# GRÜNERLØKKA / RODELØKKA

Lys, særegen 3-r (2014/15) over to plan m/ 2 bad & 2 kjøkken | Gulvvarme og v.vann inkl. | Ingen dok.avg eller forkjøp

Helgesens gate 42 F , 0553 Oslo

VISNINGER

9. mai søndag kl. 13:00-14:00

10. mai mandag kl. 18:30-19:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmegler
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

61%

har bolig mellom 60-120 kvm

74%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 80 m²
Bruksareal 82 m²
Bruttoareal 89 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1890
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 400
Energimerking D
FINN.no 212090613
Sist endret 04.05.2021 12:52
Prisantydning 5 250 000
Totalpris 5 258 009
Ligningsverdi 1 335 097,-

Beregnet totalkostnad

5 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 258 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Gjennomført og lekker fabrikkleilighet over to plan. Leiligheten ligger i en opprinnelig fabrikkbygning oppført i 1890 som ble omgjort til leiligheter i 2014/2015. Leiligheten holder en god standard med malte overflater, en-stavs parkett, store vinduer, god takhøyde, romslige rom, vannbåren varme i alle gulv, fjernvarme, balansert ventilasjon og mye mer. Her møter moderne, rene overflater tøffere tekstur og vel bevarte, originale detaljer.
I 1.etasje har du gang/entré, bad, kontor, stue med åpen kjøkkenløsning og soverom. I underetasjen har du kjellerstue/soverom med åpen kjøkkenløsning, baderom, sovealkove og bod under trapp. Bad og kjøkken i underetasjen er nytt i 2017. Trapp og håndløper i metall mellom etasjene.
Lekker leilighet med sentral og rolig beliggenhet på Grünerløkka, like ovenfor Sofienbergparken.
Velkommen!

Innhold

Leilighetens 1.etasje består av entré, stue/ kjøkken, bad, soverom og kontor. Underetasje består av kjellerstue/soverom med kjøkken, bad, sovealkove og bod under trappen. Leiligheten disponerer i tillegg en bod i kjeller på ca 4,4 m².

Helgesens gate 42 F

Beskrivelse av leiligheten:
Sentral og rolig beliggenhet på Grünerløkka, like ovenfor Sofienbergparken. I Helgesens gate 42F har du flott adkomst via lukket portrom og felles bakgård. Fasaden er innbydende med yttervegger forblendet med teglstein. Adkomstpartiet er pent opparbeidet med brostein.
1.ETASJE:
- GANG/ENTRÉ: Lys og innbydende entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg skoene. Enkel og effektiv adkomst via felles trappoppgang. Det er dørcalling i entré. Oppbevaringsplass i garderobeskap.
- BAD 1.ETG: Stort og delikat baderom fra 2014. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur fra Hansgrohe. Speilskap med overbelysning og stikkontakt over servant. Vegghengt toalett fra Villeroy & Boch tilkoblet sisternekasse fra Grohe. Dusjhjørne med glassdør. Dusjarmatur fra Hansgrohe tilkoblet hånddusj. Vannrør av typen rør-i-rør system. Opplegg for vaskemaskin.
- STUE: Lys stue med plass til sofagruppe og spisebord. 1-stavs parkett på gulv og nymalte himlingsflater i lyse, moderne farger. Flere detaljer fra det tidligere fabrikklokalet setter sitt unike og elegante preg på leiligheten. Takhøyde er målt til 2,74 meter og fabrikkleiligheten har store, særpregede vinduer som slipper inn godt med naturlig lys. Godt med lagringsplass i takhøy innredning. Åpen kjøkkenløsning i stuen og spesialbygget trapp til underetasjen.
- KJØKKEN: Åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra 2014 med glatte fronter. Kjøkkenet er av god størrelse og har god skap- og benkeplass. Benkeplate i laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps armatur fra Blanco. Laminert plate og malt flate mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakter over benk. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp fra Siemens. Ventilator i overskap. Det er montert lekkasjestopper under oppvaskkum og komfyrvakt er tilkoblet platetopp. Integrerte hvitevarer følger handelen.
- SOVEROM: Soverom med god plass til dobbeltseng. Her har du god skapplass i flott 4-dørs takhøy garderobeløsning.
- KONTOR: Fra gang/entré er det adkomst til praktisk rom som i dag brukes som kontor. En-stavs parkett og malte overflater.
UNDERETASJE:
- KJELLERSTUE/SOVEROM:  Flott kjellerstue med god plass til sofagruppe, sofabord, mediebenk, TV og tilhørende møblement. I kjellerstuen er det også plass til spisebord mot den åpne kjøkkenløsningen. Fra kjellerstuen er det egen dør som går direkte til fellesareal/bodareal og videre til felles trapperom. I underetasjen har du et fint oppholdsrom av god størrelse som kan brukes til så mangt. Rommet er i dag innredet som kjellerstue, men er kan også benyttes som soverom 2. Leiligheten er i denne sammenheng markedsført med 2 soverom, og det er opptil eier å definere bruken av rommet.
KJØKKEN UNDERETASJE: Lyst og pent kjøkken i åpen kjøkkenløsning mot stue. IKEA kjøkkeninnredning fra 2017 med glatte fronter. Benkeplate i laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Malt flate mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakter over benk. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Ventilator i overskap. Komfyrvakt tilkoblet platetopp.
- BAD UNDERETASJE: Opprinnelig vaskerom fra 2014, gjort om til baderom i 2017. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling med taklampe. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur fra Oras. Speilskap med overbelysning og stikkontakt over servant. Vegghengt toalett fra Villeroy & Boch tilkoblet sisternekasse fra Geberit. Dusjkabinett med dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Avtrekksventil i vegg.
- SOVEALKOVE: Fin skjermet plassering med god plass til seng. Nærliggende underetasjens baderom. Avløpspumpe og avløpskvern plassert under seng i underetasje. Ramme til seng i alkove i kjelle er plassbygget, og medfølger. Selve madrassen medfølger i utgangspunktet ikke.
- ANNET:
Gulvflater belagt med en-stavs parkett. Vegger og himlinger i malte flater. Downlights i entré og ved trapp. Glatte innerdører. Garderobeskap i entré og på soverom. Sikringsskap med automatsikringer. Nordic glatt entrédør i brannklasse B30. Glatt entrédør i brannklasse EI30 og lydklasse 35dB fra 2016. Vinduer med karmer/ rammer av tre og trelags glass fra 2014. Det er vannbåren gulvvarme i alle gulv i begge etasjer. Balansert ventilasjon. Sprinkelanlegg. Fjernvarme. Leiligheten disponerer i tillegg en bod i kjeller på ca 4,4 m².
Kvaliteter:
- Svært gjennomført og lekker fabrikkleilighet over 2 plan med sentral og rolig beliggenhet på Grünerløkka
- Leiligheten ligger i en opprinnelig fabrikkbygning oppført i 1890 som ble omgjort til leiligheter i 2014/15
- Underetasje betydelig oppgradert i 2017.
- God standard
- Malte overflater og 1-stavs parkett på gulv
- Vender mot rolig, trafikkstille gate
- Opp til 2,74 meter takhøyde.
- Godt med lagringsplass. Takhøy garderobeinnredning i gang/entré, stue og på soverom.
- Utgang til fellesareal/bodareal fra underetasje.
- Integrerte hvitevarer følger.
- Delikat baderom fra 2014/15 med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i hovedetasje. Bad fra 2017 med opplegg vaskemaskin i underetasje.
- Stor kjellerstue
- A-konto fjernvarme (varmtvann og oppvarming) er inkludert i fellesutgifter
- Vannbåren gulvvarme i alle gulv
- Sikringsskap med automatsikringer
- Sprinkelanlegg
- Balansert ventilasjon
- Borettslaget har p.t ingen lån (fellesgjeld).
- Sentral og populær beliggenhet vendt mot rolig, trafikkstille gate.
- Teglverksgata 2 Borettslag består av 17 andelsleiligheter.
- Fin bakgård med gode solforhold, felles kullgrill- og sittegrupper.
- Sofienbergparken ligger like utenfor døren.
- Godt tilbud av offentlig kommunikasjon i nærhet.
- Gangavstand til alt Grünerløkka og Oslo sentrum har å tilby.
- Lave omkostninger (Ingen dokumentavgift)
- Ingen forkjøpsrett

Beliggenhet

Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. I Helgesens gate 42F bor du like ovenfor Sofienbergparken med ca. 3-4 minutters gange fra sentrale Olaf Ryes Plass. I nærområdet har du flere hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer. Olaf Ryes plass er kjent for sine markedsdager med sitt yrende folkeliv. Dette er dager man må få med seg som beboer av Grünerløkka!
Løkka-livet er også synonymt med late dager i gresset i de mange flotte parkene. Birkelunden og Sofienbergparken er et yndet sted gjerne med en god bok eller sammen med gode venner.
Til den ivrige mosjonisten finner du SATS både på Ringnes Park, samt EVO i Thorvald Meyers gate. Det er fine turmuligheter langs Akerselva, som strekker seg fra Bjørvika til Maridalsvannet. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterlandsparken i sentrum er det ca. åtte kilometer. Langs stien finner du både industrihistorie, fossekraft, bade- og rekreasjonsområder, fiskeplasser, skogsområder og et rikt dyre- og planteliv. Den mest spektakulære fossen ligger ved Hønse-Lovisas lille, røde stue ved Beierbrua.
Legg gjerne også turen over Akerselva til Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende område for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands, der spennende råvarer selges over disk på den gamle måten.
Nærmeste holdeplass for kollektivtransport er Olaf Ryes plass, Birkelunden og Sofienberg. På Olaf Ryes plass og Birkelunden stopper trikk nr. 11, 12 og 13 (disse tar deg med til blant annet Nydalen, Majorstuen og generelt dit du ønsker). På Birkelunden finner du også buss nr. 30 som går mellom Nydalen og Bygdøy. Fra Sofienberg kan du ta trikk 17 til Rikshospitalet eller Grefsen stasjon - eller noe midt i mellom-, mens 31-bussen (landets mest trafikkerte bussrute) kjører mellom Snarøya og Grorud hele døgnet.
Oslo kommune har etablert fenomenet bysykkel. Stasjoner for disse syklene finner du kun meters gange fra leiligheten ved Sofienbergparken. Det er også satt opp bysykkelstasjoner ved Birkelunden, Ringnes Park og Olaf Ryes plass.

Felleskostnader

6 687 pr. mnd. inkluderer a-kto fjernvarme, internett (Telia), forsikringer, festeavgift, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold av eiendommen med mer.

Løpende kostnader

Elektrisitet, innboforsikring etc.

Andel formue

33 963

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.
Borettslaget har ikke lån, andel gjeld under ligningsoppgaven er festetomt.
Festetomt utgjør 0 kr av boligens formuesverdi og 395.722 kr av gjeld (andelens del av festeavgift, betjenes via felleskostnadene) ihht meglerbrev mottatt av forretningsfører.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 335 097 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 806 348 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 89 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad, soverom og kontor.
Underetasje:
Bruksareal: 27 m².
Primærrom: 25 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue/soverom med kjøkken, bad og sovealkove.
De oppgitte arealer er hentet fra boligsalgsrapport avholdt 12.03.2021 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Rommet i underetasje er i dag innredet som kjellerstue, men kan også benyttes som soverom 2. Leiligheten er i denne sammenheng markedsført med 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Festet tomt
Bakgården er vendt mot syd og har sol store deler av dagen. Beboere har tilgang til felles kullgrill og sittegrupper i bakgården.
Tomten er festet. Festekontrakten utløper år 2096. Sameiet fester tomten av Tegleverkstomta AS. Bortfesteren har panterett i festeretten og bygninger på tomten for inntil 3 års forfalt festeavgift.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takplater. Nordic glatt entrédør i brannklasse B30. Glatt entrédør i brannklasse EI30 og lydklasse 35dB fra 2016. Vinduer med karmer/ rammer av tre og trelags
glass fra 2014. Balansert ventilasjon. Tilknyttet felles varmtvann/ oppvarming.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for omgjøring næring til bolig, datert 22.08.2019.
Kjellerstuen ble omsøkt bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. Det foreligger godkjenning av søknad om ferdigattest for bruksendring av kjeller til rom for varig opphold. Ferdigattest for omgjøring fra tilleggsdel til hoveddel er datert 18.11.2016.

Adgang til utleie

Det følger av borettslagets vedtekter at andelseieren har anledning til å overlate bruken av bustaden til andre, jf. borettslagsloven § 5-3 flg.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Det gjøres oppmerksom på at det ikke er søkt om bruksendring fra hoveddel til utleiedel i underetasjen, og leiligheten er å anse som 1 boenhet.

Oppvarming

Varmtvann og oppvarming via fjernvarme (a-kto avregning). Vannbåren gulvvarme i alle rom.

Energiforbruk

Energiforbruket viser i følge selger ca. 4914 kWh i 2020.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde bevaring (bolig, kontor, forretning, atelier, studio) S-4428, 4.3.09. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett:
2001/25021-1/105 HJEMMEL TIL EIENDOMSRETT TINGLYST
08.05.2001
Vederlag: NOK 14.000.000
KJØPER:TEGLVERKSTOMTA AS IDEELL: 1/1
Org.nr: 982749549
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettighetshavere til festerett
2014/52311-1/200 HJEMMEL TIL FESTERETT TINGLYST
20.01.2014
Vederlag: NOK 36.000.000
KJØPER:TEGLVERKSGATA 2 BORETTSLAG IDEELL: 1/1
Org.nr: 912230465
Gjelder denne registerenheten med flere
Heftelser:
1913/900790-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
16.12.1913
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
OVERFØRT FRA: 0301-227/400/0/3
Gjelder denne registerenheten med flere
1947/400837-1/105 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST
20.02.1947
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. skur
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
OVERFØRT FRA: 0301-227/400/0/3
Gjelder denne registerenheten med flere
1982/400637-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
18.01.1982
Bestemmelse om bruksendring
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
OVERFØRT FRA: 0301-227/400/0/3
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/12681-2/105 FESTEKONTRAKT - VILKÅR TINGLYST
06.03.2001
FESTETID: 95 år
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:1
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:2
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:3
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:4
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:5
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:6
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:7
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:8
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:9
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:10
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:11
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:12
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:13
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:14
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:15
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:17
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:18
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:19
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:20
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:21
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:22
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:23
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:24
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:25
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:26
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:27
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:28
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:29
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:30
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:31
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 1.000.000
Årlig regulering av festeavgiften.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/68064-2/105 NYE VILKÅR - FESTE TINGLYST
05.11.2001
Festetid: 95 år
Årlig festeavgift: 1075000
Pengeheftelser i festerett
2001/12681-2/105 FESTEKONTRAKT - VILKÅR TINGLYST
06.03.2001
FESTETID: 95 år
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:1
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:2
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:3
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:4
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:5
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:6
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:7
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:8
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:9
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:10
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:11
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:12
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:13
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:14
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:15
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:17
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:18
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:19
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:20
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:21
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:22
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:23
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:24
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:25
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:26
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:27
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:28
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:29
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:30
GJELDER MATRIKKELENHET: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:400 Snr:31
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 1.000.000
Årlig regulering av festeavgiften.
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 0301-227/400/0/3 F
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/68064-2/105 NYE VILKÅR - FESTE TINGLYST
05.11.2001
Festetid: 95 år
Årlig festeavgift: 1075000
2014/1126957-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST
22.12.2014
BELØP: NOK 25.000.000
PANTHAVER:DAIMYO AS
Org.nr: 985513368
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
2018/599085-1/200 NEDKVITTERING TINGLYST
03.04.2018 21:00
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 250.000
2015/709385-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST
05.08.2015
BELØP: NOK 79.327.989
PANTHAVER:Andelseierne I Fellesskap Jfr. Brl. §2-11, 1. Ledd
Lnr: 10074860
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata:
2014/830564-3/200 RESEK/DELING AV SEKSJON TINGLYST
30.09.2014
SNR: 3
FORMÅL: Næring
TILLEGSDEL: Bygning
SAMEIEBRØK: 1905/3625
SNR: 16
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 1/3625
2014/830564-4/200 RESEK/ENDRING FORMÅL/BRØK/TILLEGGSDEL TINGLYST
30.09.2014
SNR: 16
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 109/4149

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 17 andelsleiligheter. Teglverksgata 2 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 912230465. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 89531487

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 476 114,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 1 099 038,-.
Årsregnskap 2019 viser årsresultat på kr 369 427,- og fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 473 461,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg. Eier har mottatt husordensregler sist endret ved styremøte 27. april 2016 sendt fra styret. Husordensregler følger vedlagt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid:
- Kommet frem til samarbeidsavtale med resten av sameiet mtp fordeling av kommunale avgifter, besparelsen her er viderefaktureringskostnaden som borettslaget nå slipper.
- Reduserte renovasjonskostnader ved a fjerne en av avfallscontainerene
- Opprettet strømavtale for å slippe kostnad med ventestrøm
- Vedlikehold av epoxygulv i kjelleren
- Befaring med Anticimex. Det var ingen tegn til skadedyr
- Skiftet avtrekksvifte i rom for sikringsskap
- Elektrikerarbeid ifm innsett av belysning i 3.etasje
- Bytte av forsikringsselskap
Nylig mottatt innkalling til generalforsmaling 2021. Digitalt årsmøte avholdes 10. mai - 19. mai 2021.
Innkomne forslag:
A Saksfremstilling: Danne arbeidsgruppe for å undersøke reduksjon av festeavgift.
B Saksfremstilling: Justere vedtektene til Tegelverksgata 2 borettslag. Justerte vedtekter er gjengitt nedenfor.

Husdyrhold

Det følger av husordensregler at det er tillatt med dyr i borettslaget. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på borettslagets område.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Integrerte hvitevarer på begge kjøkken følger med. Kombinert vask/tørk på baderom i kjeller følger med. Oppheng til TV oppe og nede følger med, men ikke selve TV-ene. Lydplanke i stuen oppe følger ikke med. Ramme til seng i alkove i kjeller er plassbygget, og medfølger. Selve madrassen medfølger i utgangspunktet ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ac@schalapartners.no eller SMS: 93 03 88 51 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Helgesens gate 42 F, 0553, Oslo, Gnr. 227 bnr. 400 snr. 16, andelsnr. 4 i Teglverksgata 2 Borettslag med orgnr. 912230465 i Oslo kommune

Eier

Fredrik Sylthe

Oppdragsnummer

17-21-0047

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.