#BJERKE

Flott kjedet enebolig m/familievennlig beliggenhet i blindvei | Fine uteplasser | 3 p-plasser* | U.etg med egen inngang

Gurinestubben 6A , 0584 Oslo

BE OM SALGSSUM
Thor Wæraas
Thor Wæraas Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

1%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

78%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Eierseksjon
Primærrom 144 m²
Bruksareal 151 m²
Bruttoareal 160 m²
Tomt 2 937 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1999
Gårdsnummer 123
Bruksnummer 610
Energimerking D
FINN.no 197696547
Sist endret 01.12.2020 13:10
Prisantydning 9 580 000
Totalpris 9 836 519
Ligningsverdi 2 103 211,-

Beregnet totalkostnad

9 580 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 242 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 256 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 836 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0179

Adresse og matrikkel

Gurinestubben 6A, 0584, Oslo, Gnr. 123 bnr. 610 snr. 6 i Oslo kommune

Eier

Camilla Sandnes Holum Ailo Sveen Smuk

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Eiendomsskatten for 2020 utgjorde kr 5.666,- iht. eiendomsskattelistene.
Festeavgift:
Årlig festeavgift (per 31.12.2019) utgjør kr. 5 915,- for denne seksjonen.

BRA/PROM

151 / 144 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Enebolig

Byggeår

1999

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

26 028 kWh. Nåværende eier har strømkonto hos Norgesenergi på 2000,- pr mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

2937 kvm felles, festet tomt for hele sameiet (iht. arealbekreftelse). Felleseiendommen er opparbeidet med parkeringsplass, plenareal, samt lekeplass til glede for de minste.
Tomten er festet av Kleber AS. Årlig festeavgift (per 31.12.2019) er kr. 5 915,- for denne seksjonen iht. eier. Festeavtalen ble inngått i 1999 og utløper i 2079 (80 år). Festeavgiften betales forskuddsvis hvert år den 1. januar og reguleres etter komsunprisindeksen hvert tiende år. Bortfesteren har panterett i festeretten og bygninger på tomten for inntil 3 års forfalt festeavgift. Festekontrakt er vedlagt salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en attraktiv, kjedet enebolig, med super beliggenhet i et skjermet og familievennlig område på Bjerke! Boligen ligger i en hyggelig blindvei med gangavstand til barnehager, skoler og et godt kollektivtilbud. Det er flotte turmuligheter og fine parker i nærhet, samt kort vei til sentrum.
- Enebolig over 3 plan med familievennlig planløsning
- Flotte uteplasser med skjermet hage, sydvøstvendt terrasse, samt nordvestvendt markterrasse ved inngangsparti
- 3 biloppstillingsplasser*
- Lys og lekker stue med peisovn fra 2018
- Stilrent Kvik-kjøkken fra 2018 med integrerte hvitevarer
- 3 soverom, samt flislagt bad i 2. etg
- Separat WC og entré i 1. etg
- U. etg med gang, bod og vaskerom
- Del av U.etg har egen inngang med stue/hybelkjøkken, sovealkove og bad - Denne delen har leies ut pt. for kr 10.000,- inkludert alt
- Sentralstøvsuger
- God lagringsplass i boligen + to uteboder og vedbod

Innhold

Boligen ligger over 3 plan og består av:
1. etasje: Stue, kjøkken, entré og separat toalettrom/WC.
2. etasje: Tre soverom, walk-in-closet (tidligere soverom), bad og gang/trapperom. Uinnredet kaldtloft med adkomst via loftslukke med trapp.
U. etasje: Gang/trapperom, vaskerom, bod. Egen inngang med entré, stue/hybelkjøkken, sovealkove og bad. Det gjøres oppmerksom på at det ikke søkt til kommunen v/plan- og bygg om godkjent utleiedel i U.etg.
Nordvestvendt markterrasse ved inngangsparti, på ca. 25 kvm. Utgang fra stue til sydøstvendt terrasse på 11 kvm.
To uteboder, samt vedbod. Den ene uteboden er i dag benyttet av leietager.
Boligen disponerer 2 parkeringsplasser (plass nr. 10 og 11, ref. vedtekter), og i tillegg har selger tilrettelagt for én ekstra plass på egen eiendom. Det er lader til el-bil på én av plassene.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og svært barnevennlig boligområde på Bjerke i Oslo. Boligen ligger skjermet og tilbaketrukket i en blindvei, men samtidig sentralt. Herfra er det kort vei til et godt offentlig kollektivtilbud, butikker, servicetilbud og andre fasiliteter, samt hovedfartsårer som bringer deg ut og inn av bysentrum.
Det er kun en liten spasertur til Bjerkedalen. Parken har blitt oppgradert i senere år med flott beplatning, fine promenader, fossefall, paviljong og sandstrand. Her er det også en hyggelig kafé.
Hasle-Løren IL har et bredt aktivitetstilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling m.m. Løren Idrettspark ligger også i gangavstand og består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Årvoll gård ligger også i nærheten, og kan by på konserter, revy og husflidslag - et koselig møtested for store og små.
På Årvoll idrettsplass finner du fotballbaner som islegges vinterstid. Her finner du også isdammen med fine parkarealer og bademuligheter. Det er ca. 1,5 km til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant som har storslått utsikt over byen og mot Oslofjorden.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Prix, Kiwi eller Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Linderud senter (ca. 2 min biltur eller 7 min på sykkel) et godt utvalg. Bjerke er et område i spennende utvikling med store planer. Det er også kort vei til Vollebekk hvor det for tiden skjer en spennende utvikling.
For de som liker å holde seg i form er det også flere treningssentre i nærheten. På Bjerke har du Fitness 24Seven som holder døgnåpent. Videre har du også  SATS på Linderud, Allstar Padel på Økern.  Her kan du utfordre venner i padeltennis, en morsom sport som øker veldig i popularitet. Eller hva med crossfit på Allstar performance - dette også på Økern.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste bussholdeplass er Refstadsvingen som ligger ca. 5 min gange fra boligen. Her går buss nr. 58 som tar deg til både Nydalen og Helsfyr. Nærmeste T-banestasjon er Vollebekk og her går linje går Linje 4- og 5 Vestli og 4 Bergkrystallen via Storo og 5 Ringen via Tøyen. T-banen fra Økern bruker 13 min til Jernbanetorget og 23 min til Nationaltheatret.
Linje 4 mot Bergkrystallen bruker 11 min til Nydalen. I tillegg er det kort vei til Økern som er et kollektivknutepunkt.
Bussholdeplassen på Bjerke ligger ca. 10 minutter gange fra boligen.
Her går buss nr. 31 døgnet rundt alle dager, samt buss nr. 22, 31E, 33, 58, 301, 321 har jevne avganger.
Flybuss F1 Gardermoen bruker ca. 30 min til Oslo Lufthavn.
Eiendommen har gangavstand til flere barneskoler; Refstad, Årvoll og Vollebekk. For elever i ungdomstrinnene er det gangavstand til Linderud og Årvoll og Frydenberg skole på Løren. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Det er kort vei til Handelshøyskolen BI i Nydalen.
For skolekretser se: https://www.oslo.kommune.no/skole-og-utdanning/skoler-og-skoletilhorighet/skolekrets-barneskole/?
sid=&street=gurinestubben+6+B

Stue

Romslig og lekker stue med store vindusflater og fin utsikt, samt adkomst til terrasse som gjør rommet ekstra lyst og luftig. I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Sentralt i rommet er det en vedfyrt peisovn (Nordpeis fra 2018) som gir lun og god varme på kalde vinterkvelder.

Terrasse

Utgang fra stue til sydøstvendt terrasse på 11 kvm. Supre solforhold fra tidlig morgen til ettermiddag, samt fin utsikt over området. Her er det god plass til utemøblement og planter. Terrasse av trekonstruksjoner med nye terrassebord i 2020, samt rekkverk av treverk. Det er montert utelys med sensor og elektrisk markise.

Kjøkken

Fra stuen er det åpen løsning mot et stilrent kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kvik innredning fra 2018 med lys grå, glatte fronter og benkeplate av laminat. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur, Quooker armatur med kokende vann. Kjøkkenet er også utstyrt med integrerte hvitevarer; 80 cm induksjonstopp fra Siemens, ventilator over platetopp med belysning tilkoblet ventilasjonsanlegg på loft, mikrobølgeovn og stekeovn (kombi), samt dampovn fra Neff, oppvaskmaskin fra Siemens, samt vinskap. Det er montert komfyrvakt og lekkasjevarsler med magnetventil på vannrør.

Bad i 2. etg og separat toalettrom i 1. etg

Flislgt bad fra byggeår, som er oppgradert i senere tid med nye fliser og ny baderomsinnredning. Varme i gulv og skråhimling med malte flater. Vegghengt servantskap med skuffer i lyst tremønster, samt høyskap. Servant i porselen med ett-greps armatur, samt speil og belysning på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur med regnfallsdusj og hånddusj. Badekar fra 2020 med to-greps armatur med kran og hånddusj. Gulvmontert toalett. Mekanisk avtrekk i himling.
Toalettrom som ble pusset opp i 2020. Gulvflate med vinylgulv lagt på originale fliser og for øvrig malte overflater. Vegghengt servantskap med skuffer i grå utførelse. Servant i porselen med ett-greps armatur i kobber, samt speil og belysning på vegg over servant. Vegghengt toalett. Mekanisk avtrekk i himling.

3 soverom

I 2. etasje er det det tre gode soverom med mange innredningsmuligheter - alt etter ønske og behov. Alle soverommene har lyse, pene fargevalg og romslig størrelse. Hovedsoverommet har adkomst til walk-in-closet med rikelig lagringsplass i innredning med skuffer, hyller og kleshengerstativ. Walk-in closet var tidligere soverom og dette kan med enkle grep reverseres.

Entré/gang

Romslig og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Herfra er det praktisk adkomst til toalettrommet. Plass til oppbevaring av yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe med speilfronter. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som kommode, skoskap el.

Vaskerom og bod i U. etg

Det er trappeadkomst ned til U. etasje som har vaskerom fra byggeår. Gulvflater med belegg og gulvvarme, samt malte overflater. Vegghengt utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Skap og veggmontert innredning med mye lagringsplass. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Oso varmtvannsbereder på ca. 198 liter fra 1999. Mekanisk avtrekk i himling.
Fra vaskerommet er det også adkomst til en romslig og praktisk bod med rikelig lagringsplass.

U.etg med egen inngang

Del av U. etasje med egen inngang som består av entré, stue med åpen løsning til kjøkken, alkove og bad. Flislagt gulv med varme. God plass til sofa etc. I alkoven er det god plass til dobbeltseng, samt oppbevaringsplass i skap. Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall med profilerte fronter og benkeplate av tre. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Frittstående komfyr, vegghengt ventilator med belysning og kullfilter, samt frittstående kjøleskap med frysedel. Lekkasjevarsler med magnetventil på vannrør.
Denne delen har også et flislagt bad fra ukjent årstall, oppgradert med nyere baderomsinnredning. Varme i gulv. Vegghengt servantskap med lyst tremønster. Ovenpåliggende servant i porselen med ett-greps armatur, samt speilskap med belysning på vegg over servant. Dusjhjørne med skyvedører i glass og to-greps armatur. Gulvmontert toalett. Mekanisk avtrekksvifte.

Overflater

Gulv: Laminat i oppholdsrom. Det er lagt varmefolie i gulv i hele 1. etasje. I U. etasje er det flislagt gulv med varme. Flislagt gulv med varme på begge bad, samt vinyl på toalettrom og belegg med gulvvarme på vaskerom.
Vegger: Malte overflater. Flislagte vegger på begge bad. Malte flater på toalettrom.
Tak: Malte overflater.
Diverse: Eier lydisolerte kjeller i 2018. Ny ytterdør i 2018.

Markterrasse og hage

Ved inngangspartiet har boligen en hyggelig nordvestvendt markterrasse på ca. 25 kvm. Denne terrassen har sol fra ettermiddag til kveld. Her er det god plass til diverse utemøblement, grill og planter. Markterrasse er belagt med terrassebord. Boligen har også en pent opparbeidet hage med gressplen og fin beplantning med blant annet plommetre, kirsebærtre, rhododendron og ripsbusk. Hagen er skjermet med gjerde og port (bygd i 2020). Nytt overbygg over hybelinngang i 2020, samt ny markterrasse ved plen i 2018.

Felleskostnader

3 250 pr. kvartal. Årlig beløp på kr 13.000,- (betaler kr 3 250,- per kvartal). Dette inkluderer komm. avgifter, vedlikehold/drift av felles pumpeanlegg og felles utearealer, snømåking etc.
- Eier har hatt TV-og bredbåndstjenester fra Telia (tidligere Get). Evt. egne avtaler må tegnes.
- Eier har Sector boligalarm (evt. egen avtale må tegnes).

Garasje / Parkering

Det er parkering på 2 tilhørende parkeringsplasser (plass nr. 10 og 11, ref. vedtekter), og i tillegg har selger tilrettelagt for én ekstra plass på egen eiendom. Det ble installert av lader til elbil med overspenningsvern i 2019. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 103 211 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 571 561 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bolig over 2 etasjer samt U.etg. Betongplate mot grunn. Grunnmur av betong og murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av trekonstruksjoner. Veggkonstruksjon er bindingsverk med liggende trekledning. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein. Boligen har slett entrédør med glassfelt og elektronisk kodelås fra ukjent årstall. Vinduer med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra byggeår. Terrassedør med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra byggeår. Se nærmere detaler og tilstandsgrader i vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av eiendommen (Gurinestubben A og B) datert 25.01.2006. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.
Deler av U. etasje og bad i U. etasje har blitt innlemmet/innredet uten at dette foreligger godkjennelse fra kommunen. Deler av kjeller var betegnet som "ikke innredet" da husene var ferdigstilt. I nyere tid er kjeller blitt tatt i bruk som boligareal. Dette er innredet/omgjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen i ettertid.

Boligens areal

Primærrom: 144 kvm, Bruksareal: 151 kvm, Bruttoareal: 160 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang/trapperom, bad, vaskerom, sovealkove og stue med åpen kjøkkenløsning.
Bruttoareal: 55 m².
Sekundærareal: 7 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærareal: Bod.
1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, toalettrom, stue med åpen kjøkkenløsning.
Bruttoareal: 58 m².
2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og tre soverom.
Bruttoareal: 47 m².
Det er skråhimling i 2. etasje, som gjør at deler av etasjen ikke måleverdig. Gulvflaten i etasjen er målt til 54 kvm. Uinnredet kaldtloft med adkomst via loftslukke med trapp.
Det gjøres oppmerksom på at det ikke søkt til kommunen v/plan- og bygg om godkjent utleiedel i U.etg.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette. Ved salg og utleie av hele seksjonen plikter sameieren å melde dette skriftlig til styret for registrering, ref. §4 i vedtektene.
Det gjøres oppmerksom på at det ikke søkt til kommunen v/plan- og bygg om godkjent utleiedel i U.etg.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyrt peis i stue (vedovn fra Nordpeis, fra 2018).

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. kabel-TV, bredbånd, alarm og hus- og innboforsikring kommer i tillegg. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2233 av 02.06.1977. Området rundt er regulert til boliger, byggeområde for offentlig/allmennyttig formål (barnehage), friområde/park, vei, privat institusjon (Bjerke travbane) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
2017/1355659-3/200 HJEMMEL TIL EIENDOMSRETT TINGLYST 04.12.2017 21:00
Vederlag: NOK 850.000
KJØPER:Kleber AS IDEELL: 1/1 Org.nr: 966667109
Overført feil eiendomsnivå
Rettet etter tingl. §18
Opprinnelig hjemmel fra 19.03.1998 dok.nr. 15506
11.12.2017 Arkivref. 17/56783-3
Rettighetshavere til festerett
2017/1355659-2/200 HJEMMEL TIL FESTERETT TINGLYST 04.12.2017
KJØPER:Holum Camilla Sandnes IDEELL: 1/2
KJØPER:Smuk Ailo Sveen IDEELL: 1/2
Overført feil eiendomsnivå
Rettet etter tingl. §18
11.12.2017 Arkivref. 17/56783-3
Registrert feil vederlag
Rettet etter tingl. §18
15.10.2019 Arkivref. 17/56783-5
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
Pengeheftelser i eiendomsrett
1958/6791-1/105 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST 19.06.1958
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
OVERFØRT FRA: 0301-123/610
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten gjelder: Eier av tomt plikter når Oslo kommune forlanger det, straks å opparbeide veiene med kloakk (med nærmere bestemmelser).
Se nærmere info i Servitutten som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
1958/13716-1/105 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST 18.11.1958
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 0301-123/610
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten gjelder: Den 8/7-1958 har Oslo bygningsråd-bygningssjef iht. §8 i bygningsvedtekt for Oslo meddelt midlertidig unntak fra bestemmelsene i samme vedtekts §63 i anledning: innredning prov. verksted i uthus.
Se nærmere info i Servitutten som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
1981/10118-1/105 RETTSBOK TINGLYST 22.04.1981
Bestemmelse om adkomstrett
OVERFØRT FRA: 0301-123/610
Gjelder denne registerenheten med flere
Kommentar fra megler: Dokumentet følger ikke vedlagt da Statens kartverk ikke kunne finne den i arkivet.
1988/31718-1/105 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 11.05.1988
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:683
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 0301-123/610
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten gjelder: Overenskomst mellom eiere av gnr. 123, bnr. 610 og eiere av gnr. 123, bnr. 683; Eiere av gnr. 123, bnr. 683 gis rett til å legge ledninger for vann- og avløp med nødvendige kummer, samt nødvendig vedlikehold av disse. Ledningseierne er i felleskap ansvarlig for ledningenes drift og vedlikehold.
Se nærmere info i Servitutten som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
1996/22629-3/105 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 03.05.1996
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1140
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1168
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1169
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1169 Snr:1 og 2
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann-og avløpsverk
OVERFØRT FRA: 0301-123/610 Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten gjelder: Overenskomst mellom eiere av gnr. 123, samt bnr. 1168, 1169 og 610; Undertegnede eiere anlegger felles stikkledninger for vann- og avløp fra hovedledninger i Økernvn. og etter trasé iht. planer som er godkjent av Oslo Vann- og avløpsverk. Ledningseierne er i felleskap ansvarlig for ledningenes drift og vedlikehold.
Se nærmere info i Servitutten som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
1999/26590-1/105 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 27.05.1999
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann og avløpsverk
OVERFØRT FRA: 0301-123/610
Gjelder denne registerenheten med flere
1999/67094-1/105 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 18.11.1999
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:552 Snr:1 -11
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:586 Snr:1 -6
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 0301-123/610
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten gjelder: Hjemmelshaver til privat adkomstvei langs sydvestre grense gir nåværende og fremtidige eiere av boliger på gnr. 123 og bnr. 552, 586 i Oslo kommune rett til å benytte den private adkomstveien fra Økernveien og frem til den enkelte bolig. Hjemmelshaverne skal dekke sine forholdsmessige utgifter til drift og vedlikehold av veien, på lik linje som de andre brukerne.
Se nærmere info i Servitutten som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
1999/67115-2/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 19.11.1999
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
Kommentar fra megler: Gjelder avtale om seksjonering.
2000/2483-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 14.01.2000
:Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1140
Bestemmelse om midlertidig adkomstrett
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten gjelder: Som hjemmelshaver til privat adkomstvei på gnr. 123 og bnr. 610 i Oslo kommune gir vi herved eier av gnr. 123 og bnr. 1140 midlertidig adkomst langs denne vei i tråd med kommunens krav.
Se nærmere info i Servitutten som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
2001/17545-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 28.03.2001
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:552 Snr:1 -11
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:586 Snr:1 -6
Bestemmelse om veg
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten gjelder: Hjemmelshaver til privat adkomstvei langs sydvestre grense gir nåværende og fremtidige eiere av boliger på gnr. 123 og bnr. 552, 586 og 610 i Oslo kommune rett til å benytte den private adkomstveien fra Økernveien og frem til den enkelte bolig. Hjemmelshaverne skal dekke sine forholdsmessige utgifter til drift og vedlikehold av veien, på lik linje som de andre brukerne.
Se nærmere info i Servitutten som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
2001/21550-2/105 FESTEKONTRAKT - VILKÅR TINGLYST 20.04.2001
FESTETID: 80 år
Årlig festavgift uoppgitt
Pant for 3 års forfalt festeavgift
2009/697143-1/200 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST 21.09.2009
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1169 Snr:1 -2
Bestemmelse om drift og vedlikehold
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten gjelder: Hjemmelshaver til privat adkomstvei gir nåværende og fremtidige eiere av boliger på gnr. 123 og bnr. 1169, snr. 1-2 i Oslo kommune rett til å benytte den private adkomstveien fra Økernveien og frem til den enkelte bolig.
Hjemmelshaverne skal dekke sine forholdsmessige utgifter til drift og vedlikehold av veien gjennom sin andelsmessige betaling til Veilaget Gurinestubben.
Se nærmere info i Servitutten som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Pengeheftelser i festerett
2001/21550-2/105 FESTEKONTRAKT - VILKÅR TINGLYST 20.04.2001
FESTETID: 80 år
Årlig festavgift uoppgitt
Pant for 3 års forfalt festeavgift
Gjelder feste
Grunndata
1999/67115-1/105 SEKSJONERING TINGLYST 19.11.1999
SNR: 6
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 1/7
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-123/1140
i eiendomsrett
1996/22629-1/105 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 03.05.1996
OVERFØRT FRA: 0301-123/610
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:610
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:610 Snr:1 -7
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1140
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1169
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1169 Snr:1 og 2
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann-og avløpsverk
OVERFØRT FRA: 0301-123/610
Rettigheter på 0301-123/1169/0/1,2 i eiendomsrett
1996/22629-2/105 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 03.05.1996
OVERFØRT FRA: 0301-123/610
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:610
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:610 Snr:1 -7
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1140
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1168
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann-og avløpsverk
OVERFØRT FRA: 0301-123/610
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Gurinestubben er en privat vei hvor det er stiftet et veilag som gjelder for enhver grunneier eller tomtefester som er avhengig av veien som adkomst til sin eiendom.

Sameie

Sameiet Gurinestubben 1:
Sameiet består av 7 seksjoner på gnr. 123 og bnr. 610 i Oslo kommune.
Økernveien 225 A og Gurinestubben 2, 4 A-C, 6 A og B er organisert som et sameie med seksjonsnummer 1-7. Sameiet her finnes i hovedsak fordi festetomten er felles/deles med Gurinestubben 2, 4A-C, 6A og B og økernveien 225A, og dermed kommer kommunale avgifter samlet til sameiet. I tillegg deler Gurinestubben 1, 2, 3, 4A-C og 6A og B pumpesystem (kloakk).
Sameiet er ikke et registrert selskap med org.nr. og regnskapet er organisert internt.
Ingen kan erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Hver seksjon har eksklusiv bruksrett til det uteareal som er skravert i situasjonskartet vedlagt vedtektene jfr. § 5 (husnr. 11 med grønn skravering i kart er seksjon nr. 6 (denne seksjonen) iht. seksjoneringsbegjæring).
Iht. styreleder:
Av spesielle merknader er det ikke annet enn at sameiet nylig har startet prosessen med å forsøke å kjøpe ut tomten. Det vites ikke om dette vil la seg gjøre, eller hva dette evt. vil koste. Hvis dette blir aktuelt vil det ikke medføre økte fellesutgifter, men det vil bli en engangssum som hver enkelt husstand må betale.
For øvrig må normalt vedlikehold av eiendommen alltid påregnes.
Veilaget Gurinestubben:
Gurinestubben er en privat vei hvor det er stiftet et veilag som gjelder for enhver grunneier eller tomtefester som er avhengig av veien som adkomst til sin eiendom. Veilaget har vedtekter som er bindende for medlemmer. Medlemskapet er bundet og man kan ikke fri seg fra veilaget.
Veilaget er stiftet med formål om å forestå driften av veien. Driftsansvaret omfatter utbedring, vedlikehold og daglig drift av veien. Veilaget skal sikre det økonomiske grunnlag for driften. Det avholdets også årsmøte for veilaget.
Det er vedtektsfestet 21 oppsittere av veien, men at flermannsboligen i Økernveien (gnr. 123 bnr. 552) som har 9 parkeringsplasser på skal belastes med en veirett på 3. Alle kostnader deles derfor på 23 og at alle unntatt flermannsboligen kun skal betale for en veirett (1/23).
Vedtekter for veilaget er vedlagt salgsoppgaven.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen fellesgjeld.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Egen husforsikring må tegnes.

Vedtekter / husordensregler

Se Vedtekter for sameiet Gurinestubben 1, samt Stiftelsesdokument for Veilaget Gurinestubben ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Normalt tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Vaskemaskin
- Tørketrommel
- Fryser i kjellerbod
- TV (+ oppheng)
- TV-benk
- Vegghengt skap i stue
- Gardinstang x 2 i stue
- Lampependler over sofa, spisebord, kjøkkenbenk og trappegang 2. etg.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Vannrør med rør-i-rør system og kobber. Synlige avløpsrør i plast. Fordelerstammen for rør-i-rør system og vannstoppekran på vaskerommet. Oso varmtvannsbereder på ca. 198 liter fra 1999. Mekanisk avtrekk i boligen fra bad, toalettrom og kjøkken.
- Sikringsskapet i entré med automatsikringer. Hovedsikring og strømmåler plassert i sikringsskapet. Delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg i boligen.
- Røykvarsler i boligen. Brannslokkingsapparat med pulver.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Installasjon av elbil lader, med overspenningsvern (2019) - arbeid utført av Oneco.
- Nye kurser i forbindelse med oppussing kjøkken (2018) - arbeid utført av Elproffen - Emanuel Croitor.
- Ny varmtvannstank i U.etg (2020). Strøm til varmtvannstank, nye kurs kjeller - arbeid utført av El Kraft elektro - Tony Martines.
- Det ble utført kontroll av el-anlegget av Hafslund i 2018.
- Hybel i sokkel leies ut for kr 10.000,-/mnd - Kommentar fra megler; megler gjør særskilt oppmerksom på at det ikke søkt til kommunen v/plan- og bygg om godkjent utleiedel i U.etg.
- Sist målte radonverdi (gjennomsnitt for 1 mnd) 70 Bq/m³. Målt via Airthings.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.
Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås.
Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.