# ETTERSTAD

Gjennomgående 2-roms med solrik balkong og pent utsyn | Bad 2015 Kjøkken 2016 | Peis | Varmtvann inkl.

Etterstadsletta 4 I , 0660 Oslo

BE OM SALGSSUM
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmegler
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

24%

har bolig mellom 60-120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 50 m²
Bruksareal 50 m²
Bruttoareal 55 m²
Tomt 7 622 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1931
Gårdsnummer 237
Bruksnummer 5
Energimerking D
FINN.no 214452805
Sist endret 10.06.2021 16:00
Prisantydning 3 700 000
Totalpris 3 942 503
Ligningsverdi 911 586,-

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) 227 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 927 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 942 503,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Etterstadsletta 4 I.
En herlig 2-roms med god intern beliggenhet i populært borettslag med på Etterstad. Her har du god planløsning med romslige rom og separat kjøkkenløsning. Gjennomgående planløsning med gode lysforhold gir en god romfølelse. Ved modernisering av vegg- og gulvflater vil leiligheten fremstå med god standard. Her har du blant annet et lyst kjøkken fra 2016, i separat kjøkkenløsning.  Baderommet ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2015 og baderomsinnredning er oppgradert i nyere tid. Romslig stue med god plass til spisegruppe, sofa og tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til solrik, vestvendt balkong. Fra balkongen er det pent og åpent utsyn i retning mot byen. Her kan du nyte solen hele dagen, med minimalt av innsyn. Leiligheten har peisovn i stue. Romslig soverom med stor skyvedørsgarderobe vender mot rolig bakgård.
Leiligheten disponerer én bod på loft og to boder i kjeller.
Her bor du i et populært område med nærhet til fine turområder som Alnaelva, svartdalsparken, Vålerenga, Kampen mm. Det er godt med kollektivtilbud like utenfor borettslaget. Flere bussavganger (37 Nydalen) og nærhet til Helsfyr T-bane.

Innhold

Gjennomgående leilighet beliggende i byggets 2.etasje. Adkomst via felles trappeoppgang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré, bad, soverom, stue og kjøkken. Utgang fra stue til vestvendt balkong målt til ca 3,6 m2.
Leiligheten disponerer én bod på loft målt til ca 7 m2, og to stk boder i kjeller målt til ca 4 og 3 m2.

Standard / Innhold

ENTRÉ/GANG:
Romslig og innbydende inngangsparti med tilgang til samtlige rom i leiligheten. Gangen deler pent opp rommene. Plass til oppbevaring av yttertøy i garderobe. Dørcalling med åpner.
STUE:
Stort og luftig oppholdsrom med utgang til solrik balkong med utsikt mot byen. Stuen har en ideell romløsning som åpner for gode innredningsmuligheter, det er god plass til sofagruppe og spisebord. De store vinduene gir meget gode innvendige lys og solforhold, mens vedovnen gir god varme og atmosfære til kalde vinterdager. Utgang til vestvendt balkong.
BALKONG:
Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong. Her er det plass til sittemøbler og du kan nyte svært gode solforhold. Det er flott utsyn mot byen og minimalt med innsyn. Balkongen er noe skjermet med grønne trær. Området utenfor balkong er regulert som friområde og park. Det er derfor ingen nærliggende blokker. Til info er det et fåtall leiligheter med balkong i borettslaget.
BADEROM:
Bad pusset opp i 2015 med oppgraderinger av diverse innredning i 2020. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Slett malt himling med lysarmatur. Servantskap med slette fronter i hvit høyglans utførelse. Servant i kompositt materiale med ett-greps armatur. Vegghengt speilskap med belysning over servant. Dusjhjørne med to-greps dusjarmatur og innfellbare foldedører i glass. Vegghengt toalett med innbygget sisterne fra Grohe. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør av typen utenpåliggende forkrommede vannrør og rør-i-rør. Synlige avløpsrør i plast. Fordelerstokker for vannrør med stoppekraner plassert innenfor inspeksjonsluke på vegg. Mekanisk avtrekk.
I juni 2020 ble baderommet oppgradert med ny servant med under- og overskap, samt nye dusjdører.
KJØKKEN:
Delikat kjøkken fra 2016 i separat kjøkkenløsning. Gulvbelegg på gulv. Malte vegg-og himlingsflater. Kjøkkeninnredning med slette fronter i hvit utførelse. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Integrert stekeovn og kjeramisk platetopp. Ventilator med belysning og komfyrvakt. Integrert oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap med frysedel. Vannrør av typen rør-i-rør system og synlige avløpsrør i plast.
SOVEROM:
Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng. Mye lagringsplass i stort garderobeskap. Soverommet er vendt mot rolig bakgård.
ANNET:
Gulvflater belagt med tre-stavs og to-stavs parkett. Linoleum belegg på soverom. Tapetserte og malte veggflater. Malte himlingsflater. Profilerte
innerdører. Skyvedørsgarderobe på soverom. Det er behov for noe modernisering av overflater. Ved modernisering av overflater vil leiligheten fremstå med god standard.
Oppvarming via elektrisitet og vedfyrt peisovn. Ventilasjon basert på naturlig og mekanisk avtrekk. Naturlig tilluft via vinduspalter.
Balkongdør og vinduer med 2-lags glass fra 2002.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentrumsnær og attraktiv beliggenhet på populære Etterstad. Etterstad er et sentralt og attraktiv boligområde som består av blokkbebyggelse som er omkranset av store grøntarealer. Det er god plass mellom boligblokkene, noe som er unikt i en så sentral del av Oslo. De velstelte grønne fellesarealer har lekeplasser, sittegrupper og tilgang til felles gassgrill.
Bydel Gamle Oslo har hatt en meget positiv utvikling de siste årene med blant annet Ensjø utbyggingen, utviklingen av Bjørvika og Fjordbyen. Etterstad er et spennende og koselig område med kort vei til alt av ønskelige fasiliteter. I kort avstand fra boligen finner du fotballbane, idrettshall, isbaner og treningssenter m.m. Området er omringet av flotte grøntarealer med mulighet for fine turopplevelser i Svartdalsparken, Alnaelva med sti ned til Kværnerdalen, og en hyggelig spasertur til idylliske Østensjøvannet.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Rema 1000, Coop Prix, eller Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud finnes det flere muligheter som bl. a. Fyrstikktorget (Helsfyr), Bryn senter, Grünerløkka, Vålerenga og Oslo Sentrum. En kort spasertur unna gir deg muligheten til å oppleve Oslos yrende kafé og uteliv, og et frodig marked på Grønland. Nylig har det populære bakeriet Nord etablert seg på Helsfyr.
Helsfyr T-bane er nærmeste stasjon og her kan du ta linje 1, 2, 3 og 4 til Oslo S på bare 7 minutter. I tillegg til flybussen til Gardermoen, SL-busser og en rekke andre busser, har du blant annet 37 bussen som går til alle døgnets tider også i helgen
Kort vei til offentlig kommunikasjon, skole, barnehager, butikker og idrettsplass på Jordal Amfi. I tillegg har man Kampen barnebondegård, barnehager og skoler i nærområdet. Det er ellers kort vei til kafeer og et godt utvalg av spisesteder.
I umiddelbar nærhet til bussavganger med 37 bussen fra Etterstad skole og nærhet av T-bane stasjon.

Felleskostnader

3 084 pr. mnd. A-kto varmtvann, kabel-tv, internett, kommunale avgifter, bygningsforsikring, trappevask, drift og vedlikehold av bygninger og fellesarealer, renhold fellesareal, nedbetaling av fellesgjeld, kabel-TV tjenester m.m.

Løpende kostnader

Elektrisitet. Evt. engangsbeløp for innmelding medlemskap i OBOS.

Andel fellesgjeld

227 000

Andel formue

22 766

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr OBBK01-98207616370 Type: Annuitet Restsaldo: 14.764.627,- Restløpetid: 20 år 1 md. Term pr. år: 12 Type rente: Flytende Rente: 1,78%.
Lånenr OBBK02-98207826936 Type: Annuitet Restsaldo: 10.232.031,- Restløpetid: 28 år 10 md.  Term pr. år: 12 Type rente: Flytende Rente: 1,78%.
Lånenummer OBBK01-98207616370  Restsaldo 133.918,-  kostnader 663,-
Lånenummer OBBK02-98207826936 Restsaldo 92.811,- kostnader 344,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 911 586 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 281 708 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 55 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 7 622 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for borettslaget bestående blandt annet av busker, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering, asfalterte og hellebelagte internveier.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.
Etterstadgarasjene kan kontaktes ved ønske om leie.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsaklig av murkonstruksjoner. Valmet takkonstruksjon i trekonstruksjoner belagt med takstein/takplater. Utvendige fasader med pusset og malt mur. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med 2-lags glass fra 2002. Oppvarming via elektrisitet og vedfyrt peisovn.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etterstadsletta 4 A-P - Vaaningshus - Exdok (attestert) - 1932
Etterstadsletta 4 - Arkivrom + styrerom på loft - Eks-dok (attestert) - 1949
Etterstadsletta 4 - Installasjon brannalarm - Ferdigattest - 2014
Etterstadsletta 4 A-P - Modernisering av 103 bad - Ferdigattest - 2016
Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og peisovn i stue. A-kto varmtvann inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Selgers forbruk i 2020 er opplyst: 5763,90 KwH.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen ligger på en uregulert tomt. På kommuneplanen er tomten regulert til bebyggelse og anlegg - eksisterende. Området rundt er regulert til friområde/park, byggeområde for boliger, boligparkering, vei, byggeområde for forretning/kontor, offentlig bebyggelse (Etterstad Videregående skole) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Det er mottatt nabovarsel for bygging av Etterstad videregående skole og oppussing av Vålerenga tunnelen.
Vålerengatunnelen rehabiliteres. Arbeidet skal ifølge Vegvesenet vare ut mai 2021.
Etterstad videregående skole rehabiliteres. Bygningsarbeidet foregår på østsiden av bygget.
For mer info se saksnr. 201905606: Etterstadsletta 5 - Bestilling av oppstartsmøte - Riving og oppføring av bygg - Etterstad videregående skole.
Etterstadsletta 2 har søkt forlenget dispensasjon fra reguleringsplan for å etablere parkeringsplass for busser. Saksnummeret hos Plan og Bygg kan sees på deres hjemmesider med saksnummer: 202012821.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1932/991100-1/105 ELEKTRISKE KRAFTLINJER TINGLYST
23.09.1932
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
1978/504586-1/105 OBLIGASJON TINGLYST
13.03.1978
BELØP: NOK 1.117.900
PANTHAVER:Andelseierne I Borettslaget
Lnr: 1086915
1984/504217-1/105 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST
26.01.1984
VEKET FOR: OBLIGASJON 1984/513749-1/105
2002/10294-1/105 NEDKVITTERING TINGLYST
14.02.2002
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 167.200
1986/43081-2/105 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
16.07.1986
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
2014/367229-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST
08.05.2014
BELØP: NOK 21.765.000
PANTHAVER:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
2016/839235-1/200 OBLIGASJON TINGLYST
15.09.2016
BELØP: NOK 10.600
PANTHAVER:Andelseierne I Borettslaget
Lnr: 1086915
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av OBLIGASJON 504586/1978
2019/1149382-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST
01.10.2019 13:02
BELØP: NOK 12.000.000
PANTHAVER:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 103 andelsleiligheter.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslaget har avtale med Rent Bord Renholdsservice om renhold av fellesarealene.
Besøk hjemmesiden til borettslaget: http://etterstadsletta4.herborvi.no
Styret kan kontaktes på etterstad1@styrerommet.net.

Forkjøpsrett

Ja.
Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 85009394

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 3 874 432, og dette er kr 432 høyere enn budsjettert.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 4 393 116.
Årets resultat 2019 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr -883 911 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 negative med kr -163 802 og viser borettslagets likviditet. Bakgrunnen for den negative likviditeten er utearealsprosjektet som i 2019 ble dekket med egenkapital, dog borettslaget har bankfinansiering som ennå ikke er aktivert/utnyttet.
Regnskapet følger vedlagt i årsrapport.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er ingen planlagte store prosjekter. Ingen planer om økte felleskostnader eller økning i fellesgjeld innen nær fremtid.
Det har blitt gjennomført tre store prosjekter i gården:
1. Baderomsprosjekt
2. Fasadeprosjekt.
3. Utearealsprosjekt.
Rehabilitering av uteområdene ble gjennomført i 2019/2020. Arbeidene inkluderte blant annet drenering langs fasade på inn- og utside, etablering av flere sykkelparkeringer, beplantning, belysning, nedgravde avfallsbrønner, asfaltering og dekker av skifer/gatestein, byttet låssystem m.m. Prosjektet ble finansiert med låneopptak.
2017-2019 Fasade og uteområder: Fasadeprosjekt med utskiftning av vinduer i oppgangene, drenering samt uteområdet.
2015 VVS-prosjekt: Rehabilitert bad, byttet vann og avløpsrør, mekanisk avtrekk på bad og kjøkken, felles varmtvannstanker i kjeller og utført brannsikring i forbindelse med prosjektet.
2015 Installering av bergvarmepumpe: Bergvarmepumpe for varmt tappevann.
Se vedlagt vedlikeholdshistorikk.

Husdyrhold

Det er tillatt å ha dyr i borettslaget, så lenge ikke dyrene er til særlig og dokumenterbar sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Taklampe i stuen følger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ac@schalapartners.no eller SMS: 93 03 88 51 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.  Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Etterstadsletta 4 I, 0660, Oslo, Gnr. 237 bnr. 5, andelsnr. 36 i Etterstad 1 borettslaget med orgnr. 950442999 i Oslo kommune

Eier

Siri Jensen

Oppdragsnummer

17-21-0026

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.