#St. Hanshaugen

Strøken 3-roms loftsleilighet med sydvendt takterrasse | 81 kvm gulvareal | Oppgradert 2016/17 | Gjennomgående | Peis

Waldemar Thranes gate 32A , 0171 Oslo

BE OM SALGSSUM
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

41%

har bolig mellom 60-120 kvm

85%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er barnefamilier

20%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 74 m²
Bruksareal 74 m²
Bruttoareal 81 m²
Tomt 1 014 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 1892
Gårdsnummer 217
Bruksnummer 476
Energimerking G
FINN.no 213563593
Sist endret 16.04.2021 10:23
Prisantydning 6 900 000
Totalpris 7 420 009
Ligningsverdi 1 421 364,-

Beregnet totalkostnad

6 900 000,- (Prisantydning) 512 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 412 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 420 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Dette er en strøken 3-roms loftsleilighet med usjenert, sydvestvendt takterrasse og gode solforhold! Leiligheten har et gulvareal på 81 kvm og er betydelig oppgradert i 2016/17. En kombinasjon av store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og en svært god planløsning, gir denne leiligheten en fantastisk atmosfære og romfølelse.
Romslig stue med hyggelig sofakrok og spiseplass, lekker åpen kjøkkenløsning med kjøkkenøy og benkeplate i heltre, pent bad med gulvvarme og store moderne fliser, to soverom med god oppbevaring i garderobeskap og plassbygd peis.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i 5 etasje med skråtak på ca. 4,5 kvm i gulvareal, en bod i trappeoppgang (mellom 1 og 2 etg) på ca. 3 kvm, samt ett kott i leiligheten.

Innhold

Leiligheten består av stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom, bad, entré og omkledningsrom. Utgang fra stue til sydvendt balkong på ca. 6 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i 5 etasje med skråtak på ca. 4,5 kvm i gulvareal, en bod i trappeoppgang (mellom 1 og 2 etg) på ca. 3 kvm, samt ett kott i leiligheten.

STUE

Romslig og lys stue malt i en delikat gråtone. Kombisjonen av stue og åpen kjøkkenløsning sammen med flere store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys, gir dette rommet en fantastisk romfølelse og atmosfære. Gode møbleringsmuligheter for sofagruppe, TV-seksjon, spisebord, hyller og annet ønsket møblement. Utgangen til balkongen gjør at rommet føles ekstra stort. Ved kjøkkenet er det en plassbygd peis som varmer godt på kalde vinterdager.

KJØKKEN

Lekker åpen kjøkkenløsning med Epoq kjøkkeninnredning fra 2016. Kjøkkenet har en fin og praktisk kjøkkenøy som gjør at kjøkkenet og stuen deles inn i to soner. Her har du mye oppbevaringsplass i skap og skuffer, samt godt med benkeplass på benkeplate av heltre. Kjøkkenet består ellers av slette hvite fronter, fliser på vegg over benkeplate, oppvaskkum i kompositt materiale, integrert stekeovn fra Bosch, kjeramisk induksjonstopp med integrert ventilator fra Bora, integrert oppvaskmaskin fra Bosch og integrert kjøleskap med frysedel fra Siemens. Det er montert lekkasjevarsler.

BALKONG

Herlig sørvendt takterrasse med utgang fra stue på ca. 6 kvm. Her kan du nyte varme sommerdager med sol fra tidlig morgen til ca. klokken 15.30 på sommerstid. Gode møbleringsmuligheter for sittegruppe og annet ønskelig møblement. Gulvet er flislagt med gulvvarme og det er belysning på vegg.

BAD

Pent bad fra 2016 med gulvvarme og store moderne fliser i en behagelig og lys bruntone. Badet består av servantskap med  fronter i mørkt treverk, servant i porselen, plassbygget hylle og speil med belysning over servant, dusjhjørne med dusjarmatur og innfellbare dører i glass, samt vegghengt toalett med innbygget sisterne fra Tece. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i nisje bak dusjveggen. Mekanisk avtrekk.

SOVEORM 1

Luftig og pent soverom av romslig størrelse malt i en fin grønntone. God plass til dobbeltseng og nattbord på hver side, samt oppbevaringsplass i stort åpent garderobeskap.

SOVEROM 2

Dette er også et flott soverom, malt i fin grønntone, som egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. God plass til stor seng og annet møblement, samt oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe. Her er det mulighet for lagring i kott.

ENTRÉ

Fin og innbydende entré med en vegg belagt i teglstein som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. I omkledningsrommet er det god plass til å henge fra seg yttertøy, sette fra seg sko og eventuelt sette opp en garderobeløsning. Dørcallinganlegg med åpner.

OVERFLATER

Gulv: En-stav laminat, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Slett malte veggflater.
Tak: Slett malte himlingsflater med downlights i entré, stue og kjøkken.
Overflatene i leiligheten er betydlig oppgradert i 2016/17.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt og flott til på St. Hanshaugen, med alle fasiliteter i umiddelbar nærhet. I kort gangavstand ligger hyggelige Alexander Kiellands Plass med spisesteder, kaféer, vinmonopol, apotek, matvareforretning, m.m. I tillegg finnes dere flere søndagsåpne grønnsakhandlere og kolonialer ikke langt unna. Her får man tak i alt man behøver i hverdagen. Det er også kort vei til shoppinggatene både i sentrum, på "Løkka" og i Bogstadveien. St.Hanshaugen kan dessuten vise til trivelige nisjeforretninger som ''Gutta på Haugen'' og "Røtter".
Flere av byens mest populære spisesteder finner man i nabolaget. Smalhans, Izakaya, Happolati, Kolonialen og Tranen for å nevne noen. Her finnes også koselige kafeer som Java, Pascal, Kaffebrenneriet og Baker Hansen. På tranen har dessuten Åpent Bakeri-Lofthus åpnet dørene. Her er det koselig bakeri på dagtid og nydelig pizza om kvelden. Få minutters gange fra leiligheten ligger Vulkan med flere spennende tilbud som Mathallen, Dansens Hus og Vulkan klatresenter.
Ikke langt unna er også parken på St. Hanshaugen, Stensparken og Adamstuen. Kort vei er det også til grøntarealene langs Akerselva. Området brukes sommer som vinter til soling, piknik, lek og moro. For den spreke finnes flere treningssentre ikke langt unna.
Det er god offentlig kommunikasjon: buss 21, 33, 54, 34 og 37. Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, Nydalen, sentrum eller marka. Ellers er det få minutters gange til både Grünerløkka og Bislett. Kort vei er det også til Nasjonalteateret, knutepunktet som gir mulighet for transport til alle byens retninger og flytoget.

Felleskostnader

6 484 pr. mnd. Kr. 6.484,-. Inkludert nedbetaling av fellesgjeld, trappevask, vaktmester, fellesforsikring, kommunale avgifter, forretningsfører m.m. Herav: Felleskostnader 4.423,- Lån 2.061,-

Løpende kostnader

Kabel-tv, bredbånd, strøm evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

512 000

Andel formue

77 356

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: Kr. 512.000,- per 01.03.2021.
Andel formue for denne leiligheten: Kr. 77.356,- per 31.12.2020.
Spesifikasjon av lån som betales av denne andelen:
Lånenr: OBBK02-98207679143
Type: Annuitet
Restsaldo: 7.592.826,-
Restløpetid: 25 år 7 mnd.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,98%
Andel av saldo: 450.587,-
Kapitalkostnader: 1.868,-
Lånenr: OBBK03-98207805548
Type: Annuitet
Restsaldo: 959.745,-
Restløpetid: 26 år 5 mnd.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,98%
Andel av saldo: 60.786,-
Kapitalkostnader: 246,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller mulighet for nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 421 364 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 116 910 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 81 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 014 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet i bakgård bestående blandt annet av trær, busker, diverse beplantning,
sykkelparkering, sittegrupper og asfalterte internveier.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Klassisk bygård over 5 etasjer, samt kjeller. Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsaklig av naturstein og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein/takplater (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet med pusset mur.
Leiligheten har slett entrédør med sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør med 2-lags glass fra 2018, vinduer med 2-lags glass fra 1989 og takvinduer med 3-lags glass fra 2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger "bygningsanmeldelse" fra byggeåret. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. "Bygnigsanmeldelse" kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det er utstedt ferdigattest for rehabilitering av leilighet på loft og bad i 1-4 etg datert 1990, ferdigattest for butikk til kiosk datert 1990, ferdigattest for ventilasjonsanlegg datert 1990 og ferdigattest for rehabilitering av skorstein datert 2018.

Adgang til utleie

(1) Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom:
- andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagsloven § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opptil tre år,
- andelseieren er en juridisk person,
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og vedfyrt peisinnsats.

Energiforbruk

I følge selger har energiforbruket for 2020 vært ca. 7.500 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, forretning, friområde m.m.
Pågånde byggesak:
Saksnummer 202020462:
Saken gjelder: Waldemar Thranes gate 28 A - Bruksendring av boder til bolig, etablering av 12 balkonger og bryting av etasjeskille for nye soilrør.
Status: Endret tillatelse gitt.
Saksnummer 201705824:
Saken gjelde: Bergstien 16 - Oppføring av balkonger.
Status: Tillatelse gitt.
Pågående plansak:
Saksnummer 201716175:
Saken gjelder: Bergstien. Sikringstiltak - Utbedring av bomiljø.
Status: Froslag.
Saksnummer 201802948:
Saken gjelder: Ullevålsvn.-Colletts gate-Louises gate, sykkelfelt.
Status: Forslag.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
1986/38596-1/105  Erklæring/avtale 26.06.1986 
Bestemmelse om bruksendring
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-217/476
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1989/89726-3/105  Erklæring/avtale 19.12.1989 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 30,000
MED PRIORITET ETTER 80% AV LÅNETAKST
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/771988-1/200  Pantedokument 26.08.2016 
BELØP: NOK 81.400.000
Panthaver:Andelseiere I Fellesskap, Brl §2-11, 1.Ledd  
Lnr: 10086137
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/947549-2/200 ** Prioritetsbestemmelse 16.08.2019
veket for: PANTEDOKUMENT 2019/947549-1/200
2018/649253-1/200 Pantedokument ved bytte av bank 13.04.2018
BELØP: NOK 95.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS 
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/649253-2/200 ** Ombytte 13.04.2018
PÅBEROPT OMBYTTE MED: PANTEDOKUMENT 2015/1155435-1/200
PÅBEROPT PRIORITET FRA: 13.04.2018
2019/947549-1/200  Pantedokument 16.08.2019 
BELØP: NOK 1.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1989/89726-2/105 Seksjonering 19.12.1989 
opprettet seksjoner: snr: 13
formål: Bolig
sameiebrøk: 108/2632
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 30 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Waldemar Thranes Gate 32 Borettslag er en del av eierseksjonssameiet Waldemar Thranes gt 32. Eierseksjonssameiet består, foruten av borettslagets 20 andelsleiligheter, av 10 øvrige seksjoner, hvorav 2 er næringsseksjoner. Borettslagets styre representerer borettslaget i eierseksjonssameiet og sameiermøte.
- Waldemar Thranes Gate 32 Borettslag har ingen ansatte.
- Regnskap- og forvaltning er i henhold til kontrakt utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
- Borettslagets revisor er BDO AS.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett eller styregodkjennelse.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 579400

Regnskap

Årets resultat på kr. 86.586,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 1.138.729,- og driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 788.902,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
- Kun fysiske personer kan være andelseiere i borettslaget.
- Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn én andel.
- Borettslaget og dets andelseiere er forpliktet av vedtektene og husordensreglene til Eierseksjonssameiet Waldemar Thranes gt 32.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har ingen planer som vil øke fellesgjeld eller felleskostnader Ifølge telefonsamtale med styreleder 30/03.
Vedlikeholdshistorikk:
2018: Pipeløpsrehabilitering
2011-2016: Fasaderehabilitering og balkongutbygging

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen: Taklampe på begge soverom, taklampe og vegglamper i stue og vaskemaskin.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sw@schalapartners.no eller SMS: 47 71 58 48 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- OSO varmtvannsbereder på ca 120 liter fra 2016 plassert i kott.
- Leiligheten har hovedsaklig skjult elektrisk anlegg.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i felles trappeoppgang.
- Leiligheten har røykvarslere.
- Brannslukkingsapperat med 6 kilo pulver.
- Selger har satt opp flis på vegg over benkeplate på kjøkken.
- Det foreligger dokumentasjon og kvitteringer for baderomsoppussing.
- Tidligere eier har kontollert elektrisk anlegg.
- Tidligere eier har har informert i sitt egenerklæringsskjema at det har vært observert grevling og rotter i bakgården. Nåværende eier har ikke observert dette. Det har heller ikke blitt informert om at dette er et pågående problem av styret eller forretningsfører.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Waldemar Thranes gate 32A, 0171, Oslo, Gnr. 217 bnr. 476 snr. 13, andelsnr. 9 i Waldemar thranes gate 32 borettslag med orgnr. 916124333 i Oslo kommune

Eier

Karl Axel Olof Sjöstedt Sofia E Viktorsson

Oppdragsnummer

17-21-0080

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.