#RØDTVET

Lys og arealeffektiv utsiktsleilighet | 3-roms i 10. etg med vestvendt balkong | Heis | Varmtv/fyring inkl.| Lave omk.

Rødtvetveien 22 , 0955 Oslo

BE OM SALGSSUM
Thor Wæraas
Thor Wæraas Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

10%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

83%

har bolig mellom 60-120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 66 m²
Bruksareal 66 m²
Bruttoareal 73 m²
Tomt 4 737 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 10
Byggeår 1961
Gårdsnummer 90
Bruksnummer 265
Energimerking F
FINN.no 203846303
Sist endret 22.01.2021 13:35
Prisantydning 3 350 000
Totalpris 3 452 869
Ligningsverdi 759 195,-

Beregnet totalkostnad

3 350 000,- (Prisantydning) 94 860,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 444 860,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 452 869,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og luftig 3-roms andelsleilighet beliggende høyt og fritt i 10. etasje (med heis) i et etablert boligområde på Rødtvet. Boligen har arealeffektiv planløsning, store vinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys, samt flott utsikt over området!
- Lys og romslig stue
- Vestvendt balkong på ca. 5 kvm med utsikt
- Stilrent IKEA-kjøkken fra 2019 med integrerte hvitevarer
- Bad fra byggeår som ble overflatefornyet i 2003 - opplegg for vaskemaskin
- To soverom og entré med garderober
- Vinduer og balkongdør fra 2017
- Heis
- Disponibel bod i 10. etasje og i kjeller
- Fyring/varmtv. (ákonto) inkl.
- TV/internett inkl.
- Kort vei til skoler, barnehager og marka
- Kort vei til T-bane (Kalbakken eller Rødtvet), tog som stopper på Nyland og Grorud stasjon + 31-bussen som går til/fra Oslo sentrum døgnet rundt

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 10. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, bad, kjøkken, stue og 2 soverom. Adkomst fra stue til vestvendt balkong på ca. 5 kvm.
Leiligheten disponerer én bod i 10. etasje (rett utenfor leiligheten) oppmålt til ca. 3 kvm, samt én kjellerbod oppmålt til ca. 2 kvm.

Entré

Arealeffektiv entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko i garderobeskap. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som f.eks. kommode, skoskap el. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Romslig stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement.

Balkong

Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 5 kvm med god plass til diverse utemøblement, grill og planter (kun tillatt med elektrisk grill eller gassgrill). Gode solforhold og flott utsikt over området. Bærende konstruksjoner av betong og stål, samt rekkverk av metall. Stikkontakt på vegg.

Kjøkken

Separat kjøkken med stilren IKEA-inredning fra 2019 med slette fronter og benkeplate i tre. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Stikkontakter og belysning under overskap. Glassplater for beskyttelse er etablert på vegg over koketopp og oppvaskkum. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer fra IKEA; kjøl/frys, komfyr og induksjonstopp, ventilator med kullfilter, samt oppvaskmaskin. Komfyrvakt er etablert under ventilator og Waterguard lekkasjesikring er etablert.

Bad

Baderom fra byggeår som ble overflatefornyet i 2003 med fliser på vegg og gulvbelegg på gulv. Vegghengt servant med ett-greps armatur fra Oras, samt speilskap og lys på vegg over. Dusjkabinett fra 2019 med glassdører og to-greps armatur med hånddusj. Gulvmontert toalett fra Gustavsberg. Opplegg for vaskemaskin (montert i 2019). Avtrekksventil på vegg. Det skal fremlegges forslag til utbedring av rør/bad på generalforsamlingen 2021. Dette vil gjelde alle bad i borettslaget (se mer under "hva skjer i gården/vedlikehold etc.").

Soverom 1

Romslig og fint soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, skrivepult etc. Oppbevaringsplass i stort garderobeskap.

Soverom 2

Dette er også et lyst og trivelig soverom med god plass til seng, sofa, skrivepult eller annet ønsket møblement. Egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. Oppbevaringsplass i garderobeskap.

Overflater

Gulv: Laminatgulv, samt gulvbelegg på bad.
Vegger: Malte overflater, samt fliser på bad.
Tak: Malte overflater.

Beliggenhet

Leiligheten har god beliggenhet i et veletablert, populært og barnevennlig boligområde på Rødtvet i Oslo, med store, grønne fellesarealer rundt bebyggelsen.
Det er kort vei til skoler, barnehager, butikker, servicetilbud, svømmehall, treningssenter, idrettsanlegg, rideskole og offentlig kommunikasjon.
For den turglade er det blant annet gangavstand til Lillomarka, med flotte turmuligheter både sommer og vinter. Fine lysløper og flere badevann. I gangavstand finner du idylliske Vesletjern med badeplasser, sittebenker, ildsteder og stier. Herfra går det turløype inn til Alunsjøen og Breisjøen.
Gangavstand til Rødtvet barneskole, Nordtvet barneskole og Apalløkka ungdomsskole. Det er heller ikke langt til Veitvet skole, Linderud barne- og ungdomsskole og Bjerke Videregående skole.
Det er også flere barnehager i området med bl.a. Sandåsveien barnehage, Rødtvet barnehage og Skogkanten barnehage. Dagligvarehandelen kan gjøres ved nærbutikken Kiwi, eller Rema 1000 og Meny på Kalbakken. Ytterligere servicetilbud finnes på Kalbakken, Linderud, Grorud og Stovner senter som har et godt tilbud av forretninger etc. Det er også søndagsåpen Joker i nærheten.
Rødtvet er en del av bydel Grorud, og ligger ca. 10 km nord for Oslo sentrum. Det er svært enkel adkomst med både bil, t-bane og buss til sentrum. Nærmeste T-banestasjon er Kalbakken som ligger ca. 5 minutters gange fra leiligheten, og T-banen tar kun 17 min til Oslo S. Med bil fra Rødtvet tar det omtrent 10 minutter til Oslo sentrum. Tog som stopper både på Nyland og Grorud stasjon, samt 31-bussen som går til/fra Oslo sentrum døgnet rundt. Skal du fly til og fra OSL-Gardermoen lufthavn, kan du enkelt ta Flybussekspressen, NOR-WAY.
Det er flere avganger i timen og tar ca. 40 minutter til/fra hovedflyplassen. Vi anbefaler å ta en titt på www.ruter.no eller Ruter-app for nærmere beskrivelser over hvilke tilbud som passer best for deg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 737 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles, eiet tomt på 4 737 kvm (hele borettslagets tomt er på ca. 12 205 kvm). Tomten er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning og prydbusker, samt asfalterte internveier. Felles sittegrupper og lekeplass til glede for store og små.

Garasje / Parkering

Borettslaget har garasjer og parkeringsplasser som leies ut etter ventelister og ansiennitet.
Garasjene koster kr. 350,- pr. mnd. Det må søkes skriftlig for å bli satt på venteliste. Alle som får tildelt eller bytter garasje må betale et behandlingsgebyr Usbl. Dette er et engangsgebyr.
Årsavgiften for leie av reservert parkeringsplass er kr. 2.500,-. Styret har vedtatt at det skal beregnes kr. 100,- i administrasjonskostnader ved tilbakebetaling av parkeringsavgift i løpet av året. Andelseier kan ikke disponere både garasje og parkeringsplass.
Se også skriv med retningslinjer for garasjer og parkeringsplasser som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Felleskostnader

3 448 pr. mnd. Drift og vedlikehold, akonto fyring/varmtvann, TV/bredbånd, vaktmestertjeneste, renhold, renter og avdrag lån, felles forsikring, forr.førsel, komm. avg. m.m. Felleskostnader 2 398 Akonto Brensel/v.vann 492 Renter lån 137 Avdrag lån 421
Andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres minimum en gang i løpet av året i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene, men kostnadene vil bli spesifisert på avtalegirovarsel/faktura.
Giro inneholder kid-referanse knyttet til eier. Ny eier kan derfor ikke overta giroer fra selger. Giroer for felleskostnader blir sendt kjøper, fortrinnsvis pr. e-post (alternativt pr. post til boligens adresse) så snart eierendringen er ferdigregistrert i selskapets eierliste.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

94 860

Andel formue

31 578

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 98207569836, OBOS Boligkreditt AS
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.12.2020: 1.78% pa.
Antall terminer til innfrielse: 65
Saldo per 11.12.2020: 29 265 320,-
Andel av saldo: 94 860,-
Første termin/første avdrag: 30.03.2017 ( siste termin 30.12.2036 )
Flytende rente
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 759 195 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 733 101 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 73 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 12 etasjer, samt kjeller, oppført i 1961. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Utvendige fasader kledd med fasadeplater av metall. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull. Balkongdør med trekarmer og tre-lags glass fra 2017. Vinduer med trekarmer og to-lags glass fra 2017.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 23.11.1965 for eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Se for øvrig vedtektenes §3 for utfyllende bestemmelser, samt eget skriv med retningslinjer for bruksoverlatelse som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, samt radiator i stue tilkoblet sentralvarme (borettslaget har el-kjele). Fyring og varmtvann er ákonto inkludert i felleskostnadene.
Det betales ákonto varmtvann som avregnes en gang pr. år, pr 30.6. for perioden 1.7.-30.6. Det avregnes ikke ved flytting. Brunata leser av og avregner forbruk, Usbl fakturerer skyldig/utbetaler til gode beløp.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i i S-754, datert 05.12.1958. Området rundt er regulert til byggeområde for bolig, vei, tomt for offentlig bygning (Rødtvet skole), område for sporvogn m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1987/35656-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 10.06.1987
Vederlag: NOK 1.662.690
KJØPER: MELLOMGÅRDEN BORETTSLAG
Org.nr: 921313098
Gjelder denne registerenheten med flere
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1964/6649-2/105 Obligasjon 27.05.1964
BELØP: NOK 1.756.500
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget V/Sandberg Per Adv Lnr: 1120850
Gjelder denne registerenheten med flere
1964/6649-4/105 ** Prioritetsbestemmelse 27.05.1964
Prioritet etter obligasjon til Husbanken, som til enhver tid hviler på eiendommen
1965/7163-2/105 Bestemmelse om bebyggelse 28.05.1965
1967/7088-3/105 Obligasjon 26.05.1967
BELØP: NOK 34.500
Panthaver: Morud Erland Eiendomsforvaltning As Lnr: 1120852
Gjelder denne registerenheten med flere
1967/7088-5/105 ** Prioritetsbestemmelse 26.05.1967
Prioritet etter festeavg. til enhver tid og etter tils kr 14,100,200 Husbanken
1967/7088-6/105 ** Prioritetsbestemmelse 26.05.1967
Prioritet etter obligasjon til Husbanken,
som til enhver tid hviler på eiendommen
2004/57343-1/105 Erklæring/avtale 24.08.2004
Rettighetshaver: Obos Nye Hjem AS
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
2016/1155334-1/200 Pantedokument 13.12.2016
BELØP: NOK 34.350.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1963/15992-1/105 Registrering av grunn 02.12.1963
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:90 Bnr:7
Rettigheter på andre eiendommer: Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Mellomgården Borettslag er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Mellomgården Borettslag ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 921313098 Mellomgården Borettslag består av 308 boliger og ingen næringslokaler.
Oslo kommune, Boligbygg er juridisk andelseier av seks andeler.
Mellomgården borettslag består av 2 høyblokker og 2 lavblokker.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.
- Borettslaget har egen hjemmeside med nyttig info: www.mellomgaarden.no
- Borettslaget har avtale med Telenor for levering av TV- og bredbåndstjenester
- Lasse Dalebråten er ansatt i 100% stilling som vaktmester
- I hver av blokkene er det vaskeri med vaskemaskiner og tørketromler
- Borettslaget har fellesområder for sykler i alle blokker
- Det finnes også egne rom for barnevogner

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP589237

Regnskap

Årets resultat for 2019 viste et overskudd på kr 2 179 502,-. Disponible midler utgjorde kr 8 983 085,- per 31.12.2019. Borettslagets disponible midler er de økonomiske midlene som borettslaget har til rådighet. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld.

Vedtekter / husordensregler

Borettslaget består av 308 andeler, hver andel pålydende kr. 100.- fullt innbetalt. Hver andelseier kan bare eie en andel, men flere personer kan eie en andel sammen. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Se også husordensregler/vedtekter for ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Det ligger også vedlagt egne regler for hundehold, retningslinjer for bruksoverlatelse, samt retningslinjer for garasjer og parkeringsplasser.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generalforsamling 24.04.2019:
Det ble vedtatt på ordinær generalforsamling 24.4.2019 at borettslaget skal utrede/rehabilitere avløpsrør og røropplegg på bad innen 5 år. Iht. styret skal det fremlegges forslag til utbedring av rør/bad på generalforsamlingen 2021. Dette vil gjelde alle bad i borettslaget. En kjøper må evt. påberegne en økning i fellesgjeld og felleskostnader når disse arbeidene settes i gang.
Styrets har den siste perioden blant annet arbeidet med;
- Beising av garasjer og miljøhus.
- Kontroll og vedlikehold av lekeplass.
- Ombygging av varmeanlegget.
- Varmtvannsmåler på bad og varmemålere på radiator skal ikke flyttes. Før oppussing og lignende skal Brunata kontaktes.
- Styret har også arbeidet med å få redusert planlagt bygging nede i Pottemakerveien og Kakkelovnskroken (planer om utbygging av 900 boliger nedenfor Rødtvet gård).
- Styret har jobbet med en reklamasjonssak vedr. vindusprosjekt. Det ble enighet om at entreprenør og leverandør skulle utbedre alle feilene og dele kostnadene mellom seg. De var inne i 250 leiligheter og utbedret feil. Reklamasjoner som mottas nå, blir fortløpende utbedret av entreprenør.
- Styret har inngått avtale med OBOS prosjekt om prosjektledelse vedr. Rehabilitering av grunnmur i Rødtvetveien 24-26-28. Front Entreprenør AS skal utføre rehabiliteringen. Det er planlagt oppstart med rehabiliteringen våren 2020.
- Borettslaget mottok søknad fra Oslo kommune ved Bymiljøetaten, vedr. planer om å opprette 14 ladeplasser i Rødtvetveien ved Rødtvetveien 24-28. Generalforsamlingen ga Bymiljøetaten tillatelse til å etablere et fordelingsskap på borettslagets eiendom, Gnr. 90 Bnr. 268 Rødtvetveien 24-28, slik plasseringen av skapet fremkommer i søknaden. Denne tillatelsen gis med forbehold om at Bymiljøetaten sørger for å sette borettslagets eiendom tilbake i rett stand etter graving og kabellegging. Vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 06.01.2020.
Se nærmere informasjon om styrets arbeid i innkallingen.
Budsjett for 2020
- Husleien økte med 4% fra 01.01. 2020.
- Akonto varme økte 30% fra 01.01. 2020.
- Rehabilitering av grunnmur i Rødtvetveien 24-26-28. Kr. 1 411 625,- inkl. mva.
- Prosjektledelse OBOS prosjekt kr. 103. 750,- inkl. mva.
- Etterbetaling av strømforbruk fyring fra Bakkely borettslag. Avregningen er etter avtale og gjelder fra 2012 til juni 2019. Kr. 284. 724,- inkl. mva.
- Hadeland Maskindrift har utført reparasjon asfalt i borettslaget. Kr. 16.000,- inkl. mva.
- Nye LED lamper montert i løpet av februar 2020 av Installatørene AS. Kr. 474.995,- inkl. mva.
- Montering av rottesperre på alle soilrør: Ca kr. 211 813 inkl. mva.
- Ny hoved-sirkulasjonspumpe i varmeanlegget: Kr. 115.031 inkl. mva.
- Eventuell prosjektledelse ventilasjonsanlegg i borettslaget ved OBOS prosjekt. Kr. 141.250 inkl. mva.
- Eventuell utskiftning av nytt ventilasjonsanlegg i borettslaget kr. 2 941 250 inkl. mva.
Borettslaget står foran flere vedlikeholdsarbeider i fremtiden, og det vil medføre økt husleie. Hvor mye er det umulig å si nå, iht. styreleder.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig innkalling og protokoll fra årsmøte som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt etter godkjent søknad til styret, men skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere. Hvis leieboer ønsker å holde hund, må spesielt søknadsskjema sendes styret. Se nærmere retningslinjer i husordensreglene, samt i egne regler for hundehold som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Feil på våtrom i 2003, ble lagt nytt gulv av Bjørn's Gulv i juni 2003.
- Lagt opp opplegg for vaskemaskin og montert nytt dusjkabinett 2019 av Sanitær og Varmevakta AS.
- Ifb. utetthet i tak/fasade: Eier er usikker på årsak, men malingen sitter ikke i taket på balkongen.
- Alt elektrisk i leiligheten er lagt opp nytt i 2019 v/Installatørene AS. Eier har dokumentasjon.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no.
Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.
Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i gang utenfor leiligheten. Hovedsikringens kapasitet er 32A. Leiligheten har delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarslere og brannslukkingsapparat.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Nei, det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Adresse og matrikkel

Rødtvetveien 22, 0955, Oslo, Gnr. 90 bnr. 265, andelsnr. 108 i MELLOMGÅRDEN BORETTSLAG med orgnr. 921313098 i Oslo kommune

Eier

Anne Karin Dybvik Kjell Iverslien

Oppdragsnummer

17-20-0198

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.