#TØYEN

Lys og luftig 2(3)-roms toppleilighet med mye særpreg | Populære Sommerfrydløkken | Vv/fyring inkl. | Idyllisk gårdsrom

Bisp Nikolas' gate 6 , 0652 Oslo

BE OM SALGSSUM
Thor Wæraas
Thor Wæraas Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

60%

eier sin egen bolig

18%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

31%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 61 m²
Bruksareal 61 m²
Bruttoareal 67 m²
Tomt 205 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 5
Byggeår 1933
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 25
Energimerking G
FINN.no 203851327
Sist endret 22.01.2021 23:00
Prisantydning 4 100 000
Totalpris 4 410 497
Ligningsverdi 999 549,-

Beregnet totalkostnad

4 100 000,- (Prisantydning) 291 027,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 391 027,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 625,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 995,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 19 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 410 497,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en stor og fin 2(3)-roms toppleilighet beliggende høyt og fritt i 5. etasje, i populære Sommerfrydløkken aksjelag på Tøyen. Her bor du i en rolig gate, og samtidig svært sentralt! Boligen har gjennomgående planløsning, god takhøyde (opptil 2,67 m), samt store vindusflater som slipper inn rikelig med lys og gir en luftig atmosfære.
- Lyst og luftig i toppetasje
- Utsikt over idyllisk gårdsrom, Sommerfrydhagen park og mot Ekeberg
- Flott, sosial stue
- Koselig TV-stue med skyvedørsgarderobe
- Kjøkken fra 2007 med hvitevarer som følger med (også kombimaskin (vask/tørk)
- Luftig soverom
- Pent bad og toalettrom fra 2016 i regi av aksjelaget
- Innbydende entré
- Romslig lofts- og kjellerbod
- Nydelig bakgård m/grill, lekeplass, sittegrupper m.m.
- Veldrevet aksjelag
- Vv/fyring ved fjernvarme inkl.
- TV/bredbånd inkl.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og består av: Entré, bad, separat toalett, soverom, TV-stue, stue og kjøkken.
I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 7 kvm, samt én loftsbod med gulvflate på ca. 10 kvm (skråtak).
Det er fremlagt alternativ planskisse som 3-roms, ved å flytte kjøkken og etablere et ekstra soverom. Dette er kun ment som en skisse, og kjøper påtar seg risiko for at løsningen lar seg gjennomføre.

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av leiligheten. Fliser på gulv. Plass til oppbevaring av yttertøy og sko med knagger og veggmontert skohylle. Dørcallinganlegg med portåpner og video.

Stue

Lys og lekker stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og øvrig ønsket møblement. Plassbygd sittebenk i stuen hvor det er godt med lagringsplass, samt naturlig sone for spisebord - her kan man invitere venner og familie til hyggelige lag!  De store vindusflatene bidrar til gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. Flott utsikt mot Sommerfrydhagen park og mot Ekeberg.

TV-stue

Boligen har et praktisk disponibelt rom som i dag er benyttet som TV-stue. Her er det mange innredningsmuligheter med fin plass til sofa, skrivepult, TV-seksjon etc. Rikelig lagringsplass i skyvedørsgarderobe med hvite fronter og speilfront.

Kjøkken

Hyggelig kjøkken med tidsmessig IKEA-innredning fra 2007 med profilerte fronter og fliser over heltre benkeplate (fronter er malt i 2016). Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Mora. Stikkontakter belysning under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som følger med; integrert oppvaskmaskin fra Whirlpool, frittstående komfyr med steketopp fra Grepa, frittstående kjøleskap med fryser fra Blomberg (2020), integrert ventilator med kullfilter, samt kombimaskin (vask/tørk). Fin plass til spisebord. Fra kjøkkenet har du utsikt over den nydelige bakgården.

Bad

Pent flislagt baderom fra 2016 som ble rehabilitert i regi av aksjelaget ifb. felles rør- og våtromsrehabilitering. Varme i gulv. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur fra Oras. Innfelt speil på vegg med belysning over og stikkontakter på vegg. Dusjnisje med innfellbare glassdører og ett-greps armatur fra Damixa. Avtrekksventil i himling.
Boligen har separat toalettrom (også rehabilitert i 2016) med flislagt gulv, samt malte vegger og en fin teglsteinsvegg. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit. Avtrekksventil plassert i vegg.

Soverom

Luftig og pent soverom med plassbygd seng med lagringsplass under, samt plassbygd nattbord i treverk. Soverommet vender mot Sommerfrydhagen park og har også fin utsikt over området. Det er montert lystett rullegardin.

Overflater

Gulv: Originale tregulv, samt fliser. Det er fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater. Fliser på bad, samt malte flater og noe teglstein på toalettrom.
Tak: Malte flater. Takhøyde på opptil 2,67 meter.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag i et område i rask vekst. Leiligheten befinner seg i en tilbaketrukket og rolig gate, men samtidig sentralt på Tøyen, med kun noen få minutters gange fra Tøyen Torg med sine butikker, biblioteker, kafeer og utesteder. I umiddelbar nærhet ligger også Kampen bydel med sitt særegne, trivelige og barnevennlige miljø mens Grønland og Grünerløkka med sitt yrende folkeliv både morgen og kveld, ligger en 10 minutters spasertur unna. Vakre Botanisk Hage ligger like ved, og det er få minutters gange unna de sentrale bygatene. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler.
På Tøyen har du blant annet Tøyen torg, som virkelig har fått et løft de siste årene hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, Wasabi Sushi, tyrkisk på Anatolia, Skatten, asiatisk på Munks m.m.
Grådi serverer kanskje byens beste brunsj og Brutus Mat og Vinbar byr på spennende småretter og naturvin. Det er kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop Mega med post i butikk, Meny, søndagsåpne butikker som Joker og Bunnpris, samt diverse grønnsakforretninger.
På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene, som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, T-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også her, som for eksempel Oslo Mekaniske Verksted, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa" som den kalles på folkemunne, ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland.
Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber.
Grünerløkka som også ligger en liten gåtur unna, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. Litt lengre bort, på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen hvor det er flere spisesteder og forretninger med råvarer av ypperste kvalitet.
Om man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken, finner man blant annet Botanisk Hage, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2023), SATS på Kampen, Grünerløkka og Bjørvika, Fresh Fitness m.m.
Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken i august og ligger kun 5 min gange fra leiligheten.
I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater og fargerike trehus. Det er kun 7 minutters gange til sentrum. Bjørvika ligger også godt innen rekkevidde og her du kan besøke Operahuset, Deichman bibliotek, og det nye Munch-museet. Her kan du også ta en tur ut til den flotte badeplassen ved Vannkunsten eller på Sørengkaia, som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne.
T-banestasjon på Tøyen, samt holdeplass for bl.a. 20-bussen, 60-bussen, 37-bussen m.m. like i nærheten. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, T-bane og buss i alle byens retninger. Det er også bysykkel-stativer i området som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger

Tomt

Areal: 205 kvm, Eierform: Eiet tomt 205 kvm felles eiet tomt.
Aksjelaget har et stort og idyllisk gårdsrom til glede for store og små beboere. Bakgården har et opphevet nivå hvor det er flere sittegrupper med puter, parasoller og felles griller. Her er det rom for å invitere venner eller naboer på hyggelige sammenkomster og middager utendørs. Det er også lekeapparater og innendørs sykkelrom i bakgården. Gårdsrommet er opparbeidet med heller, gressplen, flaggstang, utebelysning og diverse fine blomster og annen beplantning. På sommerstid er det sol på felles uteplass til rundt 19 - 20.
Dette er en bakgård som lever og som rommer alle - familier, enslige, par, eldre og unge! Du velger helt selv hvor aktivt du vil delta, men det er muligheter for å bli med på halloweenfeiringer for barna, felles juletretenning osv.
På fremsiden av gården er det laget parsellhager hvor beboere med grønne fingre kan dyrke egne urter og grønnsaker (ta kontakt med Hagelagets styre ved ønske om å leie plass).
Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Felleskostnader

4 424 pr. mnd. Varmtvann og fyring ved fjernvarme, kabel-TV/bredbånd (grunnpakke), vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling lån, drift og vedlikehold, felles forsikring, forr.førsel, komm.avg. m.m. Herav: Lån fjernv. 346,- Felleskostn. 3.848,- Lån/Renter 230,-

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. laget v/styret og det er opp til aksjeslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Eiendomsskatten kreves inn fire ganger årlig, og følger terminene til kommunale avgifter (mars, mai, august og oktober).

Andel fellesgjeld

291 027

Andel formue

36 360

Fellesgjeld / lånevilkår

Aksjelaget har 3 lån:
Lånenummer: OBOS01-98207510823
Type: Annuitet
Restsaldo: 23.616.930,-
Restløpetid: 25 år 5 md.
Term. pr. år: 12
Rente: Flyt 1,95% (per 29.12.20)
Andel av saldo: 163.049,-
Kapitalkostnader: 802,-
Lånenummer: OBOS03-98207778842
Type: Annuitet
Restsaldo: 12.270.104,-
Restløpetid: 28 år 8 md.
Term. pr. år: 12
Rente: Flyt 1,95% (per 29.12.20)
Andel av saldo: 84.980,-
Kapitalkostnader: 324,-
Lånenummer: 3OB928-98207366676
Type: Annuitet
Restsaldo: 12.290.981,-
Restløpetid: 19 år 1 md.
Term. pr. år: 12
Rente: Flyt 1,95% (per 29.12.20)
Andel av saldo: 42.998,-
Kapitalkostnader: 226,-
Ingen IN-ordning.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 999 549 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 598 376 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 67 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærareal: Entré, bad, wc-rom, TV-stue, soverom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Byggemåte

Boligbygg over fem etasjer, samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger av teglstein. Fasader utført i pussede malte flater samt teglstein. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med takstein (ikke besiktiget). Profilert entrédør av tre med kikkhull og brannklasse B30. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2007 samt ukjent årstall. Se for øvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-4 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Aksjeeier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan aksjeeier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året. Se for øvrig vedtektenes § 3-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet ved radiatorer via fjernvarmeanlegg samt tilknyttet felles varmtvann for bygningen. Gulvvarme på bad. Fjernvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.
I 2019 var det utskifting av sentralfyr og radiatorer i regi av borettslaget.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området for øvrig er regulert til boliger, friområde, fellesområde, vei/annet veiareal, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, forretninger, kontor, industri, lager, bevertning, konferansesenter m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
1937/904318-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  12.07.1937 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Sommerfrydløkken AS  Org.nr: 921706553
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1935/901480-1/105  Erklæring/avtale   19.12.1935 
OVERENSKOMST AV 22 06 1932 MELLOM AS SOMMERFRYDLØKKEN OG OSLO ELEKTRISITETSVERK ANG TRANSFORMATORSTASJON MOT ÅRLIG LEIE NOK 250
 
1937/404318-1/105  Best. om adkomstrett  12.07.1937 
Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Gjelder denne registerenheten med flere
1937/404319-1/105  Erklæring/avtale  12.07.1937 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1999/26546-1/105  Erklæring/avtale  27.05.1999 
Rett til bruk av utearealet på del av eiendommene
Rett til å anlegge og vedlikeholde tekniske ledninger
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Kan bare slettes av Oslo kommune ved direktør for Bolig- og eiendomsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2011/230753-1/200  Pantedokument  23.03.2011 
BELØP: NOK 16.356.920
Panthaver:OBOS BBL  Org.nr: 937052766
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/186558-1/200  Pantedokument  03.03.2016 
BELØP: NOK 27.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/790195-1/200  Pantedokument  08.07.2019
BELØP: NOK 15.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1937/404305-2/105  Registrering av grunn  12.07.1937 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:611
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-231/258
Rettigheter i eiendomsrett
1992/24518-1/105  Best. om adkomstrett   13.05.1992 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:25  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:166 Snr:1 -39
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:174  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:175  -181
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:254 -256
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:398  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:400  
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging.
Rett til å anlegge og vedlikeholde tekniske ledninger.
Rett til bruk.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Boligaksjeselskapet består av 145 leiligheter, og i tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Boligaksjeselskapet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921706553, og ligger i bydel 1 Gamle Oslo i Oslo kommune.
Adresse: Sigurds Gate 15 og 17, Hertug Skules Gate 2-14, Bisp Nikolas' Gate 6 og Kjølberggaten 18-22.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er BDO AS.
- Selskapet har egen hjemmeside: http://www.sommerfrydlokken.no. Her finner du mer info om blant annet ringeklokkeskilt, nøkler, utleie, husordensregler og vedtekter. Skal du pusse opp leiligheten din, finner du også informasjon om søknadsplikt og annet her.
- Telia (tidligere Get) er aksjeselskapets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
- Fellesvaskeriene ligger i Hertug Skules gate 4 og 10, og i Kjølberggata 20.
- Hobbyrom i Hertug Skules gate 14.
- Trimrommet finner du i kjelleren i Sigurds gate 17.
- Barnevognsparkering i kjelleren i Hertug Skules gate 14 og Kjølberggata 18, samt parkeringsrom i bakgården.
- Sommerfrydløkken AS har en fast ansatt vaktmester.
- Aksjeselskapet har avtale med Absolutt Rens om renhold av fellesarealene.
- Aksjelaget har en vaktmesterleilighet som har blitt leid ut for kr 13.500,-/mnd.
- Spesielt ved salg av eiendom uten tinglysning: Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87892191

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 11 888 062,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital og låneopptak. Styret fikk fullmakt til låneopptak totalt kr 15 000 000,-. I 2019 er det utbetalt totalt kr 12 050 000 av lånetilsagnet (kun 12 665 000,- av lånet ble utbetalt iht. OBOS). Avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Se note 19 for låneinformasjon.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 1 919 124,- og holder et godt nivå. Se for øvrig regnskap.

Vedtekter / husordensregler

Selskapets aksjekapital er på kr 405 900 fordelt på 4059 aksjer á kr 100. Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig.  Aksjelagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Se vedtektene og husordensreglene som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble vedtatt på ekstraordinær GF 11.12.18 å skifte ut dagens varmeanlegg med fjernvarme. Alle radiatorer og rørføringer erstattes med nytt. Arbeidene var i gang per okt 2019. Varme- og radiatorprosjekt i Sommerfrydløkken, som har byttet både varmeanlegget og alle radiatorer i leilighetene. Alle radiatorer var montert og varmen ble skrudd på i oktober 2019.
Styret har takket ja til lånetilbud fra OBOS inntil kr 15.000.000 med inntil 6 delutbetalinger, og siste trekk på 615.000 var i september 2020. (Kr 12.665.000,- ble endelig lånesum, så det vil ikke lånes opp noe mer under den lånerammen. iht. styret/OBOS).
Styrets arbeid siste periode har bl.a. omfattet radiator- og varmeprosjektet, krav fra S-bygg som nå er avgjort, utskiftning av belysning i fellesareal, samt igangsatt undersøkelser for setningsskader i bygningsmassen. Styret har også arbeidet med en helhetlig plan for uterommet, samt avtale med Elvia AS om leie av grunn til nettstasjon. Det er også gjort endringer i renovasjonsavtaler for å spare kostnader. Se nærmere info om styrets arbeid i årsberetning.
Utført vedlikehold:
2019: Nytt varmeanlegg.
2018: Snø- og issmelteanlegg på takene. Varmebrett montert av Ice-Con AS.
2016-2017: Rør- og våtromsrehabilitering.
2015: Forprosjekt rør- og våtromsrehabilitering. Fjerning av oljetank.
2014: Nytt bygg for barnevogner på øvre del av bakgården. Nye, doble sykkelstativ i bakgårdsbygget. Kontroll og erstatning av manglende brannvernutstyr i alle leiligheter.
2013: Nytt rekkverk på gangbru i bakgården. Varmekabel i takrenne i hjørnet HS 2. Nye målere til radiatorer i alle leiligheter.
2013-2014: Utbedring av sprekker og mal. Fasade og brannbalkonger BN 6 (mot bakgård) og KJ 18 (begge sider). Mur rundt lekeplass og ved trapp til øvre plan. nettstasjon i bakgården.
2012: Utskifting av 56 vinduer, hvor utskiftning ble ansett nødvendig. Ettersyn og bytte av defekt brannvernutstyr i 144 av 146 boliger.
2011: To brosteins stier ble reparert i bakgården og nye utemøbler ble innkjøpt.
2010: Det er i 2010 startet opp med opprettelse av balkonger. Opp til hver og en leilighet om de ønsker balkong.
2008: Oppgradering av lekeplassen.
2007: Maling av vinduskarmer mot gården i Bisp. Nikolasgate og Hertug Skulesgate. Oppussing av oppgangene inkludert baktrapper. Skifte av vinduer i Bisp. Nikolasgate/Hertug Skulesgate 14.
2006: Nytt callinganlegg. Maling vinduer oppgang.
2005: Reparasjon fyren.
2003: Tak skiftet ut.
For mer utfyllende vedlikeholdsliste, se vedlagt årsberetning i salgsoppgaven.
P.t. er det ikke planlagt noe større vedlikehold/rehabilitering som kan medføre økte felleskostnader iht. styret, men felleskostnadene vurderes løpende og kan bli justert hvis det skulle dukke opp nødvendig vedlikehold, lånerenten øker, eller andre ting.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er kun tillatt med ett husdyr per bolig. Det er kun tillatt med dyr som kan luftes i bånd eller som holdes innendørs. Se lagets husordensregler § 3 for mer informasjon.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Taklampe i TV-stue, stue og kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Alle rør- og våtrom er renovert i regi av aksjelaget. Nye rør, nytt bad og toalett i leiligheten 2016.
- Kontroll gjennomført i regi av aksjelaget etter våtromsprosjekt i 2016. Ingen feil eller mangler.
- Utført noe mindre elektrikerarbeid i 2018. Lagt opp jording, byttet noen stikkontakter etc. Arbeid utført av Elektrisk produktion AS og samsvarserklærnig foreligger.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler.
I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.
Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Hovedsikringen er plassert i hovedskap i kjeller. Leiligheten har åpent/skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler og håndholdt brannslukkingsapparat samt brannslange under kjøkkenvask.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Bisp Nikolas' gate 6, 0652, Oslo, Gnr. 231 bnr. 25, aksjebrevnr. 2854-2881 i Sommerfrydløkken As borettslag med orgnr. 921706553 i Oslo kommune

Eier

Mikkel Bjørnebo J Niva Maja Schenkel

Oppdragsnummer

17-20-0207

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.