vedtak 23.09.2015 (sak 262) og 24.04.2009 (sak 107) om kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn og Kommunedelplan for torg og møteplasser. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
- Ubyggingen av Arcus-området, nærmest Frydenbergveien er i ferd med å bli ferdigstilt.
- Det er mottatt skriv fra Oslo Sporveier for annektering av et grunnareal nær nr 58 for etablering av en gangbro over Alnabanen fra borettslagets område til inngang-B til T-banen. Sammen med de øvrige berørte eiendommene har styret søkt å stoppe etablering av denne gangbroen. Saken er sendt tilbake til Rådhuset. Så vidt styret er informert vil gangbroen ikke bli bygget.
- Det er startet et påbygg av en topp-etasje mellom Frydenberg skole og KIWIbygget/Centennialbygget Dagens kontorlokaler vil bli ombygd til leiligheter.
- Det er også søkt om riving av «ORAS/Heidenreich-bygget» og opparbeidelse til leiligheter. Styret har gitt innspill via nabovarsel for at antall etasjer begrenses til max. 4. Byggesøknaden er fortsatt til behandling hos Plan og Bygningsetaten og er nå til politisk behandling.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
2011/91241-1/200 Hjemmel til eiendomsrett 03.02.2011
Vederlag: NOK 150.639.462
KJØPER:FRYDENBERG 2 BORETTSLAG
Org.nr: 991640150
Gjelder denne registerenheten med flere
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
2010/950990-4/200 Erklæring/avtale 02.12.2010
Bestemmelse om gjensidig rett til bruk av grunn for vedlikehold og reparasjoner
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og Bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
2010/950990-18/200 Best. om vann/kloakkledn. 02.12.2010
Bestemmelse om felles stikkledning for vann og avløp
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og Bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
2011/91269-1/200 Pantedokument 03.02.2011
BELØP: NOK 31.734.772
Panthaver:Fr. Andeierne I B-Laget Jf.Borettslaglov§2-11 1.Le Lnr: 10033760
Gjelder denne registerenheten med flere
2012/824962-1/200 ** Prioritetsbestemmelse 04.10.2012
veket for: PANTEDOKUMENT 2012/824943-1/200
2012/824962-2/200 ** Prioritetsbestemmelse 04.10.2012
veket for: PANTEDOKUMENT 2012/824955-1/200
2012/824943-1/200 Pantedokument 04.10.2012
BELØP: NOK 115.491.283
Panthaver:OBOS BBL Org.nr: 937052766
Gjelder denne registerenheten med flere
2012/824955-1/200 Pantedokument 04.10.2012
BELØP: NOK 5.400.000
Panthaver:OBOS BBL Org.nr: 937052766
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2010/949400-2/200 Registrering av grunn 02.12.2010
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:148
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-426/4
Rettigheter i eiendomsrett
2010/950990-3/200 Erklæring/avtale 02.12.2010
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:158
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:159
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:160
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:163
Bestemmelse om fellesareal - parkeringskjeller
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og Bygningsetaten
Rettigheter på 0301-126/148
Rettigheter i eiendomsrett
2010/950990-2/200 Erklæring/avtale 02.12.2010
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:158
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:159
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:160
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:163
Bestemmelse om fellesareal - uteoppholdareal
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og Bygningsetaten
Rettigheter på 0301-426/4, 0301-426/5
Rettigheter i eiendomsrett
2010/950990-5/200 Bestemmelse om parkering 02.12.2010
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:158
Bestemmelse om bruksrett til 15 biloppstillingsplasser i garasje på gnr 426 bnr 4, og 7 på gnr 426 bnr 5
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune
v/Plan- og Bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-426/4
Rettigheter i eiendomsrett
2010/950990-9/200 Erklæring/avtale 02.12.2010
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:158
Bestemmelse om bruksrett til 37 sportsboder
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og Bygningsetaten
Rettigheter på 0301-126/148, 0301-426/4
Rettigheter i eiendomsrett
2010/950990-13/200 Erklæring/avtale 02.12.2010
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:158
Bestemmelse om bruksrett til 35 sykkelplasser på gnr 426 bnr 4, og 20 på gnr 126 bnr 148.
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og Bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-126/148, 0301-426/4
Rettigheter i eiendomsrett
2010/950990-17/200 Best. om vann/kloakkledn. 02.12.2010
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:158
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:159
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:160
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:163
Bestemmelse om stikkledning gjennom annen eiers grunn, samt fri adgang for nødvendig vedlikeholds - og reparasjonsarbeider
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune
v/Plan- og Bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-126/177
Rettigheter i eiendomsrett
2017/741516-1/200 Erklæring/avtale 07.07.2017 21:00
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:146
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:147
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:148
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:152
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:153 Snr:1 -25
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:154 Snr:1 -60
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:156
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:158
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:159
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:160 Snr:1-40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:163 Snr:1-90
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:166
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:167
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:168 Snr:1-46
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:169 Snr:1 -34
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:172
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:175 Snr:1-50
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:176 Snr:1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:176 Snr:50
Bestemmelse om fellesareal

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 77 andelsleiligheter. Frydenberg 2 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 991640150, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Frydenbergveien 50-52. Selskapet eier 12,94 % av Frydenberg Driftsforening og 9,04% av Frydenberg Garasjesameie. Selskapet har solidaransvar for den samlede gjelden i disse selskapene.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.
- Borettslaget har egen hjemmeside: www.frydenberg2.no med nyttig info
- På hjemmesiden finner man også FDV-dokumentasjon
- Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Coor Service Management
- Borettslaget har avtale med Renholdseksperten AS om renhold av borettslagets fellesarealer
- Borettslaget er tilknyttet både IN-ordning og sikringsordning
- Basisavtale med Telenor om leveranse av TV og Bredbånd. Grunnpakken er standard og det fysiske utstyret; TWee boks og router følger leiligheten. For å få tilgang til grunnpakken er det bare å koble TV-en til mediaboksen i gulvet/veggen. Du trenger altså ingen ekstra boks for å få signaler. For internettilknytning er det også mulig å koble seg til via fibernett fra Lynet Internett AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har tre lån i OBOS-banken.
Andel gjeld for denne leiligheten: 247.856,- per 01.10.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 7.330,- per 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBBK01-98207366013
Type: Annuitet
Restsaldo: 3.849.262,-
Restløpetid: 13 år 3 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 1,70%
Andel av saldo: 99.787,-
Kapitalkostnader: 706,-
Dette lånet har ikke IN-ordning. Lån opprinnelig pålydende kr. 5.400.000,- er benyttet til kjøp av garasjeplassene. Kapitalkostnadene tilknyttet dette lån dekkes gjennom de ordinære felleskostnader. Andel fellesgjeld knyttet til garasjelånet kan ikke innfris.
Lånenr: OBBK02-98207357952
Type: Annuitet
Restsaldo: 25.792.542,-
Restløpetid: 13 år 3 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 1,70%
Andel av saldo: 99.973,-
Kapitalkostnader: 702,-
Dette lånet har IN-ordning.
Lånenr: OBOS03-98207882461
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.856.078,-
Restløpetid: 9 år 9 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 1,70%
Andel av saldo: 48.096,-
Kapitalkostnader: 447,-
Dette lånet har ikke IN-ordning.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på det ene lånet (OBBK02). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Send henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning for å få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 01.04 og 01.10. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale, og innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.
For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode følge selger. Det kan derfor påløpe restanse selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden. En eventuell restanse kan bli etterfakturert.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

247 856

Andel formue

7 330

Forsikring

IF Skadeforsikring, Polisenummer: 565828

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et overskudd på kr 3 875 386,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. I løpet av 2019 ble det innbetalt kr 1 926 853,- på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld. Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr 1 948 533,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 207 146,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Bare fysiske personer kan være andelseiere i laget. Ingen fysisk person kan eie mer enn en andel. Se også vedtekter/husordensregler ang. orden, vedlikeholdsplikt m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 2 071 000,- til vedlikehold som bl.a. omfatter vask og beising av fasader. Kostnader til vask og maling av fasader er lagt inn med kr 1 150 000,- i juli. Til dette prosjektet er det budsjettert med kr 150 000,- til ekstra konsulenthonorar i mai og opptak av lån i juni. Del 1 av lånet, 1 900 000,- er utbetalt 27.7.20 (ca. 300 000,- som gjenstår). Dette er arbeid som er utsatt fra 2019, og borettslaget er i gang med arbeidet. Styrene har leid inn Dagny Thurmann-Moe og Koi fargestudio for å utarbeide et fargekonsept for bygningene. Målsettingen er å skape mer harmoniske og varierte omgivelser, referere til de klassiske Oslofargene og jobbe tettere med områdets stedsidentitet.
- Kostnader til skifte av energimålere (for varmtvann, el og fjernvarme via Techem AS) er inkludert i budsjettet. Det er gitt fritak for installasjon av AMS-målere.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Se retningslinjene i §5 i Husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no.
Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.
Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Aquastopper montert i 2020.
- Automatsikringer i sikringsskap og routerskap plassert i omkledningsrom/teknisk rom.
- Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter, og er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som kan redusere antall skjeggkre betydelig. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.
Iht. egenerklæringsskjema:
- 2020: Ikke totalrenovert, men overflatebehandlet badene. Lagt flis-på-flis og montert nye baderomsmøbler. Arbeid utført av Pent Hjem AS.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.