#SOFIENBERG

Lys, romslig og gjennomgående 2-roms selveier | Solrik, sydvendt balkong | Fyring/varmtvann inkl.| Super beliggenhet

Sars' gate 37 , 0564 Oslo

BE OM SALGSSUM
Thor Wæraas
Thor Wæraas Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

96%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 56 m²
Bruksareal 56 m²
Bruttoareal 62 m²
Tomt 14 089 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 5
Byggeår 1953
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 125
Energimerking G
FINN.no 203863432
Sist endret 25.01.2021 15:18
Prisantydning 3 700 000
Totalpris 3 834 293
Ligningsverdi 1 005 825,-

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) 19 054,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 719 054,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 220,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 115 239,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 834 293,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og romslig 2-roms selveierleilighet, som ligger høyt og fint i 5. etasje, med super beliggenhet på Sofienberg. Her bor du svært sentralt med nærhet til alle tenkelige fasiliteter! Boligen har store vindusflater og adkomst til balkong som slipper inn mye naturlig lys og gir en luftig atmosfære. Flott utsikt over området.
- Gjennomgående og arealeffektiv planløsning
- Sydvendt balkong med gode solforhold (større balkong kommer i regi av sameiet)
- Romslig stue
- Separat kjøkken med hvitevarer som følger
- Bad med vaskemaskin som følger
- Separat toalett
- Fint soverom med garderobe
- Mulig å få to soverom ved å flytte kjøkken
- Mulighet for leie av p-plass ved ledighet
- Varmtvann/fyring inkl.
- TV/internett fra Telia inkl.
- Fellesvaskeri
- Vedtatt loftssalg ifm. rehabiliteringsprosjekt
- Nærhet til "alt"!

Innhold

Leilighet ligger i gårdens 5. etasje og består av: Entré, baderom, separat toalettrom, kjøkken, stue og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten én loftsbod med skråtak på ca. 2,5 kvm (gulvflate 6 kvm), samt én kjellerbod på ca. 2,8 kvm (takhøyde 2,59 m), merket nr. 16.

Entré

Arealeffektiv entré med plass til oppheng av yttertøy og plassering av sko. Oppbevaringsplass i praktisk kott. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som f.eks. skoskap, kommode, hyller m.m. Dørcallinganlegg med portåpner plassert i entréen.

Stue

Romslig og fin stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gir rommet rikelig med naturlig lys, samt en luftig atmosfære. Flott utsikt over området. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Vegghengte hyller som også fungerer som et dekorativt element.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en herlig, sydvendt balkong på ca. 2 kvm med fin plass til cafésett. Gode solforhold fra ca. kl 10:00-18:00 på sommerstid, samt flott utsikt. Gulvflater av betong belagt med terrassebord, samt rekkverk av betong med platekledning. Rekkverkshøyden er under 0,9 meter som avviker fra gjeldende forskrift. Ifb. fasaderehabilitering skal sameiet utvide/rehabilitere balkongene. Utvidelsen medfører at balkongen får en åpen side mot vest som sannsynligvis vil forlenge perioden med sol.

Kjøkken

Separat kjøkken med tidsmessig innredning med lyse, slette fronter og heltre benkeplate. Overskap med belysning under og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Det opplyses om at ett av lysene under overskap ikke virker. Nedsenket servant med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående hvitevarer som følger med (uten noen form for garanti); komfyr med koketopp, oppvaskmaskin, samt kjøleskap med fryser. Fin plass til spisebord ved vinduet.

Bad

Flislagt baderom fra ukjent årstall. Innredning med profilerte skapfronter og servant med ett-greps armatur, samt speil med belysning og stikkontakt i overskap. Dusjkabinett på hevet platå med innebygget armatur, hånddusj, samt skyvedør. Opplegg for vaskemaskin (denne medfølger) og dobbel stikkontakt på vegg. Avtrekksvifte på vegg. Entreprenør TT-Teknikk rehabiliterte avløpsrørene i hele borettslaget i 2015/2016. De la også inn ny armering i sluk på bad. Dusjkabinett ble skiftet av forrige eier i 2012 av A-Bad AS.
Boligen har også et separat toalettrom med flislagt gulv og malte, tapetserte overflater. Servant med Damixa ett-greps armatur, samt vegghengt speil. Vegghengt hylle og gulvstående toalett. Avtrekksvifte på vegg.

Soverom

Romslig og fint soverom med god plass til blant annet dobbelseng, nattbord og kommode. Oppbevaringsplass i garderobeskap.

Overflater

Gulv: Parkett og laminatgulv, fliser på toalettrom og på bad.
Vegger: Malte overflater. Fliser på bad og tapetserte overflater på toalettrom.
Tak: Malte overflater.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært og sentralt område på Sofienberg, mellom Sofienbergparken, Botanisk hage og Tøyenparken. Her har du nærhet til alt av nødvendige fasiliteter.
Like ovenfor finner du knutepunktet på Carl Berner, der du finner ulike forretninger, treningssenter og kollektivtilbud som blant annet trikk, T-bane og buss. Det nye Carl Berner Torg skal snart stå ferdig, og vil løfte område betraktelig. Her kommer blant annet nye leiligheter og en rekke nye forretninger.
Tøyen ligger også et steinkast unna, hvor du blant annet finner Tøyen Torg som nylig er rustet opp med en rekke spennende og trendy spisesteder. Noen av de som er verdt å nevne er Skatten, Anatolia, Postkontoret og Munks. Tøyenparken kan benyttes som akebakke, til soling, grilling eller annen lek og aktivitet. Tøyenbadet er revet og gjenoppygges med planlagt ferdigstillelse i 2023.
I august er også Tøyenparken tilholdssted for Øyafestivalen, med kjente norske og internasjonale artister på plakaten. Grünerløkka har et yrende folkeliv og et stort utvalg av restauranter, caféer, barer og butikker m.m. Til fots tar det ca. 10 minutter å gå til Olaf Ryes plass på Grünerløkka og en knapp halvtime å gå til Oslo sentrum/Karl Johan.
For den som liker å holde seg aktiv er det rikelig med tilbud i nærheten. Treningssentre i nærheten er blant annet Fresh Fitness, SATS og Bare Trening. Området har lett tilgang til flere matbutikker som f.eks. søndagsåpen Bunnpris og Joker, Coop Ekstra, Coop Mega, Kiwi m.m. Apotek, post og andre forretninger har du også i nærheten. Barnehager og skoler ligger også kort vei fra leiligheten. Fra Sars' gate e er det enkelt å komme seg til sentrum med trikk eller buss fra Sofienberg, eller med T-banen fra Carl Berner og Tøyen. Det er ca. 5 min gange til T-banen på Carl Bernes plass.
For øvrig går også buss nr. 20 rett ved med sine hyppige avganger, ca. hvert 8 minutt, til Majorstuen og Skøyen. Tøyen togstasjon ligger rett opp bakken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du i Sars' gate.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

14 089 m² felles, festet tomt. Pene fellesarealer som er opparbeidet med gangarealer, sittegrupper, gressplen, prydbusker og annen pen beplantning.
Sameiet fester grunnen til bebyggelsen av Universitetet i Oslo. Festekontrakten gjelder fra 01.01.1951 og i 99 år, altså frem til 2050. I festekontrakten var bestemt at Universitetet hvert 30. år kunne kreve festeavgiften regulert i forhold til arealets daværende verdi. Ved dom fra Oslo Byrett datert 29.08.1994 ble festeavgiften fastsatt til kr 83 862,- pr. år med virkning fra 01.01.1992. Ved samme dom ble fastsatt at festeavgiften i fremtiden skulle reguleres hvert 10. år i samsvar med endringene i konsumprisindeksen i perioden. Festeavgiften ble regulert 01.01.2011 til kr. 124.592,-. Festeavgiften vil stå uendret i 10 år frem til og med år 2020, og vil deretter bli regulert hvert 10. år. Festekontrakten ligger vedlagt i prospekt.

Garasje / Parkering

Sameiet disponerer og leier ut 14 biloppstillingsplasser og 8 garasjeplasser. Fordeling etter venteliste/annsiennitet for parkeringsplass og garasjer, hvor parkeringsplassene har en kostnad på ca. 550,- pr. mnd. og garasjeleie er ca. 1.100,- pr. mnd.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Felleskostnader

4 022,31 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann/fyring ved fjernvarme, kabel-TV og internett fra Telia, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikring, forr.førsel, festeavgift, komm. avg. m.m. Herav: Fellesutgifter kr 3 203 Kabel-tv kr 342 IN-lån kr 477,31
Felleskostnadene økte med 20% i januar 2021 (denne økningen er inkl. i oppgitte felleskostnader).
Sameiet står foran store rehabiliteringsarbeider. Dette vil bety økte fellesutgifter og økt fellesgjeld, men også en fremtidig mer attraktiv og verdifull bygningsmasse. Les mer under "hva skjer i gården/vedlikehold".

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

19 054

Andel formue

83 003

Fellesgjeld / lånevilkår

Seksjonens forholdsmessige del av sameiets ligningsposter per 31.12.2019 er:
Andel fellesgjeld kr 19 053,42,-
Andel formue kr 83 003,67,-
Langsiktig gjeld:
Sameiet Professorløkka er i gang med et stort rehabiliteringsprosjekt. Prosjektet inkluderer rehabilitering av fasade, balkonger, utskifting av vinduer/ dører m.m. Prosjektet finansieres med låneopptak. Det er innvilget et låneopptak på totalt 62. mill. 30. mill er nylig utbetalt og resten vil bli utbetalt i 2021 etter hvert som prosjektet skrider frem. Arbeidene og låneopptak vil føre til en økning i fellesgjeld, og det er stipulert en økning i felleskostnadene på ca. 20% fra januar 2021 (denne økningen har allerede trådt i kraft, og er inkludert i oppgitte felleskostnader på kr 4.022,-) og deretter ytterligere ca. 25% fra januar 2022. Avvik kan forekomme. Det er vedtatt salg av loftsarealer, og dersom søknader blir godkjent hos kommunen vil salget dekke en betydelig del av lånet. Da vil også entreprenør dekke oppgradering av tak, boder, oppganger, ny sykkelparkering utendørs m.m. Se innkalling og protokoll, samt Professorløkkas hjemmeside: professorlokka.no for mer informasjon.
Gjelden er foreløpig ikke fordelt på seksjonene. Brækhus opplyser at de ikke har oppdatert andel gjeld før i slutten av Januar 2021.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2020 iht. eiendomsskattelistene. Listene for 2021 foreligger ikke pt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ingen sikringsordning eller IN-ordning i sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 005 825 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 620 970 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB).
Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 62 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærareal: Entré, stue, kjøkken, baderom, W.C, soverom.
Innebygde skap er medtatt i boligens areal.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer, samt kjeller og loft, oppført i 1953. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon i valmtak form utvendig tekket med takpapp, ikke besiktiget. Entrédør av typen trefiber med kikkehull. Vinduer og balkongdør fra byggeår, 1979 og 1994 med trerammer og 2-lags glass. Se for øvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse eiendommen. Det foreligger Approbasjon fra 1951, samt Byggemelding og byggebeskrivelse fra 1951. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Utover dette er utleie tillatt med styregodkjenning. Melding om fremleie skal sendes forretningsfører. Utleiere er ansvarlige for at samtlige leietakere informeres om og følger gjeldende vedtekter og husordensregler ved at disse følger leiekontrakten. Godkjenning kan bare nektes når det er saklig grunn til det.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer tilknyttet fjernvarme. Felles varmtvann og fyring gjennom sentralvarmeanlegget.

Energiforbruk

2325 kWh siste 12 mnd. Ca. kr 3800,- i året (rundt kr 300,- i mnd) iht. eier.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, byggeområde for bolig, tomt for offentlig bygning, friområde m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Planlagte arbeid i området:
Monrads gate 22 - 26 - Sars' gate 37 - 39 - Bruksendring av loft til bolig og påbygg. Se saksnummer 202003080 på Oslo kommune sine hjemmesider for mer informasjon.
Monrads gate 22 - 26 - Sars' gate 37 - 39 - Oppføring av balkonger. Se saksnummer 201700680 på Oslo kommune sine hjemmesider for mer informasjon.
Telavåggata 4 - 8 - Oppføring av balkonger. Se saksnummer 201700677 på Oslo kommune sine hjemmesider for mer informasjon.
Telavåggata 4 - 8 - Bruksendring av loft til bolig og påbygg. Se saksnr: 202003081 på Oslo kommune sine hjemmesider for mer informasjon.
Finnmarkgata 40 - 48 - Utvidelse av eksisterende balkonger, nye balkonger og fasadeendring. Se saksnummer 201700678 på Oslo kommune sine hjemmesider for mer informasjon.
Finnmarkgata 40 - 48 - Bruksendring av loft til bolig og påbygg.
Se saksnr: 201910836 på Oslo kommune sine hjemmesider for mer informasjon.
For mer info anbefales et søk på plan og bygg sine hjemmesider: https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1984/534523-180/105 Hjemmel til eiendomsrett 05.07.1984
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Universitetet I Oslo Lnr: 1177864
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettighetshavere til festerett
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
Pengeheftelser i eiendomsrett
1951/410170-233/105 Festekontrakt - vilkår 10.08.1951
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 3,010
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
MED FLERE BESTEMMELSER
1951/410171-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 10.08.1951
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Overført fra gnr 229 bnr 126
Overført fra: 0301-229/125
Gjelder denne registerenheten med flere
1953/400004-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 02.01.1953
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-229/125
Gjelder denne registerenheten med flere
1955/410013-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 27.06.1955
vedr. barnehagelokalene.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-229/125
Gjelder denne registerenheten med flere
Pengeheftelser i festerett
1951/410170-233/105 Festekontrakt - vilkår 10.08.1951
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 3,010
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste
Urådighet
2019/887810-1/200 Urådighet 02.08.2019
Rettighetshaver:Stokka Øyvind Skjåk
Forbud mot utleie
Gjelder feste
2019/887810-2/200 Forbud mot salg og pantsetting uten samtykke fra rettighetshaver 02.08.2019
Rettighetshaver:Stokka Øyvind Skjåk
Gjelder feste
Disse urådighetene vil slettes når kjøper overtar eiendommen.
Grunndata
1984/534523-152/105 Seksjonering 05.07.1984
opprettet seksjoner: snr: 16
formål: Bolig
sameiebrøk: 71/13181
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 178 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Professorløkka, org.nr. 971 271 248. Antall seksjoner er 178. Herav 173 boligseksjoner og 5 næringsseksjoner. Sameiet består av adressene Sars gate 37-39, Telavåggata 2-4-6-8, Monrads gate 22-24-26 og Finnmarkgata 40-42-44-46-48 i Oslo Kommune med gnr. 229 bnr. 125.
Forretningsførselen er utført av Brækhus Eiendom AS. Styreleder har jevnlig kontakt med forretningsfører. Selskapets revisor er RSM Norge AS.
- Kabel-tv og bredbånd fra Telia (tidligere Get)
- Fellesvaskeri i gården
- Smart Vaktmester service tar seg av daglig drift og vedlikehold av sameiets fellesareal
- Sykler og barnevogner kan settes på bestemte plasser i kjellerrommene
- Sameiet har egen hjemmeside for mye nyttig informasjon: www.professorlokka.no

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA, Polisenummer: 82826004

Regnskap

Sameiets resultatregnskap som viser et underskudd på kr 59.502,- ble godkjent. Disponible midler pr. 31.12.2019 utgjorde kr 1.331.644,-. Se for øvrig regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Nylig foretatt større vedlikeholdsprosjekt:
- Fornyelse av avløpsrør
- Branndører til fellesareal er skiftet ut
- Nedgraving av avfallsbrønner
- Installert nye vaskemaskiner i fellesvaskerier
Styret har i perioden arbeidet mye med rehabiliteringsprosjektet og salget av loftene. Styret har også fulgt opp saker overfor forsikringsselskapet ifb. lekkasjer fra vannrør og radiatorer, samt fulgt opp misligholdssaker i sameiet (støy, forsøpling m.m.).
Sameiet Professorløkka er i gang med et stort rehabiliteringsprosjekt. Prosjektet inkluderer rehabilitering av fasade, balkonger, utskifting av vinduer/dører m.m. Prosjektet finansieres med låneopptak. Det er innvilget et låneopptak på totalt 62 mill. I mangel av avklaring fra kommunen har styret funnet det nødvendig å redusere budsjettet for rehabiliteringsprosjektet (fra ca. 65,5 til 62 mill). 30 mill er nylig utbetalt og resten vil bli utbetalt i 2021 etter hvert som prosjektet skrider frem.
Dette er ikke fordelt på seksjonene pt. og Brækhus har ikke oppdatert andel gjeld før i slutten av Januar. Prosjektet og låneopptak vil føre til en økning i fellesgjeld og felleskostnader, og det var stipulert en økning i felleskostnadene på ca. 20% fra januar 2021  (denne økningen har allerede trådt i kraft, og er inkludert i oppgitte felleskostnader på kr 4.022,-) og deretter ytterligere ca. 25% fra januar 2022. Noe avvik vil sannsynligvis forekomme.
Det er tidligere vedtatt at fasaderehabilitering og evt. utbedring av tak skal dekkes av alle sameiere etter sameierbrøken, mens balkongutvidelse skal kun dekkes av de sameiere som får balkongutvidelse og blir likt fordelt på de seksjonene det gjelder.
Alle vil få beholde minst like store kjellerboder som i dag, men loftsboder vil sannsynligvis forsvinne. Det er vedtatt at eierne av leilighetene i de øverste etasjene skal få beholde loftsboder som en slags "kompensasjon" for støy under byggetide, samt at disse har lengre vei til kjellerboden. Det er uvisst hvor store loftsbodene blir.
Iht. telefonssamtale med styreleder 06.01.2021:
Rehabiliteringsprosjektet er i gang, og det er antatt at prosjektet vil pågå i ca. halvannet år.
Sameiet vedtok på nytt å selge loftene i desember 2020, nå til en annen entreprenør. Søknader er sendt inn til plan- og bygningsetaten, og utføring av arbeidene forutsetter kommunens godkjenning. Dersom søknad blir godkjent vil loftet bygges ut og kostnaden for prosjektet (på tot. 62 millioner) vil sannsynligvis reduseres med ca. 20-30%. Da vil også entreprenør oppgradere takene, boder, oppganger, ny sykkelparkering utendørs m.m.
Se forøvrig mer detaljert info som ligger vedlagt i årsberetning og protokoll i salgsoppgaven. Det ligger også ved årsberetning og protokoll fra 08.11.2016 da prosjektet først ble vedtatt, men det har vært justeringer siden den tid. Du kan sjekke status på sameiets hjemmeside: https://professorlokka.no/status-rehhabiliteringsprosjektet/

Husdyrhold

Dyrehold er lov i sameiet så fremt dette ikke er til ulempe og sjenanse for andre beboere jfr §19 i lov om eierseksjoner.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Lampe på soverommet.
- Hvitevarene følger med, men uten noen form for garanti.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Det er et overfladisk hakk i en flis på gulvet på badet fra tidligere eier, ikke i nærheten av dusjen.
- Entreprenør TT-Teknikk har rehabilitert avløpsrørene i hele borettslaget i 2015/2016. De har også lagt inn ny armering i sluk på bad. Skiftet dusjkabinett av forrige eier i 2012 av A-Bad AS.
- Noen sprekker på balkongen. Det pågår et rehabiliteringsprosjekt for å bytte ut balkonger og fasade.
- Fasaden på bygget har enkelte sprekker i muren. Det pågår et rehabiliteringsprosjekt for å bytte ut balkonger og fasade.
- Lysbryter i stuen er byttet av eierens far.
- Sameiet har vedtatt rehabilitering av fasaden (inkl. bytting av vinduer) og utvidelse av balkongene. Dette vil føre til økte fellesutgifter/økt fellesgjeld. Felleskostnadene har økt gradvis over de siste årene for å forberede finansiering av dette.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring.
Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Sameiet praktiserer styregodkjennelse av nye eiere. Styrets godkjennelse må innhentes på forhånd og minst 14 - fjorten - dager før leietaker/kjøper skal flytte inn i leiligheten. Godkjenning kan bare nektes dersom det foreligger saklig grunn.

Diverse

- Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert på vegg, i felles trappeoppgang. Hovedsikring har 40 Amp. Det mangler kursoversikt.
- Leiligheten har røykvarslere og brannslukningsapparat.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt.
Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sars' gate 37, 0564, Oslo, Gnr. 229 bnr. 125 snr. 16 orgnr. 971271248 i Oslo kommune

Eier

Irene Norsted

Oppdragsnummer

17-20-0200

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.