#Nordstrand

Husdrømmen i Nordstrandveien 123 - Selges med IG for tilbygg - Mulighet for 4-5 soverom - Stort potensiale

Nordstrandveien 123 , 1164 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

98%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

42%

har bolig på over 120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 78 m²
Bruksareal 87 m²
Bruttoareal 106 m²
Tomt 620 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 1945
Gårdsnummer 159
Bruksnummer 29
Energimerking F
FINN.no 196679904
Sist endret 30.11.2020 17:52
Prisantydning 5 550 000
Totalpris 5 702 769
Ligningsverdi 1 839 253,-

Beregnet totalkostnad

5 550 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 138 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 550 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 152 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 702 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0172

Adresse og matrikkel

Nordstrandveien 123, 1164, Oslo, Gnr. 159 bnr. 29 i Oslo kommune

Eier

Prosjekt & markeds konsult as Ignas Zlioba

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 598,32 pr. år

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/. Det er ikke eiendomsskatt på denne eiendommen.

BRA/PROM

87 / 78 m²

Antall soverom

2

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Byggeår

1945

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplasser på gruslagt innkjørsel. Ved påbygg/ombygging vil det være carport under andre etasje på tilbygget.

Det er gode parkeringsmuligheter på egen tomt. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Ved påbygg/ombygging vil det være carport under andre etasje på tilbygget.

Tomt

Areal: 620 kvm, Eierform: Eiet tomt

Boligen har en relativt flat tomt på 619,8 kvm, som skråner noe ned mot Ljanselva. Med liten grunnflate på eneboligen har eiendommen gode
utbyggingsmuligheter. Deler av gårdsplassen er opparbeidet med belegningsstein, ellers er det gruset areal, plen og diverse beplantning.
Eiendommen har gode solforhold.

Beskrivelse

Nordstrandveien 123 er en sjarmerende enebolig over to plan med solrik beliggenhet. Boligen har en tomtestørrelse på 620 kvm med gode utbyggingsmuligheter og det foreligger en igangsettingstilatelse for tilbygg. Her har man muligheten til å skape sitt eget drømmehjem!
- Sjarmerende enebolig over to plan
- Det foreligger rammetilatelse for tilbygg
- Nye tegninger inneholder 2 soverom, 1 bad, oppholdsrom og carport for to biler under påbygget
- Her er det mye muligheter og stort potensial
- Velholdt m/flere oppgraderinger i nyere tid
- Gode parkeringsforhold
- Gode solforhold og grenser mot Ljanselva
- Mulighet for tre innganger til boligen, se vedlagte tegninger
- 3D tegninger av boligen er kun ment som illustrasjonsbilder, avvik vil forekomm. Øvrige bilder er tatt i 2016

Innhold

Boligen strekker seg over to plan og består av:
U: Trapperom, bad, vaskerom, 2 boder,
vaskerom, innredet rom og kjellerstue.
1. etasje: 2 Vindfang, bod, 2 soverom, stue
og kjøkken m/trapp.

Beliggenhet

Eneboligen har tomtegrense mot Ljanselva, og ligger i et etablert og meget attraktivt boligområde på Nordstrand i Oslo. Det er nærhet til skoler, barnehager og et godt kollektivtilbud. Fra boligen er det få minutter å gå til Leirskallen skisenter og turnhall. I tillegg er det kun 15 minutters gange til Sæterkrysset med en rekke forretninger, fasiliteter og servicetilbud.
Få hundre meter fra boligen er det lysløype og turvei, og Østmarka byr på god rekreasjon hele året. I nærområdet ligger Nordstrand idrettsplass og Nordstrandhallen, samt lekeplass, tennisanlegg, svømmehall, ridesenter og treningssenter. For golfentusiaster er det kort vei til Grønmo golfklubb.
Skulle du ønske en dukkert i fjorden er det fin sykkelavstand flere populære badeplasser langs Bunnefjorden, inkludert Nordstrand Bad, Katten og Sydstranda på Ulvøya. Ekebergsletta og Skulpturparken på Ekeberg er absolutt verdt et besøk både sommer og vinterstid. Ballsletta er et yndet turmål med aktiviteter som Ridesenter, Minigolf m.m. Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi Munkerud. Rema 1000 Lambertseter, Meny Sæter . Området rundt Sæter er i ferd med å forvandles med flere butikker og Sæter torg som ble ferdigstilt i 2017. Alternativt ligger Lambertseter kjøpesenter og Oslo sentrum godt innen rekkevidde.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og Tbane. Nærmeste bussholdeplass er Leirskallen som ligger like ved eiendommen. Det er ca. 15 min å gå til Mortensrud med Tbanestasjon og bussholdeplass. Ved å benytte bil tar det ca. 4
min til Lambertseter senter, 9 min til Oslo S, 7 min til Ekeberg, 12 min til Kolbotn Torg og 39 min til Oslo Lufthavn.
Elever i barneskoletrinn tilhører nye Munkerud Skole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Nordseter ungdomsskole. Det
finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Holtet, Kongshavn og Lambertseter videregående. Kommunen har også et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Steinerskolen ligger ca. 2,2 km unna.

Entré

Velger man å bygge på huset, vil man få et nytt inngangsparti på sydsiden av huset.

Stue

Eneboligen har en lys og romslig stue. Velger man å bygge på huset vil man ha 3 stuer og god plass til boltre seg på for familien.

Kjellerstue

Dagens kjellerstue har et stort potensial og mulighetene er mange. Ved ombygging av eksisterende bolig vil kjellerstuen fungere som en perfekt samlingspunkt for de eldste barna i familien.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i eget rom og har bred åpning mot stuen. Ved ombyggen av boligen har kjøkkenet en naturlig plassering og hyggelig utsyn fra kjøkkenvinduet.

Bad

Det er per i dag et bad og et vaskerom i boligen, ved påbygg vil det være et mulig å bygge et bad til.

Hage

Boligen har en relativt flat tomt på 619,8 kvm, som skråner noe ned mot Ljanselva. Med liten grunnflate på eneboligen har eiendommen gode
utbyggingsmuligheter. Deler av gårdsplassen er opparbeidet med belegningsstein, ellers er det gruset areal, plen og diverse beplantning.
Eiendommen har gode solforhold.

Soverom

Eneboligen har to soverom i første etasje og har et stort potensial ved påbygg. Da vil det være mulig å få 4-5 soverom, noe som gjør eiendommen perfekt for barnefamilier.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 839 253 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 621 309 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Det er kun estimert formuesverdi for 2019 og avvik kan forekomme.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil i salgsoppgave.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Enebolig i betong- og trekonstruksjoner. Yttervegger i kjeller er foret ut med treverk og trolig isolert. Antar støpte såler på faste masser/
fjell. Grunnmuren har blitt redrenert - synlig grunnmursplast rundt hele. Grunnmur i antar betong som innvendig for det meste er foret ut
med treverk. Yttervegger over grunnmur i antar bindingsverk eller maskinlaft - som utvendig er kledd med liggende kledning. Vinduer med nyere isolerglass samt nyere entredør til hovedinngang.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ekspidisjonsdokument datert 20.10.1945. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 87 kvm, Bruttoareal: 106 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4220 av 15.03.06. Boligen ligger i område A hvor maks BYA=18% Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. Område rundt boligen er regulert til bolig, vei, friområde og park. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1945/7523-1/105  Bestemmelse om veg 04.12.1945 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
945/7563-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 05.12.1945 
1945/7729-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 10.12.1945 
2005/80929-3/105  Erklæring/avtale 25.11.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:159 Bnr:374  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v Plan og bygningsetaten
2005/80929-4/105  Erklæring/avtale 25.11.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:159 Bnr:374 
Bestemmelse om adkomstrett. Det er gjensidig bruksrett til kjørbar og annen nødvendig adkomst i eksisterende atkomstvei fra Nordstrandveien, som vist med gul farge i Servitutter i salgsoppgave.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v Plan og bygningsetaten
Grunndata
1927/900210-1/105  Registrering av grunn 18.03.1927 
 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:159 Bnr:4
1960/2926-1/105  Registrering av grunn  10.03.1960 
 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:159 Bnr:197
1969/990195-1/105  Sammenslått med denne matrikkelenhet:  
18.07.1969 GNR. 159 BNR. 250
2005/80928-1/105  Registrering av grunn 25.11.2005 
 Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:159 Bnr:374
 
Rettigheter på andre eiendommer Rettigheter på 0301-159/374
Rettigheter i eiendomsrett 2005/80929-1/105  Erklæring/avtale 
25.11.2005 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:159 Bnr:29  
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v Plan og bygningsetaten
Rettigheter på 0301-159/374
Rettigheter i eiendomsrett 2005/80929-2/105  Erklæring/avtale  
25.11.2005 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:159 Bnr:29  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v Plan og bygningsetaten

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
- 3D tegninger av boligen er kun ment som illustrasjonsbilder, avvik vil forekomme
- Øvrige bilder er tatt i 2016.
- Henviser til IG og til tiltakets tekninsk kvaliteter, kjelleren på eksisternde bygningsdel kan bli bruksendret fra tileggsdel til hoveddel. Takstmannens oppmåling av takhøyde har avvik fra IG som har blitt gitt.
- Vi antar at IG vedlagt i prospektet har feil årstall på rammetilatelsen som er gitt 27.12.2018 og ikke 27.12 2020.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.