#GRÜNERLØKKA/RODELØKKA

Moderne og familievennlig 4-roms m/stor og skjermet uteplass | Garasjeplass m/lader | VV/fyring inkl.| Rolig og sentralt

Teglverksgata 8 , 0553 Oslo

BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

61%

har bolig mellom 60-120 kvm

74%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 83 m²
Bruksareal 83 m²
Bruttoareal 92 m²
Tomt 1 042 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2007
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 571
Energimerking D
FINN.no 203099969
Sist endret 23.01.2021 11:01
Prisantydning 6 400 000
Totalpris 6 500 760
Ligningsverdi 1 496 660,-

Beregnet totalkostnad

6 400 000,- (Prisantydning) 85 257,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 485 257,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr benyttet forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 500 760,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0188

Adresse og matrikkel

Teglverksgata 8, 0553, Oslo, Gnr. 227 bnr. 571, andelsnr. 4 i Sofies Hage Borettslag med orgnr. 990347433 i Oslo kommune

Eier

Kjetil Ødegård Formo Francesca Gatti

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Denne paralellvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

83 / 83 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2007

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømforbruk Des 2019- Nov 2020: 3106 kWh, tilsv. ca. kr 3000,-.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 042 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

1 042 kvm felles, eiet tomt. Tomt opparbeidet med hellelagte områder og diverse beplantning. Sittegrupper til bruk for beboerne. Flott, lukket bakhage med gressplen, lekeområde med husker og sandkasse, felles grillplass og sittegrupper. Borettslaget har etablert plantekasser i bakgården, der det er mulighet for å dyrke diverse. Det er fellesbod for sykler i garasjeanlegg.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
Borettslaget har også lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 4-roms, med god intern beliggenhet i skjermet 1. etasje, vendt utelukkende mot rolig bakgård. Boligen ligger i et moderne bygg fra 2007, og har generelt god standard og arealeffektiv planløsning. Rolig og familievennlig i en blindvei på Grünerløkka/Rodeløkka, med kort vei til et yrende folkeliv og alle fasiliteter!
- Hyggelig nordvestvendt uteplass på 6,8 kvm
- Romslig og pen stue
- Stilrent kjøkken med hvitevarer som følger
- Pent flislagt bad og separat toalettrom
- 3 soverom
- Innbydende entré
- God lagringsplass i boligen
- Nymalte overflater i de fleste rom, samt 1-stavs parkett fra 2020
- Garasjeplass med lader
- Bod på 9,4 kvm
- Vv/fyring ved fjernvarme inkl.
- Kabel-TV inkl.
- Sikrings- og IN-ordning
- Lave omkostn.
- Heis
- Veldrevet borettslag
- Flott bakgård med plen, lekeområde, grill og sittegrupper

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og består av: Entré, gang, tre soverom, bad, separat toalettrom, samt stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue/kjøkken til nordvestvendt terrasse på 6,8 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én bod i garasjeanlegg med gulvflate på ca. 9,4 kvm. Leiligheten har bruksrett til garasjeplass (nr. 45) i felles garasjeanlegg. Plassen har montert lader til el-bil. Det er også fellesbod for sykler i garasjeanlegg.

Beliggenhet

Teglverksgata er en rolig og attraktiv gate på Rodeløkka/Grünerløkka med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Leiligheten ligger tilbaketrukket til, vendt mot rolig bakgård, og samtidig med  gangavstand til Oslo sentrum, samt kort og trygg gangvei til skoler (sokner til Grünerløkka skole) og flere barnehager. Boligen ligger rett ved hyggelige Sofienbergparken med flotte grøntområder, lekeplasser og sittegrupper.
Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Noen restauranter i området som er verdt et besøk er: Vespa og Humla, Perla, Café Stolen, Apostrophe med Omakase-meny og Lofthus-pizza, Villa Paradisio, Südøst, Txotx, Delicatessen, Bon Lio og mange fler. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre og bryggeriutsalg - alt finner du i nærmiljøet. Kiwi-butikk ligger rett på andre siden av gaten fra leiligheten.
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg. Blant dem kan vi nevne Sofienbergparken (som ligger rett utenfor døren), Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Botanisk hage og Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter. Fra Akerselva går det fine turstier som strekker seg fra Maridalsvannet i nord, og helt til Bjørvika/sentrum i syd. Det er kun 5 min gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/ flerbrukshall (kunstis).
Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med populær Mathallen. Her selges spennende råvarer og du finner flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med blant annet Ringen Kino, SATS og stor Meny-butikk.
Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Carl Berner, samt trikk- og bussforbindelser fra Trondheimsveien, Schous plass og Thorvald Meyers gate m.m.
Fra Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33. Buss nr 30 går fra Toftes gate. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum.

Entré

Lys og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Rikelig oppbevaringsplass til blant annet yttertøy og sko i stor og dyp skyvedørsgarderobe (3 meter bred). Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som f.eks. kommode eller lignende. Dørcalling med portåpner er plassert ved entrédøren.

Stue

Meget romslig og tiltalende stue med store vindusflater og adkomst til terrasse som gjør rommet ekstra lyst og luftig. I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Det er delvis åpen løsning mot kjøkkenet, hvor det også er fin sone for spisestue - her kan man invitere venner og familie til hyggelige lag.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning med glatte fronter og fliser over heltre benkeplate. Underlimt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur fra Hansgrohe. Stikkontakter, samt overbelysning under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som følger med; frittstående kjøleskap med fryser fra Whirlpool, oppvaskmaskin fra Siemens, integrert stekeovn fra Siemens, nedsenket induksjonstopp over stekeovn, samt ventilator i overskap med avtrekk ut av bygget fra Villavent. Det er montert ny benkeplate, samt lagt nye fliser mellom benkeplate og overskap i 2019.

Terrasse

Fra stue/kjøkken er det utgang til den herlige terrassen som er på hele 6,8 kvm, som vender mot bakgården. Her er det god plass til utemøblement, grill og planter. Terrassen er nordvestvendt med sol på ettermiddagen. Her kan man nyte mange varme sommerdager utendørs! Plattingen består av betongkonstruksjon belagt med heller, og har stikkontakter og utebelysning. Skjermende vegg mot gangvei som kan tilpasses i høyde dersom det er ønskelig. Eier disponerer plantekasser (står på fellesareal) hvor man kan dyrke egne urter og grønnsaker.

Bad

Pent flislagt baderom fra byggeår med varme i gulv og nedsenket himling. Vegghengt servantskap og gulvstående høyskap med glatte fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, samt speil og belysning over servant. Gulvstående toalett. Dusjhjørne med skyvedør og armatur tilkoblet hånddusj. Avtrekksventil i himling.
Boligen har også et separat toalettrom fra byggeår med flislagte overflater, nedsenket himling og varme i gulv. Servant i porselen med ett-greps armatur, samt speil og belysning over. Vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse. Avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom 1

Romslig og pent soverom med god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side. Rikelig oppbevaringsplass i garderobe (2 meter bredt). Alle soverommene i boligen vender ut mot rolig bakgård.

Soverom 2

Lyst og trivelig soverom som egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. God plass til seng, skrivebord, hyller eller annet ønsket møblement.

Soverom 3

Dette er også et fint soverom med mange innredningsmuligheter - alt etter ønske og behov! God plass til skrivepult eller seng.

Overflater

Gulv: Gulvflater med 1-stavs parkett fra 2020. Fliser med gulvvarme på bad og toalettrom.
Vegger: Malte flater. Malt alle veggflater i gang, soverom 1, 2 og 3 samt enkelte veggflater i stue/kjøkken i 2020. Fliser på bad og toalettrom.
Tak: Malte flater.

Felleskostnader

3 493 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-TV, varmtvann/fyring ved fjernvarme, garasje, renhold, nedbetaling andel gjeld, forr.førsel, felles forsikring, komm. avgifter m.m. Herav: Fjernvarme 682,- Felleskost. 2.360,- Kapitalkost. lån 1 EIKA1 251,- Garasje 200,-

Garasje / Parkering

Leiligheten har eksklusiv bruksrett til garasjeplass (merket nr. 45) i S-5767 Sofies Hage Garasjesameie (gnr. 522 bnr. 2 i Oslo). Leie pr mnd på kr 200,- kommer i tillegg til felleskostnader (denne kostnaden er oppgitt i totale felleskostnader på leiligheten). Parkeringsplass følger leiligheten ved salg og kan ikke avhendes separat.
Plassen har installert elbil-lader med laststyring, inntil 22 kW effekt (3-fas). El-anlegg oppgradert med ekstra kapasitet for et par år siden. Forbruk bekostes av eier.
Se punkt 4-1, 4. ledd i borettslagets vedtekter angående intern overføring av garasjeplasser, samt vedtekter for garasjesameie som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 496 660 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 387 975 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 6 etasjer, samt 2 underetasjer. Gulv av grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong og stålkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater samt fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Nordic glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Terrassedør og vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 25.04.2010 for oppføring av eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 92 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue/kjøkken, bad, toalettrom og 3 soverom.
Bruttoareal: 92 m².
Skyvedørsgarderobe i gang er medberegnet i boligens primærareal grunnet dagens bruk.
Leiligheten disponerer én garasjeplass med ladestasjon i felles garasjeanlegg merket med nr. 45. Leiligheten disponerer i tillegg én bod med en total gulvflate på 9,4 kvm. Gulvflate er benyttet grunnet nivåforskjeller på boden.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet felles varmesentral (fjernvarme), samt gulvvarme på bad og toalettrom. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. I mai, juni og september, november innkreves det eiendomsskatt fra borettslaget og dette faktureres via felleskostnadene.
Eiendomsskatten for denne leiligheten utgjorde kr 568,- i år 2020, som faktureres de aktuelle månedene (kr 142 x 4).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde for byggeområde for bolig og kontor, etter bestemmelsene i S-4127 av 15.12.2004. Området forøvrig er regulert til boliger, forretning, kontor, industri, vei, gatetun, tomt for offentlig bygning (barnehage og barneinstitusjon), friområde/parker m.m. Det rives, rehabiliteres og bygges i området. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
2008/319238-1/200 Hjemmel til eiendomsrett 21.04.2008
Vederlag: NOK 154.470.000
KJØPER:SOFIES HAGE BORETTSLAG Org.nr: 990347433
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
2007/1021313-6/200 Erklæring/avtale 11.12.2007
Bestemmelse om gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn på respektive eiendommer for reparasjon og vedlikehold.
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere
2007/1021313-7/200 Erklæring/avtale 11.12.2007
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere
2008/319272-1/200 Pantedokument 21.04.2008
BELØP: NOK 108.129.000
Panthaver:OBOS BBL Org.nr: 937052766
2008/372890-1/200 Pantedokument 08.05.2008
BELØP: NOK 46.341.000
Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere Jfr §2-11, 1. Ledd
Lnr: 10015276
2017/645762-1/200 ** Prioritetsbestemmelse 16.06.2017 21:00
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/216011-1/200
2017/216011-1/200 Pantedokument 10.03.2017
BELØP: NOK 3.600.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
Grunndata
2007/1021259-1/200 Registrering av grunn 11.12.2007
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:403
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-227/403
Rettigheter i eiendomsrett
2007/1021313-2/200 Erklæring/avtale 11.12.2007
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:569
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:570
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:571
Bestemmelse om fellesareal.
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Rettigheter på 0301-527/2
Rettigheter i eiendomsrett
2007/1021313-3/200 Erklæring/avtale 11.12.2007
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:562
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:563
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:569
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:571
Bestemmelse om bruk av underjordisk garasjeanlegg. Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Rettigheter på 0301-527/2
Rettigheter i eiendomsrett
2007/1021313-5/200 Erklæring/avtale 11.12.2007
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:571
Bestemmelse om bruksrett til boder.
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 57 andelsleiligheter. Sofies Hage Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 990347433, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Karlstadgata 5, 7 og 9, Teglverksgata 8 og 10. Gårds- og bruksnummer: 227, 571.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Borettslaget pleier å ha hyggelige fellesarrangementer som f.eks. grillfest hver sommer.
- Det er fellesbod for sykler i borettslaget.
- Borettslaget har avtale med Telenor for kabel-TV.
- Lynet leverer fibernett (egen avtale må tegnes).
- Borettslaget har avtale med Bjerkan Renhold AS om renhold av fellesarealene.
- IN-ordning og sikringsordning.
- Medlemskontingenten til OBOS er kr 200 pr. andelsleilighet for 2020.
- Forkjøpsretten paralellvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).
- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 85.257,- per 03.11.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 20.994,- per 31.12.2019.
Lånenr: EIKA1-200073920
Type: Annuitet
Restsaldo: 51.794.737,-
Restløpetid: 37 år 7 md.
Terminer per pr: 12
Type rente: Flyt 1,58%
Andel av saldo: 85.257,-
Kapitalkostnader: 251,-
Dette lånet har IN-ordning.
Lånenr: OBBK01-98207578665
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.935.389,-
Restløpetid: 21 år 6 md.
Terminer per pr: 12
Type rente: Flyt 1,58%
Andel av saldo: 0,-
Kapitalkostnader: 0,-
Dette lånet har ikke IN-ordning, og gjelder kun 18 andeler som fikk ny balkong sommeren 2017 (ikke denne leiligheten).
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 20.05 og 20.11 på borettslagets felleslån. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

85 257

Andel formue

20 994

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 88553941

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et overskudd på kr 6 668 534,-, fremkommer i resultatregnskapet og vedtatt overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr 764 495,-. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 623 471,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.
Se vedtekter for andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, samt retningslinjer for bygningsmessige arbeider m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Arbeid det siste året, ref. årsberetning:
Borettslaget har nå passert 12 år, og det er derfor naturlig å sette opp diverse vedlikeholdsplaner for bygningsmassen.
- I 2019 ble det fremforhandlet en ny avtale med Lynet Fiber. Kort oppsummert medførte dette at en fikk «dobbel hastighet til samme pris» eller halv pris på samme hastighet som andelen hadde.
- Styret har gitt tillatelse til Viken fiber vedrørende føring av «mørk» fiber gjennom bygningsmassen. Kort fortalt går dette på at borettslaget nå har to komplette fibertilførsler inn i gården. Noe som sikrer muligheten til å innhente konkurransedyktige tilbud i årene som kommer.
- Basert på tilbakemeldinger under fjoråret startet styret en prosess med å sjekke opp ventilasjon i borettslaget. Bygget er konstruert på den måten at det aldri kommer til å oppleve «god» trekk. Dette skyldes dimensjonen på rørene fra oppføring. Noen vifter har blitt byttet ut under 2019. Dette er vifter som har stoppet helt opp, og borettslaget vil ikke bytte vifter annet enn når det er «ødelagt». Det er ikke vedtatt noen større utbedring på dette området.
- Etter flere klager på dårlig lyd m.m. besluttet styret at alle porttelefoner skulle byttes. Videre ble det byttet til nytt ringetablå mot Teglverksgata samt mikrofon.
- Ny avtrekksvifte for søppelnedkast ble montert.
- Garasjeporten er et stadig tema og styret har kontinuerlig vedlikehold på denne. Innkjøringen ligger i en "skrå" bakke, som medfører at pakningen under porten ofte klemmes "flat" og porten stopper. Styret ser på muligheten for å utbedre innkjøringen, og vil i 2020 jobbe med å se på mulige løsninger.
- Heisene er den største kostnad under 2019. De seneste årene har det nesten doblet kostnadene på service på heis. Dette skyldes dessverre i stor grad uvøren bruk, der dører er påkjørt, fotoceller har fått seg en trøkk m.m. For alles beste så bes beboere innstendig om å utvise aktsomhet når det skal flyttes store ting m.m.
 Av andre tiltak som er gjort, (herunder også i samarbeid med Sofies Hage Garasjesameie);
- Ferdigstilling av infrastruktur for elbil i garasjen
- Bytte av lyskilder i tak til Led-lys
- Iverksetting av brannsikringstiltak
Iht. styret er et i utgangspunktet ikke planlagt noen større oppgraderinger. Dette kan naturligvis endre seg på kort varsel. Styret har driftsmidler til vanlig vedlikehold, men det kan alltid dukke opp prosjekter som må finansieres. Fremtidig økning av felleskostnader vil følge KPI (planlagt 2,5% i februar), men det kan potensielt øke 2,5% i tillegg iht. styreleder. 
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Se øvrige retningslinjer i §5 i husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Stue/kjøkken: Taklampe (krokmontert), vegglampe, hyller på vegg.
- Soverom nærmest kjøkken: Vegghengt skrivebord
- Hovedsoverom: Vegglampe, taklampe (krokmontert).
- Gang: Kroker ved inngangsdør.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema: Fuktinnsig ved trappeløp ned til garasje, utbedret 2020.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring.
Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i skyvedørsgarderobe i gang. Hovedsikring og strømmåler er plassert i felles målerskap. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarslere og brannslange under kjøkkenbenk.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.