#TANUM/SLEPENDEN

Pent og familievennlig rekkehus over 3 plan | Flotte uteplasser | Garasje | Barnevennlig | Kort vei til Sandvika og Oslo

Rugdefaret 13B , 1341 Slependen

BE OM SALGSSUM
Vidar Tangstad
Vidar Tangstad Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

87%

har bolig på over 120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

56%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Eierseksjon
Primærrom 118 m²
Bruksareal 135 m²
Bruttoareal 150 m²
Tomt 51 889 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1962
Gårdsnummer 119
Bruksnummer 25
Energimerking E
FINN.no 203217402
Sist endret 22.01.2021 22:15
Prisantydning 6 300 000
Totalpris 6 632 591
Ligningsverdi 1 603 286,-

Beregnet totalkostnad

6 300 000,- (Prisantydning) 165 702,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 465 702,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 157 870,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 166 889,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 632 591,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til et flott rekkehus, beliggende i et barnevennlig område på Tanum/Slependen. Stor terrasse både på fremsiden og på baksiden av huset. Området har idylliske grøntområder og flotte lekeplasser - en drøm for barnefamilier! Kort vei til Sandvika sentrum og Oslo.
- Gjennomgående og familievennlig planløsning
- Sydøstvendt markterrasse på 30 kvm foran huset, samt nordvestvendt markterrasse på ca. 15,5 kvm på baksiden av huset
- Lys og romslig stue
- Stilrent kjøkken med hvitevarer som følger med
- Hyggelig stue i U. etasje
- To bad
- Tre soverom i 2. etg
- Svært god lagringsplass i boligen
- Ny kledning, isolasjon og tak i 2018
- Skjermet og fredelig
- Garasjeplass i felles garasjerekke (mulig å etablere lader til el-bil)
- Veldrevet sameie
- TV/data via fiber inkl.
- Nærhet til strender og Vestmarka, samt buss og tog

Innhold

Boligen ligger over 3 plan i U.- , 1.- , og 2. etasje.
U. etg. består av: Entré, stue, bad, teknisk rom/vaskerom og to boder.
1. etg. består av: Stue og kjøkken.
2. etg. består av: Gang, bad, kott, garderobe og tre soverom.
Utgang fra kjøkken til nordvestvendt markterrasse på ca. 15,5 kvm, samt sydøstvendt markterrasse på ca. 30 kvm ved inngangsparti.
Boligen disponerer i tillegg en garasjeplass merket nr. 87 i felles garasjerekke. Mulighet for å etablere elbillader.

Stue

Lys og romslig stue med plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønskelig møblement. Det er også plass til stor spisestue - her kan man invitere venner og familie til hyggelige lag! Rommet har store vindusflater som sørger for gode innvendige lysforhold.

Kjøkken

Adskilt kjøkken med romslig størrelse og fin plass til spisebord. Lekker kjøkkeninnredning med profilerte fronter og hvite fronter på høyskap, samt benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum av kompositt med ett-greps armatur fra KWC. Fliser på vegg over deler av kjøkkenbenk, samt stikkontakter. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som følger med; nedfelt induksjonstopp og stekeovn fra Whirlpool for Ikea, oppvaskmaskin fra ASKO, kjøleskap fra Miele, samt ventilator plassert i plassbygd kasse tilkoblet avtrekk. Kjøkkenet ble oppgradert med nye høyskap, benkeplate, oppvaskkum og induksjonstopp fra 2016, samt nytt kjøleskap fra 2019. Adkomst til den ene terrassen.

Uteplasser

Fra kjøkkenet er det adkomst til en herlig nordvestvendt markterrasse på ca. 15,5 kvm. Her er det god plass til diverse utemøblement, grill og planter. Gulvflate belagt med terrassebord og uteplassen er skjermet mot naboer med levegger av tre. Det er stikkontakt, utelys og uttak for vann. Utsyn mot skråningen som er idyllisk opparbeidet med naturstein, krydderhage og fin beplantning.
Ved inngangspartiet har man en fin sydøstvendt markterrasse på ca. 30 kvm. Her er det plassbygd sittebenk av tre med oppbevaring, samt plass til diverse ønsket utemøblement. Gulvflater belagt med terrassebord, levegger av tre, samt stikkontakt og utelys.

Bad - i 2. etasje

Flislagt baderom fra ukjent årstall med varme i gulv. Sluk av støpejern er vurdert til å være fra byggeår. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras. Overskap, samt speil og belysning med stikkontakt på vegg over servant. Badekar med dusjforheng. Dusjarmatur fra Mora tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra IFÖ. Elektrisk avtrekksvifte på vegg.

Bad - i U. etasje

Baderom fra ukjent årstall. Sluk er vurdert til å være fra 90-tallet. Baderom oppgradert i 2020 med flis over flis på gulv, fliser på vegger i dusjsone, samt overflatebehandling av vegger og nytt armatur på servant. Varme i gulv. Vegghengt servantskap i profilert sort utførelse, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, samt speil og belysning på vegg over servant. Dusjsone med innfellbare dører i glass, samt dusjarmatur fra Oras tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra IFÖ. Elektrisk avtrekksvifte på vegg.

Soverom 1

Pent og romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. God oppbevaringsplass i stort garderoberom/walk-in-garderobe. Alle soverommene er vendt ut mot rolige omgivelser.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom med mange innredningsmuligheter og god plass til stor seng, skrivepult, kommode eller annet ønskelig møblement. Adkomst til praktisk garderobeskap/kott, samt plass til andre oppbevaringsløsninger.

Soverom 3

Dette er også et lyst og trivelig soverom som egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov!

U. etasje

I denne etasjen finner vi et hyggelig oppholdsrom som egner seg godt som TV-stue eller som leke-/hobbyrom for barna. God plass til sofagruppe, skrivepult, oppbevaringsløsninger etc. Her kan man innrede etter eget ønske og behov.
I denne etasjen er det er også et teknisk rom/vaskerom med god lagringsplass, varmtvannsbereder på 198 liter fra 2006, utslagsvask, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Innenfor teknisk rom er det to romslige boder.

Entré/trapperom/gang

I 2. etasje er det et romslig trapperom med oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe (ca. 1 meter bred). Hems (ikke måleverdig) med muligheter for opplagring over skyvedørsgarderobe i gang.
I U. etasje finner vi en innbydende entré med plass til å henge opp yttertøy og sette fra seg sko i skyvedørsgarderobe med speilfronter (ca. 1,8 meter bred). Flislagt gulv med varme og downlights i himling.

Overflater

Gulv: En-stavs parkett i 1. etasje, en-stavs laminat i U. etasje, tre-stavs parkett og gulvbord av tre i 2. etasje. Fliser med gulvvarme på bad og i entré.
Vegger: Malte flater og malte plater. Fliser på bad.
Tak: Malte himlingsflater. Downlights i entré.
Utendørs: Ny kledning og isolasjon på fasader, samt nytt tak i 2018 i regi av sameiet.

Beliggenhet

Rekkehus beliggende i et rolig, familievennlig og meget populært boligområde mellom Slependen og Tanum. Rugdefaret er en trafikkstille blindvei og eiendommen er en del av Ræverud sameie, som har et aktivt og positivt bomiljø - en drøm for barnefamilier med store friområder rundt bebyggelsen og et hyggelig nabolag.
Sameiet har egen komité som blant annet arrangerer felles 17. mai-feiring og julegrantenning i desember. Dette er et svært populært arrangement for mange av sameiets beboere.
I akebakkene, på lekeplassen, skøytebanen, ballplassen og på fotballbanen samles store og små året rundt. Noen minutters kjøring fra boligen venter Vestmarka med preparerte langrennsløyper/lysløyper og alpinanlegget Kirkerudbakken på vinterstid.
På Kalvøya/Kadettangen finner du flotte badestrender om sommeren. I sommerhalvåret er det fine forhold for fiske, krepsing og bading i Vestmarka og for turer i Tanumskogen.
Idrettslaget Jardar er viktig for mange av nærområdets barn og ungdommer, og er en fin arena for sosialt og aktivt miljø. Idrettslaget tilbyr breddeidretter fra lav alder, både sommer og vinter.
Det er kun ca. 10 minutters gange til Slependen togstasjon med hyppige avganger inn til Oslo og ca. 2 minutters gange til bussholdeplass i Tanumveien. Videre er det få minutters gange til dagligvareforretninger, legekontor, barnehager, Tanum barneskole og Bjørnegård ungdomsskole. Kun få minutter med bil til Sandvika sentrum med et rikt utvalg av butikker, hyggelige kafeer, kino, kulturhus, teater og restauranter. På Sandvika storsenter er det gode shoppingmuligheter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Boligen har utgang fra kjøkken til nordvestvendt markterrasse på ca. 15,5 kvm, samt sydøstvendt markterrasse på ca. 30 kvm ved inngangsparti. Tomten er festet og hage/terrasser er fellesareal, rekkehuset har bruksrett til arealene iht. vedtekter.
På sameiets fellesområder er det lekearealer, fotballbane, ballplass/skøytebane og akebakker til glede for store og små.
Felles, festet tomt: 51 889 m². Sameiet fester tomten av Berit Lunde / Wenche I. Karlshaugen i 99 år fra 01.07.1959. Sameiet overtar festekontrakt utstedt av Rebekka Pettersen til Ræverud Borettslag (som ble oppløst i 1984) datert 4. mars 1960 på gnr. 119, bnr. 25 i Bærum. Festeavgiften for 2019 er kr. 478 817,-, reguleres hvert 10. år neste gang i 2021. Utløper år: 2058. Etter festekontraken kan bortfester kreve at det innløses 2 mål i året.
Det er uenighet mellom bortfester og fester ifm. utløsningssum. Se festekontrakt som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Garasje / Parkering

Garasjeplass i felles garasjerekke med manuell port, oppmålt til ca. 15 kvm. Plassen er merket nr. 87. Garasjeplassene er organisert i garasjelag (ikke selvstendig panteobjekt/det oppnås ikke rettsvern for plassene). Sameiet har planer om å strukturere garasjene bedre i fremtiden. Det er mulig å etablere egen elbillader i egen garasje. I tillegg er det satt opp enkelte ladepunkter i sameiet.
Forsikring av garasjeanlegget betales av de sameiere som har garasje. Alle seksjoner som har garasje får tillegg på felleskostnadene i forbindelse med hovedforfall forsikringspremie hvert år. Vedlikehold/maling av garasjene er utført av garasjeeierne i 2019. Se også garasjevedtekter som ligger vedlagt i salgsoppgaven. For øvrig gateparkering og parkering på sameiets fellesområder etter gjeldende bestemmelser.

Felleskostnader

4 250 pr. mnd. Drift og vedlikehold, data/TV via fiber, forretningsfører, felles forsikringer, festeavgift, nedbetaling gjeld (kapitalkostnader utgjør ca. kr 1.034,-), kommunale avgifter, snørydding/gressklipping m.m.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

165 702

Andel formue

25 282

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har et lån i OBOS-banken.
Andel gjeld for denne seksjonen: 165.702,- per 01.11.2020.
Andel formue for denne seksjonen: 25.282,- per 31.12.2019.
Festetomt utgjør kr. 39 900,- av andel gjeld.
Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBOS01-98207607274
Type: Annuitet
Restsaldo: 19.883.620,-
Restløpetid: 16 år 8 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 2,70% (per 06.11.2020)
Andel av saldo: 165.702,-
Kapitalkostnader: 1.034,-
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 603 286 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 771 830 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 135 kvm, Bruttoareal: 150 kvm
U . etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue og bad.
Sekundærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom og to boder.
Bruttoareal: 50 m².
1. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken.
Bruttoareal: 50 m².
2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og tre soverom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garderobe og kott.
Bruttoareal: 50 m².
Trapper er medregnet i boligens primærareal.
Boligen disponerer i tillegg en garasjeplass merket nr. 87 i felles garasjerekke. Garasjerom er oppmålt til ca. 15 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 2 etasjer, samt underetasje. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende og stående kledning. Kledning og isolasjon byttet i regi av sameiet i 2018. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med papp, lagt om i regi av sameiet i 2018. Boligen har profilert ytterdør med glassfelt og kodelås fra Yale. Terrassedør og vinduer med rammer/karmer av tre, med to-lags glass fra i hovedsak 1989. Vindu i stue U. etasje fra 2018. Utvendige markiser i 1.- og 2. etasje mot syd fra 2020 (en med snortrekk, og en elektrisk). Se for øvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 02.03.1965 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette. Melding må sendes til styret/forretningsfører for registrering.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Panelovner i enkelte rom, samt gulvvarme på bad og i entré.
Skorstein fra byggeår (ukjent oppgraderingshistorikk). Boligen har ikke tilkoblet ildsted.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål/konsentrert småhusbebyggelse. Området forøvrig er regulert til bolig, friområde/fellesareal, vei m.m. Ta kontakt med megler for mer informasjon. Bærum Kommune har vedtatt ny kommuneplan som kan ha innvirkning på reguleringsplaner i området.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1984/990389-2/100 Hjemmel til eiendomsrett 02.07.1984
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Ræverud Sameie IDEELL: 8/52471 Lnr: 1045480
2010/485472-2/200 Hjemmel til eiendomsrett 01.07.2010
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Karlshaugen Wenche Iren IDEELL: 52463/104942
Gjelder denne registerenheten med flere
2010/485486-2/200
Hjemmel til eiendomsrett 01.07.2010
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Lunde Berit IDEELL: 52463/104942
Gjelder denne registerenheten med flere
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1962/685-1/100 Best. om vann/kloakkledn. 16.02.1962
Overført fra: 0219-119/25
Gjelder denne registerenheten med flere
1962/1273-2/100 Bestemmelse om bebyggelse 29.03.1962
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
1962/2658-1/100 ** Diverse påtegning 02.07.1962
1962/1273-3/100 Festekontrakt - vilkår 29.03.1962
festetid: 99 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:0219 Gnr:119 Bnr:25 Snr:1 - 120
ÅRLIG AVGIFT NOK 15,778
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder denne registerenheten med flere
1962/2658-1/100 ** Diverse påtegning 02.07.1962
1962/2510-1/100 Erklæring/avtale 22.06.1962
Bestemmelse om benyttelse
ang kjeller
Overført fra: 0219-119/25
Gjelder denne registerenheten med flere
1964/7548-1/100 Erklæring/avtale 22.12.1964
ang kjellerstue
Overført fra: 0219-119/25
Gjelder denne registerenheten med flere
1966/881-1/100 Erklæring/avtale 12.02.1966
ang hobbyrom
Overført fra: 0219-119/25
Gjelder denne registerenheten med flere
1967/2271-1/100 Erklæring/avtale 12.04.1967
Bestemmelse om benyttelse
ang hobbyrom
Overført fra: 0219-119/25
Gjelder denne registerenheten med flere
1986/15648-1/100 Skjønn 29.05.1986
vedr. opprustning og utvidelse av Juterudveien og
Grensefaret.
Gjelder denne registerenheten med flere
1991/11093-1/100 Best. om vann/kloakkledn. 07.05.1991
rettighetshaver:Knr:0219 Gnr:119 Bnr:44
Kan ikke slettes uten samtykke fra Bærum vann-og kloakkvesen.
Gjelder denne registerenheten med flere
2015/1111820-2/200 Bestemmelse om kloakkledn 27.11.2015
rettighetshaver:Knr:0219 Gnr:119 Bnr:67
Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m.
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere
Pengeheftelser i festerett
1962/1273-3/100 Festekontrakt - vilkår 29.03.1962
festetid: 99 år
Gjelder matrikkelenhet:
Knr:0219 Gnr:119 Bnr:25 Snr:1-120
ÅRLIG AVGIFT NOK 15,778
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
1962/2658-1/100 ** Diverse påtegning 02.07.1962
1978/20102-2/100 Erklæring/avtale 13.11.1978
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR NOK 10,000
MED PRIORITET 90 % AV LÅNETAKST
Gjelder feste
2015/1083481-1/200 Bestemmelse om veg 19.11.2015
rettighetshaver:Knr:0219 Gnr:119 Bnr:67
Gjelder feste Gjelder denne registerenheten med flere
2015/1111820-1/200 Bestemmelse om kloakkledn 27.11.2015
rettighetshaver:Knr:0219 Gnr:119 Bnr:67
Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m.
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder feste Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2020/686115-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020
1978/20050-2/100 Seksjonering 13.11.1978
opprettet seksjoner: snr: 89
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/120
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 21 bygninger med til sammen 120 rekkehusseksjoner. Gårds- og bruksnummer: 119/25. Ræverud Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 975433609, og ligger i Bærum kommune.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.
- Nyttig info om sameiet finner du på hjemmesiden: http://www.reverud.net/
- Telia (tidligere GET) er leverandør av TV- og bredbåndstjenester. TV/data via fiber inkludert i felleskostnader.
- Sameiet har hyggelige fellesarrangementer med flaggheising og feiring på 17. mai, høstfest, juletretenning etc.
- Ingen kan erverve mer enn to seksjoner i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 80287015

Regnskap

Årets resultat for 2019 viste et overskudd på kr 218 426,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 2 922 620,-.

Vedtekter / husordensregler

Grensen for haveareal skal være 10 meter fra stuesiden hvis mulig, og for endelelighetene i tillegg 5 meter ut fra gavlveggen der dette er mulig. Denne grense regnes fra hjørnet på kjøkkensiden. De øvrige arealer er fellesarealer.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Vedtekter for garasjesameiet følger også vedlagt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold og rehabilitering:
2019/20 Drenering av noen rekkehus.
2017-2018 Bytte tak og yttervegg/fasaderehabilitering i samtlige rekker.
Arbeidene ble ferdigstilt i 2018/19 og rekkehusene fremstår nå med nytt og moderne preg.
2017 Renovering iverksatt, bytte av tak og yttervegger i samtlige rekker. Prosjekt ble avsluttet sommeren 2018.
2017 Drenering av Grensefaret 13.
2017 Etablering av containere/skap for søppel.
2016 Oppgradering av fotballbane og lekeplass ved flaggstang oppgradert med nye apparater.
2015 Oppgradering og asfaltering av ballplass.
2015 Asfaltering foran garasjerekke 40-44 og 45-57 i Rugdefaret. 2015 Drenering av Grensefaret 1 og Rugdefaret 35.
2014 Drenering av forside RF 27
2013 Avtale om regulering av festeavgift.
2012 Drenering.
2011 Rehabilitering av alle avløpsrør.
2011 Startet drenering av Rugdefaret 2 og 3 samt mur mot kjellernedgang i Grensefaret 3.
2010 Renovering av lekeplass.
2010 Drenering av Rugdefaret 33.
2009 Drenering av Rugdefaret 23.
2008 Drenering av Rugdefaret 4.
2006 - 2007 Rekkehusene malt av Kaasa AS.
2004 - 2007 Takstiger montert.
2004 - 2007 Drenering av Rugdefaret 29.
1997 - 1998 Rekkehusene malt.
Planer ref. årsmøte 2020:
- Styret jobber med fornyelse av vedtekter og garasjevedtekter. Dette bl.a for å tilpasse vedtektene den nye eierseksjonsloven.
- Styret i sameiet skal komme med en plan for tilrettelegging for bruk av el-bil i sameiet. Det er satt av kr. 500.000,- i budsjettet. Utbygging av el-billadeplasser i Ræverud sameie skal finansieres av brukerene (el-bileierne).
- Styret har sterkt fokus på drenering, og øvrig vedlikehold. Det ble besluttet nylig å drenere GF7 i år, i tillegg til RF6 og RF8 som nesten er ferdig. Videre legges det opp til asfaltering av områder som er ødelagt/slitt, men innenfor det økonomien tillater. Styret og Vedlikeholdskomiteen har et felles mål om å få drenert alle rekker med fuktproblemer, så fort dette er løsbart innenfor forsvarlige økonomiske rammer, og har foreløpig klart å unngå låneopptak for å drenere.
Sameiet økte for en tid tilbake felleskostnadene med kr 500, - som skulle øremerkes drenering. Hvis drenering av gjenstående rekker skal følge den takt som ble lagt opp til når økningen ble gjort, kan dette medføre en ekstraordinær økning i nær fremtid. Utover det, er det fortsatt et etterslep på vedlikehold i sameiet, men ingen konkret plan for økning for dette iht. styreleder.
Generelt vedlikehold må alltid påregnes.
Se forøvrig mer detaljert informasjon i årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt så lenge det ikke er til ulempe for naboene. Se retningslinjer i husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Soverom 1: Nattbord/hyller (er ikke fastmontert i veggen, står på sokkel) følger ikke med.
- Soverom 2: Lave bokhyller/skap og skrivebord (ikke fastmontert til vegg, står på sokkel), Acrylhylle/"settekasse"  (montert på vegg sammen med bilder, denne tar selger med).
- Soverom 3: Skrivebord og hyller under dette (ikke fastmontert til vegg, står på sokkel). Hvit "stringhylle" på vegg medfølger ikke. 
- Gang U. etg: Knax-knaggrekke tar selger med (er skrudd til vegg).
- Stue: Sittebenk/TV-benk er ikke fastmontert til vegg, står kun på sokkel, medfølger ikke. Pendel over spisebord (3 stk) medfølger ikke (er montert med stikk).
- U. etg stue: Bokhylle medfølger ikke (står på egne ben) Skrivebord inkl. skap medfølger - dette er montert til vegg. Ikea Malmkommoder (2 stk) medfølger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Skiftet termostat til varmekabler på bad i 2. etg.
- Overflaterenovering av bad i u.etg. i 2020 (overflaterenovering vegger tak og gulv). Arbeid utført av Greens Mur og Flis. Arbeid utført av ufaglært: Maling, fra- og tilkobling eksiterende santitærutstyr (wc, dusj, servant).
- Noe skjevehet i gulv på hovedsoverom i 2. etg.
- Observerer sølvkre sporadisk (ca. 10 stk siste år).
- Totalrenovering av fasader og tak i regi av sameiet i 2018. Arbeid utført av Oslo Bygg- og Eiendomsservice (OBE) - Utført i regi av sameiet.
- El-arbeider: Etablert flere elektriske kurser til koketopp og varmtvannsbereder. Ny belysning kjøkken. Stikkontakt bad 2.etg. og stikkontakter kjøkken. Diverste stikk stue. Montert elektrisk markise i stue. Arbeid utført av Arilds Elektro Arlid Marthinsen, Arkel Asker og Bærum AS og G4 Elektro.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis.
Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til vt@schalapartners.no eller SMS: 45 21 62 22 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Varmtvannsbereder fra 2006 på ca. 198 liter plassert i teknisk rom. Vannrør av kobber og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast, kobber og støpejern. Hovedstoppekran plassert i bod 1. Naturlig oppdriftsventilasjon med tilluftsventiler i vinduer og på yttervegger, kombinert med elektriske avtrekksvifter fra baderom.
- Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i utvendig skap. Hovedsikringens kapasitet er på 32A. Boligen har i hovedsak åpent elektrisk anlegg.
- Boligen har røykvarslere, brannslukningsapparat (2 kg/2012) og brannslange tilkoblet vann plassert i benkeskap under oppvaskkum på kjøkken. Montert utvendig brannstige fra soverom 1.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder.
Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rugdefaret 13B, 1341, Slependen, Gnr. 119 bnr. 25 snr. 89 orgnr. 975433609 i Bærum kommune

Eier

Magnus Juvet og Ane Wierli Nilsen

Oppdragsnummer

17-20-0184

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.