#HOMANSBYEN

Lys og lekker 3-roms toppleilighet med solrik balkong og fin utsikt | Heis | Varmtv/oppvarming inkl. | Rolig og sentralt

Hegdehaugsveien 5A , 0352 Oslo

BE OM SALGSSUM
Thor Wæraas
Thor Wæraas Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

50%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

57%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 53 m²
Bruksareal 53 m²
Bruttoareal 58 m²
Tomt 534 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 6
Byggeår 1938
Gårdsnummer 214
Bruksnummer 78
Energimerking G
FINN.no 198299865
Sist endret 03.12.2020 12:07
Prisantydning 4 480 000
Totalpris 4 640 621
Ligningsverdi 1 229 148,-

Beregnet totalkostnad

4 480 000,- (Prisantydning) 25 982,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 505 982,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 620,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 134 639,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 640 621,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0176

Adresse og matrikkel

Hegdehaugsveien 5A, 0352, Oslo, Gnr. 214 bnr. 78 snr. 33 orgnr. 871275742 i Oslo kommune

Eier

Sara Johanne Hjelmberg Ann-Katrine Hjelmberg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2020, iht. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

53 / 53 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1938

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

2498 kWh i årsforbruk. Ca. kostnad på kr. 300-400,- i måneden de siste tre månedene.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 534 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

534 kvm felles, eiet tomt. Sosial og hyggelig bakgård som er en del av Lorrykvarteret. Opparbeidet med asfaltert adkomst, terrasseplatting med sittegrupper, samt prydbusker og annen fin beplantning. Det er også sykkelparkering til bruk for beboerne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en tiltalende 3-roms toppleilighet, beliggende høyt og fritt i 6. etasje (heisadkomst), i et attraktivt og tilbaketrukket område i Homansbyen. Boligen er gjennomgående og har arealeffektiv planløsning, god takhøyde (opptil 2,73 meter), samt store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys! Flott utsikt i begge ender av leiligheten.
- Supersentralt og samtidig i et stille og koselig område
- Solrik balkong med fin utsikt
- Romslig og pen stue
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Pent flislagt bad med vaskemaskin som følger
- To fine soverom
- Innbydende entré
- Disponibel bod i 1. etg.
- Adkomst med heis til 5. etg.
- Varmtvann og oppvarming v/fjernvarme inkl.
- TV og bredbånd inkl.
- Hyggelig bakgård som er en del av Lorrykvarteret
- Veldrevet sameie
- Beboerparkering
- Nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 6. etasje (adkomst via trappegang og heis til 5. etasje) og består av: Entré, stue/kjøkken, bad og to soverom. Utgang fra stue/kjøkken til sydøstvendt balkong på ca. 3 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én bod i 1. etasje oppmålt til 1,6 kvm.
Soverom 2 er målt til ca. 6,5 kvm som er mindre enn dagens anbefaling på 7 kvm. Rommet er vurdert til å ha en størrelse/utforming som kan begrense tiltenkt funksjon. Pga. rommets innredning og faktiske bruk under befaringen vil rommet bli betegnet som soverom i tilstandsrapport og salgsoppgave.

Beliggenhet

Homansbyen er et meget attraktivt og veletablert boligområde, like ved Slottsparken, med umiddelbar nærhet til Majorstuen, Frogner, Bislett og sentrumskjernen. Området er stille og rolig med lite traffikstøy, og består for det meste av flotte klassiske bygårder, ambassader og byvillaer. Fra leiligheten er det gangavstand til alt du måtte trenge av servicetilbud og forretninger, samt mange hyggelige kafeer og restauranter.
I umiddelbar nærhet finner du Bogstadveien/Hegdehaugsveien, som er kjent for å være en av Norges beste handlegater med sitt rike tilbud av hyggelige kaffebarer, bakerier, delikatesseforretninger, frukt & grønt butikker, og spisesteder samt eksklusive spesialforretninger innen klær og mote. Her finner du et yrende folkeliv, dag som kveld.
Av dagligvarebutikker kan man velge mellom Rema 1000, Kiwi, Coop Mega og Meny med et bredt utvalg. Gutta på Haugen ligger også innen gangavstand.
På helgedager kan du velge mellom en søndagsåpen Joker, Bunnpris, Deli de Luca og 7-Eleven, som alle ligger i nærheten. Bislett med blant annet Bislett Stadion, og Thereses gate ligger også rett i nærheten. Ellers finner du populære SATS Bislett, samt Barry's treningssenter like i nærheten, i tillegg til flere andre treningssentre.
Det er umiddelbar nærhet til skoler og barnehager, samt gangavstand til OsloMet og Universitetet på Blindern (UiO). Det er også kort vei til juridisk fakultet ved UiO, odontologisk fakultet og Veterinærhøyskolen.
Fra leilighetene er det flere parker i kort avstand med bl.a. Slottsparken, Uranienborgparken, Stensparken, Frognerparken og St. Hanshaugen park. Perfekt for grilling, soling og hyggelige søndagsturer! Frognerparken er den største parken i Oslos sentrale byområder og et populært rekreasjonsområde.
Som en del av Frognerparken finner du blant annet Vigelandsparken, den berømte skulpturparken med over 200 av Gustav Vigelands skulpturer.
Kort avstand til offentlig kommunikasjon (t-bane, trikk, buss), noe som gjør resten av byen lett tilgjengelig. Trikk fra Frydenlund, Welhavens gate og Homansbyen ligger et par minutters gange unna leiligheten. Nationaltheatret stasjon med alle T-banelinjer, togavganger samt flytog hvert 20. minutt til Oslo Lufthavn. Det er også bysykkelstativ i området.

Entré

Innbydende entré med flislagt gulv og downlights i himling. God plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko, som f.eks. skoskap, hyller, kommode etc. Dørcallinganlegg med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Flott stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, samt spisebord. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Balkong

Fra stue/kjøkken er det adkomst til en herlig, sydøstvendt balkong på ca. 3 kvm med fin plass til cafésett. Supre solforhold fra morgenen til ca. 16:30 på sommerstid, samt herlig utsikt over området. Her kan man nyte mange fine sommerdager utendørs! Gulvflate belagt med treheller og rekkverk av metall.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning med slette fronter og benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; nedfelt induksjonstopp, komfyr, mikrobølgeovn, kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin fra IKEA. Ventilator på vegg med kullfilter.

Bad

Flislagt baderom med varme i gulv og downlights i himling. Vegghengt servantskap i slett utførelse med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Grohe. Speilskap på vegg over servant. Dusjsone med innfellbare dører i glass, samt dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regnfallsdusj fra Damixa. Opplegg for vaskemaskin (denne følger med), samt vegghengt toalett. Mekanisk avtrekksvifte i himling.

Soverom 1

Lyst og luftig soverom med romslig størrelse. God plass til dobbeltseng med nattbord på hver side, samt plass til skrivebord eller annet ønsket møblement. Rikelig oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe med speilfronter (2,80 meter bred). Begge soverommene vender ut mot rolige omgivelser.

Soverom 2

Trivelig soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov.

Overflater

Gulv: Laminat på gulv, samt fliser i entré og deler av stue/kjøkken. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte overflater, samt fliser på bad.
Tak: Malte overflater. Nedsenket himling med downlights i entré og på bad. Takhøyde opptil 2,73 meter.
Diverse: Leiligheten er gjennomgående oppusset i 2014, samt malt i perioden 2019-2020.

Felleskostnader

3 726 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann og oppvarming ved fjernvarme, TV/bredbånd, trappevask, vaktmestertjeneste, felles forsikring, nedbetaling andel gjeld, forr.førsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostn. 3 536,- Lånekostn. 71,- Lånekostn. 119,-

Etasje

6. etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 229 148 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 424 931 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendige fasader i pussede/malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget).
Leiligheten har slett entrédør med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Balkongdør med to-lags glass fra 2004. Vinduer i stue/kjøkken med to-lags glass fra 1990. Vinduer i begge soverom med to-lags glass fra 2000.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm
Soverom 2 er målt til ca. 6,5 kvm som er mindre enn dagens anbefaling på 7 kvm. Rommet er vurdert til å ha en størrelse/utforming som kan begrense tiltenkt funksjon. Pga. rommets innredning og faktiske bruk under befaringen vil rommet bli betegnet som soverom i rapporten/salgsoppgave.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.
Sameiere som har en annen tilskriveradresse enn Hegdehaugsveien 5, 0352 Oslo, må gi beskjed til forretningsfører om hvor post skal sendes. Seksjonseier er selv pliktig til en hver tid å oppdatere forretningsfører og styret om korrekt tilskriveradresse inkludert epostadresse og telefon, både til seg og til eventuelle leietakere.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet felles varmesentral (fjernvarme). Oppvarming og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2337 av 26.08.1978. Området rundt er regulert til boliger, felles areal (lek), vei/trafikkområde, parkering, friområde, byggeområde for boliger, forretninger og kontor, ambassade, bevertning, tomt for offentlig bygning (private inst. etc.) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1938/301538-1/105 Erklæring/avtale 31.03.1938
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra: 0301-214/78
Gjelder denne registerenheten med flere
1938/301707-1/105 Erklæring/avtale 06.04.1938
best. om felles gårdsplass
Overført fra: 0301-214/78
Gjelder denne registerenheten med flere
1938/305121-1/105 Erklæring/avtale 19.10.1938
ang taknedløp
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-214/78
Gjelder denne registerenheten med flere
1938/306014-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 26.11.1938
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-214/78
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1985/27579-2/105 Seksjonering 13.05.1985
opprettet seksjoner: snr: 33
formål: Bolig
sameiebrøk: 50/1696
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 36 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-214/79/0/1-11,13
Rettigheter i eiendomsrett
1988/373-2/105 Best. om adkomstrett 05.01.1988
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:77
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:77 Snr:1 -28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:78 Snr:1 -36
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:80
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:81 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:82 Snr:1-10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:83
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:84
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:85
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:86
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:86 Snr:1-3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:250
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:250 Snr:1-28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:252
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:253
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:433 Snr:1-6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:435 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:443 Snr:1 -11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:445
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:445 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:447
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:447 Snr:1-14
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-214/81/0/1-14
Rettigheter i eiendomsrett
1992/28974-1/105 Erklæring/avtale 11.06.1992
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:77
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:77 Snr:1-28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:78 Snr:1 -36
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:79
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:79 Snr:1 -12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:80
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:82 Snr:1 -10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:82 Snr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:83
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:84
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:85
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:86
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:86 Snr:1-3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:250
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:250 Snr:1-28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:252
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:253
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:433 Snr:1-6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:435
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:435 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:445
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:445 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:447
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:447 Snr:1-14
Bestemmelse om adkomstrett
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/direktør
for etat for eiendom og utbygging
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Hegdehaugsveien 5 er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Sameiet Hegdehaugsveien 5 ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 871275742. Sameiet består av 36 seksjoner hvorav 34 er boliger og to er næringslokaler.
Forretningsfører er Boligbyggelaget USBL. Revisor er KPMG.
- Telia (tidligere Get) er leverandør av TV og internett.
- Det er fellesvaskeri i kjelleren mellom A og B oppgangen.
- Sameiet har en egen facebook gruppe man kan melde seg inn i.
- Rene Trapper AS utfører trappevask i sameiet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 25 982,- per 06.11.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 20 864,- per 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12136149324, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.11.2020: 3.25% pa.
Antall terminer til innfrielse: 58
Saldo per 06.11.2020: 881 315,-
Andel av saldo: 25 982,-
Første termin/første avdrag: 30.06.2018 ( siste termin 31.03.2035 )
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF, Polisenummer: SP589234

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et overskudd på kr 179 251,-.
Arbeidskapitalen per 31.12.2019 utgjorde kr 602 701,-. Sameiets arbeidskapital er de økonomiske midlene som de har til rådighet pr. 31.12. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld.

Vedtekter / husordensregler

- Det er ikke tillatt med grill/engangsgrill på brannbalkong.
Se vedtekter og husordensregler for regler vedr. orden, bygningsmessige arbeider, seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har gjennomført flere store utbedringer de siste årene, bla.: fasade, soilrør, bunnledninger, tilkobling til fjernvarme og oppgradering av bakgården.
Iht. styret er det neste store som må gjennomføres å skifte ut heiser. De er gamle og modne for utskifting. Det er ikke bestemt når det skal gjøres pt.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at gode grunner taler for dyrehold og at dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Se øvrige retningslinjer i §4 i Husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Kroker i entré.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer og måler er plassert i felles trappegang. Hovedsikringens kapasitet er på 32A. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukkingsapparat.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Gulvfliser på badet sprakk/løsnet. Badet ble pusset opp av forrige eier. Gulvfliser på badet byttet ut i 2020 da gulvflis sprakk/løsnet (kosmetisk arbeid).
- Noen mindre sprekker i vegg på soverom, samt liten bukt i gulv på soverom.
- I 2016 ble sameiet tilkoblet fjernvarmenettet til Hafslund. Sameiet fjernet oljefyr og oljetank. Utført av sameiet og eier kjenner ikke til detaljene.
- Eier kjenner ikke til arbeider på el-anlegget.
- Leiligheten er gjort om til 3-roms av forrige eier. Opplyst av forrige eier.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.