#ALEXANDER KIELLANDS PLASS

Stilsikker 2-roms i populære Schultzehaugen I Nyoppusset 2020 | Balkong | Nydelig bakgård I Heis I Varmtv/fyring inkl.

Maridalsveien 33M , 0175 Oslo

BE OM SALGSSUM
Vidar Tangstad
Vidar Tangstad Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

59%

eier sin egen bolig

7%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

83%

har bolig mellom 60-120 kvm

54%

av boligene er nyere enn 20 år

17%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 48 m²
Bruksareal 51 m²
Bruttoareal 56 m²
Tomt 1 527 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 2004
Gårdsnummer 218
Bruksnummer 228
Energimerking D
FINN.no 198316018
Sist endret 01.12.2020 12:46
Prisantydning 3 950 000
Totalpris 4 074 269
Ligningsverdi 897 034,-

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 115 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 124 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 074 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0183

Adresse og matrikkel

Maridalsveien 33M, 0175, Oslo, Gnr. 218 bnr. 228 snr. 44 orgnr. 986934626 i Oslo kommune

Eier

Erik Jahre Torgersen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2020, ref. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

51 / 48 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2004

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

2800 kWh siste 12 mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 527 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

1527 kvm felles, eiet tomt.
Sameiet har tilgang til en fantastisk, felles hage. Dette er kanskje Oslo´s fineste byhage hvor du blant annet finner eple-, pære-, kastanje- og kirsebærtrær. Hagen er opparbeidet med grønn gressplen, og Akerselva er nærmeste nabo. Det er flere sittegrupper, grill og lekeplass til glede for både store og små! Hagen er inngjerdet med låst port og er kun disponibel for Schultzehaugen sine beboere. Dette er virkelig en fantastisk oase og den perfekte plassen for lange og late sommerdager.
Fellesarealer for øvrig er opparbeidet med asfalterte internveier, sittegrupper, sykkelparkering og annen fin beplantning. Det er felles sykkelparkering i bakgård, samt område for sykler/barnevogner ved garasje.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og lekker 2-roms selveier, beliggende i 3. etasje (med heisadkomst) i populære Schultzehaugen! Urban og sentral beliggenhet på Alexander Kiellands plass, samtidig som leiligheten ligger tilbaketrukket vendt mot rolige fellesarealer. Boligen er pusset opp i 2020 med nymalte overflater, en-stavs parkett, nytt kjøkken, samt ny baderomsinnredning.
- Lys og pen stue
- God takhøyde opptil 2,78 meter
- Balkong på 7,2 kvm
- Stilrent kjøkken fra 2020 med hvitevarer som følger
- Flislagt bad med ny innredning fra Foss bad i 2020 - opplegg for vaskemaskin
- Stort og luftig soverom
- Entré med adkomst til bod
- Kjellerbod
- Heis
- Varmtv/fyring ved fjernvarme inkl.
- TV/bredbånd fra Telia inkl.
- Veldrevet sameie
- Fantastisk, fredet felleshage med frukttrær, sittegrupper, grill m.m.
- Beboerparkering
- Nærhet til "alt"!

Innhold

Leilighet ligger i byggets 3. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, stue, kjøkken, bad, soverom og innvendig bod. Utgang fra stue til østvendt balkong på ca. 7,2 kvm.
Leiligheten disponerer i tillegg én bod i kjeller på ca. 5,2 kvm (merket nr. 314).

Beliggenhet

Leiligheten har en fantastisk beliggenhet i et veletablert og rolig bomiljø i populære Schultzehaugen på Alexander Kiellands plass. Her bor du svært sentralt, samtidig som leiligheten vender mot rolige fellesarealer. Den flotte hagen til sameiet vender mot Akerselva, skjermet fra støy og trafikk.
Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Få meter fra boligen finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre. Åpent Bakeri byr på nydelig bakst, frokost og lunsj og om kvelden byttes bakevarene med herlig pizza fra Lofthus Samvirkelag.
Flotte grøntarealer i nærområdet, som blant annet Ilaparken og parken på St. Hanshaugen. Hyggelige turområder er det langs hele Akerselva, som ligger rett i nærheten av leiligheten. Her kan man enten gå opp til Maridalen eller helt ned til sentrum i naturskjønne omgivelser. Av treningssentre kan man velge mellom blant annet SIO (Vulkan), SATS (Ringnes Park), Icon, Pilates Room og Fitness24seven.
Det er også godt utvalg av nærbutikker og matvareforretninger like i nærheten av boligen. Nærmeste matbutikk er Coop Mega på Kiellands hus som er et trivelig lite nær-senter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finner du også blant annet Vinmonopolet, apotek, blomsterbutikk og bokhandel. Her kan du også få en god kopp kaffe eller oppfriskende smoothie hos Kaffe & Juice, eller et smakfullt og sunt måltid hos House of Sushi. Det ligger også en døgnåpen Deli De Luca like ved. De beste delikatesser finner man på Mathallen som ligger få minutter fra leiligheten. Ringnes Park ligger 5 minutters gange unna, med Meny, frisør, blomsterbutikk, Ringen kino og Jonoe sushi.
Like i nærheten ligger Vulkan-området, som er et nytt og spennende byutviklingsområde med Mathallen, utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole, hotell med mer.
Fra leiligheten er det gangavstand til St. Hanshaugen med blant annet Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Det er ca. fem minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Det er også gangavstand også til Sagene, Torshov og sentrum med alle byens fasiliteter. Kort vei til Majorstuen med eksklusive butikker, utesteder med mer.
Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet i form av 21-, 33-, 54- og 34-bussen. Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/Tjuvholmen, sentrum eller marka. I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass (linje 11, 12 og 13).
Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som AHO, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, OsloMet med flere.
Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Her er det plass til ønskede oppbevaringsløsninger som f.eks. skoskap, kommode etc. Callinganlegg med videooverføring plassert ved entrédøren. Fra entréen er det også adkomst til en praktisk innvendig bod med ekstra lagringsplass.

Stue

Lys og flott stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon og spisebord. Store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet lyst og luftig. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Kjøkken

Stilren IKEA kjøkkeninnredning fra 2020 med glatte fronter og benkeplate i laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Malt flate mellom benkeplate og overskap, samt belysning og stikkontakt over benk. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som følger med; frittstående kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, integrert stekeovn og platetopp, samt ventilator i overskap.

Balkong

Fra stue/kjøkken er det utgang til en herlig, østvendt balkong på ca. 7,2 kvm som vender mot fellesarealer. Her er det god plass til diverse utemøblement, grill og planter. Gulvflate belagt med treheller og rekkverk av metall.

Bad

Pent flislagt baderom fra ombygningsår (2004), som ble oppgradert med ny baderomsinnredning fra Foss bad i 2020. Servant med ett-greps armatur, skuffer under, samt vegghengt speilskap med belysning og stikkontakt over. Gulvstående toalett, samt dusjhjørne med forheng og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regnfallsdusj. Varme i gulv og avtrekksventil i himling styrt fra kjøkkenventilator. Opplegg for vaskemaskin.

Soverom

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side. Det er også god plass til garderobeskap, og annet ønsket møblement.

Overflater

Gulv: Ny en-stavs parkett (hvitlasert Boen Pop) i 2020. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Nymalte og pussede overflater i 2020. Fliser på bad.
Tak: Malte overflater i 2015. God takhøyde på opptil 2,78 meter.
Det er montert solskjerming som følger med.

Felleskostnader

3 598 pr. mnd. Fyring og varmtvann (fjernvarme), kabel-TV og bredbånd (fiber) fra Telia, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.

Etasje

3. etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass med leiligheten. Det er garasjeanlegg i kjeller hvor det er muligheter for å leie/kjøpe parkeringsplass etter kapasitet. Garasjeplassene kan kun overdras til eiere i Sameiet Schultzehaugen 1, 2, 3, 4 og 5. Det er også flere andre garasjeanlegg i området hvor det tidvis er muligheter for leie/kjøp.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 3 600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 897 034 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 229 323 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 8 etasjer samt kjeller. Boligen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater samt fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra ombygningsår. Moddörr glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse fra 1958 på nybygg - sosialbygg, samt ferdigattest fra 2007 på tilbygg og påbygg samt bruksendring til leiligheter. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 56 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette. Det må sendes melding til styret/forretningsfører for registrering.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for allmennyttig formål bolig/kontor/sosial virksomhet etter bestemmelsene i S-3063 av 10.05.1989. Området rundt er regulert til spesialområde for bevaring (bolig/kontor/sosial virksomhet), vei, park og friområder, industri, byggeområde for offentlig bygning/allmennyttig formål (undervisning, utstilling - Arkitektur- og designskole) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Maridalsveien 37 C - Bruksendring av stallbygning til leiligheter - Tilbygg
Saksnummer: 201803692 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Darres gate 1 A og 1 C - Bruksendring av loft til to boenheter
Saksnummer: 201310238 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse
Darres gate 4 - Riving del av eksisterende bygg og oppføring av boligblokk
Saksnummer: 201713436 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om endring

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Andel i realsameie
0/912843-1/105 Opprettelse av realsameie
Denne matrikkelenhet har andel i:
Knr:0301 Gnr:218 Bnr:116 1/209
Urådigheter 2004/19364-2/105 URÅDIGHET
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
2003/56768-1/105 Best. om adkomstrett 09.09.2003
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:229
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:229 Snr:1 -6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:230
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:230 Snr:1 -63
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:231
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:231 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:232
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:232 Snr:1 -2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:518 Bnr:2
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan-og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-218/228
Gjelder denne registerenheten med flere
2003/56768-7/105 Erklæring/avtale 09.09.2003
Gjensidig bruk av grunn for rep. og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-218/228
Gjelder denne registerenheten med flere
2003/56768-8/105 Best. om vann/kloakkledn. 09.09.2003
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Vann- og avløpsetaten
Overført fra: 0301-218/228
Gjelder denne registerenheten med flere
2004/18413-2/105 Best. om adkomstrett 16.03.2004
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:229
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:229 Snr:1 -6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:518 Bnr:2
vedr. ventilasjon for rep. og vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere
2004/19364-2/105 Urådighet 18.03.2004
Salg og annen overdragelse av seksjon i sameiet kan ikke skje uten at selgers/hjemmelshavers ideelle andel i garasjesameiet på gnr 518 bnr 2 overdras samtidig. Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2004/18339-1/105 Seksjonering 16.03.2004
opprettet seksjoner: snr: 44
formål: Bolig
sameiebrøk: 508/66498
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 10,12,13 og 15-18.
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-218/116
i eiendomsrett
2003/56768-2/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 09.09.2003
OVERFØRT FRA: 0301-218/228 Med flere gnr/bnr/snr.
Samme rettigheter og plikter til fellesarealet
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan-og bygningsetaten.
OVERFØRT FRA: 0301-218/228
Rettigheter på 0301-218/230/0/1-63
i eiendomsrett
2003/56768-3/105 BRUKSRETT TINGLYST 09.09.2003
OVERFØRT FRA: 0301-218/228
Med flere gnr/bnr/snr.
til tils. 18 boder
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan-og bygningsetaten.
OVERFØRT FRA: 0301-218/228
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-518/2
i eiendomsrett
2003/56768-4/105 BEST OM GARASJE/PARKERING TINGLYST 09.09.2003
OVERFØRT FRA: 0301-218/228
Med flere gnr/bnr/snr.
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune
v/Plan-og bygningsetaten.
OVERFØRT FRA: 0301-218/228
Rettigheter på 0301-518/2
i eiendomsrett
2003/56768-6/105 BEST OM GARASJE/PARKERING TINGLYST 09.09.2003
OVERFØRT FRA: 0301-218/228
Med flere gnr/bnr/snr.
Bruksrett til tils. 33 parkeringsplasser
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune
v/Plan-og bygningsetaten.
OVERFØRT FRA: 0301-218/228
Rettigheter på 0301-218/230/0/1-63
i eiendomsrett
2003/56768-9/105 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 09.09.2003
OVERFØRT FRA: 0301-218/228
Med flere gnr/bnr/snr.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
OVERFØRT FRA: 0301-218/228
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-218/116
i eiendomsrett
2004/18413-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 16.03.2004
:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:228 Snr:1-129
:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:228 Snr:129
:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:229
:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:229 Snr:1-6
:Knr:0301 Gnr:518 Bnr:2
Rett til ventilasjonsrom
Bestemmelse om adkomstrett
for rep. og vedlikehold
Rettigheter på 0301-218/116, 0301-218/229/0/1
i eiendomsrett
2004/46267-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 06.07.2004
:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:228 Snr:1 -129
:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:229 Snr:1-6
Bestemmelse vedrørende aggregat i ventilasjonsrom.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Schultzehaugen 5 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986 934 626, og består av 128 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
Sameiets revisor er BDO AS.
- Hjemmeside: www.schultzehaugen5.no.
- Oslo Bygårdsdrift v/ Kenneth Punnerud ivaretar renhold av fellesarealer.
- Den daglige drift og løpende vedlikehold i sameiet utføres av Espen Lie Eiendomsservice.
- Telia (tidligere Get) er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester (fiber) som er inkludert i felleskostnadene.
- Skilt til postkasse og ringetablå bekostes av eier og skal godkjennes av styret. Bestilling av postkasseskilt sendes til astridn@ifi.uio.no.
Sameiet er en del av prosjektet Schultzehaugen som består av totalt 6 bygg med til sammen ca. 211 leiligheter og et garasjesameie. Selskapet er forpliktet til å være medlem i Schultzehaugen Vel. For info om vel: www.schultzehaugen.com

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If forsikring, Polisenummer: SP2250935

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 5 597 652,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 5 078 061,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 540 621,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 3 305 932,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter/husordensregler vedr. retningslinjer for ro og orden, seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Vedtektene for Schultzehaugen garasjesameie kan oversendes om ønskelig.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold/rehabilitering:
2019-2020:
- Maling: Oppganger og trappeløp fikk nye lysere farger på vegger og tak i forbindelse med utskifting av takarmatur.
- Utskiftning av gammel lysarmatur: Samtlige armaturer i korridorer og trappeløp er byttet ut. Alle lampene har nå LED belysning og har der det er hensiktsmessig fått installert bevegelsesdetektorer. Kjeller og bodområde har fortsatt eldre belysning.
- Utskiftning av porttelefon i 2019: Porttelefonanlegg ble skiftet ut i oppgang M.
2016-2017:
- Utskiftning av heiser: Begge heiser i sameiet er skiftet ut.
2012-2013:
- Oppussing av oppgang M: Korridorene i M ble høsten 2013 pusset opp og malt etter at alle rørsjaktene var lukket.
- Tiltak mot rørlekkasjer: Til sammen 4 sjakter har blitt åpnet, mens firmaet Aqua Power har gjennomgått 15 av 23 rørstammer med kamera.
Det er ikke registrert nye lekkasjer etter de som er utbedret, og styret besluttet derfor at det på nåværende tidspunkt ikke åpnes flere sjakter. Det ble satt i gang lukking av sjaktene samt oppussing av ganger og korridorer i oppgang M.
2012:
- Oppgradering av brannvarslingsanlegg med direkte kobling til brannvesenet.
I 2018 fikk sameiet utarbeidet en rapport fra OPAK som ser på vedlikeholdsbehov. Sameiet er godt i gang med langtidsplaner og velger nå å prioritere igangsetting av vedlikehold av fasadene, inkludert balkongdører og vinduer. Postkassene skal også byttes ut. Sameiet har opparbeidet seg en solid egenkapital for å ivareta et fornuftig vedlikehold av fellesområder.
Iht. styreleder er det usikkert hva totalkostnaden blir, men han mener at egenkapitalen dekker det meste. Et eventuelt låneopptak vil bli finansiert over drift og en eventuell øking av felleskostnadene vil ikke være høyere enn KPI.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde husdyr i sameiet, men hunder skal føres i kort bånd innendørs, og i bånd i uteområdene til enhver tid. Alle husdyr skal holdes ute av lekeområder (sandlekekasse), og ekskrementer fra alle dyr fjernes umiddelbart.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no.
Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til vt@schalapartners.no eller SMS: 45 21 62 22 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Tilluftsventiler i vinduer i kombinasjon med mekanisk avtrekk på kjøkken og bad.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i innvendig bod. Strømmåler plassert i fellestavle. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukkingsapparat.
Ref. egenerklæringsskjema:
- Ny baderomsinnredning i 2020. Arbeid utført av Rør og Kjøkken AS - Erling: 928 92 000.
- Ble gjort en innregulering av radiatorene i 2016 regi av sameiet.
- Eier er ikke kjent med at det er foretatt radonmåling.
- Eier er lite involvert i styrets arbeid, da han ikke har brukt leiligheten mye selv, og sitter dermed på lite informasjon.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.