#GRØNLAND

Lys, luftig og gjennomgående 2-roms | Originale tregulv | Sentralt og urbant | Varmtv/fyring og fiber inkl. | Lave omk.

Grønlandsleiret 47A , 0190 Oslo

BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

17%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

69%

har bolig mellom 60-120 kvm

63%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 43 m²
Bruksareal 43 m²
Bruttoareal 48 m²
Tomt 681 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 5
Byggeår 1936
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 105
Energimerking G
FINN.no 203836600
Sist endret 21.01.2021 17:52
Prisantydning 3 400 000
Totalpris 3 597 880
Ligningsverdi 780 487,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) 189 871,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 589 871,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 597 880,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og sjarmerende 2-roms, med super beliggenhet i et urbant og populært område på Grønland. Her har du kort vei til alt av fasiliteter! Boligen ligger høyt og fint i 5. etasje og har hyggelig utsikt mot Botsparken. Gjennomgående planløsning, store vindusflater mot øst og vest med lite innsyn, samt god takhøyde som gir mye lys og skaper en luftig romfølelse.
- Lys og romslig stue
- Separat kjøkken med hvitevarer som følger
- Pent bad fra 2011 (i regi av brl) med opplegg for vaskemaskin
- Flott soverom med skyvedørsgarderobe - vendt mot rolig gårdsrom
- Originale tregulv
- Lofts- og kjellerbod
- Varmtv/fyring ved fjernvarme inkl.
- Fiber fra HomeNet inkl.
- Ingen forkjøp
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Veldrevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk
- 4 p-plasser leies ut etter loddtrekning
- Kort vei til "alt"

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 5. etasje og består av: Entré, baderom, soverom, kjøkken og stue.
I tillegg disponerer leiligheten én loftsbod på ca. 4 kvm (takhøyde 2,46 m), samt én kjellerbod på ca. 2,5 kvm (takhøyde 2,59 m).

Entré

Lys og arealeffektiv entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko i skap. Dørcalling med portåpner plasser ved inngangsdøren.

Stue

Flott stue med god takhøyde og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Flott utsikt over området og mot Botsparken. Lyse fargevalg og fine, originale tregulv. I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Vegghengte hyller til oppbevaring og dekor.

Kjøkken

Separat kjøkken med plass til lite spisebord. Eldre innredning med hvitmalte fronter og laminat benkeplate. Overskap med belysning under og ventilator med kullfilter. Nedsenket oppvaskkum med Oras ett-greps armatur. Malte flater over benkeplate og dobbel stikkontakt på vegg samt stikkontakter i lysarmaturer. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som følger; komfyr med keramisk koketopp, oppvaskmaskin, samt kjøleskap med fryser.

Bad

Flislagt bad fra 2011 (merking i sluk) som ble rehabilitert i regi av borettslaget. Varme i gulv og downlights i himling. Innredning med strukturerte skuffefronter og servant med ett-greps armatur fra Grohe. Speilskap med belysning og stikkontakt over servant. Gulvstående toalett, samt dusjhjørne med buede innfellbare dører og FM Mattsson ett-greps armatur med hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt på vegg. Avtrekksventil i himling. Det foreligger verdibevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade på grunn av våtromslekkasje. Forsikringsutvidelsen gjelder i 4 år med forbehold om at boligen er forsikret med husforsikring med superdekning i IF (inkl. i boligkjøperpakken). Se vedlagt verdibevis i boligrapporten.

Soverom

Luftig og pent soverom med god størrelse. Plass til dobbeltseng med nattbord på hver side, samt rikelig oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe (ca. 1,5 meter bred). Soverommet vender inn mot bakgård.

Overflater

Gulv: Heltre gulv. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte overflater. Fliser på bad.
Tak: Malte overflater. Downlights i himling på bad. Takhøyde opptil 2,71 meter.

Beliggenhet

Leiligheten har en supersentral beliggenhet i et etablert boområde på Grønland, rett ved sentrum og Tøyen, samt med Grünerløkka kun en liten spasertur unna. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler.
Grønland er et meget populært område hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Det kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop Mega med post i butikk, søndagsåpen Bunnpris, Meny og diverse grønnsakforretninger.
Grønland har et urbant byliv, spennende butikker, flere hyggelige spisesteder samt fine parker. Her finner du blant annet Grønlandskvartalene som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, T-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan.
Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også på Grønland som for eksempel Oslo Mekaniske, Grønland Gym, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er også rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa", ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber.
Grünerløkka som ligger en liten gåtur unna, er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. Litt lengre bort, på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen med hyggelige serveringssteder og spennende råvarer av ypperste kvalitet.
På Tøyen har du blant annet Tøyen torg hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, tyrkisk på Anatolia, Skatten m.m. På Grådi serveres kanskje Oslos beste brunsj, mens Brutus byr på spennende retter med norske råvarer og naturvin. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken i august.
I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus.
Dersom man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken finner man blant annet Botsparken, Middelalderparken, Botanisk Hage, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud som f.eks. SATS på Kampen, Grünerløkka og på Bjørvika m.m.
Bjørvika ligger også godt innen rekkevidde og kan by på flere anerkjente restauranter som Maaemo (den nye åpnet i Februar 2020), Stock, Vaaghals og Nodee sky. I Bjørvika kan du også besøke Operahuset eller det nye Munchmuseet, eller ta en tur ut til den flotte badeplassen på Sørenga som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne.
Nærmeste T-banestasjon og alle 6 linjer finner du på Grønland. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, t-bane og buss i alle byens retninger. Alt av kollektivtrafikk er med andre ord i umiddelbar nærhet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 681 kvm, Eierform: Fellestomt
681 m² felles eiet tomt. Bakgård er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning og prydbusker. Asfalterte internveier, parkeringsplasser, samt sykkelstativ.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 4 parkeringsplasser som leies ut for ett år av gangen. Tildelingen gjøres av styret etter den årlige dugnaden. Beboere som ønsker å leie parkeringsplass bes om å ta kontakt med styret. Parkeringsplass koster i dag 600,- per måned. Styret tar årlig stilling til hva parkeringsplassene skal koste.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.  Det er også offentlige ladestasjoner i området.

Felleskostnader

3 550 pr. mnd. Varmtvann og fyring v/fjernvarme, fiber fra Homenet, vaktmester- og rengjøringstjeneste, nedbetaling andel gjeld, felles forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter, drift og vedlikehold m.m. Herav: Felleskostnader kr 2 579 Renter og avdrag kr 971

Løpende kostnader

Strøm, evt. kabel-TV, alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

189 871

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 83987189307, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 12.12.2020: 1.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 230
Saldo per 12.12.2020: 6 183 575,-
Andel av saldo: 189 871,-
Første termin/første avdrag: 01.03.2020
( siste termin 01.02.2040 )
Ingen særfordelte lån: Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet. Ved arealutvidelser vil forholdet mellom felleskostnader, renter og avdrag forskyves for samtlige andeler/seksjoner.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 780 487 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 809 753 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 48 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over 5 etasjer, samt kjeller og loft, oppført i 1936. Gulvflater i kjeller av betong, samt etasjeskillere i tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner
av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av teglsteinsoverflater. Takkonstruksjon i tilnærmet flatt tak utvendig tekket med membran/papp, ikke besiktiget. Entrédør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB samt kikkehull. Vinduer fra 1986, 2011 og
2019 med trerammer har 2- og 3-lags glass. Nye vinduer på fremsiden av bygg i 2019 ble utført av Front AS. Ny dør for hovedinngang i 2020, utført av Front AS. Se for øvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" på Vaaningshus fra 1935. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest fra 2011 for rehabilitering av 29 våtrom. Dokumentene følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Andelseier er fremdeles ansvarlig for bruken overfor laget, og plikter å gi styret melding om hvor man er å få tak i. Se for øvrig vedtektenes punkt 3.2. for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer og varmekabel på baderom. Varmtvann og fyring ved fjernvarme er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Strømforbruk siste 12 mnd: 1843 kWh, som utgjorde kr 3485,- (nov 2019  - okt 2020).
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, byggeområde for forretning og kontor, bevertning, industri, tomt for offentlig bygning (Grønland kirke), friområde/park m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Foreligger planforslag i Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet - Planforslag med konsekvensutredning - Omregulering av byområde. Se nærmere info om saken hos plan- og bygg sine hjemmesider: Saksnummer 201613090. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201613090
Foreligger byggesak i Grønlandsleiret 39 - Bruksendring fra kontor til forsamlingslokale. Status: Igangsettelsestillatelse gitt. Se nærmere info om saken hos plan- og bygg sine hjemmesider: Saksnr: 201618937. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201618937
Foreligger byggesak i Grønlandsleiret 55 - Riving av eksisterende bebyggelse. Satus: Rammetillatelse gitt. Se nærmere info om saken hos plan- og bygg sine hjemmesider: Saksnr: 202015187. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202015187

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1985/18668-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 01.04.1985
Vederlag: NOK 1.500.000
KJØPER:Hollendergården Borettslag Org.nr: 947486578
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1875/927272-1/105 Bestemmelse om veg 21.09.1875
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-230/105
Gjelder denne registerenheten med flere
1936/301778-1/105 Erklæring/avtale 28.02.1936
Bestemmelse om benyttelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-230/105
Gjelder denne registerenheten med flere
1936/303478-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 19.05.1936
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-230/105
Gjelder denne registerenheten med flere
1957/314792-1/105 Erklæring/avtale 25.10.1957
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. 2 garasjer
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/105
Gjelder denne registerenheten med flere
1984/530584-2/105 Erklæring/avtale 15.06.1984
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 100,000
MED PRIORITET ETTER 100% AV FØRSTE KJØPESUM
SENERE ETTER 90% AV VERDITAKST GODKJENT AV STYRET
Gjelder denne registerenheten med flere
1988/35189-1/105 Obligasjon 30.05.1988
BELØP: NOK 1.358.000
Panthaver:Oslo Og Omegn Boligforvaltning Al Lnr: 1121046
2020/2107675-1/200 Pantedokument 13.02.2020 13:43
BELØP: NOK 6.500.000
Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA Org.nr: 991303995
2020/3047913-1/200 ** Massetransport 18.09.2020
Fra: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324
Til:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA Org.nr: 991303995
Grunndata
1984/530584-1/105 Seksjonering 15.06.1984
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1446/2129
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 947 486 578, og har adresse: Grønlandsleiret 47 A, B og C. Borettslaget bestar av 30 andeler, hvor samtlige er leiligheter fordelt på 3 oppganger. Bygningen har i tillegg ett naringslokale (som eies av Olav Thon). Næringslokalet (snr. 1) og borettslaget (snr. 2) utgjør et sameie hvor næringslokalet skal ha en av styreplassene.
Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning AS i henhold til kontrakt. Revisjonen er utført av Hedemarks Revisjonsbyrå AS.
- Borettslaget har eget fellesvaskeri lokalisert på loftet som kan benyttes iht. oppsatte regler.
- Nøkler til inngangsdør, kjeller og vaskeri kan bestilles gjennom styret. Det samme gjelder skilt til ringeklokke og postkasse. Nøklene koster 500,- per stk.
- Borettslaget har inngått ny avtale med HomeNet for oppgradering og levering av ny og raskere fiberbredbånd med mulighet for å få TV-abonnement over bredbånd. Ny avtale med HomeNet er en kollektiv avtale der alle beboere i borettslaget får tjenesten Internet@home Giga, som dekkes gjennom felleskostnadene. Det ble installert ny hjemmesentral og 1 stk. AirTies (tråløs router) i alle boliger i august 2020. TV-tjenester kan tegnes via Viasat, Riks-TV eller HomeNet, etter egen avtale.
- Borettslaget har avtale om vaktmestertjenester og renhold med Hjelpende hånd AS. Vaktmestersentralen ivaretar oppgavene knyttet skifte av lyspærer, gjennomgang av fellesarealer, oppsyn med varmeanlegg, løpende vedlikehold, m.m. Ved behov for vaktmestertjenester kan styret kontaktes. Rengjøringen skjer 1 gang pr uke i oppganger og annet fellesareal.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 82870142

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et underskudd på kr 1.970.583,-. Se for øvrig regnskap som ligger vedlagt i prospekt.

Vedtekter / husordensregler

Borettslaget består av 30 andeler pålydende NOK 100,-. Det skal være knyttet en andel til hver bolig. Hver andelseier kan bare eie en andel, og kun fysiske personer kan være andelseiere.
Se også vedtekter og husordensregler for ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført rehabilitering/vedlikehold i borettslaget:
2020: Bytte av ytterdør
2020: Nytt, raskere fiberbredbånd med mulighet for å få tv-abonnement over bredbånd (antenne og parabol på taket koblet fra)
2019: Betong rehabilitering av brannbalkonger, utskiftning av vinduer på fasade mot gata, sluttilkobling fjernvarme, nye boder i kjeller, betongrehabilitering i kjeller.
2018: Overgang til fjernvarme
2017: Ventilasjon og pipehatter
2015: Oppussing av oppganger
2014: Asfaltering av bakgård
2011: Utskiftning av av soilrør og baderom
2010: Utskiftning av ødelagte aller kvalitativt sterkt forringede vinduer
2009: Rehabilitering av fasade og tak
2008: Utskiftning av oljetank
2007: Utskiftning av oljefyr
Borettslaget har refinansiert eksisterende lån i Eika Boligkreditt, og opplånt 1,5 MNOK til nødvendig vedlikehold av vinduene i gården. Lånet ble refinansiert i Handelsbanken. Totalt lånebeløp ble ca. 6,4 MNOK. Felleskostnadene vil ikke økes som følge av dette.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre brukere av eiendommen. Når det gjelder hundeeiere, er tillatelsen betinget av at hundeeiere straks fjerner ekskrementene. Gjeldende båndtvang må alltid overholdes. Ved overtredelse av disse reglene kan styret tilbakeholde tillatelsen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Installasjon av fjernvarme i 2019 v/ENWA. Foreligger samsvarserklæring ifb. arbeidet.
- Nye vinduer på fremsiden av bygg i 2019, utført av Front AS. Ny dør for hovedinngang i 2020, utført av Front AS.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert på vegg, i felles trappeoppgang. Hovedsikring har 32 Amp.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger.
Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.

Adresse og matrikkel

Grønlandsleiret 47A, 0190, Oslo, Gnr. 230 bnr. 105 snr. 2, andelsnr. 22 i Hollendergården Borettslag med orgnr. 947486578 i Oslo kommune

Eier

Ingrid Malene Apeland

Oppdragsnummer

17-20-0196

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.