# Grünerløkka

Unik bolig over to plan med egen inngang - nytt kjøkken 2020 - design peisovn og lekre løsninger - felles takterrasse

Sverdrups gate 8C , 0559 Oslo

BE OM SALGSSUM
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmeglerfullmektig
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 70 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 78 m²
Tomt 444 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1899
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 435
Energimerking G
FINN.no 208796094
Sist endret 01.03.2021 15:57
Prisantydning 5 100 000
Totalpris 5 193 530
Ligningsverdi 4 273 545,-

Beregnet totalkostnad

5 100 000,- (Prisantydning) 85 521,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 185 521,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 193 530,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En lekker hjørneleilighet over to plan med egen inngangsdør. Leiligheten har god standard hvor 1. etasje ble ombygget fra en klassisk kafé i 2001 og underetasjen ble utbygd i 2012/2013.
Dette er en leilighet som skiller seg ut med lekre detaljer og fine løsninger.
Det er gjort flere oppgraderinger i leiligheten de senere årene. Blant annet har leiligheten et nytt, elegant kjøkken med hvitevarer av høy kvalitet.
I underetasjen har du en romslig stueløsning hvor det er etablert en stilig bar. Her er det god plass til en koselig tv-stue. Innredet rom under trapp brukes som gjesterom / walk-in-closet.
Boligen har svært sentral og rolig beliggenhet på Grünerløkka, vendt mot rolige, trafikkstille gater, som er opparbeidet som gatetun.
Tilgang til felles takterrasse. Ingen forkjøpsrett.
 
Velkommen!

Innhold

Hjørneleilighet med egen inngang på hjørnet av Sverdrups gate / Jens Bjelkes gate. Boligen ligger i 1.etasje og underetasje.
1.etasje inneholder: entré, kjøkken, soverom og bad.
Underetasje: Kjellerstue og innredet rom.
Boligen disponerer bod og fellesvaskeri med svært enkel tilgang via egen dør fra kjellerstue.

Beskrivelse av leiligheten:

Svært lekker, spesiell og unik 3-roms hjørneleilighet over to plan. Egen inngang gir en skikkelig "townhouse"-feeling. Leiligheten har en sentral beliggenhet, i et attraktivt boområde på Grünerløkka. Her er det fredelig, ettersom de nærliggende gatene er opparbeidet som gatetun. 1.etasje med lite innsyn.
- 1.Etasje:
ENTRÉ/GANG: Velkommen inn. Trivelig atkomst med egen inngangsdør. Her er det god plass til jakker og sko, samt praktisk hylleløsning i hjørnet av gang. Nærmere 3 meter takhøyde.
STUE/KJØKKEN: Ny og lekker kjøkkenløsning fra 2020. Åpen kjøkkenløsning med glatte, elegante fronter. Integrerte hvitevarer av høy kvalitet. Hvitevarer med mørke fronter skaper en gjennomført, elegant stil. Her har du nytt kjøleskap med fryser, ny oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Komfyr med pyrolyse og damp funksjon, samt kombi mikro- og varmluftsovn. Kraftig ventilator med avtrekk ut. Stor vask. Det er god skap- og benkeplass. Benkeplate i laminat. Nedsenket oppvaskkum i kompositt med ettgreps armatur. Flislagt flate over benkeplate. Lekkasjestopper under oppvaskkum. Komfyrvakt tilkoblet platetopp. Det er plass til spisebord med hyggelig utsyn. Det ble lagt ny 1-stavs slitesterk laminat på gulvet i sommeren 2020. Effektiv panelovn med wifi på kjøkkenet. (Ny 2017/18).
SOVEROM: Luftig soverom mot rolig, trafikkstille gate. Plass til dobbeltseng, nattbord osv. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
BADEROM: Et lyst baderom som er oppgradert med nye varmekabler, nye fliser på gulv og oppgraderinger i dusjsone (2017). Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Speil og stikkontakt på vegg.
- Underetasje:
KJELLERSTUE: Romslig stue med god plass til sofaløsning, mediebenk og annet møblement. Romslig gulvareal med god plass til en herlig tv-stue. Det ble i 2017 etablert en stilig bar i underetasjen. Baren er bygd av 2'4'' og 2'2'', kledd med kryssfiner plater og deretter er det brukt mikrosement. Her har du noe utenom det vanlige og mange fine detaljer. I underetasjen har du en elegant design peisovn, som er pent plassert i etasjen. Denne setter stemningen og skaper en god atmosfære, samtidig som den bidrar med god varme på kalde vinterdager.
INNREDET ROM:
Videre er det tilgang til rom som i dag brukes som gjesterom / walk-in-closet. Her har du en romslig og fin garderobeløsning. Garderobeløsningen er ny i 2017. Plass til seng og nattbord. I underetasje er gulvflater belagt med tre-stavs laminat.
NB. Det gjøres oppmerksom på underetasje ut i fra dokumentasjon mottatt fra plan-og bygningsetaten er registrert som oppbevaringsrom/bod. Det er ikke mottatt dokumentasjon som tilsier at rommene er søkt godkjent som varig oppholdsrom. Det er derfor ikke godkjent som f.eks "stue", "soverom" et cetera. Rommene er betegnet etter dagens bruk, ifølge tilstandsrapport. Kjeller er innredet ved befaringstidspunktet og er medtatt i primærareal. Etasjen ble innredet/ombygd i 2012 og innlemmet i leiligheten. Det foreligger ferdigattest på ombygningen datert 2013. Ved spørsmål rundt dette konferer med megler. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å søke godkjent til varig opphold om ny eier skulle ønske dette.
Annet:
Det ble gjort oppgraderinger på det elektriske anlegg og lagt nye kurser i forbindelse med oppgradering av kjøkken (utført av H-I Elektro). Alle sikringene i skapet i 1.etasje ble byttet. (Eget sikringsskap for kjelleren til høyre for dør ut til bod). Det foreligger samsvarserklæring fra 2020.
Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Fra dør i underetasjen har du direkte tilgang til bodareal og fellesvaskeri.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et svært attraktivt og sentralt boligområde. Sverdrups gate er en rolig og trafikkstille gate preget av beplantning og miljø gater. Flotte parkområder innenfor gangavstand. De nærliggende gatene er opparbeidet som gatetun. Leiligheten ligger flott til med kort avstand til både Sofienbergparken med store grøntarealer, ballplass og lekeplass, samt Botanisk Hage. I nærheten er også Birkelunden, Olaf Ryes Plass og Grünerhagen. Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva som ligger i gangavstand fra boligen. Her kan du følge elva oppover til Maridalen og marka som byr på en mengde tur- og frilufts muligheter. Går du et par kvartaler er du midt i hjertet av Grünerløkka med sitt yrende liv. Her finner du et stort utvalg av spisesteder og spennende butikker.
Flere dagligvare og søndagsåpne butikker i "umiddelbar nærhet". Populære Lofthus samvirkelag har nylig åpnet restaurant/serveringssted i nabokvartalet, Kirkegårdsgata 7A.
Det har også skjedd flere positive oppgraderinger i nærområdet. Thorvald Meyers gate vært under opprustning og byggeprosjektene i Mills kvartalet snart ferdigstilt. Storgata er også under stor opprustning.
Gode offentlige kommunikasjonsmuligheter rett i nærheten med hyppige buss- og trikkeavganger.
En kort spasertur på ca. 15 minutter og du befinner deg i Oslo sentrum. Populære Vulkan med Mathallen og en rekke nye spise- og utesteder finner du innenfor 10 minutters gange.

Felleskostnader

3 591 pr. mnd. Varmtvann, Tv & internett, fellesvaskeri, takterrasse, bod, trappevask, serviceavtaler, felles vedlikehold, felles forsikring mm.

Andel fellesgjeld

85 521

Andel formue

24 106

Fellesgjeld / lånevilkår

DNB kr. 2.000.000,- Innfrielsesår 2020 Gjeldende nominell rentesats pt. 2,30 Restgjeld pr. 31.01.2021 er kr. 1.816.674,-.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei.
For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har borettslaget en lovbestemt panterett i andelen foran alle andre heftelser. Begrenset til 2G.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 4 273 545 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 187 096 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 78 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken/spisestue, soverom.
U . etasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, innredet rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst via egen inngang fra hjørnet Sverdrups gate / Jens Bjelkes gate. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved felles annonserte visning.

Tomt

Areal: 444 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av naturstein og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av tre. Yttervegger av pussede og malte flater. Swedoor profilert entrédør med glassfelt og kikkehull. Vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass fra 2002. Tilknyttet felles varmtvann. Oppvarmet med elektriske panelovner, gulvarme på bad, kjeller og peis i kjeller.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest for omgjøring av kafé til datert 2002.
Det foreligger ferdigattest for ombygningen av underetasje datert 2013.
NB. Det gjøres oppmerksom på at underetasje ikke er omsøkt til varig oppholdsrom.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarmet med elektriske panelovner, gulvarme på bad, underetasje og peisovn i underetasje.

Energiforbruk

Selgers energiforbruk 01.01.2020 - 01.01.2021 er på ca. 11.324 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Diverse om leiligheten og gården

- Svært lekker og spesiell 3-roms hjørneleilighet over 2 plan.
- Egen inngang fra hjørnet Sverdrups gate / Jens Bjelkes gate.
- Leiligheten ligger i høy første etasje, skjermet fra innsyn.
- Lys, moderne kjøkkeninnredning fra 2020 med elegante, mørke fronter og god skap- og benkeplass.
- Integrert hvitevarer av høy standard med gode funksjoner.
- Komfyr med pyrolyse og damp funksjon, samt kombi mikro og varmluftsovn.
- Oppgradert elektriske 2020.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Bad rehabilitert 2001. I 2017 ble baderom modernisert med nye varmekabler, fliser på gulv og nye dusjdører.
- God standard med kjeller utbygd 2012/2013 og 1. etasje utbygget 2001. Ferdigattest foreligger.
- Flott, moderne designpeis i kjellerstue.
- Pipeløpene i gården ble rehabilitert 2012/13.
- Det er ikke vinduer i kjelleretasjen. 5 tilluftsventiler.
- Fra kjellerstue er det egen utgang til fellesarealer med kort vei til bod, fellesvaskeri m.m.
- Kjelleren er kjølig om sommeren og holder godt på varmen på vinteren.
- Felles takterrasse for beboerne.
- Svært sentral og rolig beliggenhet vendt mot rolige, trafikkstille gater på Grünerløkka.
- Borettslaget Sverdrupsgate 8 består av 18 andelsleiligheter.
- Veldrevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk (se eget punkt).
- Kabel-TV og bredbåndstjenester leveres av Telia via borettslaget/felleskostnader. (Flex-pakke)
- Eier har i dag fibernett 500/500 fra Homenet (ikke inkl).
- Lave omkostninger (ingen dokumentavgift).
- Ingen forkjøpsrett.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter i grunn:
09.03.1899 900821 Bestemmelse om bebyggelse  
15.04.1964 505260 Erklæring/avtale  
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
19.05.1988 33113 Best. om adkomstrett  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget er registrert i foretaksregisteret med organisasjonsnummer 953125943. Borettslaget består av 18 andelsleiligheter. 
Forretningsførsel er utført av Byggforvaltning AS.

Forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 56943609

Regnskap

Årsregnskapet 2019 viste:
Driftsresultat på +372.799,- mot budsjettert +276.258,-
Overskudd på +291.955,- mot budsjettert +188.258,-
Resultat etter avdrag på +72.549,- mot budsjettert -197.848,-
Regnskapet ligger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det som er gjort de siste årene er rehabilitering av fasade i 2017, samt byttet alle brannslukningsapparat desember 2020. Nå innen april skal det siste for brannvern gjennomføres. Merk at vi er godt rustet på brannvern allerede, det var ganske få punkter å pille på, spesielt med tanke på alder av bygget.
Borettslaget arbeider med en vedlikeholdsplan som strekker seg 5 år frem i tid. Arbeidene dreier seg hovedsakelig om intrernkontroll, rutiner og generell vedlikehold av rør, elektrisk, brannsikkerhet, vinduer, fasade/bygg, fellesarealer, ventilasjon,
Det er lagt opp "spareplan" samt bruk av oppsparte midler som sørger for at det ikke er planlagt noen justering av fellesutgifter.
Borettslaget har arbeidet med utbedring av brannsikring etter tilsyn fra Brann- og redningsetaten. Arbeid har pågått og er i gang.
Fra BRE tilsyn, som skal utarbeides innen april, og er budsjettert. I følge styreleder er det ingen omfattende oppgaver som gjenstår.
Under tilsynet ble det blant annet avdekket følgende mangler/svakheter ved brannsikkerheten:
- Det er ikke installert heldekkende brannalarmlegg (fellesarealer og leiligheter er utstyrt med seriekoplede røykvarslere).
- Det ble avdekket manglende tetting rundt rør som er ført gjennom gipskonstruksjoner (gipskasser).
- Det er manglende tetting i gipskonstruksjonene i kjeller og på loft (gipskasser).
- Svekkelser i form av manglende tetting mellom gipsplater i etasjeskille mellom kjeller og overliggende etasje.
- Skille mellom kjeller og trapperom har ukjent brannmotstand (undersiden av trapp og veggfelt).
- Dørene mellom boder og trapperom er originale oppgradert med plate på den ene siden. Brannmotstand på dørene er ukjent.
- Vinduer i innvendig hjørne har for liten innbyrdes avstand.
- Det foreligger ikke dokumentasjon på at bygget er vurdert opp mot sikkerhetsnivået i BF 85 eller senere byggeregler (dokumentasjonsgrunnlag).

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Fastmontert og integrerte hvitevarer. Grind i trapp følger. Kjøleskapene i bar og tappetårn følger ikke automatisk.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ac@schalapartners.no eller SMS: 93 03 88 51 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sverdrups gate 8C, 0559, Oslo, Gnr. 228 bnr. 435, andelsnr. 104 i Sverdrupsgate 8 Borettslaget med orgnr. 953125943 i Oslo kommune

Eier

Jeroen Maurits Bijl Kristine Hus Arnesen

Oppdragsnummer

17-21-0019

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.