#Fjellhamar

Arealeffektiv og flott 2-roms toppleil med balkong | Garasjeplass | Lave felleskostn | Ingen forkjøp | Rolig og sentralt

Elveveien 28C , 1462 Fjellhamar

BE OM SALGSSUM
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

62%

eier sin egen bolig

10%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

65%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 34 m²
Bruksareal 34 m²
Bruttoareal 37 m²
Tomt 4 398 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 2006
Gårdsnummer 107
Bruksnummer 611
Energimerking D
FINN.no 199253291
Sist endret 02.12.2020 13:30
Prisantydning 2 700 000
Totalpris 2 810 439
Ligningsverdi 552 559,-

Beregnet totalkostnad

2 700 000,- (Prisantydning) 27 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 727 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 420,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 83 439,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 810 439,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0187

Adresse og matrikkel

Elveveien 28C, 1462, Fjellhamar, Gnr. 107 bnr. 611 snr. 32 orgnr. 990649499 i Lørenskog kommune

Eier

Victoria Strander Ringen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

34 / 34 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2006

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand. Energiforbruket er på ca. 3 103 kWh pr. år ihht. energimerke.

Tomt

Areal: 4 398 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Tomt opparbeidet med asfalterte internveier, lekeplass, gressplen, prydbusker, trær og diverse beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Innhold

Leiligheten ligger i 3. og øverste etasje (4. etasje fra sørvest siden av blokken) og består av stue/kjøkken, soverom, bad og entré. Utgang fra stue til nordøst-vendt balkong på ca. 4 kvm.
Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod oppmålt til 3 kvm og en garasjeplass.

Beliggenhet

Fin beliggenhet på populære Fjellhamar i Lørenskog, midt mellom Oslo og Lillestrøm. Kort gangavstand til togstasjon der toget tar deg til Oslo S på drøye 20 minutter! Her bor du med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og et rikt utvalg av fasiliteter. Fra leiligheten er det kort vei til Langvannet med blant annet fin badeplass og turmuligheter, Vesletjernet med flytebrygge og Fjellhamardammen miljøpark. Lørenskog Hus kan absolutt anbefales et besøk, her finnes det blant annet kino, konserter, et flott bibliotek og kulturskole.
Til Metro senteret tar ca.15 minutter å gå, ca. 3 minutter med bil og ca. 8 minutter med buss fra leiligheten. Metro senter har over 100 butikker og spisesteder, og ligger midt i Lørenskog sentrum. Strømmen Storsenter er heller ikke langt unna og har 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. På nye Fjellhamar Torg finner du Coop Mega, apotek, frisør, Garcon Cafe m.m. På andre siden av togstasjonen finnes det Kiwi matbutikk, apotek, frisør, kiosk, restaurant m.m.
Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste busstopp er 3 minutters gange fra leiligheten med bussnummer 315 som tar deg fra Vallerudtoppen til Ahus. Nærmeste togstasjon er Hanaborg stasjon som ligger ca 15 minutters gange unna leiligheten. Lørenskog sentrum har bussterminal og er et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra leiligheten tar det ca. 7 min til Strømmen Storsenter, ca. 9 min til Lillestrøm, ca. 20 min til Oslo sentrum og ca. 30 min til Oslo lufthavn. Haneborgåsen/Grønlia har flere flotte turløyper, sykkelstier, lysløype, lavvoplass etc. Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde. Gården er både utgangspunkt for turer innover i Østmarka, og målet for tur- /skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold.
I området ved Lørenskog stasjon, finner du verdens råeste helårsarena for snøopplevelser - SNØ. Parken har et areal på totalt 50 000 kvm, fire alpine nedfarter, stolheis, koppheis og bånd, blåpark med bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget er åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet, alltid gøy!

Balkong

Utgang fra stue til en fin nordøst-vendt balkong på ca. 4 kvm med hyggelig utsyn til grønne omgivelser. Her kan man nyte varme sommerdager med sol frem til ca. klokken 13.00 på sommerstid. Det er lov med elektrisk- og gassgrill.

Stue

Fin og lys stue med gode møbleringsmuligheter for sofagruppe, tv-bord og annet ønskelig møblement. Den store vindusflaten ut mot balkongen gir stuen en god atmosfære og slipper inn godt med naturlig lys.

Kjøkken

Praktisk åpen kjøkkenløsning mot stue med god oppbevaringsplass i over- og underskap. Pen kjøkkeninnredning med slette fronter, benkeplate, oppvaskkum av rustfritt stål og armatur. Kjøkkenet har komfyr med keramisk platetopp fra Ariston, oppvaskmaskin fra Candy og kjøleskap med fryser fra Electrolux. Ventilator i overskap tilkoblet avtrekk.
Alle hvitevarene på kjøkkenet medfølger salget.

Soverom

Soveromet har god plass til dobbeltsent, nattbord og øvrig møblement. I tillegg har soverommet en meget praktisk og flott skyvedørsgarderobe på over 2 meter med speilfronter.

Bad

Pent flislagt baderom fra byggeår (2006) med varme i gulv og opplegg for vaskemaskin. Badet består av et vegghengt servantskap, ovenpåliggende servant med armatur fra Oras, speil med belysning og stikkontakt over servant. Dusjsonen har innfellbare dører i glass og dusjarmatur tilkoblet hånddusj fra Oras. Mekanisk avtrekksventil i himling.

Entré

Fint inngangsparti som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. God plass til å henge fra seg ytterklær og sette fra seg sko. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren.

Overflater

Gulv: Gulvflate belagt med parkettbord, samt fliser på gulv.
Vegger: Vegger i malte flater samt tapet på deler av soverom, samt fliser på gulv.
Himling: Himlinger i malte flater

Felleskostnader

1 858 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer varmtvann, kabel-tv, trappevask, kommunale avgifter, bygningsforsikring, samt generell drift av sameiet

Etasje

3. etasje.

Garasje / Parkering

Det er flere gjesteparkeringsplasser tilhørende sameiet. Her er det mulig å stå parkert i 3 døgn ved registrering i via en portal som beboerne i blokken har tilgang til. Styret har engasjert et parkeringsfirma for å holde kontroll på gjesteparkeringsplassene.
Sameie har også uteparkeringsplasser til utleie. De koster kr. 750,- pr mnd, samt et engangsgebyr på kr. 731,- til OBOS for etablering. I følge mail fra styret 19.11.2020 er det ingen plasser ledige.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 552 559 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 989 212 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner av stål/betong, utvendige fasader forblendet med plater og yttertak av saltak konstruksjon utvendig tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30. Balkongdør og vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår (2006).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert 25.07.2016 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm, Bruttoareal: 37 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Med de unntak som er fastsatt i eierseksjonsloven og disse vedtekter har den enkelte sameier full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder rett til salg, bortleie og pantsettelse.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og er tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Strøm, bredbånd, alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligområde, boligbebyggelse, friområde, forretning/ kontor/ bolig og vei. For mer informasjon, se vedlagt reguleringskart.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser:
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
1923/86-1/8  Bestemmelse om veg 08.11.1923 
Bestemmelse om vedlikehold
Bestemmelse om generende virksomhet
Overført fra: 3029-107/611
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1924/111-1/8  Bestemmelse om veg 23.04.1924 
Bestemmelse om vedlikehold
Bestemmelse om generende virksomhet
Overført fra: 3029-107/611
Gjelder denne registerenheten med flere
1968/4654-1/8  Erklæring/avtale 25.11.1968 
Bestemmelse om å rive/fjerne bygg når bygningsrådet forlanger det
Overført fra: 3029-107/611
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1974/5211-1/8  Erklæring/avtale 09.09.1974 
Bestemmelse om å fjerne en gangbro når bygningsrådet forlanger det
Overført fra: 3029-107/611
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1975/2496-1/8  Erklæring/avtale 02.05.1975 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om vedlikehold
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om beplanting
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3029-107/611
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2002/18442-1/8  Erklæring/avtale 14.10.2002 
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:107 Bnr:944  
Bestemmelse om fyrkjele og fyrrom m.v.
Overført fra: 3029-107/611
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lørenskog kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Elveveien Terrasse Boligsameie består av 35 seksjoner og er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 990 649 499, og ligger i Lørenskog kommune med følgende adresse: Elveveien 28 A,b,c.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Autorisert regnskapsfører er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
- Sameiets revisor er BDO AS.
- Sameiet har avtale med Gårdpass AS om renhold av fellesarealene.
- Sameie har avtale om vaktmestertjeneste med Gårdpass AS.
- Sameie har ingen ansatte.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 24.192,- per 31.12.2019.
Andel formue for denne leiligheten: 3.990,- per 31.12.2019.
Borettslaget har 1 lån.
Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBOS01-98207677469
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.418.615,-
Restløpetid: 22 år 8 mnd.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 3,85%
Andel av saldo: 26.939,-
Kapitalkostnader: 149,-
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF skadeforsikring Polisenummer: 565815

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 600.651,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Dette skyldes i hovedsak malerarbeidet som ikke ble avsluttet i 2018 i tillegg til rensing av ventilasjonen som ikke var budsjettert.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Fasaden ble ferdig rehabilitert sommer 2020.
Sameie og styre jobber med tilbud om fiber, ny container løsning for avfallshåndtering og El-bil lader i garasjene.
Vedrørende el-bil ladere i garasjen, er det fortsatt uavklart om styret har mulighet å koble seg til trafo på ny nabotomt for å hente inn mere strøm til hovedtavla, hvor kapasiteten er så å si sprengt. I tillegg må det graves fra oppgang C til garasjene oppe og nede for å legge kabler. Dette jobbes med, men er meget omfattende og tidkrevende.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til plage for andre beboere/seksjonseiere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen: Vaskemaskin på bad.
Følgende tilbehør medfølger handelen: Frittstående skap på kjøkken. Komfyr med keramisk platetopp fra Ariston, oppvaskmaskin fra Candy og kjøleskap med fryser fra Electrolux på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sw@schalapartners.no eller SMS: 477 15 848. Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Det er ikke tillatt med grilling med kull/ved på terrasser eller umiddelbar nærhet.
- Ventilasjon med tilluftsventiler i yttervegg kombinert med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trappegang.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslange i benkeskap på kjøkken tilkoblet vann.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
 

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.