# OLA NARR/CARL BERNER

Lys og gjennomgående 3-roms endeleil. ved idylliske Ola Narr-parken | Solrik balkong | Nytt bad i 2019 | Vv/Fyring inkl.

Ola Narr 6 , 0563 Oslo

VISNINGER

9. mai søndag kl. 12:00-13:00

10. mai mandag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thor Wæraas
Thor Wæraas Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

53%

har bolig mellom 60-120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

63%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 68 m²
Bruksareal 69 m²
Bruttoareal 76 m²
Tomt 18 398 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1948
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 4
Energimerking G
FINN.no 217288069
Sist endret 03.05.2021 13:47
Prisantydning 4 650 000
Totalpris 4 892 710
Ligningsverdi 1 136 344,-

Beregnet totalkostnad

4 650 000,- (Prisantydning) 227 207,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 877 207,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 892 710,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og romslig 3-roms endeleilighet, beliggende fint til i 3. etasje, i populære Ola Narr borettslag på Carl Berner. Boligen er gjennomgående og har arealeffektiv planløsning, god takhøyde og store vinduer fra flere sider som slipper inn mye lys og gir en luftig romfølelse!
- Sydvendt balkong med supre solforhold
- Romslig stue
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Pent flislagt bad fra 2019 med opplegg for vaskemaskin
- Separat toalettrom fra 2019
- To fine soverom
- Entré med praktisk kott
- Disponibel loftsbod
- Mulighet for leie av p-plass (ca. 500,- pr/mnd)
- Mulig å redusere felleskost. med ca. kr 1.274,- ved innbetaling med IN-ordning
- Svært veldrevet borettslag
- Varmtv/fyring, TV og fibernett inkl.
- Ingen dok.avg.
- Nærhet til parker, butikker, serveringssteder og et ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Endeleiligheten som ligger i byggets 3. etasje og består av: Entré, stue, kjøkken, bad, toalettrom, kott og 2 soverom. Utgang fra stue og kjøkken til sydvestvendt balkong på 4,2 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én loftsbod på ca. 8,3 kvm i gulvareal (skråtak).
Borettslaget har fellesboder ute, til bl.a. barnevogner, sykler og akebrett, samt felles sykkelbod i kjeller.

Entré

Arealeffektiv entré som har god plass til oppbevaringsløsninger som kommode, skoskap el. Dørcallinganlegg med portåpner plassert ved entrédøren. Fra entréen er det også adkomst til et praktisk kott med god lagringsplass.

Stue

Hyggelig stue med god takhøyde, store vindusflater fra flere sider og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Her er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Plassbygd hylleseksjon på den ene veggen.

Balkong

Utgang fra stue og kjøkken til en herlig, sydvestvendt balkong på 4,2 kvm med god plass til utemøblement og planter. Supre solforhold fra ca. kl 12:00-20:00 på sommerstid - her kan man glede seg til varme sommerdager utendørs! Balkongen består av betongkonstruksjon og er belagt med treheller.

Kjøkken

Stilrent IKEA-kjøkken som er vurdert til å være fra ca. 2007 med hvite, glatte fronter og benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Glassplater over benkeplate. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; kjøleskap med fryser fra IKEA, oppvaskmaskin, stekeovn og nedsenket induksjonsplatetopp fra Electrolux, samt vegghengt ventilator med kullfilter over platetopp. Plass til lite spisebord på kjøkken, samt adkomst til balkongen.

Bad og toalettrom

Flislagt baderom fra 2019 med varme i gulv og downlights i himling. Vegghengt servantskap med glatte fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra GRB. Vegghengt speilskap med belysning og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med skillevegg og armatur tilkoblet hånddusj. Avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin. Det foreligger FDV-dokumentasjon for arbeider på bad, som kan oversendes om ønskelig.
Toalettrom som også er oppgradert i 2019. Flislagt gulv og malte veggflater. Vegghengt servant med ett-greps armatur fra GRB. Vegghengt toalett fra Duravit tilkoblet sisternekasse fra Tece. Avtrekksventil i himling.

Soverom 1

Romslig soverom med god plass til blant annet dobbeltseng og nattbord på hver side. Oppbevaringsplass i garderobeskap med hvite fronter. Fin utsikt mot Ola Narr-parken.

Soverom 2

Dette er også et fint soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. God plass til seng, skrivepult eller annet ønsket møblement.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett og laminat. Fliser på toalettrom og i entré, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte overflater. Fliser på bad.
Tak: Malt himling. Nedsenket himling med downlights på bad. Takhøyde på ca. 2,67 meter.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet ved idylliske Ola Narr-parken, like ved Carl Berners plass med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig med store, flotte grøntarealer like utenfor døren. Område rundt leiligheten er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg som vil føre til at nye og spennende forretninger og caféer etablerer seg i området. Coop Mega åpnet 4. februar 2021 på Carl Berner Torg, samt Kaffebrenneriet, Mester Grønn, Apotek 1 og Thai Avenue.
Dagligvarebutikker i nærheten er Coop, kiwi, samt søndagsåpen Joker og Bunnpris. Ellers finner du 7-11, Narvesen, Samson bakeri og café, Backstube, apotek, Vinmonopol m.m. rett borte i gaten. Nabolagskaféene KaffeLykke og Art Bar har unike lokaler. For matelskere finner du den eksklusive restauranten Hot Shop som absolutt er verdt et besøk. Vegg i vegg fra restauranten finner du cocktailbaren, Dæl, som serverer kreative og friske drinker. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse. Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen av dem som er verdt et besøk er Perla, Südøst, Delicatessen, Bon Lio, Le Benjamin, Trattoria Popolare, Txotx, Villa Paradiso og mange mange fler. Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Rebell, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Parkteatret byr på god atmosfære.
Leiligheten ligger rett ved Ola Narr og Tøyenparken som benyttes som akebakke, til soling, grilling eller annen lek og aktivitet. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Her ligger også Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2023). Botanisk Hage ligger også i nærheten og blomstrer flott på vår- og sommeren. For øvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva som strekker seg fra Maridalsvannet i nord til Bjørvika/sentrum i syd.
En rask spasertur tar deg til Tøyen som virkelig har fått et løft de siste årene med trendy steder som Postkontoret, Skatten, Grådi, Brutus Mat og Vinbar med mer. For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av treningsmuligheter i området med blant annet SATS Carl Berner, Bare Trening og Fresh Fitness.
Carl Berner er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og fra leiligheten er det få minutters gange til T-banestasjonen (Carl Berner) med linjer til Nydalen (BI), Blindern, Ullevål, Sentrum m.m. I tillegg er det noen få meter til bussforbindelse i Grenseveien, samt flere trikk- og bussforbindelser ved Carl Berner-krysset, som bl.a. 20, 21, 28, 31 og 57 bussen samt 17-trikken. Tøyen togstasjon ligger rett opp bakken gjennom Ola Narr-parken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du også på Carl Berners plass.

Felleskostnader

5 576 pr. mnd. Normal drift, varmtvann/fyring, fiber, TV, vaktmester, renhold, nedbetaling gjeld, forsikring, komm.avg. m.m. Herav: Felleskostn. 2.487,- Oppvarming 1.317,- Internett 229,- TV 269,- Kapitalkost. lån 2 HANBA2 621,- Kapitalkost. lån 1 HANDEL 653,-
Styret vedtok å øke felleskostnadene med 4 % fra 01.02.2021, og det var en økning på kr 20,- fra 01. aril 2021, fordi prisen på Riks-TV økte (økningene er inkludert i oppgitte felleskostnader). Felleskostnadene er variable grunnet flytende rente.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

227 207

Andel formue

39 421

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: HANBA2-83987171637
Type: Annuitet
Restsaldo: 27.001.424,-
Restløpetid: 22 år 4 md.
Term pr. år: 4
Type rente: Flyt 1,60%
Andel av saldo: 139.291,-
Kapitalkostnader: 622,-
Dette lånet har IN-ordning.
Lånenummer: HANBA3-83987171653
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.359.919,-
Restløpetid: 7 år 1 md.
Term pr. år: 4
Type rente: Flyt 1,60%
Andel av saldo: 7.418,-
Kapitalkostnader: 94,-
Dette lånet har ikke IN-ordning.
Lånenummer: HANDEL-83987171645
Type: Annuitet
Restsaldo: 13.554.629,-
Restløpetid: 11 år 4 md.
Term pr. år: 4
Type rente: Flyt 1,60%
Andel av saldo: 80.498,-
Kapitalkostnader: 653,-
Dette lånet har IN-ordning.
Borettslaget har avtale om Individuell Nedbetaling av fellesgjelden (IN-avtale) på to lån. Dette innebærer at andelseieren er gitt adgang til å innbetale et beløp maksimalt begrenset oppad til sin andel av fellesgjelden. Ordningen er ikke reversibel slik at ny kjøper kun overtar selgers nedkvitterte restgjeld på overtakelsestidspunktet. Dersom andelseier ønsker å innfri eller delvis nedbetale sin andel av fellesgjelden må den enkelte andelseier inngå en egen avtale med OBOS. Innbetaling kan bare skje ved lånets hovedforfall som er to ganger i året (30.03 og 30.09).
For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode følge selger. Det kan derfor påløpe restanse selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på to lån. Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.03 og 30.09 på borettslagets felleslån. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 136 344 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 090 838 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 76 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 18 398 kvm, Eierform: Fellestomt
Borettslagets tomt fremstår som ryddig og pent opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Asfalterte internveier, utebelysning (nylig oppgradert), sittegrupper og lekeapparater til glede for store og små. Fellesgrill til bruk for beboerne.
Borettslaget har fellesboder ute, til bl.a. barnevogner, sykler og akebrett, samt felles sykkelbod i kjeller.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 83 parkeringsplasser, hvorav 16 har ladeplass for el-bil. Disse leies ut og tildeles etter venteliste. Vanlige plasser leies for kr 500,-/mnd og plasser med lademulighet leies for kr 700,-/mnd + strøm. OBOS fakturerer også et etableringsgebyr på kr. 750,- for tildeling av plass.
Borettslaget leier ut 6 parkeringsplasser til Hertz Bilpool. Beboere i borettslaget har gratis medlemskap og rabatterte priser. Søknader eller spørsmål sendes til parkering@olanarr.no.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer, samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Balkongdører og vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 1986.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger også ferdigattest på våtromsrehabilitering, datert 27.07.2006. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 og 5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier sender søknad om fremleie direkte til OBOS som videreformidler søknaden til styret. Det vil påløpe et gebyr for fremleie. Satser oppgis ved henvendelse til OBOS. Se også nærmere regler for kortidsutleie i borettslagets vedtekter.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer tilknyttet fjernvarme. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene. Gulvvarme på bad.
Ola Narr Borettslag får levert fjernvarme fra Fortum Fjernvarme AS.

Energiforbruk

Totalforbruk siste 12 mnd: 2449,80 kWh (204,15 kWh pr mnd). Totalkostnad 2020: Kr 3103,22,- (Kr 250,- per mnd). Noe økte kostnader i 2021, cirka 500 kr per måned i Januar og Februar.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området for øvrig er regulert til boliger, vei, friområde/park, spesialområde rigg- og anlegg m.m. Tøyenbadet rives og gjenoppygges med planlagt ferdigstillelse i 2023. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1991/28318-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  06.06.1991 
Vederlag: NOK 4.810.230
KJØPER:OLA NARR BORETTSLAG  Org.nr: 948314991
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1947/401632-3/105  Bestemmelse om bebyggelse  26.03.1947 
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
 
1947/401632-4/105  Erklæring/avtale  26.03.1947 
I.H.T. FESTEKONTRAKT
Festetid: 50 år
Best. om festeavgift
Best. om regulering av leie
Best. om bebyggelse
Pant for forfalt festeavgift
Med flere bestemmelser
1948/400001-2/105  Bestemmelse om bebyggelse  02.01.1948 
Med flere bestemmelser
1951/411791-2/105  Best. om vann/kloakkledn. 20.09.1951 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1951/411792-2/105  Best. om vann/kloakkledn.  20.09.1951 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1953/401410-1/105  Obligasjon  28.01.1953 
BELØP: NOK 420.250
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al Lnr: 1087017
Overført fra: 0301-229/4
1988/10600-1/105   ** Prioritetsbestemmelse   11.02.1988 
veket for: OBLIGASJON 1988/7989-1/105
2017/974372-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  07.09.2017
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/688728-1/200
 
2012/940092-1/200  Obligasjon  07.11.2012 
BELØP: NOK 2.250
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al Lnr: 1087017
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av OBLIGASJON 401410/1953
 
2017/688728-1/200  Pantedokument   27.06.2017
BELØP: NOK 28.000.000
Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324
 
2017/688733-1/200  Pantedokument  27.06.2017 21:00 
BELØP: NOK 41.000.000
Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324
2017/688739-1/200  Pantedokument   27.06.2017 21:00 
BELØP: NOK 2.047.000
Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324
 
Grunndata
1946/405017-2/105  Registrering av grunn 29.10.1946 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:165
 
1989/69021-1/105  Sammenslått med denne matrikkelenhet:  09.10.1989 
gnr. 229 bnr. 5, 6, 7, 8, og 9.
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Ola Narr Borettslag består av 204 andelsleiligheter. Ola Narr Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948314991, og ligger i bydel 2 Grunerløkka i Oslo kommune.
Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Hjemmeside med nyttig info: www.olanarr.no.
- Borettslaget har et flott velferdsrom til utleie til en rimelig pris; https://olanarr.no/booking-av-velferdsrom/.
- Hyggelige fellesaktiviteter i borettslaget som grilling (f.eks etter dugnader), flaggheising 17. mai, julegrantenning m.m.
- Internetthastighet 1000 \ 1000 kollektivt fra Openet (inkludert i felleskostnadene). Andelseiere må selv skaffe trådløs ruter.
- Riks-TV leverer rikspakken som inkluderer bl.a. HBO og Paramount (inkludert i felleskostnadene).
- Vaktmester ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget.
- Borettslaget har avtale med Securitas AS om vakthold.
- Borettslaget har avtale med Nova Ren om renhold av fellesarealene.
- Fjernvarme leveres fra Fortum Fjernvarme AS til oppvarming av radiatorene i leilighetene, samt oppvarming av varmtvann.
- Borettslaget har avtale med BOSS for bekjempelse av skadedyr.
- Gratis medlemskap i Hertz bilpool.
- Medlemskontingenten til OBOS er kr 200 pr. andelsleilighet for 2020.
- Låser: Boligselskapet har digital adkomstløsning med OBOS Nøkkel på fellesdører. Mer om OBOS Nøkkel her: obos.no/obos-nokkel/
- Borettslaget har en varslingstjeneste via SMS - send tekstmeldng med kodeord: OLANARR til 26660 eller 2440 for påmelding (tjenesten er gratis).

Forkjøpsrett

Ja - andelseiere og dernest øvrige OBOS-medlemmer har forkjøpsrett. Denne er paralellvarsles og det er avklares raskt etter budaksept (ca. 5 virkedager).

Forsikring

Protector Polisenummer: 1285396

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et overskudd på kr 3 381 900,-, fremkommer i resultatregnskapet og overføres til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr 3 192 414,-. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 4 447 518,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Andelene skal være på kroner 100,-.
Se også vedtekter/husordensregler for bestemmelser vedr. ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, oppussing, bygningsmessige arbeider m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdshistorikk:
2019 - 2020 Ladeanlegg for el-bil (16 plasser).
- Montert tilbakeslagsventiler i alle leiligheter.
2018 - 2019 Drenert Ola Narr 18-22 øst- og sørsiden.
- Reetablert gangstier med varmekabler (for snøsmelting) ON 5-11, 18-22, gangvei mellom ON 18 og 2 .
- Reetablert grøntarealer i samme områder med gress, hekk, prydtrær, sykkelparkering, belysning og benker.
- Malt oppganger i Ola Narr 12,14,16 og 18 samt vaskeri.
2017 - 2018 Sykkelparkering ved Ola Narr 1 og 3
- Støttemur og belysning ved garasjen ved Ola Narr 11
- Beplantning foran Ola Narr 6, 8 og 10
- Etablert fastmontert grill
- Oppussing av velferdsrommet
- Malt oppganger i Ola Narr 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9,10 og 11 (resterende oppganger vil bli malt i 2018/2019)
2016 - 2017 Etablert utelamper langs gangveier i Ola Narr 1,3,5 og Frydensgate 1a.
- Montert vindusgitter på kjellervinduer i Frydensgate 1a og 1b.
- Byttet hovedkraner på varmeanlegget i Ola Narr 2,4,11 og 18.
- Merket opp parkeringsplasser.
- Etablering av betongskiller på parkering ved Ola Narr 1.
2015-2016:
- Rehabiliterte gangveier til Ola Narr 1,3,5 og Frydens gate 1 a.
- Totalrehabiliterte rørkulvert mellom Ola Narr 4 og 1.
- Installerte vakuum- og slamutskiller på varmeanlegget.
2014 - 2015:
- Skiftet ut porttelefon/calling anlegg.
2013 - 2014:
- Etablert nytt fibernett samt trukket kabel til fremtidig brannvarsling .
- Installert branndører inn til hovedtavler i alle kjellere.
- Nytt betalingssystem til vaskeri (dekkes av Miele).
2012 - 2013:
- Byttet vinduer og dører velferdsrom og næringslokale
- Renset ventilasjonskanaler
- Maling av alle vinduer
- Vask av fasade Ola Narr 1-12, 14, 16, 18, 20, 22 og vaskeri
- Rehabilitert fasade Frydens gate 1a,1b, Ola Narr 1- 4
- Rehabilitert alle balkonger
2011 - 2012:
- Balkong og fasadeprosjekt; planlegging og byggesøknader.
- VVS vedlikehold; byttet trykkreduksjonsventiler i hvert vanninntak. Samt byttet t-koblinger på hovedvannledningene inn til blokkene.
- Gjerder, porter og skilt vedlikeholdt og byttet.
- Fryseriet avviklet og forsvarlig demontert.
- Flyttet styrerommet for å frigi lokaler til utleie.
Se fullstending vedlikeholdshistorikk (tilbake til 1986) som ligger vedlagt i årsberetningen.
Vedtatt på ekstraordinær generalforsamling den 26.09.2018:
Det ble avholdt en ekstraordinær generalforsamling ifm. varmekabler på bad i beboernes leiligheter.
Det ble vedtatt følgende med 81 stemmer for:
- Det blir ingen felles oppgradering av varmekabler på bad.
- Styret tar kun ansvar for å innhente tilbud og formidle det videre til beboerne.
- Beboerne kan velge å benytte seg av tilbudet.
- Det enkelte beboer må selv sørge for finansiering.
På generalforsamling i 2019 ble det vedtatt å utrede forslag til alternativer til oppvarming av leiligheter. Dette skyldes at fjernvarmesystemet som benyttes i dag med tiden vil behøve oppgradering, og at borettslaget ønsker å se på muligheten for å få til et rimeligere alternativ til oppvarming. Tidsplan for et slikt prosjekt vil være noen år frem i tid iht. styret.
Felleskostnader økte med kr 20,- fra 01. april 2021, fordi prisen på RiksTV øker. Denne økningen er inkludert i oppgitte felleskostnader.
Kommunen er i gang med rehabilitering av den kommunale ledningen som forsyner borettslaget. Arbeidet pågår i 2021.
Iht. styret skal det gjennomføres en del nødvendig vedlikehold i 2021, bl.a. maling av vinduer. Dette vil imidlertid ikke medføre økning av felleskostnader. Generalforsamlingen er planlagt digitalt i perioden 26.05.2021 -  01.06.2021 (iht. hjemmeside). 
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se mer detaljert info i årsberetning/protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

For å kunne holde dyr må beboer sende søknad til styret. Retningslinjer for dyrehold, se søknadsskjema på www.olanarr.no eller kontakt styret for å få dette utlevert.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Gardiner følger ikke med (men gardinstengene blir værende).
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- 2019: Full oppgradering av bad og toalett av Bad & Flis. 2020: Installering av tilbakeslagsventiler av Bravida. Dokumentasjon på arbeidene er tilgjengelig hos megler (kan oversendes om ønskelig).
- Kommunen er i gang med rehabilitering av den kommunale ledningen som forsyner borettslaget. Arbeidet pågår i 2021 v/PA Entreprenør.
- Februar 2020: Retting av ledninger i leiligheten som lå feil, byttet to sikringer til jordfeilautomater v/Sagene Elektro AS. Dokumentasjon på arbeidene er tilgjengelig hos megler (kan oversendes om ønskelig).
- Kontroll av Hafslund i 2020. Påpekte mangler ble fikset av Sagene Elektro AS i 2020.
- Felles TV-avtale vil øke med 20kr per mnd (dette er inkludert i oppgitte felleskostnader). Det er en pågående diskusjon om hvorvidt denne fellesavtalen skal avskaffes, men ingenting er avgjort per i dag.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i trappeoppgang utenfor leiligheten. Hovedsikring er på 32A. Leiligheten har delvis synlig og skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler. Brannslukkningsapparat i pulver.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ola Narr 6, 0563, Oslo, Gnr. 229 bnr. 4, andelsnr. 142 i Ola Narr Borettslag med orgnr. 948314991 i Oslo kommune

Eier

Thomas Nymoen Lund

Oppdragsnummer

17-21-0063

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.