#TORSHOV

Lys, gjennomgående og lekker 2-roms med attraktiv beliggenhet | Nyoppusset 2018 | 2 solrike balkonger | Storslått utsikt

Sandakerveien 48 C , 0477 Oslo

BE OM SALGSSUM
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig mellom 60-120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 55 m²
Bruksareal 55 m²
Bruttoareal 60 m²
Tomt 856 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 1947
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 336
Energimerking F
FINN.no 196450068
Sist endret 23.11.2020 14:39
Prisantydning 4 300 000
Totalpris 4 491 645
Ligningsverdi 1 032 412,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) 70 126,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 370 126,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 121 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 491 645,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0171

Adresse og matrikkel

Sandakerveien 48 C, 0477, Oslo, Gnr. 224 bnr. 336 snr. 36 orgnr. 975668401 i Oslo kommune

Eier

Martin Stillesby

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2020, ref. eiendomsskattelisten.

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1947

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

01.10.2019 - 30.09.2020 : 11 122 kWh, som utgjorde kr 10 352,-.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 856 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt på 856 kvm. Tomt opparbeidet med plenområder, busker, diverse beplantning og asfalterte områder.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lekker 2-roms beliggende høyt og fritt i 4. etasje, i en rolig, enveiskjørt gate på populære Torshov! Boligen er gjennomgående og har fin takhøyde (opptil 2,71m), gode lys- og solforhold, samt nydelig utsikt mot bl.a. grøntområdene rundt Akerselva og Holmenkollen. Boligen er nyoppusset i 2018, foruten bad som ble oppgradert i regi av sameiet i 2005.
- Vestvendt balkong med ettermiddags-/kveldssol
- Østvendt balkong med morgensol
- Romslig og pen stue
- Kjøkken med stilren innredning fra 2018, integrerte hvitevarer og plass til stort spisebord
- Flislagt bad fra 2005 med våtromsbevis (se tilstandsrapport)
- Pent soverom
- Garderobeskap i stue og entré
- To boder
- Malte overflater og 1-stavs parkett fra 2018
- Mulighet for leie av p-plass etter venteliste
- Tilbaketrukket og samtidig med kort vei til "alt"

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 4. etasje og består av: Entré, bad, kjøkken, soverom og stue. Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 4 kvm, samt utgang fra kjøkken til østvendt balkong på ca. 2,5 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på hhv. ca. 3 kvm og ca. 1 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt til i et hyggelig boligområde på Torshov. Her bor du i et levende strøk med yrende folkeliv og koselig miljø. Lokalmiljøet byr på hverdagsgleder som Baker Hansen, Kaffebrenneriet, frokost på Caminito, Backstube eller Åpent bakeri, mens Grisen og Nieu Scene/bistro på Soria Moria frister med stemningsfull atmosfære og lekre retter. Cosmopolite, Det andre Teateret, Torshovteateret og Café teater - Trikkestallen er steder i nærområdet som absolutt er verdt et besøk. Grünerløkka, med sitt rike utvalg av spisesteder, caféer og barer, er kun en rask spasertur eller trikketur unna.
I nærmiljøet er det flere unike nisjebutikker. Det er kort vei til interiørbutikken Konstabel, samt Oslos siste pølsemaker, Strøm-Larsen, som har vunnet flere norgesmesterskap i ulike kjøttprodukter. I Vogts gate finner du også grønnsaksbutikk, samt matbutikker, malingsbutikk,blomsterbutikk m.m..  I tillegg ligger Sandakersenter en liten spasertur fra leiligheten med bl.a. Vinmonopol, bokhandel, Apotek, Samson bakeri og Coop Mega matforretning. Torshov Torg med Rema 1000, apotek og sushirestaurant ligger også kun et par minutters gange unna. Søndagsåpen Bunnpris og Joker, samt døgnåpne Deli de Luca og 7-Eleven finner du også i området.
Ikke langt unna finner du også Storo Storsenter som er Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester. Her finner du også Odeon kino med IMAX-teknologi.
Et meget spennende treningssenter "Myrens" ligger et par hundre meter lengre ned i Sandakerveien, med blant annet golfsimulator, squashbaner og Oslos beste klatrevegg. Torshov Minigolfpark og Torshov fritidsanlegg med volleyballbane ligger også i nærheten. SATS finner du i Ringnes  Park, i Nydalen og på Storo. Frodige Torshovparken og Torshovdalen ligger en liten spasertur unna - her kan man nyte grillmaten og sola på varme sommerdager! Akerselven finnes også like ved, med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Her kan man ta en sykkel- eller gåtur helt opp til Maridalsvannet i nord eller Sentrum i sør. Det er også buss til Solheimsskogen fra Torshov for tilgang til Lillomarka.
Gode offentlige kommunikasjonsmuligheter med nærhet til trikkestopp for trikk 11, 12 og 18. Det er holdeplass for buss nr 20 (Majorstuen/Skøyen) og buss nr 30 (Huk/Bygdøy), samt 21 (Aker Brygge/Helsfyr) i nærheten. T-banestasjon finner du på Storo. Flybussen har holdeplass på ring 2 (Vogtsgate og Københavngata). Det er gangavstand til sentrum med en drøy halvtimes tur ned til Stortinget/Karl Johan.

Entré

Arealeffektiv entré med adkomst til alle leilighetens rom. Oppbevaringsplass til yttertøy og sko i garderobeskap. Dørcalling med portåpner er plassert ved entrédøren.

Stue

Lys og flott stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon og annet ønsket møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap. Stuen har store vindusflater med adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig! Utsikten kan nytes både inne- og utendørs.

Balkong 1

Utgang fra stue til en herlig, vestvendt balkong på ca. 4 kvm med god plass til utemøblement og planter. Her har du supre solforhold på ettermiddagen, og frem til solen går ned bak Tryvannstårnet. Nydelig utsikt over grøntområdene langs Akerselva og opp mot Holmenkollen i vest. Balkong er av betong med rekkverk av metall.

Kjøkken

Romslig, separat kjøkken med stilren IKEA-innredning fra 2018, samt plass til stort spisebord. Her kan man invitere venner og familie til hyggelige lag! Innredning har slette, sorte fronter og benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer fra IKEA; induksjonstopp og vegghengt ventilator med belysning og kullfilter, stekeovn, oppvaskmaskin, samt kjøleskap med frysedel. Det er montert komfyrvakt. og lekkasjevarsler. Adkomst til leilighetens andre balkong.

Balkong 2

Fra kjøkkenet er det utgang til den østvendte balkongen. Denne er på ca. 2,5 kvm med fin plass til cafésett. Dette er den perfekte plassen for å nyte frokosten og kaffen i morgensolen. Hyggelig utsikt over friområdet vis-a-vis. Balkong av betong med treheller på dekket, samt rekkverk av metall og plater.

Bad

Pent flislagt bad fra ca. 2005 (oppgradert i regi av sameiet). Varme i gulv og downlights i himling. Servant i porselen med ett-greps armatur, skap under, samt speilskap på vegg over. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Mekanisk avtrekksviftei himling. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom

Luftig og pent soverom som også har flott utsikt mot vest. God plass til dobbeltseng.

Overflater

Gulv: 1-stavs parkett i oppholdsrom fra 2018. Fliser med gulvvarme på bad
Vegger: Veggflater med malte flater og malte panelplater (nymalt 2018). Fliser på bad.
Tak: Malte overflater i 2018. Takhøyde opptil 2,71 meter.

Felleskostnader

2 523 pr. mnd. Drift og vedlikehold, internett, vaktmester, renhold, nedbetaling andel gjeld, felles forsikring, forr.førsel, komm. avg. m.m. Herav: Felleskostn. 1 877,- Renter tot. 159,- Avdrag tot. 487.- Felleskostn. reduseres til kr 2 211,- fra 01.01.2021
Reduksjonen kommer som følge av at et av sameiets lån er nedbetalt iht. USBL.

Etasje

4. etasje

Garasje / Parkering

Sameiet er medeiere i "Sameiet Gårdsplassen" der det er mulig å leie parkeringsplass. Parkeringsplass følger ikke leilighet ved salg og kan ikke leies ut eller overlates til andre ved f.eks. bruksoverlating. Venteliste for parkering finnes hos forretningsfører.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 032 412 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 716 681 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer, samt kjeller. Betongplate mot grunn. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong og murkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjonen (ikke besiktiget). Utvendige fasader med pussede murflater.
Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra ukjent årstall, vurderes å være fra 1990. Vindu med to-lags glass fra 2002 på soverommet. Balkongdør med karmer rammer av treverk med to-lags glass fra ukjente årstall, vurderes å være fra ca. 2000. Koblede vindu og dør med karmer rammer av treverk med to-lags glass fra byggeår på kjøkken. Se forøvrig tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest på bygget fra 2004 som gjelder omgjøring av industri til boliger, ferdigattest på rehabilitering av 43 bad fra 2005, samt ferdigattest på balkonger fra 2009. Dokumenter følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 60 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24.
Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.
Skal en sameier som er fysisk person leie ut bruksenheten, skal han gi styret informasjon om leietakers personalia samt leieperiodens lengde. Juridiske sameiere skal på oppfordring opplyse om leietakers navn.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, kabel-TV, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Består av bolig og næring. Området rundt er regulert til boliger, vei, friområde/park, bolig/forretning/kontor/bevertning/hotell, byggeområde for forretning og kontor, undervisning (skole)/idrettsstadion (flerbrukshall) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Byggesak i Bentsebrugata 13F-J - gjeldende påbygg og ombygging. Søknaden går ut på at bygget i sin helhet bruksendres til boligformål (35 stk. nye boenheter). Videre er det oppført et påbygg i én etasje (er allerede utført), samt heisoppbygg og tekniske rom på tak. På taket etableres også felles takterrasser. Status pt: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse. For mer informasjon om prosjektet, se saksnr. 201805910 hos plan- og bygningsetaten, link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201805910.
Planlagt oppføring av boligblokk i Sandakerveien 56 (Torshovhøyden). Det er planlagt å oppføre et nytt boligbygg i nord av tomta i (Totalt har prosjektet ca. 130 leiligheter på 6 og 8 etasjer). Status pt: Venter på tilleggsinformasjon. For mer informasjon om prosjektet, se saksnr. 202003204 hos plan- og bygningsetaten, link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=202003204.
Planlagt oppføring av boligblokk i Sandakerveien 33 (Soria Hage). Det er planlagt riving av eksisterende bygg og oppføring av nytt bygg (Ca. 56 boliger fordelt på 7 etasjer). Status pt: Venter på tilleggsdokumentasjon.
For mer informasjon om prosjektet, se saksnr. 202011292 hos plan- og bygningsetaten, link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=202011292.
Planlagt oppføring av boligblokk i Sandakerveien 52 (Green Park). Det er planlagt oppføring av nytt bygg (Ca. 36 boenheter over 9 etasjer). Status pt: Venter på tilleggsdokumentasjon. For mer informasjon om prosjektet, se saksnr. 20190580 hos plan- og bygningsetaten, link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201905800.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Andel i realsameie
0/912848-1/105 Opprettelse av realsameie
Denne matrikkelenhet har andel i:
Knr:0301 Gnr:224 Bnr:338 1/200
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1959/513720-1/105 Erklæring/avtale 26.08.1959
best. om felles gårdsplass
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-224/336
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1983/510503-22/105
Seksjonering 30.09.1983
opprettet seksjoner: snr: 36
formål: Bolig
sameiebrøk: 70/3532
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 45 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Sandakerveien 48 består av 42 boligseksjoner og 3 næringsseksjoner. Sameiet er medeier i "Sameiet Gårdsplassen". Bygget var opprinnelig oppført i 1947, men er omgjort til leiligheter i 2004.
Forretningsfører er USBL. Revisor er KPMG.
- Sameiet har felles sykkelrom og vaskerom
- Nextgentel er leverandør av internett (200 Mbit inkludert i felleskostnadene). Nextgentel leverer også TV kanaler (TV pakke kan bestilles i tillegg og faktureres direkte til abonnenten).

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 70 126,- per 14.10.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 26 739,- per 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94927036392, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.10.2020: 3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 99
Saldo per 14.10.2020: 3 553 170,-
Andel av saldo: 70 126,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2020 ( siste termin 30.06.2045 )
Næringslån
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Fremtind Forsikring AS, Polisenummer: 19957029

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et underskudd på kr 225 513,-.

Vedtekter / husordensregler

- Ringetablå- og postkasseskilt skal være i samsvar med Sameiets retningslinjer: Ringetablåskilt kan bestilles hos ICS A/S (tlf: 22494015, oppgi sameiets navn og adresse). Postkasseskilt skal ha størrelse 35x77 mm og være hvite med sort skrift. Disse kan bestilles hos ICS A/S eller hos f.eks fargehandlere.
- Grilling er ikke tillatt på balkonger.
Se også retningslinjer for orden, vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Det er allerede tatt opp lån knyttet til rehabilitering av piper (som er gjennomført), samt rehabilitering av takrenner.
- Det ble installerert nye branndetektorer og alarmavstillere i leilighetene i juni/juli.
Når piperehabiliteringen (kr. 650.000,-) og adresserbart brannvarslingsanlegg (kr 615.000,-) er betalt for vil sameiet ha lite disponible midler igjen. Sameiet trenger penger til:
- Å gjennomføre mindre utbedringer som er anmerket av Oslo Brann- og Redningsetat (ca. kr 200.000,-)
- USBL anbefaler å ha kr 15.000,- i buffer pr seksjon, for Sameiet Sandakervn 48 utgjør dette kr 825.000,-
- Fri reserve til arbeider på takrenne og utbedring av rør i kjeller (ca. 400.000,-)
Årsmøtet 2020 vedtok å gi styret fullmakt til å ta opp ytterligere lån på kr 1 million. Det tas totalt opp kr 3,5 i lån, hvorav ca. kr 2 500 000 er refinansiering av allerede eksisterende lån. Dette er allerede fordelt på seksjonene.
Iht. styret er det pr dags dato ikke vedtatt noe som medfører økte felleskostnader eller økt fellesgjeld.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Hunder må ikke luftes på plenen utenfor blokken. Hundeekskrementer må plukkes opp. Det er båndtvang på sameiets fellesarealer.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Vegghengt TV
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskapet i felles trappeoppgang med automatsikringer. Overbelastningsbryter i leiligheten er på 32 amp. Delvis synlig og delvis skjult elektrisk
anlegg i leiligheten.
- Røykvarsler i leiligheten tilkoblet felles varslingsanlegg. Brannslokkingsapparat med pulver fra 2010.
- Vannrør med synlige forkrommede vannrør og rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Vannstoppekran på bad.
- Oso varmtvannsbereder på ca. 198 liter fra 2018.
- Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Dette kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Dette er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde dette, finnes det tiltak som kan redusere antallet betydelig. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.
Iht. egenerklæringsskjema:
- 2018: Gipstaket på badet er demontert og satt opp igjen grunnet installasjon av vifte, samt omlegging av rør til kjøkkenet. Arbeid utført av Keil Rørleggerservice.
- Iht. informasjon fra styret fra 28 mai 2019 var det en liten lekasje i kjellerboden i en av oppgangene i Sandakerveien 48 (a,b eller c) som er utbedret. Dette har ikke berørt bodene tilhørende denne boenheten.
- Det er murt igjen pipeløp for å sette opp kjøkken. Tetting av pipeløp i leiligheten ble utført av faglært person.
- Naturlige variasjoner med luftfuktighet grunnet tregulv.
- Det er utført arbeid knyttet til rehabilitering av takrenner i sameiet i regi av styret.
- El-anlegg; Montert kanal fra tavla trapp til ny plassering kjøkken og trekket frem nye kurser/jordfeilatomatsikringer 1st 25A, 2st 16A til kjøkken. Komfyrvakt, spiket frem stikk til ovn, oppvask, kjøleskap, ventilator og stikk over benk. Spiket kabel til bryter VVB. Skiftet alle stikkontakter og byttet alle brytere til dimmere. Dratt frem jord til stikk rom der ny plassering kjøkken. Arbeid utført av JC Elektro & Design. Selger har fått samsvarserklæring på utført arbeid.
- Endring av eiendommens omgivelser; Sandakerveien 33: Bygges nytt bygg. Sandakerveien 50: Fasadeendring.
- Det har vært gjennomført arbeid knyttet til rehabilitering av pipe og brannanlegg. Det skal videre gjøres arbeid med takrenner. Hvorvidt låneopptaket allerede er gjennomført og inntatt i felleskostnadene eller om dette kommer senere er ukjent for selgr. I følge USBL er felleskostnadene per oktober 2020 kr 2523 og vil gå ned til 2211 fra og med januar 2021.
I forbindelse med oppussing av leilighet i 2018 ble følgende arbeid utført:
Flyttet kjøkken til stort oppholdsrom:
- Det ble montert avløpspumpe i forbindelse med dette da det ikke var mulig med "naturlig fall" mot avløp på ny lokasjon for kjøkkenet.
- Varmvannstanken ble byttet ut, men beholdt sin plassering på det som i dag er sovereommet.
- Pipeløpet ble murt igjen og peis fjernet for å gjøre plass til kjøkken.
Annen oppussing:
- Alle vegger er sparklet og malt
- Tak er malt
- Det er lagt nytt gulv
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9.
Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23.
Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.